Rețeta «Proteine cu ciocolată neagră»
Informații nutriționale pentru proteine cu ciocolată neagră:
129 Kcal – 5,3 g Carbohidrați – 6,1 g Proteine - 8,8 g Grăsimi
INGREDIENTE:
40 g de proteină din zer Gold Whey (aroma de vanilie)
50 g fulgi de nucă de cocos
15 g fistic
0,5 linguri de suc de lămâie
2-3 picături de ulei de mentă
80 g ciocolată neagră
PREGĂTIRE:
1. Măcinăm fin fulgii de nucă de cocos și fistic într-un blender. Peste acestea adăugăm proteina Gold Whey și omogenizăm amestecul.
2. Punem sucul de lămâie și aproximativ 50 ml de apă – omogenizăm. La final trebuie să fie un amestec gros/păstos.
3. Peste amestec adaugăm picăturile de ulei de mentă – omogenizăm.
4. Intindem amestecul/aluatul și îl netezim pe o tavă de copt (facem forme rotunde cu o cana/pahar) – punem tava cu forme la congelator timp de o 1 oră.
5. Topim ciocolata neagra* într-o baie de abur și înmuiem formele congelate în ciocolata lichidă. Lăsăm formele la răcit.
###
*Se recomandă consumul de ciocolată cu un procent cât mai mare de cacao, care poate ajunge până la 80% şi chiar 85%. Ciocolata de calitate are un gust amărui şi aromat. Cu cât conţinutul în cacao este mai mare, cu atât creşte şi aportul de antioxidanţi. Se recomandă consumul de ciocolată datorită efectelor sale benefice pentru organism, cu menţiunea că trebuie să o consumăm într-un mod responsabil, în cantităţi mici, în prima parte a zilei , iar asta pentru că limita dintre efectele benefice şi cele negative este una fină. Orice exces se poate vedea în kilogramele în plus.