Tort de ciocolată cu migdale*.
INGREDIENTE:
- 2 ouă
- 80 g unt
- 150 g făină de migdale
- 40 g cacao
- 30 g proteină CFM Whey Protein, ciocolată
- 80 g zahăr din mesteacăn
- 1 linguriță de vanilie
- 150 ml lapte de migdale
- 3 lingurițe de praf de copt
- 1 vârf de sare
- 100 g ciocolată neagră.
GLAZURĂ:
- 100 g ciocolată neagră
- ½ lingură de unt
- o mână de migdale tocate.
MOD DE PREPARARE:
- Se topește untul și se adaugă laptele.
- Se bat ouăle cremă cu zahărul și vanilia.
- Se amestecă ingredientele uscate și se adaugă alternativ rezultatul de la punctul 1 și 2 la viteza medie a mixerului de mână.
- Puneți aluatul într-o tavă de copt unsă (aproximativ 25cm x 13cm).
- Coaceți tortul într-un cuptor preîncălzit la o temperatură de 180 grade C timp de aproximativ 20-25 minute.
Pentru glazură, topiți ciocolata cu untul peste o baie de apă și apoi întindeți uniform pe tort.
…
*Beneficiile consumului de migdale:
Migdalele conțin din plin fibre, proteine, vitamine și minerale, care împreună acționează în mod benefic asupra corpului, atunci când sunt consumate în mod constant.
- Promovează sănătatea sistemului cardiovascular
- Ajută la acoperirea necesarului de proteine ale organismului
- Promovează sănătatea sistemului digestiv
- Ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă
- Te ajută să ții sub control greutatea corporală
- Este de ajutor în menținerea sănătății oaselor și a dinților
- Poate fi de ajutor în combaterea cancerului și a inflamațiilor
- Te ajută să fii plin de energie
- Satisface necesarul de minerale al organismului