Publicat pe

Ovăz copt cu arahide

Ovăz copt cu arahide

@annaskuechenkuenste ne răsfață cu un delicios ovăz copt cu arahide, cu conținut ridicat de proteine…

Pentru 2 portii:

Preparare:

  1. Pune toate ingredientele cu excepția batonului și alunelor într-un blender și taca-le bine.
  2. Toarnă într-o caserolă. Taie batonul în bucăți mici și se amestecă în 3/4 din compozitie.
  3. Restul batonului și alunele împrăștie peste ovăz.
  4. Pune la cuptor la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
  5. Se serveste caldut.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Colagenul

Colagenul este o proteină pe care corpul nostru o produce în mod natural și este compusă din fibre. Colagenul este nutrientul care face parte din structura tuturor țesuturilor conjunctive și reprezintă o treime din numărul total al proteinelor prezente în corp. Colagenul, împreună cu elastina, proteina care ajută țesuturile să își revină la forma inițială imediat după o contracție, asigură o funcționalitate optima a întregului organism, în special a oaselor, articulațiilor și a pielii. Altfel spus, acesta este ca un fel de „clei” care ține împreună structura corpului.

Collagen de la Weider este un clasic

Compoziția sa este una dintre cele mai bune de pe piață și multe mărci au adoptat o formulă similară. Dacă aș dori să subliniez ceva despre Collagen este calitatea sa ridicată și proporția echilibrată a componentelor sale. Mai presus de toate, vreau să scot în evidență vitamina C, deoarece este esențială pentru formarea corectă a colagenului.

Aportul de colagen din acest produs este in peptide. Pentru ca aceste peptide să se lege corect avem nevoie de vitamina C. Pe de altă parte, aportul de acid hialuronic este un alt factor în calitatea produsului. Acidul hialuronic este o polizaharidă care asigură hidratarea și este dispusă între celule și fibre de colagen, având astfel o funcție structurală fundamentală. În plus, acidul hialuronic se găsește în lichidul articular, realizând o lubrifiere optimă pentru a menține sănătatea articulației în sine. Este ca și cum ai folosi ulei pe balamalele ruginite ale ferestrelor sau ușilor. Dar utilizarea lui nu este utilă doar în cazurile în care balamaua este ruginită (osteoartrita,…), utilizarea sa fundamentală este preventivă.

Recomandarea mea este să folosiți Colagenul preventiv și in cicluri. Prin cicluri înțeleg că îl putem folosi pe o perioadă de 2, 3, 4 luni și să ne „odihnim” în memontul în care ne adaptăm la alte tipuri de suplimente (proteine, BCAA,…)

Colagenul articular (Joint Collagen)

Un alt supliment de la Weider este Joint Collagen, unul dintre cele mai complete produse de pe piata. Îl definim ca un condroprotector, dar în sensul cel mai larg al cuvântului și unde acțiunea sa, care este determinată de compoziția sa bogată, înseamnă că are o gamă largă de posibilități. În acest produs, nu numai colagenul este protagonist, ci și siliciul, turmericul. Compoziția sa oferă o gamă largă de posibilități de utilizare și am putea rezuma că utilizarea sa ar fi indicată și preventiv și ca tratament.

Ne va ajuta să prevenim accidentările. Colagenul Articular ar putea fi folosit preventiv – în timpul sezonului – când exista o schimbare semnificativă a planului de antrenament din cauza creșterii antrenamentelor de mare intensitate.

După părerea mea, acolo unde joacă un rol fundamental și asta ar fi în combinație cu kinetoterapie, osteopatie…, accidentări sportive. O tendinopatie acuta sau cronica, o leziune articulara, sau o entorsa, chiar si in contracturile musculare (datorita actiunii relaxante a magneziului, datorita actiunii antiinflamatorii a turmericului…). În caz de vătămare, trebuie determinat momentul administrării și acest lucru trebuie indicat doar de un profesionist din domeniul sănătății.

NOU! Collagen Gummies

Ingredientele din jeleurile cu colagen Weider au fost atent selectate pentru a stimula producția de colagen, ajutând la prevenirea degenerării osoase și cartilajelor. În plus, formula sa excepțională fără zahăr este perfectă pentru a proteja pielea de îmbătrânire și stres oxidativ, menținând-o astfel netedă și tânără pentru mai mult timp.

NOU! Beauty Gummies

Dacă vrei să ai o piele luminoasă, păr lucios și unghii rezistente avem soluția perfectă: Weider’s Beauty Gummies. Acesta contine colagen hidrolizat care – printre nenumăratele sale beneficii – oferă o structură elastică pielii și contribuie la întărirea oaselor.

Recomandari WEIDER:

  • Collagen 300g Colagen pulbere

    62,00 lei
    Adaugă în coș
  • Joint Collagen 300g

    101,00 lei
    Selectează opțiunile
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 40jeleuri

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • jeleuri cu colagen

    Collagen Gummies 50 jeleuri cu colagen

    43,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Prăjituri cu banane

Prăjituri cu banane. Cum ar putea fi sănătos ceva atât de delicios!?

Ingrediente

  • 2 banane medii coapte
  • 1/4 cană unt de arahide
  • 1/4 cană ghee de arțar, topit
  • 2 oua
  • 2 linguri extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 cană pudră de cacao
  • 1/4 cană îndulcitor la alegere
  • 2 linguri de colagen
  • 2 linguri faina de cocos
  • 1/4 cană chipsuri de ciocolată fără zahăr

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 350 C.
  2. Intr-un castron mare paseaza bine bananele (omogen).
  3. Adaugă toate celelalte ingrediente, cu excepția ouălor și chipsurilor de ciocolată.
  4. Foloseste un mixer manual sau cu suport și amestecă aproximativ un minut până când aluatul este omogen.
  5. Adauga ouăle și amestecă-le până se încorporează, apoi adăugă fulgii de ciocolată și amesteca ușor.
  6. Unge o tavă pentru gogoși sau o tavă pentru brioșe (ulei de cocos) și umple până la 3/4.
  7. Coace aproximativ 12-15 minute, verificând regulat să nu se gătească prea mult! Partea superioară să revină atunci când o atingi – atunci știi că s-a terminat!
  8. Lăsa să se răcească și apoi adaugă glazura… noi am adăugat și un pătrat de ciocolată neagră tocată 90% și niște unt de arahide… !

Glazură mocha fără lactate

  • 1/4 cană de smântână din lapte de cocos plin de grăsime (cutie)
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 2 linguri de îndulcitor pudră
  • 2 linguri de colagen
  • Un praf de sare
  • 1/4 lingurita extract de vanilie
  • Se amestecă totul într-un castron până când nu au mai rămas cocoloașe și se întinde peste gogoși!

Recomandari WEIDER:

  • GOURMET OAT FLOUR

    GOURMET OAT FLOUR 1.9kg

    53,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Peanut Butter Smooth 1kg

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • Slim Choco Syrup

    Slim Chocolate Syrup 250ml

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • unt de arahide pudra

    Peanut Butter Powder 400gr

    55,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Cum să accelerezi pierderea în greutate

Cum să accelerezi pierderea în greutate într-un mod sănătos. Slăbirea trebuie să fie întotdeauna sănătoasă – forțarea corpului aduce întotdeauna consecințe nedorite.

Ținând cont de faptul că am mai vorbit despre asta și cu alte ocazii, astăzi mă voi concentra pe CUM SĂ FAC ANTRENAMENTE EFICIENTE PENTRU A ARDE MAI MULTE CALORII ÎN ACELAȘI TIMP. In acest articol iti ofer si sfaturi pentru a slabi eficient.

Adăugați intensitate antrenamentului

  • Aceasta este prima cheie pentru a arde mai multe calorii: INTENSITATEA ANTRENAMENTULUI.
  • Este adevărat că, cu o intensitate scăzută, se arde mai multă grăsime. Pentru a cunoaște intensitatea la care lucrăm, avem nevoie să NE MĂSURM RITMUL CARDIAC. S-a demonstrat că pentru a arde grăsimile în mod eficient ar trebui să lucrăm între 55 și 65% din ritmul cardiac maxim.
  • Amintiți-vă că puțină grăsime se consumă în PRIMELE 25 de minute de efort. Indiferent de intensitatea pe care o ai, mică sau mare, în acele prime 25 de minute organismul nostru va folosi în principal glicogenul drept combustibil. Prin urmare, întregul antrenament ar trebui să dureze cel puțin 45 de minute până la 1 oră.
  • Dar aici vorbim despre ARDERE CALORII, și da, CEL MAI EFICIENT lucru pentru a arde calorii este INTENSITATEA. În plus, există un beneficiu al antrenamentului cu intensitate mare, și anume că atunci când ne antrenăm cu intensitate mare, metabolismul se accelerează, iar corpul nostru continuă să ardă calorii pentru un timp după ce activitatea sa încheiat.
  • Recomandarea mea este UN TIP DE ACTIVITATE CARE COMBINA INTENSITATEA MARE ȘI JOASĂ, pentru a beneficia atât de consumul suplimentar de calorii, cât și de arderea grăsimilor.

TIPURI DE EXERCIȚII: Exercițiile care, fără îndoială, ard cele mai multe calorii sunt EXERCIȚII MULTI-ARTICULARE.

Ce sunt exercițiile multi-articulare?

  • Acestea sunt acele exercitii care in timpul executarii lor presupun munca mai multor zone ale corpului; după cum sugerează și numele, mișcăm mai multe articulații în același timp.
  • Aceste exerciții fac ca pulsul să crească, generând arderea caloriilor. În plus, cresc semnificativ puterea și volumul masei musculare.
  • CATEVA EXEMPLE DE EXERCIȚII MULTIARTICULARE: Genuflexiuni/Canotaj/ Flotări/Lovituri la sac/Sărituri pe cutie… si multe altele! este doar o chestiune de schimbare și de a căuta mereu noi provocări în exercițiu.

Favoritele mele: Cand vine vorba de arderea caloriilor optez intotdeauna pentru exercitii de FORTA, adica CU GREUTATE. De ce? – Ei bine, pentru că în acest fel nu vom arde doar calorii, ci ne vom antrena și masa musculară pentru a o crește. A avea mai multa masa musculara implica si o cheltuiala calorica mai mare in general, pentru a mentine acel muschi.

Important!

  • Sunt exercitii in care sunt implicate diverse grupe musculare, intense, cu sau fara greutate, asa ca primul lucru de care trebuie sa avem grija este TEHNICA.
  • Adaptează exercițiile la nevoile tale și la forma ta fizică, încetul cu încetul urca în dificultate.
  • Pauzele dintre serii: Tocmai pentru ca intensitatea să nu scadă, nu trebuie să exagerezi cu pauzele pentru ca ritmul cardiac să rămână la un nivel bun și să arzi mai multe calorii în mai puțin timp.
  • Utilizarea suplimentelor care ne ajută să accelerăm metabolismul este întotdeauna un mare plus pentru rezultatul final – acestea sunt preferatele mele: Total Rush 2.0 si termogenice precum Ultra Burner…
  • Suplimente alimentare pentru accelerarea metabolismului și controlul glicemiei, cum ar fi oțetul de mere (APPLE CIDER VINEGAR)
  • Și cel mai important lucru: în ciuda antrenamentului cu intensitate, combinând exerciții explozive cu exerciții de forță multi-articulare și scurtând timpul între serii, CHEIA PENTRU A VEDEA UN REZULTAT ÎN ARDEREA DE CALORII ESTE ALIMENTAȚIA! Este excelent un deficit caloric între 300 și 500 de calorii pe zi!

Autor: weider

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Prăjitură cu ciocolată

Prăjitură cu ciocolată. Astăzi avem o rețetă pentru iubitorii de ciocolata (WHEY PROTEIN Choco Creme – mai puțin de 79 kcal pe porție)!

Iată ingredientele:

Este o rețetă foarte ușor de preparat (5 minute) și… ai nevoie doar de o cană și un cuptor cu microunde. Să vedem:

Mod de pregătire:

  • Amestecați fulgii de ovăz cu apă
  • Tăiați batonul crocant de Yippie și adăugați bucățile de ciocolată-arahide in amestecul cu ovăz – se amestecă
  • Puneți la microunde până când blatul se usucă și începe să se rupă
  • Topiți crema proteică într-o cană separat și se adăugați puțina smântână topită deasupra mugcake-ului
  • Decorați cu restul de Yippie… lăsați să se odihnească, să se racească si… gata! Bucurați-vă de aceasta rețetă drăgută!!

.

*Whey Protein Choco Creme este o delicioasă cremă de cacao preparată cu alune adevărate și proteine ​​din zer de înaltă calitate, ideală pentru a vă oferi un moment de plăcere fără a vă face griji în privința siluetei. De asemenea, această nouă versiune îmbunătățită nu conține ulei de palmier. Cremele de ciocolată sunt de obicei bogate în zahăr, motiv pentru care, dacă vrei să ai grijă de tine, cu siguranță le-ai eliminat din dietă cu mult timp în urmă. Pentru a prepara proteinele ​​din zer Choco Spread nu am adăugat zaharuri dar am folosit uleiuri vegetale nehidrogenate de floarea-soarelui și nucă de cocos.

Autor: myfitlife.es

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Zahărul

Zahărul este unul dintre cei mai des întâlniți aditivi din alimentele ultraprocesate pe care le cumpărăm și le consumăm frecvent. Adaugă o dulceață plăcută gustului alimentelor noastre, dar, din păcate, are multe efecte adverse asupra sănătății noastre.

Ce tipuri de zahăr există?

Când vine vorba de zahăr, este important să facem distincția între două tipuri: „nerafinat” și „procesat”. Zahărul nerafinat se referă la alimente integrale care conțin în mod natural zahăr, cum ar fi fructele, legumele, cerealele și leguminoasele, care ne oferă, de asemenea, nutrienți. Cu toate acestea, zahărul procesat se găsește în multe alimente pe care le cumpărăm zilnic din supermarketurile noastre, cum ar fi pâinea albă, băuturile răcoritoare, bomboane, biscuiți și, în general, orice etichetat „scăzut în grăsimi”. Numim acest întreg grup ultraprocesat, iar acest tip de produs ne face să consumăm o cantitate inutilă de zahăr.

De ce ne crește zahărul apetitul?

Să încercăm să explicăm procesul pe care îl trece corpul nostru atunci când consumăm mai mult zahăr decât ar trebui. Când depășim nivelurile recomandate de aport, există o eliberare mai mare de insulină din pancreas. Acest lucru se datorează faptului că funcția principală a insulinei este de a normaliza nivelul zahărului din sânge. Prin urmare, atunci când nivelul zahărului din sânge crește brusc, corpul nostru pompează o cantitate mare de insulină în fluxul sanguin. Acest vârf provoacă un dezechilibru, determinând scăderea nivelului de zahăr din sânge, declanșându-ți apetitul.

Atunci când corpul nostru, în loc să se simtă mulțumit sau sătul, ceea ce face este să ceară mai multă hrană pentru a calma pofta de mâncare. Cauzând nevoia de a mânca în exces.

Ar trebui să-l eliminăm dintr-o dietă sănătoasă?

În acest moment vom găsi opinii diferite. Consumul de zahăr și o dietă sănătoasă nu sunt incompatibile. Nu este nimic rău să-l avem în bucătărie sau să îl mănânci din când în când. Dar dacă îl mănânci în mod regulat, atunci ar trebui să schimbi felul în care mănânci. Pentru că, în timp, pancreasul tău va începe să slăbească, amenințăndu-i în cele din urmă capacitatea de a produce insulină și, prin urmare, dezvoltând boli precum diabetul.

Deci, cum le controlăm consumul?

Ca orice, cheia este în moderație. Mai ales dacă stilul tău de viață necesită multă energie, zahărul poate fi foarte util ca combustibil pentru organismul tău. După un antrenament, nivelul zahărului din sânge tinde să scadă, lăsându-te obosit și înfometat. Încorporarea cantității potrivite de zaharuri brute va crește insulina la un nivel sănătos, ceea ce crește aminoacizii, elementele de bază ale mușchilor, iar mușchii și corpul dumneavoastră vor obține o recuperare optimă.

Pe site-ul nostru poți găsi alternative sănătoase pentru gustările sau micul dejun, mai ales dacă, așa cum am menționat, de obicei te antrenezi sau duci un stil de viață destul de activ.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, cantitatea maximă de zahăr adăugată pe care ar trebui să o consumați într-o zi este:

  • Bărbați: 150 de calorii pe zi (36 de grame sau 9 lingurițe).
  • Femei: 100 de calorii pe zi (25 de grame sau 6 lingurițe).

Cea mai bună modalitate de a vă limita aportul zilnic de zahăr este să evitați alimentele excesiv procesate. Dacă vrem să ne satisfacem pofta de dulce, putem opta oricând pentru alimente care conțin în mod natural zahăr, precum fructele. Cu toate acestea, toți suntem diferiți, așa că uneori este nevoie de puțină experimentare pentru a găsi cantitatea potrivită pentru fiecare persoană, deși cea mai bună regulă de bază de urmat pentru a avea grijă de tine este: cu cât mănânci mai puțin zahăr, cu atât mai bine.

Autor: weider

Recomandari WEIDER:

  • Peanut Butter Smooth 1kg

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • Slim Choco Syrup

    Slim Chocolate Syrup 250ml

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • sos barbeque

    Sos 0%

    20,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Crema proteică tartinabilă cu caramel sărat

    WHEY PROTEIN CREME caramel sarat

    26,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Clatite proteice

Clatite proteice. Rețetă de super ușoară de la… @ivana.fit!⁣

Ingrediente:⁣

Preparare clatite proteice:⁣

  • 1. Bateți ouăle
  • 2. Adăugați făina și amestecați⁣
  • 3. Adăugați laptele și amestecați până se formează un aluat cremos⁣
  • 4. Adăugați praful de copt și amestecați bine⁣
  • 5. Adăugați Premium Whey și amestecați până la omogenizare⁣
  • 6. Încingeți tigaia, stropiți cu foarte puțin ulei⁣
  • 7. Adăugați aluatul și prăjiți până devine auriu ⁣
  • 8. Ornați cu Whey Protein White Spread și fructe de pădure la alegere!⁣
  • Poftă bună!

.

*Whey Protein White Spread este o crema proteica fantastica cu aroma de ciocolata alba, ideala pentru a va satisface poftele de dulce. Dupa succesul excelent pe care l-a avut Nut Protein Choco Spread, lansam acum o noua versiune pe care sigur o veti indragi. De aceasta data vine sub forma unei delicioase ciocolate albe. Dupa cum stiti, cremele de ciocolata contin o cantitate foarte mare de calorii, zahar si grasimi. Deci daca ai grija de tine, aceste dulciuri sigur au disparut din dieta ta cu mult timp in urma. Zilele acelea au disparut, deoarece pentru fabricarea Whey Protein White Spread, nu am adaugat zaharuri si folosim ulei vegetal hidrogenat 100% natural.

Caracteristica cea mai speciala a Whey Protein White Spread este ca am marit concentratia proteica la 22% folosind concentrat proteic din zer adevarat. Proteina este un nutrient esential pentru a fi sanatos si pentru mentinerea sau cresterea masei musculare. Proteina din zer este bogata in aminoacizi esentiali si BCAA, cei mai importanti aminoacizi pentru sistemul osos.

Reteta Video: https://www.youtube.com/shorts/a36Q92ukJTs

Recomandari WEIDER:

  • pudra proteica din zer

    Premium Whey 500g Pudră proteică din zer

    97,00 lei
    Selectează opțiunile
  • WHEY PROTEIN CREME White Spread 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • WHEY PROTEIN CREME Cookies&Cream

    26,00 lei
    Citește mai mult
  • Crema proteică tartinabilă cu caramel sărat

    WHEY PROTEIN CREME caramel sarat

    26,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI

VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI. Descoperă beneficiile pe care ți le poate aduce acest super aliment – OUL. Inițial, a fost considerat un aliment de bază datorită valorii sale nutriționale ridicate (în anii 1950) iar ulterior, în anii 1970-80, s-a considerat că consumul acestuia ar trebui redus din cauza unui posibil efect dăunător asupra sănătății. In prezent si inca din anul 2000, oul este considerat un aliment fundamental, prezentand efecte benefice pentru sanatate.

COMPOZIȚIA ȘI VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI

Oul este un aliment foarte eterogen și poate diferenția prin: coajă, gălbenuș și albuș.

Valoarea nutritivă a oului:

Gălbenuș de ou: 47% apă, 16% proteine, 34% grăsimi, 0,6% carbohidrați
Albuș de ou: 88% apă, 10% proteine, 0,03% grăsimi, 0,8% carbohidrați.

A. Proteină

Conținutul procentual de proteine ​​din ou (12%) este puțin mai mic decât cel al altor alimente proteice precum carnea (20%) și peștele (18%). Această proteină este distribuită eterogen între albus și gălbenuș, albusul fiind eminamente proteic, în timp ce gălbenușul conține, pe lângă proteine, întreaga fracțiune lipidică a ouului.

B. Lipide

Compoziția acizilor grași este favorabilă deoarece există un echilibru perfect între grăsimile saturate și nesaturate cu un raport AGI/AGS de 1,77. Acest raport este mai favorabil decât marea majoritate a cărnurilor (0,88 la miel, 1,12 la vită, 1,36 la porc).

Pe de altă parte, oul are un conținut ridicat de colesterol (400mg/100g).

În cele din urmă, este de remarcat în special faptul că fracția de acizi grași este modificabilă prin dietă. În ultimii ani, au apărut ouă îmbogățite în PUFA n-3 cu lanț lung (omega-3), precum EPA și DHA. Acest lucru a fost realizat cu furaje îmbogățite în acești acizi grași.

c. Minerale

Pentru a lua în considerare valoarea nutritivă a oului în raport cu mineralele, vom folosi acoperirea cantităților zilnice recomandate (DZR). Această acoperire în raport cu aportul de 2 ouă mari (120g) este de 8% pentru fier și zinc, 16% pentru fosfor, 11% pentru calciu, 4% pentru magneziu și 34% pentru seleniu.

d. Vitamine

Oul este unul dintre alimentele care reunește cele mai notabile concentrații de vitamine atât solubile în apă, cât și liposolubile. Toate vitaminele liposolubile au valori ridicate, în special K (62% din CDR) și au și o capacitate mare de acumulare, conform furajelor. Într-o măsură mai mică prezintă vitamina B2 (30%) și vitaminele A, D, B12 și acid folic care variază între 12 și 16%.

Variabilitatea compoziției ouălor

Diversi factori pot induce modificari in calitatea oului, care afecteaza si compozitia chimica si valoarea nutritiva. Elementele care pot fi modificate prin hrănirea găinilor includ unele minerale (iod, fluor, mangan), unele vitamine (A, E, K, B1, B2, B12, biotină, pantotenat, folat) și unii acizi grași, în special nesaturați (oleic), linoleic și linolenic,…).

CONSUMUL DE OUĂ ȘI COLESTEROLUL

Având în vedere recomandările de restricționare a aportului de ouă în anii 1970 și 1980, multe studii s-au dedicat stabilirii relației specifice dintre modificările consumului de ouă și impactul acestora asupra nivelului de colesterol plasmatic.

Concluziile privind efectele consumului de ouă indică faptul că, deși furnizează o cantitate mare de colesterol, acesta nu provoacă o creștere substanțială a colesterolului plasmatic și influența sa este neglijabilă asupra raportului LDL-colesterol (rău)/HDL-colesterol (bun).

CONSIDERAȚII IGIENICO-SANITARE

Oul, datorita structurii sale, este unul dintre cele mai sigure alimente. Din exterior spre interior există o serie întreagă de bariere care îl protejează de contaminarea externă. Prin urmare, este dificil ca oul să fie contaminat în timpul etapei de producție în fermă. Factorii de risc sunt cei care modifică structura cochiliei și a cuticulei exterioare. Din acest motiv, spălarea pentru îndepărtarea murdăriei nu este autorizată, deoarece ar îndepărta stratul care acoperă porii cochiliei de la intrarea microorganismelor.

Se știe că toxiinfecțiile alimentare, fie prin salmonelă, fie prin alt microorganism, se datorează manipulării incorecte a ouălor proaspete și a celor care nu au suferit modificări termice. Germenii nu se găsesc niciodată în interiorul oului.

OUL CA ALIMENT FUNCȚIONAL

Am putea evidenția câteva componente ale oului cu proprietăți pozitive pentru sănătate.

  • a) Caroteni: neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel deteriorarea celulelor.
  • b) Luteina si Zeaxantina: favorizeaza mentinerea functiilor vizuale.
  • c) Vitamina E: neutralizeaza radicalii liberi. Conținutul său în ou poate fi crescut prin adăugarea unui supliment în furaj.
  • d) acizi grași OMEGA-3 (DHA/EPA): reduc riscul bolilor cardiovasculare. Îmbunătățește funcțiile vizuale și mentale.
  • e) Colina: favorizeaza intretinerea si imbunatateste functiile cognitive, in special memoria.

Recomandari WEIDER:

  • All Day Energy 90 capsule

    40,00 lei
    Adaugă în coș
  • Calcium Up

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Ce este vârful glicemic?

Ce este vârful glicemic? În zilele noastre toată lumea devine din ce în ce mai conștientă că bunăstarea generală trece prin doi factori foarte importanți: un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată. Datorită acestui fapt, dacă pe de o parte procentul persoanelor supraponderale sau obeze este foarte mare, pe de altă parte numărul persoanelor care încearcă să prevină problema este în creștere. În principiu, acest lucru se realizează acționând asupra cantității de alimente consumate (scăzând), și asupra cantității de calorii care sunt arse (crescând activitatea fizică).

Acesta este deja un început bun, dar este foarte important să acordați atenție și calității alimentelor care sunt introduse și nu doar cantității, deoarece calitatea influențează și procesul de acumulare a grăsimii corporale. Unul dintre procesele principale este cel care reglează progresul glicemiei în timpul zilei. Prin urmare, este necesar să se cunoască mai bine așa-numitele „vârfuri glicemice”, responsabile de acumularea excesului de grăsime corporală.

Ce este vârful glicemic?

Vârful glicemic este definit ca si cantitatea maximă de zahăr din sânge care se înregistrează în urma oricărei mese, mai ales când consumati o porție de carbohidrați!

Cum se creează vârful glicemic?

Când consumi alimente care conțin carbohidrați, aceștia sunt digerați în tractul gastrointestinal, transformați în glucoză și absorbiți. Când sunt absorbiti în sânge, se înregistrează o creștere a zahărului din sânge (nivelul glucozei din sânge) și în consecință se identifică un „vârf glicemic”.

Ce efecte are vârful glicemic?
  • Când glicemia crește, pancreasul nostru produce imediat hormonul INSULINĂ cu scopul de a readuce nivelul de glucoză din sânge la valori normale. Pentru a face acest lucru, insulina acționează:
  • Prin promovarea utilizării glucozei în toate celulele corpului
  • Prin stimularea depozitării excesului de glucoză sub formă de grăsimi (trigliceride) în țesutul adipos
  • Prin prevenirea lipolizei (mobilizarea grăsimilor din depozite) datorită cantității abundente de glucoză care face inutilă utilizarea rezervelor de energie
  • În cele din urmă, insulina, stimulată de vârfurile glicemice, gestionează abundența resurselor energetice, depozitând glucoza sub formă de grăsimi și blocând utilizarea rezervelor.
  • Cu cât se înregistrează un vârf glicemic mai mare, cu atât cantitatea de insulină produsă este mai mare, ceea ce va readuce nivelul glicemic la valori chiar mai mici decât cele normale.

Această scădere rapidă are două efecte asupra corpului nostru:

  • mare parte din glucoză nu este folosită, ci se acumulează imediat sub formă de grăsime în țesutul adipos
  • revenirea prea rapida la niveluri scazute de zahar din sange reprezinta pentru organism o situatie de lipsa de combustibil si deci determina senzatia de pofta de mancare, deci aportul in continuare de alimente

În acest fel se creează un cerc vicios: cu cât absorb mai multă glucoză, cu atât vârful glicemic este mai mare; cu cât este mai mare vârful glicemic, cu atât va trebui să introduc mai multe alimente rapid. Este de la sine înțeles că acest lucru duce la un aport excesiv de calorii și la depozitarea în exces a grăsimilor.

Prin urmare, dacă înveți să controlezi vârful glicemic, poți controla acel sentiment enervant de foame care afectează mulți oameni și aportul excesiv de calorii. Dar cum poți să-l controlezi?

Modalitatea principală este alegerea alimentelor cu indice glicemic și încărcătură mai scăzute (glucide întregi, fructe cu coajă, legume și leguminoase bogate în fibre), care produc o creștere mai mică a glicemiei și un răspuns la insulină mai scăzut; alaturi de aceasta metoda, usor de aplicat de catre toti, exista posibilitatea folosirii unor suplimente specifice care sunt capabile sa echilibreze.

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II)

Mecanisme fiziologice sau instinct de a ne hrăni

Aportul alimentar este o parte importantă a comportamentului uman și, deși are o condiționare emoțional-socială foarte importantă, există mecanisme fiziologice care o reglează cărora li se acordă o importanță mai mare și care sunt cunoscute cu mai multă precizie. Acești factori multipli care s-au dovedit a fi legați de apetit și sațietate includ hormoni și diverși neurotransmițători. Există multe teorii, bazate pe aspecte biologice, care încearcă să explice cum își are originea senzația de foame. În general, putem spune că este influențată de diverși parametri biologici: cicluri circadiene, temperatura corpului, greutatea curentă, procentul de țesut adipos, masa musculară, nivelul de stres, ore de somn, deficite nutriționale, cicluri menstruale etc.

Foamea fiziologică este instinctul de a ne hrăni pentru a obține nutrienții de care corpul nostru are nevoie pentru a supraviețui și a funcționa corect. Foamea și sațietatea sunt controlate de sistemul nervos central înainte ca alimentele să ajungă în stomac. Este un mecanism care a fost optimizat de-a lungul evoluției și ne-a permis să supraviețuim.

Acest tip de foame se caracterizează prin a fi treptat, apărând după cel puțin 2-3 ore de la ultima masă și simți că chiar dacă nu mănânci imediat, te poți aștepta să mănânci mai târziu. Luați în considerare mai multe opțiuni alimentare deoarece accentul va fi pe hrănirea dvs., adică nu este dorința de a mânca un anumit aliment și nu îl asociați cu emoții negative, nu vă simțiți vinovat că simțiți foamea fiziologică.

Instrumente pentru consolidarea obiceiurilor alimentare sănătoase

Cunoașterea modului în care funcționează sistemul nostru de reglare a senzației de foame și de sațietate ne permite să distingem complexitatea naturii sale. Acest lucru face ușor să luați în considerare o strategie nutrițională de urmat pentru un tratament adecvat de slăbire. Să vedem ce instrumente pot îmbunătăți această situație, care se poate traduce în bunăstare și atingerea obiectivului stabilit.

Utilizarea suplimentelor nutritive care contribuie la îmbunătățirea compoziției corporale este populară. Ca și utilizarea oțetului de cidru de mere, care a câștigat multă popularitate în rândul persoanelor care doresc să slăbească. Studiile de până acum indică faptul că consumul de cidru de mere bogat în carbohidrați poate ajuta la slăbirea răspunsului glicemic și, eventual, la controlul glicemiei la diabetici.

Prin urmare, persoanele cu diabet sau care doresc să slăbească pot beneficia într-o oarecare măsură de pe urma consumului acestuia. Pe de altă parte, consumul de cidru de mere încetinește golirea gastrică, adică timpul necesar pentru ca stomacul să se golească după masă. Aceasta se traduce printr-o creștere a sațietății și, în consecință, printr-un consum mai mic de alimente; cu toate acestea, fiind un produs al recentei creșteri a interesului științific, este nevoie de mult mai multe cercetări.

Din perspectiva noastră, senzația este necesara pentru bunăstarea noastră, dar trebuie să învățăm despre asta. O dietă bazată pe impulsuri emoționale va modela persoana, în special relația cu luarea deciziilor despre ce să mănânce în funcție de emoțiile sale-relații alimentare cu nevoia de a obține o stare de plăcere, care predomină și împiedică senzațiile fiziologice. Cunoașterea factorilor emoționali ne va permite să muncim și să ne întărim obiceiurile sănătoase.

Concluzii

Prin urmare, tratamentul atunci când ne confruntăm cu o situație negativă de alimentație emoțională nu se bazează pe eliminarea alimentației emoționale menționate ca obiectiv principal. Mai degrabă, se bazează pe completarea cutiei de instrumente cu alte resurse și strategii de coping care însoțesc alimentația emoțională, precum și pe investigarea motivelor care duc la aceasta. Vă încurajăm să reflectați și să deveniți conștienți de modul în care diferite emoții vă afectează dieta.

Mergeți întotdeauna la un specialist pentru a vă ajuta să identificați corect diversele cauze care pot duce la situații de alimentație incontrolabile, precum senzația constantă de foame, lasă-te ghidat în utilizarea corectă a posibilelor instrumente și strategii!

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

 

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I)

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ. Te-ai întrebat vreodată de ce ne este foame? Pare evident, dar răspunsurile posibile sunt: ​​(1) Pentru că trebuie să ne satisfacem nevoile de nutrienți ale corpului nostru – pentru a supraviețui. (2) Deoarece corpul nostru caută să mențină structurile și funcțiile celulare. (3) Avem nevoie să ne asigurăm energia pentru a desfășura orice activitate/muncă.

Mecanismele fiziologice și moleculare a tot ceea ce ține de aportul alimentar sunt foarte complexe și nu sunt încă bine înțelese. Încercarea de a răspunde la această întrebare dificilă ridică o altă întrebare: ne este foame întotdeauna pentru că avem nevoie de nutrienți? Când ne este foame, credem în mod obișnuit că aceasta se datorează faptului că corpul nostru are nevoie de energie, dar realitatea este că nu este întotdeauna cazul; foamea poate apărea din mai multe motive. Prin urmare, dacă ne întrebăm: Cum se generează senzația de foame?, răspunsul nu este simplu, putând fi analizat din punct de vedere psiho-socio-cultural și din punct de vedere biologic.

Acum, știind că foamea poate fi declanșată din mai multe motive. Care sunt cele mai frecvente cauze și cum le putem detecta?

Emoțiile noastre joacă un rol important

Emoțiile sunt stări emoționale care indică situații personale interne, motivații, dorințe, nevoi și chiar scopuri. Fiecare dintre noi trăiește emoții într-un mod special, în funcție de experiențele și personalitatea noastră. Toate acestea le folosim pentru a evalua o situație specifică și, prin urmare, influențează modul în care percepem situația și reacționăm la ea. Aceste reacții pot fi înnăscute, în timp ce altele sunt dobândite.

Multă vreme emoțiile au fost subestimate și s-a acordat întotdeauna mai multă importanță celei mai raționale părți a ființei umane. Literatura extinsă care există despre pierderea sau creșterea în greutate acoperă multe aspecte, precum prevenirea, fiziopatologia, tratamentul nutrițional și patologiile fizice care pot fi asociate. Totuși, componentei psihologice nu i s-a acordat aceeași importanță, ceea ce ar putea influența creșterea în greutate și relația pe care o avem cu alimentația, precum și să motiveze abandonarea tratamentelor nutriționale și a eventualelor patologii aferente. Pentru toate acestea este ușor să ne relaționăm emoțiile cu hrana noastră, vom numi această circumstanță specifică hrană emoțională.

Tristețea, durerea, abandonul, vinovăția sau angoasa sunt câteva dintre sentimentele pe care ați putea încerca să le exprimați prin conflicte alimentare. Aceste conflicte alimentare pot fi înțelese ca o modalitate de a exprima sentimente sau emoții pe care adesea nu le recunoaștem, dar pe care inconștientul nostru încearcă să ni le arate. De aceea, primul pas este să ne oprim și să ne gândim la ce ni se întâmplă, să punem cuvinte. Acest lucru ne poate ajuta să controlăm situația de foame emoțională.

Tipuri de emoții

Așadar, mâncatul emoțional înseamnă a mânca ca răspuns la emoții, fie ele negative sau pozitive, unde mâncarea devine substanța care le calmează și le reglează.

Emoțiile pozitive sunt cele în care folosim mâncarea pentru a ne bucura și a sărbători, așa cum este cazul petrecerilor și adunărilor de familie sau sociale. De altfel, unii autori susțin această idee subliniind că și emoțiile pozitive pot fi legate de acest mod de a mânca, fără a fi percepute ca ceva negativ. De exemplu, de când suntem bebeluși începem să ne asociem emoțiile cu mâncarea. Când un bebeluș este afectat emoțional, se calmează prin hrănire și contactul cu îngrijitorul său. Această relație în sine nu este negativă, este un comportament de iubire și grijă; cu toate acestea, cu timpul și anumite asocieri creăm o relație emoție-hrană.

De asemenea, trebuie avut în vedere că există emoții care nu trebuie să fie pozitive sau negative, deoarece depinde de evaluarea pe care o dă fiecare, precum plictiseala, care poate fi legată și de alimentația emoțională. Astfel, suntem de acord că există o relație de hrănire emoțională și că mâncarea emoțională îndeplinește o varietate de funcții.

De menționat că atunci când ne referim la alimentația emoțională nu ne referim doar la creșterea cantității de alimente, emoțiile ne pot afecta și prin reducerea apetitului. Așa cum alimentația emoțională nu apare întotdeauna în cazul alimentelor cu valoare nutritivă scăzută, ea poate apărea și în cazul alimentelor nutritive. Ceea ce caracterizează alimentația emoțională nu este mâncarea în sine, ci motivul pentru care este consumată, care are o cauză sau urmărește un efect emoțional prost gestionat.

Anxietate?

Este foarte frecvent ca în timpul consultației mulți dintre pacienții care intenționează să slăbească să exprime spontan fraze care fac aluzie la termen „Anxietate.” Putem defini anxietatea ca omologul patologic al fricii normale, manifestându-se ca modificări ale dispoziției, gândurilor, comportamentului și acțiunilor fiziologice. Gestionarea corectă a simptomelor anxioase ne permite o mai bună toleranță și, în consecință, o mai mare aderență și permanență la tratamentul modificării compoziției corporale. Pentru aceasta este necesară abordarea pacientului într-un mod multidisciplinar.

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

PALMIERI CU DOAR 2 INGREDIENTE

PALMIERI CU DOAR 2 INGREDIENTE + TOPING

INGREDIENTE:⁣

Topping:⁣

PREPARARE:⁣

  • Faceți un aluat cu cartofii dulci deja fierți și fulgii de ovăz.
  • Modelați palmieri și puneți-i în friteuza cu aer la 200 grade C pentru aproximativ 12-15 minute – (pe ambele parți).
  • Amestecați ingredientele pentru cremă.
  • Cacao pură degresată, lapte degresat s/l, îndulcitor după gust⁣ – în funcție de cum doriți mai multă sau mai puțină cantitate, adăugați mai multe, amestecați-le și adăugați laptele.
  • Deasupra adăugați crema de caramel sarat.
  • Dați la frigider cel puțin o oră. Și gata…

.

*Whey Protein Crème cu caramel sărat este noua cremă tartinabilă concepută special pentru iubitorii de caramel sărat. Produsul conține o cantitate mare de proteine ​​din zer ​​și este sărac în zahăr, pentru a vă oferi un moment perfect de plăcere. In general, ne gândim la cremele tartinabile ca la adevărate bombe calorice, pline de zaharuri și grăsimi. Acest produs nu conține ulei de palmier și are foarte puține zaharuri. Cu această cremă nu mai trebuie să te simți vinovat dacă îți este poftă de ceva dulce.

Una dintre principalele caracteristici ale cremei proteice ​​din zer cu caramel sărat este conținutul său îmbogățit cu proteine. Produsul prezintă un concentrat proteic din zer de 23%. Proteinele sunt un nutrient esențial pentru menținerea sănătății și sunt fundamentale pentru menținerea și dezvoltarea mușchilor, favorizând și senzația de sațietate. Proteina din zer este bogată în aminoacizi esențiali și BCAA, cei mai importanți aminoacizi pentru mușchiul scheletic.

Recomandari WEIDER: