Publicat pe

Antrenor de campioni: Mihail Kiss

Antrenor de campioni: Mihail Kiss. Născut la 30 august 1930, Mihail Kiss este, la 91 de ani, o personalitate marcantă a comunităţii săcelene (Brașov), dar și al culturismului românesc, un om remarcabil, atât sub aspect profesional, cât și personal. Fire perseverentă și creativă, Mihail Kiss a reușit să înregistreze prima școală de forță particulară în 1967. El s-a apucat sa faca culturism separat de halterofili, improvizand o sala intr-un garaj din Sacele. A fost prima sala de culturism din Romania, dezvoltând, totodată, și aparatul de dezvoltare universală a mușchilor, pentru acesta din urmă fiindu-i conferit Certificatul de Inventator și premiul Lauri în cadrul unei festivități organizate la Brașov.

Activitatea acestuia nu se oprește aici, devenind antrenor al Clubului Sportiv Dinamo și vicepreședinte al Federației Române de Culturism, de la înființarea acesteia, în 1990, până în anul 2000. În anul 1998, Kiss devine președintele Consiliului de Arbitraj, iar din anul 2006 președinte onorific al acestei federații. În întreaga sa activitate se regăsesc peste 10.000 de sportivi înregistrați, având în palmares și un campion mondial în persoana lui László Csaba.

Tot Mihail Kiss este cel care a avut curajul să alunece, la 85 de ani,  pe tiroliana de la canionul “7 Scări”, când a fost inaugurată, deşi are 21 de tronsoane, pe o lungime totală de 2.174 de metri.

Publicat pe

Nu-i alunga din dieta ta

Nu-i alunga din dieta ta. Dacă ai crezut că pentru a pierde în greutate trebuie să elimini toți carbohidrații, te înșeli. Nu toți carbohidrații îngrașă, de fapt cantitățile sunt cele care realizează acest lucru. Totuși, aici vă spun tot ce trebuie să știți despre acei carbohidrați care sunt ideali pentru a vă ajuta să pierdeți grăsimea și pentru a adăuga varietate dietei.

Cu toții cunoaștem reputația carbohidraților, aceștia provoacă o creștere a zahărului din sânge și o creștere bruscă a insulinei care duce la o creștere a stocării de grăsime în abdomen. Și în timp, există riscul de a dezvolta diabet de tip 2, boli de inimă și hipertensiune arterială.

Ei bine, toate acestea sunt adevărate, dar povestea este puțin mai complicată pentru că nu toți carbohidrații sunt la fel și… totul depinde întotdeauna de cantitățile pe care le consumi. De fapt, cerealele integrale, sau carbohidrații neprocesați cu fibre, sunt absorbiți lent și oferă o cantitate de energie pe care mușchii o utilizează timp de câteva ore. Din experiența mea, consumul acestor tipuri de carbohidrați poate chiar reduce pofta de zahăr, anxietatea și poate ajuta la prevenirea gustărilor târzii.

Deci care sunt carbohidrații „magici” care nu te îngrașă?

1. Fructele

Unele diete spun despre fructe că sunt rele, mai ales noaptea, datorită concentrațiilor relativ mari de zahăr (fructoză) în comparație cu alte alimente. Cu toate acestea, până acum nu există un studiu care să arate că fructul este de vină că acumulezi grăsime abdominală, dimpotrivă, este esențial în toate dietele pentru slăbit. În plus, întregul fruct conține o cantitate mare de fibre care încetinește absorbția fructozei și, prin urmare, nu se generează vârfuri bruște de insulină. Sunt alimente care te satură și, de asemenea, conțin antioxidanți, vitamine și minerale.

2. Leguminoasele

Linte, fasole, năut. Toate sunt bogate în carbohidrați, dar cu o porție substanțială de fibre, ceea ce face ca răspunsul glicemic (adică răspunsul glicemiei din corpul nostru) să fie diminuat. Sunt o sursă excelentă de proteine, pentru vegetarieni sau vegani, dar și de fier și minerale esențiale.

3. Ovăzul

Una dintre cele mai complete și sănătoase cereale. Bogat în carbohidrați, fibre, proteine ​​vegetale, vitamine, minerale și antioxidanți. Oferă carbohidrați cu indice glicemic scăzut, adică energie susținută și, de asemenea, un conținut ridicat de fibre atât insolubile, cât și solubile, care ajută atât tranzitul intestinal și previn constipația.

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le are – in cazul pierdereii în greutate – este că oferă o senzație mare de sațietate și reduce anxietățile. De exemplu, făina de ovăz este perfecta pentru a adăuga gust bun și sănătos dietei tale.

4. Produse lactate

De exemplu, iaurtul simplu de vacă este o sursă bună de proteine ​​de înaltă calitate, cu toate acestea, oamenii tind să elimine lactatele din cauza lactozei (zahărul din lapte). Trebuie să fie clar că lactoza nu este același lucru cu zahărul obisnuit. S-a dovedit că produsele lactate – atâta timp cât nu sunt imbogatite cu zahar – contribuie la pierderea grăsimii corporale în orice dietă de slăbire.

La fel, contribuie la sațietate și sunt o gustare perfectă înainte de culcare datorită cazeiinei, care este o proteină cu absorbție foarte lentă.

5. Ortografiat

Este un tip de grâu care nu a fost manipulat sau încrucișat cu alte soiuri, una dintre cerealele cu cea mai mare cantitate de proteine ​​(14,7%), alături de fibre. De asemenea, conține triptofan care contribuie la bunăstarea mentală și emoțională. Și este bogat în acizi grași esențiali care sunt foarte importanți pentru funcționarea creierului.

6. Quinoa

Din punct de vedere tehnic, o sămânță și nu o cereala. Quinoa este o sursă bună de proteine ​​și fibre și are un indice glicemic foarte scăzut. Este, de asemenea, bogata în fier, are un profil complet de aminoacizi (excelent pentru vegetarieni și vegani). Datorită aromei și proprietăților sale, este o alternativă perfectă la orez, deoarece se gătește la fel și are o valoare nutritivă foarte mare.

7. Orezul brun și Basmati

Mulți oameni spun că nu le place orezul brun sau basmati, dar gătit corespunzător poate fi un plus la aproape orice masă. O porție mică de orez brun vă poate face orice mâncare vegana mai satisfăcătoare, fără a forța creșterea mare a zahărului din sânge (pe care l-ați obține din consumul de cartofi prăjiți).

Ambele contin amidon rezistent care ajuta la sanatatea colonului, ne hraneste flora intestinala, reduce pofta de mancare si nu creste insulina din sange.

8. Cartofii

Acest lucru poate fi o surpriză, dar cantitățile moderate de cartofi gătiți în uleiuri sănătoase (uleiuri vegetale neprocesate) nu vă vor face să vă îngrașiți. Cartofii sunt de fapt bogati in fier, vitamina C, vitamina B6 si minerale. De asemenea, conțin amidon rezistent, un tip de fibră care hrănește bacteriile din intestin și, prin urmare, îmbunătățește sănătatea digestivă.

!!!Poti tine o dieta pentru a pierde în greutate fără a fi nevoie să elimini toți carbohidrații! Totul depinde – întotdeauna – de cantitățile pe care le consumi!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Importanța testosteronului

Importanța testosteronului. Testosteronul joacă un rol crucial în diferite funcții ale corpului nostru. Este un hormon puternic care scade odata cu inaintarea in varsta si din cauza unor factori externi precum dieta sau stresul.

Testosteronul joacă un rol crucial în diferite funcții ale corpului nostru, cum ar fi:

  • Ajută la creșterea masei musculare
  • Ajută la pierderea de grăsime corporală
  • Crește libidoul
  • Reduce stresul și îmbunătățește starea de spirit

Cu toate acestea, pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, nivelul total de testosteron scade, de fapt, studiile arată că testosteronul scade cu aproape 30% între vârstele de 25-75 de ani.

 

Varsta Niveluri de tetosteron barbati (ng/dL) 
10-11 ani < 7 – 130
12-13 ani < 7 – 800
15-16 ani 100 – 1.200
17-18 ani  100 – 1.200
+ 19 ani  240 – 950
Adulti  270 – 1.070
+ 30 ani  -1% pe an

Tabelul nivelurilor de tetosteron la bărbați conform Medical Education and Research (citiți studiul)

Pe de altă parte, conform mai multor investigații, nivelurile acestui hormon sunt acum mai scăzute decât oricând din cauza stilului de viață, sedentarismului, calitatea somnului și alimentației.

Ingrediente pentru creșterea testosteronului

Vestea bună este că astăzi există suplimente și nutrienți care ajută la producerea naturală de testosteron și cele pe care le vom aminti au dovezi științifice:

  • Vitamina D: este o vitamina liposolubila care in forma sa activa functioneaza ca un hormon steroid. Studiile arată că această vitamină poate crește tetosteronul și poate îmbunătăți calitatea spermei. De fapt, una dintre investigații (citește studiu) a constatat că, cu cât participanții au petrecut mai mult timp la soare, nivelul lor de testosteron creștea.
  • Zinc: un mineral implicat în peste 100 de procese chimice din corpul nostru, iar unul dintre ele este asociat cu nivelul de testosteron. Un studiu a arătat cum o restricție a aportului de zinc a scăzut nivelul acestui hormon, în timp ce a crescut odată cu suplimentarea acestui mineral.
  • Ashwagandha: plantă folosită în medicina indiană antică. Este folosit ca adaptogen, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea stresului și a anxietății. În plus, multe investigații au dovedit beneficiul în creșterea hormonului testosteron din organism. De asemenea, îmbunătățește rezistența, forța și îmbunătățește pierderea de grăsime corporală.

La Weider iti oferim Weider Prime, un produs care contine toate aceste ingrediente (Zinc, Vitamina C si Ashwagandha), o combinatie de ingrediente active de calitate care sporesc productia naturala de testosteron.

Amintiți-vă că pe lângă suplimentarea sănătoasă trebuie să aveți o dietă adecvată și să evitați un stil de viață sedentar.

Recomandari WEIDER:

  • Strong Zinc

    Strong Zinc 120caps

    56,00 lei
    Adaugă în coș
  • Prime Testosterone

    Prime Testosterone 60 capsule

    122,00 lei
    Adaugă în coș
  • Premium Tribulus 90cps

    79,00 lei
    Adaugă în coș
  • VITAMIN D 50gummies

    35,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

De ce nu slăbești?

De ce nu slăbești?… după ce refuzi cina cu prietenii tăi și mănânci mai sănătos ca niciodată, greutatea ta rămâne exact aceeași! Așa că începi să te gândești: trebuie să fie hormonii. Sigur am făcut totul bine? Poate ar trebui să fac mai multe exerciții. Poate că trebuie să renunț la mai multe alimente. Poate ar trebui să mănânc și mai sănătos. Sau poate cântarul mă urăște și… oare ai terminat?

Ei bine, aici am ceva să vă spun în calitate de nutriționist. Greutatea corporală este un număr, în viața ta – asta-i tot. Nu înseamnă că ești mai gras sau mai puțin gras – indiferent dacă greutatea ta variază sau nu. De aceea, ma voi concentra in acest articol pe ceea ce conteaza cu adevărat: pierderea grăsimii corporale.

Erori care vă împiedică să pierdeți grăsimea corporală

Vă voi spune cele mai frecvente greșeli pe care le puteți face:

Deficit caloric

În mod ideal, deficitul ar trebui să fie cu 15-20% mai mic decât necesarul tău caloric total, ținând cont de activitatea și antrenamentul pe care îl faci. Calitatea alimentatiei va fi un alt factor vital, este posibil sa fii supraalimentat dar in acelasi timp subnutrit. În plus, o restricție nu poate dura prea mult, deoarece organismul se adaptează (se adaptează mereu) și atunci când ai o restricție calorică pentru o perioadă lungă de timp, nivelurile de cortizol din sânge (hormonul stresului) cresc, împreună cu incontrolabilitatea altora (hormoni care sunt parțial responsabili pentru pierderea de grăsime și creșterea masei musculare).

Multe exerciții cardiovasculare

Convingerea tipică că trebuie să faci multe exerciții cardiovasculare și să nu faci antrenament de forță, pentru că „devin mare”, este o greșeală. Antrenamentul de forță este cel mai bun arzător de calorii. De fapt, există cercetări care arată că prin exerciții aerobice nu poți pierde nicio grăsime, dar mai mult decât orice se datorează faptului că energia care este arsă este foarte puțină, iar de obicei este compensată cu alimente. Unul dintre studiile care mi-au atras atenția în The Journal of The American College of Nutrition, în care s-a realizat un experiment cu două grupuri de subiecți obezi, supraponderali, ambii cu diete cu conținut scăzut de calorii. Un grup a făcut exerciții aerobice (mers pe jos, ciclism, alergare), iar celălalt grup a făcut antrenament de forță. După 12 săptămâni, ambele grupuri au slăbit, dar primul, care s-a concentrat pe exercițiile cardiovasculare, a slăbit 16 kg, dintre care 12 kg erau grăsimi, iar celelalte 4 kg erau mușchi. În timp ce cei care au câștigat putere, au slăbit 14 kilograme, toate fiind pe grăsime.

Salata cu un strop de ulei de masline

Mănânci multă salată, dar fiecare salată are aproximativ 4 linguri de ulei de măsline, care împreună cu avocado, nuci și măsline (toate grăsimi sănătoase, dar bogate în calorii într-o singură farfurie) te fac să consumi 400-500 de calorii, dacă nu mai mult – aproape 700.

Nu citești eticheta

Ei bine, mai bine citiți eticheta și asigurați-vă că nu sunteți induși în eroare de cantitatea de zaharuri, de exemplu.

Mănânci corect doar de luni până vineri

Și apoi weekendul este scăpat de sub control. S-a constatat recent că consumul de mâncăruri bogate în calorii, grăsimi și zahăr în weekend poate fi la fel de rău pentru sănătatea intestinală ca și consumul zilnic. Un studiu recent a arătat că o dietă sănătoasă de 4 zile care include 3 zile de mese mai puțin sănătoase îți poate afecta microbiota intestinală. Și s-a demonstrat, de asemenea, că te poți îngrășa mai mult cu o microbiotă la fel de afectată ca și când ai mânca prost constant. Și aceasta are foarte mult de-a face cu obezitatea și excesul de greutate.

Sper că aceste sfaturi vă ajută să vă atingeți obiectivele, sau cel puțin să nu aruncați prosopul și… să continuați procesul.

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    111,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    94,00 lei
    Adaugă în coș
  • carnitina lichida

    L-Carnitine Liquid 20 fiole

    120,00 lei
    Selectează opțiunile
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    89,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Cu ce înlocuim carnea?

Cu ce înlocuim carnea? Dietele bazate pe fructe și legume, precum dieta vegană și dieta vegetariană, devin din ce în ce mai populare și este o opțiune sănătoasă atâta timp cât știi cum să o faci corect. Este adevărat că poate fi foarte confuz, deoarece există multe alternative la carne în dieta vegetariană, dar nu toate sunt cele mai bune. De aceea, aici vă voi ghida puțin:

1. Pe bază de soia

În comparație cu carnea și puiul, alternativele vegetariene și vegane care sunt făcute din proteine ​​din soia tind să aibă mult mai puține grăsimi, să conțină o cantitate similară de proteine ​​(15-20 g de proteine ​​la 100 g) și să conțină fibre.

Tofu și tempeh sunt făcute cu boabe de soia. De obicei, sunt una dintre cele mai bune opțiuni, deoarece nu au mai mult de 2 ingrediente și sunt surse bune de proteine ​​și calciu. Ai chiar un produs care are un gust grozav, care este Heura. Soia este, de asemenea, una dintre singurele surse de proteine ​​pe bază de plante care conține toți cei nouă aminoacizi esențiali în cantități bune, ceea ce este un bonus grozav și o alternativă excelentă la carne.

Dacă tot te întrebi dacă soia este dăunătoare, nu există dovezi științifice care să arate că este dăunătoare sau poate provoca un efect dăunător asupra sănătății noastre hormonale.

2. Seitan

Provine din gluten de grau, o proteina care nu este considerata de calitate. Deși poate fi o alternativă pentru a da mai multă aromă și varietate dietei tale, totuși, nu o recomand ca o alternativă zilnică.

Pe lângă faptul că nu are un conținut de proteine ​​de valoare biologică ridicată, precum soia, are mai puțin calciu și este mai puțin dens din punct de vedere nutrițional.

3. Fasole, mazăre, linte, năut, nuci și semințe

Aceste alimente sunt cele cu adevărat importante și care ar trebui să fie de bază pentru oricine elimină carnea. Sunt surse bune de proteine ​​și minerale, cum ar fi fier, calciu, zinc, magneziu, cupru, fosfor și vitamine B. Aceste alimente sunt, de asemenea, sărace în grăsimi și bogate în fibre, făcându-le alternative bune la carne.

Deși este adevărat că pot avea o biodisponibilitate mai mică datorită faptului că sunt mai greu de digerat, totuși, acest lucru poate fi evitat dacă sunt bine înmuiate și gătite.

Leguminoasele precum fasolea, soia, lintea și alunele (inclusiv untul de arahide) sunt, de asemenea, o sursă importantă de aminoacid lizină, pe care trebuie să-l includem în dieta noastră pentru a rămâne sănătoși.

4. Alte surse de proteine

Cerealele integrale precum orezul brun, orezul, pâinea integrală, fulgii de ovăz și meiul oferă, de asemenea, proteine; dar acestea nu sunt chiar foarte mari. Cu toate acestea, puteți găsi proteine ​​complete din semințele de quinoa, hrișcă, amarant și cânepă.

Pe de alta parte, si de mare ajutor in special pentru sportivi, este pudra proteica, care poate avea la baza proteine ​​de mazare si poate ajunge la o aminograma aproape egala cu proteinele din zer. Este cazul Weider Vegan Protein, cea mai completă proteină vegetală de pe piață.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Câteva deficiențe în dieta vegană

Câteva deficiențe în dieta vegană. A avea o dietă pe bază de legume și fructe are multiple beneficii, cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor. Una dintre principalele provocări pe care le presupune acest stil de viață este evitarea eventualelor deficiențe.

Câteva deficiențe în dieta vegană

Deficiențele nutriționale care sunt cele mai frecvente în cazul dietelor vegane și vegetariene sunt:

Vitamina B12

Este cel mai cunoscut deficit. Vitamina B12 se găsește mai ales în alimente de origine animală precum lactatele, carnea și ouăle. Deși unele site-uri web susțin că – de exemplu – ciupercile sunt surse de vitamina B12, totuși ele conțin analogi (inactivi) care sunt similari vitaminei B12, dar care nu își fac treaba. De fapt, există doar două surse de încredere ale acestei vitamine și – acestea – sunt alimentele „fortificate” cu acest nutrient și suplimentele nutritive.

Simptomele deficitului de vitamina B12 sunt: ​​anemie, care poate duce la depresie, confuzie mentală, amorțeală la nivelul membrelor și chiar pierderea echilibrului.

Vitamina D

Vitamina D joaca un rol important in sanatatea oaselor, precum și a sistemului imunitar, nervos și muscular. Aceasta vitamina se gaseste mai ales in produsele lactate, galbenusurile de ou si pestele gras. O alta sursa de vitamina D ar fi expunerea la soare dar – acest lucru – devine foarte dificil in sezonul rece.

Deficitul de vitamina D poate slăbi oasele, crește riscul de scleroză multiplă, slăbiciune musculară, cancer și depresie. In aceasta perioada este dificil pentru oricine să obțină un aport zilnic adecvat de vitamina D, așa că suplimentarea poate fi o opțiune importantă.

Fierul

Fierul este un mineral important pentru celulele roșii din sânge și necesar formării hemoglobinei. Anemia feriprivă este o problemă frecventă, în special la femei, și poate fi uneori foarte dependentă de alimentație. Daca este adevarat ca fierul animal este mai bine absorbit decat fierul vegetal, absorbtia lui poate fi crescuta odata cu consumul de vitamina C. Alimentele vegetale bogate în fier sunt leguminoasele, nucile, tărâțele, legumele cu frunze verzi, care pot fi consumate împreună cu alimente precum kiwi, căpșuni, portocale, ardei, broccoli, care sunt bogate în vitamina C.

În funcție de cât de mult te antrenezi (veganii pot depinde puțin mai mult de fier decât alții) important este să maximizezi absorbția fierului cu Vitamina C.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Jeleuri gumate pline de… sănătate!

Jeleuri gumate pline de… sănătate! De la începutul istoriei culturismului și fitnessului, Weider a fost un deschizator de drumuri: de la primele competiții de culturism, primele metode de antrenament Weider, primele suplimente sportive etc… Weider a revoluționat și a inovat mereu în acest sens… 

Și, desigur, Weider a schimbat complet modul în care trebuie să ne suplimentam, creând o nouă gamă de produse sub formă de jeleuri gumate.

Suntem obișnuiți să vedem mii de suplimente sportive sub formă de capsule, tablete, pulberi sau lichide. Acum există un nou mod de a avea grijă de sanatatea ta, mult mai plăcut, care schimbă cu totul senzațiile.

Aceste produse pot fi mai puțin eficiente decât capsula tipică?

Nimic mai departe de adevăr! În aceste jeleuri gumate s-au folosit ingrediente și metode de fabricație exclusive pentru a garanta calitatea maximă a produsului în orice moment, asigurându-i astfel eficacitatea 100%.

Și nu numai, Gummies Weider sunt total fără gluten, deoarece sunt fabricate în unități în care nu este manipulat cu niciun tip de alergen și cu garanția că, în plus, sunt analizate ulterior pentru a trece de toate testele calitații… De asemenea, nu conțin zahăr, cu excepția unora care sunt făcute cu Fruit Up, care sunt zaharuri care se găsesc în mod natural în fructe fără nimic altceva adăugat.

În articolul de astăzi, vom vorbi despre 4 dintre aceste suplimente grozave într-un format de jeleu gumat sănătoas:

  • COLAGEN
  • OMEGA
  • CALCIU
  • VITAMINA D
Gume de colagen (colagen):

Gume delicioase pe baza de colagen hidrolizat, a caror functie este de a stimula productia naturala de colagen, ajutand la prevenirea degenerarii oaselor si cartilajului. Colagenul este, de asemenea, responsabil pentru protejarea pielii împotriva îmbătrânirii și a daunelor oxidative, menținând-o plină și tânără pentru mai mult timp. Vitamina C a fost adăugată pentru a ajuta la formarea corectă a colagenului, este ideală pentru persoanele de orice vârstă, deoarece, dacă ești tânăr, îți pregătește articulațiile pentru a-ți susține ritmul actual și previne uzura prematură; iar daca esti mai matur te ajuta cu orice disconfort articular pe care il poti avea.

Acizi grași (Omega):

Acizii grași esențiali Omega 3 și 6 sunt un tip de grăsime necesar pentru multe procese din organism. Aceste grăsimi sunt considerate esențiale dar… organismul nu le poate sintetiza, așa că trebuie consumate din alimente pentru a evita deficiențele nutriționale. Omega 9, deși nu este esențial, oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, ajuta la scăderea colesterolului și îngrijirea inimii. Gumele noastre delicioase OMEGA au fost făcute cu ulei de perilla și semințe de in, un ulei vegetal bogat în omega 3-6-9. Este un produs potrivit pentru vegetarieni si vegani, fara gluten si fara indulcitori artificiali.

Ai grijă de oasele tale (Calciu):

Oferind organismului nostru cantități adecvate de calciu, știm că este foarte important pentru sănătatea oaselor noastre. Dar acest lucru nu ne este de nici un folos dacă nu îl suplimentăm cu vitamina D și vitamina K, deoarece acestea ajută calciul să fie absorbit și asimilat corespunzător. Aceste jeleuri gumate revoluționare conțin toate cele trei ingrediente într-un raport perfect pentru a vă menține oasele sănătoase și puternice. Deoarece nu contine zaharuri adaugate, este potrivit pentru diabetici. Este o modalitate plăcută (ca și restul gumelor noastre inovatoare) de a vă completa și de a avea grijă de sănătatea dumneavoastră, bucurându-vă – în același timp – de gustul ei delicios.

Jeleuri gumate cu vitamina D:

Vitamina D este o vitamina liposolubila necesara pentru o multitudine de functii in organismul uman. Deși cea mai cunoscută funcție a vitaminei D este legată de absorbția și metabolizarea calciului și, prin urmare, în sănătatea oaselor și a dinților, vitamina D este necesară și pentru funcționarea musculară, funcția imunitară, este necesară pentru funcționarea organismului și întreținerea pielii. Una dintre cele mai directe moduri de „a lua” vitamina D este prin razele soarelui, dar… nu este posibil intotdeauna. De aceea este foarte important să ne suplimentăm cu aceasta această prețioasă vitamina.

  • Întărește sistemul imunitar
  • Antiinflamator natural
  • Antioxidant
  • Ideal pentru faza de definire, diete stricte, recuperare dupa leziuni sau deficit de vitamina D.

In concluzie

Astăzi am menționat doar aceste patru minunate jeleuri gumate, dar sunt mai multe! Nu ratati urmatoarele noastre articole, in care vom povesti in intregime despre restul gamei WEIDER GUMMIES.

 

Eu personal sunt incantata sa pot scrie despre aceste produse, pentru ca sincer le iubesc! Nutritionist: Celeste Gonzalez

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Proteina ​​vegană din mazăre

Proteina ​​vegană din mazăre. Cu siguranță ați văzut zeci de mărci de suplimente și proteine. Dar, o opțiune foarte bună, pe care vrem să o recomandăm este proteina vegană din mazăre. Cu acest articol vom evidenția beneficiile proteinelor în dieta veganilor. Cu toate acestea, acest lucru va fi posibil, doar dacă aveți încredere că vă recomandam cel mai potrivit produs.

Să vedem 5 considerente pentru a putea alege cea mai bună proteină vegană:
  • Conține toți aminoacizii esențiali.
  • Fiecare porție garantează cel puțin 20g de proteine ​​fără a depăși 150kcal.
  • Conținutul său de zahăr nu depășeste 2g la 100g de produs.
  • Are o aromă excelentă.
  • Este un produs sustenabil, în conformitate cu filosofia și etica vegană.

DURABILITATE VEGANĂ

Dieta vegană este o opțiune de dietă durabilă, ecologică și sănătoasă. Deși motivele pentru a alege o dietă vegetariană sau vegană sunt multe, se spune că există trei motive principale pentru a deveni vegan:

  • Din motive de sănătate.
  • Pentru a reduce impactul asupra mediului.
  • Pentru bunăstarea animalelor.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, se preconizează că consumul global de carne și lactate va continua să crească, în special în țările în curs de dezvoltare, din cauza creșterii populației și a dezvoltării economice. Deoarece veganul nu mănâncă alimente derivate din animale, se poate considera că are un stil alimentar mai durabil și mai ecologic decât stilurile de alimentație convenționale.

Weider înțelege această îngrijorare și, prin urmare, nu doar pariază pe un produs care să răspundă nevoilor adepților săi vegani, ci și investește în susținerea acestui mod de viață din sustenabilitatea vegană. Cum? Prin Pisane C9, una dintre sursele de proteină ​​ale proteinei noastre vegane din mazăre și orez.

Materii prime de calitate: PISANE C9

Izolatul proteic de mazare (Pisane C9) contine cantitatea necesara pentru a acoperi 100% din recomandarile de aminoacizi esentiali. Această sursă de proteine ​​permite promovarea unui stil de viață care necesită mai puțin consum de energie și apă, reducând poluarea și impactul asupra mediului.

În plus, reduce utilizarea îngrășămintelor chimice și necesită o suprafață mai mică decât alte surse, ceea ce o face una dintre cele mai bune opțiuni alimentare pentru vegani.

De ce Vegan Protein de la Weider

Vegan Protein de la Weider este cea mai bună opțiune dacă doriți să includeți în dieta dumneavoastră o proteină vegană cu beneficii de cea mai înaltă calitate și aromă delicioasă. Ingredientul său principal este tocmai izolatul de mazăre (Pisane C9), îmbogățit cu proteine ​​de orez de înaltă calitate. Produsul final este o proteină cu valoare biologică ridicată, 100% tolerabilă, ușor de digerat și extrem de bună.

Cu el, nu doar că vei respecta cele 5 puncte despre care am vorbit la începutul articolului, dar vei primi și un plus de vitamina B12, esențială în orice dietă.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Batoane din dovleac (proteice)

Batoane din dovleac (proteice). Ai auzit vreodată că bananele sunt supranumite „batonul de energie natural”? Ei bine, se pare că dovleacul îi ia titlul de acum înainte, deoarece s-a descoperit faptul că o porţie de dovleac conţine de două ori mai mult potasiu decât o banană. Pe lângâ energia pe care ţi-o oferă, potasiul ajută la restabilirea organismului după efort fizic, păstrând muşchii funcţionali la nivel maxim chiar şi după finalizarea antrenamentului şi scutindu-te de durerile musculare de a doua zi.

Sezonul dovleacului nu s-a încheiat încă și… @ monicab.ody.fit.food ne încântă astăzi cu batoane de dovleac proteice delicioase.

INGREDIENTE & PREPARARE (pentru 1-2 porții):
  • 100g dovleac fiert
  • 20g albus
  • 20g proteină ​​cu aromă de vanilie
  • 10g soia crocantă
  • 10g fulgi de soia
  • 10g granule de soia
  • 5g tărâțe de speltă
  • aproximativ 30g Eritritol
  • 3-5g unt de migdale
  • 6-8g sirop de fibre
  • Scorțișoară, condiment pentru dovleac

Se amestecă bine⁣ toate ingredientele de mai sus!

  • 5g fulgi de soia
  • 5g crocante de soia
  • 5g granule de soia
  • 5 g fulgi de migdale

Se modelează, pliază si asezonează după gust. Se da la cuptor 180 de grade C pentru aprox 30-35 minute⁣.

Acoperire: ⁣
  • 20 g eritritol
  • 10g picaturi de ciocolata fara zahar
  • 3g fibre sau sirop de tapioca
  • putina apa

Se aduc la fierbere amestecând. Se toarnă peste foaia de aluat răcită – tăiată în batoane⁣.

.

ŞTIAŢI CĂ? Dovleacul este o sursă excelentă de fibre, dar are un conţinut extrem de scăzut de calorii, oferindu-ţi astfel saţietate fără costul kilogramelor în plus. O dietă bogată în fibre ajută la diminuarea poftei de mâncare, un studiu realizat în 2009 arătând faptul că persoanele care au consumat o porţie mică de dovleac înainte de prânz nu numai că au mâncat mai puţin, dar au reuşit să îşi menţină silueta la nivelul dorit.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Colagenul îți activează corpul

Ești o persoană activă? Păstrează ritmul!

Colagenul îți activează corpul. Dar știi ce este colagenul? Colagenul este o proteină pe care corpul nostru o produce în mod natural și este compusă din fibre. Colagenul este nutrientul care face parte din structura tuturor țesuturilor conjunctive și reprezintă o treime din numărul total al proteinelor prezente în corp. Colagenul, împreună cu elastina, proteina care ajută țesuturile să își revină la forma inițială imediat după o contracție, asigură o funcționalitate optima a întregului organism, în special a oaselor, articulațiilor și a pielii. Altfel spus, acesta este ca un fel de „clei” care ține împreună structura corpului.

Este responsabil cu:
  • Este responsabil pentru elasticitatea pielii.
  • Are un rol important in hidratarea tesuturilor.
  • Asigură rezistența oaselor și flexibilitatea articulațiilor.

După o anumită vârstă, aproximativ 30 de ani, rezervele necesare de colagen din corpul nostru încep să scadă… Se presupune că, pentru a reface cantitatea de colagenul din organism, puteți tine o dietă bogată în acest nutrient. De exemplu:

  • Consumă carne rosie/albă;
  • Consumă cereale integrale. Cerealele conțin siliciu, ingredient care încurajează producția de colagen și îmbunătățește sistemul digestiv;
  • Consumă antioxidanți. Avocado, broccoli sau ceai verde sunt antioxidanți care te ajută să îți menții elasticitatea pielii.

Dar… chiar si in cazul unei diete bogate – problema este că colagenul pur este o proteină mare care este greu de digerat și este asimilată mai puțin de 1%.

Importanța suplimentării cu colagen hidrolizat

Așadar, colagenul este principala componentă a țesuturilor conjunctive. Produs în mod natural de organism, colagenul contribuie activ la funcționarea optimă a organismului, iar suplimentele alimentare ajută la completarea acestor rezerve.

Iar dacă ești o persoană activă și faci sport, ai un dublu motiv să iei colagen hidrolizat.
  • Îmbunătățește recuperarea după potențialele leziuni și chiar ajută la prevenirea acestora,
  • Reduce durerea și inflamația articulațiilor,
  • Menține densitatea oaselor noastre,
  • Crește rezistența și rezistența articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor,
  • Este decisiv în transmiterea forței mușchilor.

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Whey Protein

Whey Protein – mult mai mult decât un supliment pentru sportivi! Așa e! Dar… mulți cred că shake-urile proteice – Whey Protein – sunt suplimente destinate exclusiv sportivilor (culturiștilor sau fitnessului în general), nimic mai departe de adevăr! MAI CLAR: PROTEINA DIN ZER NU ESTE DECÂT O PULBERE ALIMENTARĂ! UN ALIMENT CU ABSORȚIE RAPIDĂ ȘI CU MARE VALOARE BIOLOGICĂ! Pe scurt: toată lumea poate consuma shake-uri cu Whey Protein.

De fapt, zerul din lapte de vacă sau de capră – ceea ce a rămas din procesul de fabricare a brânzeturilor și… căruia nu i se dădea atenție anterior – este baza formulei Whey Protein. Macronutrientul fundamental al shake-urilor proteice din zer (WHEY) este PROTEINA și se caracterizează prin absorbție și asimilare rapidă a aminoacizilor săi. De aceea ti-l recomandam imediat ce te trezesti, sau dupa orice activitate sportiva…

Beneficiile shake-urilor cu proteine:

  • Creste masa musculara, forta si rezistenta, precum si recuperarea dupa exercitii fizice.
  • Ne ajută să evităm pierderea de masă musculară legată de îmbătrânire.
  • Crește nivelul de glutation*: un antioxidant natural care protejează împotriva diferitelor boli.
  • Protejează împotriva osteoporozei: deoarece este bogat în calciu și, de asemenea, are un nivel foarte scăzut de sodiu. Numeroase studii susțin că poate proteja împotriva fracturilor osoase.
  • Îmbunătatește starea cardiovasculară: deoarece are lactoferină, una dintre fracțiile bioactive care ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.
  • Întărește sistemul imunitar: acest lucru se datorează și lactoferinei și creșterii glutationului.
  • Reduce nivelul de glucoză din sânge și, prin urmare, pofta de dulce. De asemenea, previne diabetul de tip 2.
  • Îmbunătățește vindecarea rănilor: la pacienții care au suferit arsuri sau au suferit intervenții chirurgicale, proteinele din zer sunt recomandate datorită biodisponibilității sale ridicate.
  • Protejează împotriva posibilelor tumori: deoarece crește nivelul de glutation.

Acestea fiind spuse, cred că este clar că shake-urile din proteină din zer ar trebui considerate un ALIMENT, precum și un supliment esențial pentru sport.

*Glutationul, unul dintre cei mai puternici si predominati antioxidanti intracelulari ai organismului, este o polipetida bioactiva cu functie de coenzima, prezenta in aproape toate celulele organismului uman. Prezinta un rol important in apararea antioxidanta, metabolismul nutrientilor si echilibrarea proceselor ce se desfasoara la nivel celular (sinteza proteinelor si a ADN-ului, diviziunea celulara normala, sinteza citokinelor si aparitia raspunsului imun).

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Untul de arahide îngrașă?

Untul de arahide îngrașă? Untul de arahide este un aliment popular care nu este doar delicios, ci și bun pentru sănătatea ta… și nu îngrașă de la sine.

Scopul acestui articol este de a sublinia valoarea acestui aliment, într-o dietă pentru sportivi de toate vârstele, dar și pentru părinții, bunicii, etc.

Untul de arahide îngrașă?

În primul rând, este important să lămurim că untul de arahide nu îngrașă de la sine, ceea ce este unul dintre miturile care circulă pe rețelele de socializare. În timp ce orice aliment consumat în exces te poate îngrașa, acesta este un aliment care îți poate oferi sațietate, inclusiv sațietate mentală. Vă va ajuta să vă simțiți plăcut și mulțumiți.

Grăsimile din arahide sunt – în principal – grăsimi sănătoase care ajută, de exemplu, la combaterea inflamației sau pentru recuperare – în cazul sportivilor care au micro-rupturi musculare când se antrenează… În plus, grăsimea sănătoasă te ajută să absorbi vitaminele solubile precum A, D, E și K.

Beneficiile untului de arahide

Dacă sunteți un atlet de anduranță, acesta vă va servi drept combustibil în timpul exercițiilor prelungite. Asociat cu fulgi de ovăz înainte de o plimbare lungă cu bicicleta, sau sub formă de sandviș, pot fi moduri delicioase și sănătoase de a te bucura de o porție de combustibil de lungă durată. În plus, este o sursă bună de proteine.

De asemenea, untul de arahide este o sursă bună de arginină, un aminoacid care ajută la menținerea flexibilitatii vaselor de sânge, astfel încât sângele să curgă mai ușor și să scadă tensiunea arterială. Și ceea ce este bun pentru inimă este bun și pentru creier. De fapt, cercetările sugerează că persoanele care consumă acest produs își îmbunătățesc circulația la nivelul creierului și funcția mentală – ajută la îmbunătățirea vitezei de procesare și a memoriei pe termen scurt.

Conține numeroși compuși bioactivi (fenoli) care întăresc sistemul imunitar.

Este bogat în antioxidanți și fibre.

Important este că încerci mereu să alegi variante bune, care să conțină doar ingredientul „arahide”, fără adaos de zaharuri, sare sau ulei.

Weider are un unt de arahide excelent facut exclusiv cu arahide, nimic mai mult – Peanut Butter Smooth.

Dar dacă nu pot mânca doar o lingură?

Acest lucru se întâmplă des! …începeți să îl includeți în mai multe mese pe zi, ca strategie pentru a reduce pofta… Amintiți-vă că privarea de orice hrană creează sentimente de anxietate și supraalimentare mai târziu…

Recomandari WEIDER: