Publicat pe

Clătite proteice cu dulceață

Clătite proteice cu dulceață

Clatitele sunt unul dintre deserturile preferate ale romanilor dar putini stiu ca ele isi au originea in Bretagne, Franta. Varietatea retelor, data in primul rand de varietatea umpluturilor nu cred ca se va sfarsi niciodata, oricine putand sa inventeze propria reteta…

Ingrediente:

  • 100 g făină integrală de grâu sau Gourmet Oat Flour
  • 20 g 100% WHEY CLEAN FORMULA 908g
  • 5 g praf de cacao
  • 50 g îndulcitor
  • 5-10 picături de vanilie
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 2 ouă
  • 250 g unt degresat 0.3%
  • 100 ml lapte
  • ½ pahar de dulceață de de cireșe

Pregătire:

  1. Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron impreuna cu gălbenușul de ou, 100 g unt degresat, laptele și aproximativ 200 ml de apă.
  2. Într-un castron perfect uscat – bateți albușurile spumă.
  3. Într-o tigaie unsă (cu ulei de nucă de cocos, de exemplu) prăjiți clătite pe ambele părți.
  4. Între timp, amestecați restul de unt degresat cu picăturile de vanilie. Apoi ungeți clătitele cu dulceața de cireșe.

Clătite delicioase din faină integrală de ovăz, îmbogățită cu proteine

Protein ​​Pancake Mix este o combinație de ingrediente studiată îndelungat – combină făina de ovăz cu cele mai bune surse de proteine: zer, ou și lapte – o aprovizionare optimă cu aminoacizi esențiali și proteine de înaltă valoare biologică.

Mod de utilizare: se amestecă 25 g (o cupă) cu 50 ml de apă; adăugați amestecul într-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei; de asemenea, se poate găti adăugând amestecul la cuptor, 1 minut și jumătate la putere maximă.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Pandișpan cu rubarbă

Pandișpan cu rubarbă. 

Ingrediente

  • 8 ouă,
  • Îndulcitor cam 8 pliculețe,
  • Făină 8 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Oțet 1 lingură,
  • Sare iodată ½ linguriță,
  • Zmeură proaspătă 200 g,
  • Rubarbă 200 g,
  • Zahăr pudră vanilinat.

Pregătire

  1. Zmeura se spală, tijele de rubarbă se curăță (atenție frunzele sunt otrăvitoare – trebuie înlăturate), apoi se mărunțesc.
  2. Peste zmeură și rubarbă se presară îndulcitorul.
  3. Gălbenușurile se amestecă energic cu îndulcitorul, până se dubelază cantitatea.
  4. Se adaugă praful de copt împreună cu făina și se amestecă până se omogenizează compoziția.
  5. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și 1 lingură de oțet.
  6. După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredinetele.
  7. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, unsă cu unt.
  8. Se presară fructele în proporții egale, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 25 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă. La servire se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

.

Rubarba nu este o leguma bogata neaparat in nutrienti esentiali, insa ea are un continut scazut de calorii. Totodata, rubarba este o sursa foarte buna de vitamina K, asigurand intre 26-37% din necesarul zilnic recomandat de vitamina K, la o portie de 100 de grame. Acest procent variaza, mai ales daca rubarba este preparata termic sau nu. La fel ca alte legume, rubarba este si foarte bogata in fibre, oferind cantitati similare cu cele pe care le au portocalele, merele sau telina.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Micronutriția: suplimente

Micronutriția: suplimente pentru sănătate. Sportivii din orice disciplină se interesează – în mod obișnuit – despre suplimentele sportive (vitamine, proteine,…) care îi ajută să se mențină în formă sau – care îi ajută să își depășească recordurile personale. Dar… pandemia globală și interesul de a găsi un posibil remediu au făcut să se vorbească tot mai mult despre imunitate și întărirea sistemului imunitar.

În fapt boala este un rezumat a ceea ce mănânci, ce bei, ce crezi, ce respiri, dar cel mai important: Ce nu elimini!

Micronutriția

În prezent există un nou termen în suplimentare care este deosebit de relevant, este Micronutriția. Micronutriția constă în menținerea sănătății și tratarea diferitelor boli prin suplimentarea cu vitamine și micronutrienți care se găsesc în mod normal în organism și în alimente. Micronutriția restabilește echilibrul chimic al organismului prin suplimentarea nutrițională cu: vitamine, minerale, aminoacizi și acizi grași. Micronutriția este dedicată restabilirii echilibrului chimic în organism, realizând echilibrul nutrițional pentru prevenirea și tratarea bolilor.

Melatonina

Mulți dintre voi ați auzit de melatonină. În ultimii doi ani, mai multe laboratoare farmaceutice au dezvoltat un supliment sau un medicament pe bază de melatonină. Melatonina este un hormon prezent in toate organismele vii cu concentratii care variaza in functie de ciclul zi/noapte, motiv pentru care ajuta la somn. Melatonina este de fapt considerată un neurohormon, cu funcții care afectează direct și mai ales fiziologia circadiană.

Melatonina este sintetizata din neurotransmitatorul serotonina si pigmentul malanin. Pe lângă efectele sale asupra fiziologiei circadiane, melatonina are proprietăți antioxidante. Doza mică de melatonina reduce toleranța la glucoză și sensibilitatea la insulină. Unele medicamente pot scădea nivelul melatoninei, cum ar fi AINS (ibuprofen,…) beta-blocante (atenolol,…) și altele (diazepam, diuretice, contraceptive,…). Există mai multe studii care descriu modul în care melatonina stimulează sistemul imunitar.

Vitamina D

Vitamina D joacă un rol foarte important printre suplimentele pentru sănătate. Există din ce în ce mai multe publicații care îi susțin importanța.

Studii privind deficitul de vitamina D la sportivi:

Găsim studii care arată deficiență de vitamina D la sportivi, mai ales iarna sau în țările cu soare puțin, cu afectare a performanței (Magge et al, 2013) și studii ulterioare confirmă aceste rezultate, de exemplu desfășurată la Centrul de înaltă performanță Sant Cugat del Vallés (Barcelona). Cu 408 sportivi de elită, cu o vârstă medie de 22,8 ani și un total de 34 de sporturi diferite, s-a constatat că doar 18% aveau niveluri optime de vitamina D. Această deficiență predomină în sporturile de sală față de sporturile în aer liber. Această deficiență a fost observată la 87% dintre sportivi, chiar și vara (Valtueña, 2014).

Deficiența de vitamina D este o problemă relevantă, deoarece poate afecta negativ performanța fizică și recuperarea. În același timp, comunitatea științifică a confirmat că nivelurile optime de vitamina D ar îmbunătăți aspecte precum forța, puterea, rezistența sau capacitatea aerobă. Diverse publicații raportează vitamina D la forța musculară, proporția și diametrul fibrelor musculare de tip 2, coordonarea neuromusculară și adaptarea cardiovasculară la exerciții (Koundourakis, 2014; Owens, 2018; Todd, 2015).

Vitamina D are o relație foarte importantă și complexă cu sistemul imunitar. Nivelurile adecvate ale acestei vitamine ajută la întărirea sistemului imunitar și asigură că celulele imunitare comunică și funcționează corect. Pe de altă parte, s-a demonstrat că vitamina D scade infecțiile respiratorii.

Vitamina C

Cine nu a auzit de vitamina C? Această vitamină este un antioxidant puternic, solubil în apă. Acționează ca un cofactor pentru numeroase enzime implicate în biosinteza colagenului, carnitinei și a unor neurotransmițători. Este o vitamina esentiala deoarece oamenii nu au capacitatea de a o sintetiza. Funcția acestei vitamine constă în capacitatea de a reduce un număr mare de reacții biochimice.

  • Vitamina C donează electroni la 8 enzime: trei în hidroxilarea colagenului, două în biosinteza carnitinei și alte trei în biosinteza hormonilor și aminoacizilor.
  • Intervine în sinteza hormonilor sistemului nervos (dopamină,…).
  • Are o acțiune de protecție cardiovasculară.
  • Acționează la nivelul limfocitelor, activarea neutrofilelor.

Există literatură științifică abundentă care leagă vitamina C de tratamentul diferitelor virusuri (Jariwalla RJ) precum virusul gripal, gripa aviară (Ely JT), virusul herpesului (Byun SH) sau virusul zika (Gonzalez MJ). Au fost studiate mai multe intervenții farmacologice complementare cu acțiune imunomodulatorie la pacienții critici cu COVID-19, cum ar fi macrolide, corticosteroizi, inhibitori de ciclooxigenază-2, sirolimus, statine și vitamina C (Arabi YM). Mai multe studii clinice sunt în curs de desfășurare cu vitamina C administrată intravenos pentru tratamentul COVID-19 (studiu clinic: NCT04264533, NCT04323514).

Zinc

Zincul este un mineral care este prezent în numeroase procese metabolice. Este un catalizator pentru aproximativ 2.000 de enzime, cuprinzând 6 clase (hidrolază, transferază, redoxază, ligază, liază și izomerază). Prin urmare, zincul este esențial din punct de vedere biologic pentru multe procese celulare, inclusiv creșterea și dezvoltarea, cum ar fi sinteza ADN-ului și transcripția ARN (Overbeck S). Până la 63% din zinc se găsește în mușchi sau oase și 20% în piele, restul fiind larg distribuit în concentrații variabile în diferitele țesuturi ale corpului.

Deficiența de zinc provoacă atrofie timică, limfopenie și răspunsuri incorecte ale limfocitelor (Shankar AH). Zincul contribuie la formarea anticorpilor (Wang Y). Pacienții cu infecții ale tractului respirator superior pot scurta durata și severitatea simptomelor cu doze mari de vitamina C și aport crescut de zinc la debutul simptomelor (Maggini S). Zincul împreună cu seleniul reduce frecvența și severitatea infecțiilor respiratorii (Girodon F).

Quercetina

Quercetina este un pigment natural solubil în apă aparținând flavonoidelor, care se găsește în alimente vegetale precum ceapa, merele, ceaiul verde și vinul negru și roșu… Un studiu al Universității din California pe bicicliști de elită a observat o îmbunătățire a performanței după ingestie de quercetină timp de 6 luni. Potrivit cercetătorilor, datorită efectului său antiinflamator, s-ar justifica că sportivii studiați au obținut o îmbunătățire notabilă în ultimii 5 km.

Studii recente indică faptul că quercetina ar putea împiedica virusul să intre în celule prin blocarea receptorului ACE2 (Smith). Vor fi necesare mai multe studii pentru a determina această acțiune și a determina mecanismul ei de acțiune.

Glutamina

Alte suplimente în creștere acum sunt: ​​Glutamina, acest aminoacid este de mare importanță pentru sistemul imunitar și în intestin, al doilea creier al nostru. Acidul alfa lipoic, n-acetilcisteina… sunt adaptogeni care devin din ce în ce mai relevanți.

L-glutamina este un aminoacid semiesențial. Aceasta înseamna că, atunci când este sub un stres puternic, corpul nu îl poate produce în cantități suficiente. Consecințele carențelor sunt cunoscute. Datorită rezultatelor extrem de bune arătate de studiile științifice, acum este imposibil de imaginat ca un culturist profesionist să nu ia suplimente pe bază de glutamină.

Glutamina este consumată sub stres extrem, de exemplu, atunci când se fac antrenamente intense. Deoarece glutamina constituie circa 60% din aminoacizii din musculatura scheletică, este foarte importantă înlocuirea glutaminei pierdute în timpul antrenamentelor.

ATENȚIE! A nu se confunda glutamina cu aminoacidul neesențial acid glutamic.

Recomandari WEIDER:

  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    139,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Glutamine Pack Duo 2x300g PROMO

    144,00 lei
    Adaugă în coș
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Beneficiile expunerii la soare

Beneficiile expunerii la soare. Incă din primii ani de viaţă, petrecerea timpului in bătaia razelor calde de soare joacă un rol esenţial în dezvoltarea normală si mentinerea stării de sănătate. Iar o piele în nuanţe arămii conferă o strălucire aparte şi te face mai atrăgător…

De ce se bronzează corpul nostru?

Bronzul este de fapt un răspuns al pielii – ca o apărare împotriva razelor UVA. Pentru a se proteja de daune ulterioare, pielea produce mai multă melanină – acesta este pigmentul care o întunecă.

Și ca orice lucru trebuie facut CU MĂSURĂ și – întotdeauna – cu protecție! Expunerea la soare este benefică pentru organismul uman si asta pentru ca este principala sursa de vitamina D (vitamina esentiala pentru ca organismul sa absoarba calciul – care mentine oasele puternice si sanatoase).

Beneficiile expunerii la soare

Dintre beneficiile expunerii la soare se remarcă următoarele:

  • Răspuns muscular îmbunătățit.
  • Îmbunătățește rezistența.
  • Crește răspunsul imun.
  • Reduce incidența infecțiilor respiratorii.
  • Scade colesterolul din sange.
  • Crește hemoglobina din sânge.
  • Îmbunătățește capacitatea cardiovasculară.
  • Stimulează terminațiile nervoase.
  • Îmbunătățește respirația, în special la astmatici.
  • Promovează sinteza vitaminei D pentru calcificarea oaselor.

Și, pe lângă toate aceste beneficii, pielea noastră devine mai frumoasă! Dar… să nu uităm! Să alegem orele potrivite și să nu ne expunem prea mult. De aceea, o opțiune bună este să pregătim pielea DIN INTERIOR! Acesta este primul pas pentru a îmbunătăți bronzarea.

Cum să accelerăm bronzarea?

Studiile arată că există alimente care, datorită substanţelor conţinute, accelerează procesul de bronzare. Vitamina A și în special beta-carotenul sunt responsabile pentru creșterea producției de melanină în piele, care, așa cum am spus la început, este pigmentul responsabil pentru a da culoare pielii. Așadar, beta-carotenul va fi principalul tău aliat pentru a accelera procesul.

Localizarea betacarotenului în alimente este destul de ușoară și logică: ar trebui să căutăm fructe și legume portocalii, roșii, galbene sau verzi.

  • Morcov
  • Dovleac
  • Portocale, grepfrut
  • Piersici, caise
  • Rosii
  • Pepene
  • Spanac

Pe langa alimente, putem suplimenta cu produse menite sa ne pregateasca pentru un bronz spectaculos. Ca de exemplu SUN BRONZE, din linia noastră Weider Gummies. Gume cu beta-caroten și vitamina A concepute pentru a avea grijă de piele și pentru a ne ajuta să ne bronzăm. În plus, conțin și luteină și zeaxantina, doi pigmenți care protejează sănătatea ochilor.

Măsuri de precauție

Rețineți întotdeauna că soarele aduce multe beneficii sănătății dvs. dar… trebuie sa luati cateva măsuri de precauție:

  • PREGĂTIȚI-VĂ PIELEA CU 15 ZILE ÎN AVANS: după cum am menționat, consumând alimente care sporesc producția de melanină, există chiar și creme care ajută.
  • PROTEJAȚI-VĂ PIELEA: cremele de protecție solară sunt esențiale, ar trebui să vă puneți protecție solară înainte de a pleca de acasă și frecvent după aceea daca sunteți expus.
  • LIMITAȚI-VĂ EXPUNEREA LA SOARE: și evitați orele cuprinse între 12 și 4 după-amiaza.
  • HIDRATAZĂ-TE: super important, bea apă pe tot parcursul zilei și mai ales când ești expus la soare. Purtați șapcă sau pălărie: pentru a preveni ca razele soarelui să cadă direct pe față și pe cap.
  • OCHII: nu uitați ochelarii de soare!

Recomandari WEIDER:

  • Calcium Up

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 40jeleuri

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • jeleuri cu colagen

    Collagen Gummies 50 jeleuri cu colagen

    43,00 lei
    Adaugă în coș
  • sun bronze gummies

    Sun Bronze 40gummies

    51,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Budincă cu orez și mango

Budincă cu orez și mango *. Aceasta are un gust exotic veritabil și… este ușor de preparat. Este sănătoasă și cu adevărat ușor de pregătit folosind doar câteva ingrediente. Dacă dorești să sporești conținutul proteic poți adăuga o lingură de pudră proteică cu vanilie.

Ingrediente

  • 1 cană orez brun sau alt tip de orez
  • 3 căni lapte – la alegere migdale, cocos lapte vacă
  • 2-3 linguri miere (sau indulcitor după gust)
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 lingura Gold Whey – vanilie
  • 2 mango

Mod de pregatire

  1. Toarnă laptele peste orez până îl acoperă și fierbe-l – la foc mic – până se înmoaie (aproximativ 15 minute).
  2. Când orezul a fiert, adaugă îndulcitorul și semințele din păstaia de vanilie.
  3. Fructul de mango se curăță și se blenduiește sub formă de piure sau se taie în bucățele.
  4. Adaugă fructul de mango în amestecul de orez.

Budincă cu orez și mango nu conține gluten, iar prin utilizarea laptelui de cocos sau de migdale, poți pregăti cu ușurință o variantă vegană. Această budincă cu orez are un conținut redus de grăsimi și e dietetică, dar în același timp este destul de sățioasă.

.

*Mango e un fruct bogat in vitamina A. Aceasta vitamina are multe functii importante in corpul uman, in special pentru ochi si piele. Totodata, vitamina A contribuie la o sanatate mai buna a oaselor tale, precum si la mentinerea sanatatii sistemelor imunitar si reproducator. Mango are un mare potential cand vine vorba de controlul greutatii. Cercetarile recente sugereaza ca mango si fitochimicalele din compozitia lui pot, de fapt, sa suprime celulele grase si genele corelate cu grasimea din corp.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Tort caramel cu… floricele

Tort caramel cu… floricele de porumb! Delicios! de la @annaskuechenkuenste…

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pentru o formă de 21 cm:
Blat:
  • 90g făină
  • 60g Gold Whey Vanilie
  • 25 g pudră de cremă de vanilie
  • 20g praf de copt
  • 10 ml otet de mere
  • 450 ml lapte de migdale
  • 2 linguri de eritritol
Crema:
  • 500g Skyr*
  • 1/2 cană budincă cu proteine ​​caramel
  • Protein 80+ Ciocolata
  • 1 pachet Gelatine Fix
De asemenea:
  • Popcorn 80g
  • 1/2 cană de budincă cu proteine
Pregătire
  1. Pregătiți floricelele. (folositi cuptorul cu microunde pentru asta).
  2. Puneți deoparte jumătate din floricelele de porumb finite.
  3. Turnați 450 ml lapte de migdale cald peste cealaltă jumătate și lăsați să stea aproximativ 10 minute.
  4. Puneți floricele de porumb înmuiate într-o strecurătoare, prinzând laptele.
  5. Amestecați laptele cu toate ingredientele rămase pentru bază și coaceți într-o formă de silicon la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
  6. Amestecați toate ingredientele pentru cremă. Împărțiți baza în jumătate și alternați straturile cu crema. Răciți câteva ore.
  7. La final, încălziți scurt budinca de caramel rămasă în cuptorul cu microunde, o toarnați peste tort și orneați cu floricelele rămase!

*Skyr-ul este un aliment relativ nou, dar este o mâncare tradițională, care se consumă de mai multe secole, în Islanda. Compoziția, aroma și aportul nutritiv al skyr-ului sunt similare cu cele ale iaurtului grecesc. Totuși, islandezii consideră skyr-ul un fel de brânză, decât un iaurt.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Tort Yippie cu zmeură

Tort Yippie cu zmeură! Rețeta delicioasă: tort cu zmeură, ciocolată albă si Yippie Bar de la @annaskuechenkuenste.

Pentru o formă de 16 cm:
Baza:
  • 30g faina de spelta
  • 20g Gold Whey Vanilie
  • 1 ou
  • 90g Sos de mere fără zahăr adăugat
  • 1 lingurita praf de cop
  • 2 linguri de eritritol
Crema:
  • 300g Skyr ( produs similar cu iaurtului grecesc)*
  • 1/2 pachet pudră de cremă de vanilie
  • 250 ml lapte de migdale fara zahar
  • 1 pachet de gelatină măcinată
  • Aroma de vanilie pentru dulceata
De asemenea:
  • 6 lingurite de dulceata fara zahar
  • Zmeura proaspata
  • Yippie Bar
  • Picaturi de ciocolata alba fara zahar
Preparare:
  1. Se amestecă toate ingredientele pentru bază și se coace într-o formă de silicon la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
  2. Lăsați baza să se răcească pentru scurt timp. Întindeți apoi dulceața pe fund și întindeți zmeura deasupra.
  3. Pentru crema, pregatiti budinca de vanilie cu laptele de migdale si indulciti cu aroma de vanilie. Apoi amestecați în skyr. Pregătiți gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet și adăugați în masa de budincă skyr.
  4. Se intinde crema peste baza si se da la frigider, de preferat peste noapte.
  5. A doua zi – topping cu batoane Yippie și ciocolată albă.

*Skyr-ul este un aliment relativ nou, dar este o mâncare tradițională, care se consumă de mai multe secole, în Islanda. Compoziția, aroma și aportul nutritiv al skyr-ului sunt similare cu cele ale iaurtului grecesc. Totuși, islandezii consideră skyr-ul un fel de brânză, decât un iaurt.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Antrenamentul de post

Antrenamentul de post. Cine nu a auzit de antrenamentul de post? La fel cum mulți neagă categoric beneficiile acesteia, alții cred cu fidelitate în această strategie, dar ce spun dovezile științifice?

Ce este antrenamentul de post?

Pentru cei care nu-l cunosc, antrenamentul de post este o strategie care se aplică la bicicliști și alergători, cu scopul de a promova o mai mare utilizare a grăsimilor în timpul efortului, și – în acest fel – de a îmbunătăți procesul de ardere al grăsimilor. Dar… oare sunt beneficii doar în ceea ce priveste nivel de grăsime și greutatea corporală? 

În urmă cu doi ani am decis să investighez această temă, pentru lucrarea mea de master. Am lucrat cu 2 alergători care au făcut o alergare de 10 km înainte de experiment. Au fost efectuate măsurători antropometrice precum greutatea, pliurile pielii, perimetrul și diametrul, precum și mai multe teste de alergare care măsoară variabile metabolice și de performanță.

Experimentul a fost efectuat timp de 6 săptămâni, culminând cu încă o cursă de 10 km. Rezultatele au fost: o îmbunătățire a greutății corporale și a grăsimii corporale, prin comparație cu un alt subiect care nu s-a antrenat în post. Schimbările pozitive se regăsesc în pragurile de competiție, adică îmbunătățiri care i-au permis o viteză mai mare în cursa de 10 km. Desigur, concluziile mele au fost că acest tip de strategie poate oferi o îmbunătățire a performanței eforturilor de alergare.

Chiar functioneaza?

Astăzi sunt multe dovezi, asupra sportivilor de anduranță și nu asupra persoanelor relativ active care vor să piardă grăsimea corporală. Dovezile științifice vorbesc despre rezultate pozitive în ceea ce privește:

  • o îmbunătățire a ratei de oxidare a grăsimilor
  • o creștere a enzimelor care sunt implicate în lipoliză
  • scăderea trigliceridelor intramusculare (grăsimi)
  • creșterea hormonilor care stimulează mobilizarea grăsimilor (lipoliză)

Dar aproape niciunul dintre studii nu au arătat un beneficiu direct al pierderii grăsimii corporale. Adică nu există dovezi științifice cu adevărat sustenabile care să arate că efectuarea acestui tip de strategie crește pierderea de grăsime corporală.

Iar motivul simplu este că indiferent cât de multă grăsime este mobilizată în timpul antrenamentului de post, organismul NU POATE folosi toți acești acizi grași ca energie.

Concluzie

În opinia mea, antrenamentul de post a fost înțeles greșit. Deși este adevărat că la sportivi pot fi obținute rezultate pozitive de performanță (timp de cursă, capacitate submaximală etc.), antrenamentul de post nu este pentru persoanele active care fac sport câteva zile pe săptămână, și doresc să slăbească mai multă grăsime corporală. Există foarte puține dovezi științifice care să susțină beneficiul la nivelul compoziției corporale.

Totuși, nu este totul negativ, exercițiile cardiovasculare de post ne pot ajuta la prevenirea problemelor diabetului, chiar ne poat activa dimineața. Iar daca esti o persoana care face miscare fara sa ia micul dejun, iti recomand urmatoarele:

  • antrenament cardio de intensitate scăzută spre moderată, adică mers în ritm rapid sau jogging.
  • să fi consumat o cină cu o zi înainte cu cel puțin o porție de carbohidrați.
  • recuperează-te după antrenament sau după micul dejun, cu o proteină din zer cu glutamină pentru a promova recuperarea musculară, cum ar fi magnificul Premium Whey de la Weider.

Pentru alte exerciții cardiovasculare precum HIIT, care are multe dovezi la nivelul pierderii de grăsime, este mai bine să nu le faci pe stomacul gol.

Sper că cu acest articol ați învățat puțin mai multe despre acest subiect și să vă ajutați să trageți propriile concluzii.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Shake-urile înlocuitoare

Shake-urile înlocuitoare. Să începem prin a defini ce sunt shake-urile înlocuitoare de masa pentru a evita confuzia cu alte tipuri de shake-uri sau alte produse pe care le putem găsi pe piață.

Ce este un shake de înlocuire?

Un shake înlocuitor este un produs alimentar destinat „înlocuirii uneia sau mai multor mese”, cu un aport caloric foarte redus, dar foarte satios, datorita continutului de nutrienti, dintre care evidentiem proteinele si fibrele, care favorizeaza senzatia de satietate.

Aceste tipuri de shake-uri substitutive asigură un conținut variat atât de macro, cât și de micronutrienți, având în vedere că aportul lor energetic este de obicei în jur de 150-200 de calorii. Aceste tipuri de produse nu sunt o formulă magică. Dacă scopul tău este să slăbești, ar trebui să știi că aceste shake-uri nu te vor face să slăbești ele singure… amintiți-vă că atunci când scopul este să slăbim, nu este vorba doar de scăderea caloriilor, ci și de varietatea nutrienților, de calitatea alimentelor noastre, de promovarea activității fizice, de îngrijirea și menținerea unui echilibru emoțional. Este vorba despre îmbunătățirea obiceiurilor noastre sănătoase, astfel încât, în ansamblu, să fie sustenabile în timp pentru a crea stabilitate pe termen lung.

Așa cum am menționat deja în mai multe rânduri, ceea ce favorizează scăderea în greutate este deficitul caloric. O masă echilibrată ne asigură cu ușurință mai mult de 500 Kcal. Așa că este clar că dacă o înlocuim cu un shake substitutiv vom consuma mult mai puține calorii. Dar acest lucru nu-ți este de nici un folos dacă înlocuiești o masă cu un înlocuitor de shake și în restul zilei nu ai grijă nici de cantitatea, nici de calitatea meselor tale.

Shake-urile înlocuitoare de masă sunt aceleași cu shake-urile de proteine & gainers?

Nu. Principala diferență este că shake-urile înlocuitoare conțin mai multe ingrediente și, prin urmare, se adaugă o varietate mai mare de nutrienți, vitamine și minerale, astfel încât acestea sunt mai complete din punct de vedere nutrițional.

.

Shake-urile de proteine și gainers, sunt bogate în proteine cu valoare biologică ridicată. Putem folosi oricare dintre acestea pentru procese de creștere sau menținere a masei musculare, și chiar pentru situații de slăbire. Totul va depinde, așa cum am menționat la început, de echilibrul caloric pe care îl creăm odată cu consumul acestuia. Cu toate acestea, shake-urile de înlocuire sunt axate pe pierderea în greutate, motiv pentru care printre ingredientele lor se remarcă cele care caută să creeze o senzație de sațietate.

Care este diferența?

Pe de altă parte, shake-urile sau gainer-urile proteice sunt produse concepute pentru  creșterea în greutate. Acestea urmăresc să ofere cât mai multe calorii. Shake-urile proteice, după cum indică și numele, conțin o proporție foarte mare de proteine de calitate, cu profiluri de aminoacizi necesare refacerii și creșterii masei musculare. Pe de altă parte – pe lângă faptul că conțin proteine, au un conținut ridicat de carbohidrați care nu sunt foarte sațioși și nu conțin fibre.

Care este avantajul consumului de shake-uri înlocuitoare?

Cuvântul cheie pentru această întrebare este, PRACTIC.

Mulți oameni nu simt foame la prima oră a zilei sau, din cauza schimbărilor neprevăzute în rutina lor, nu își pot permite să dedice timpul necesar pentru a lua un mic dejun adecvat. În aceste cazuri, un shake de înlocuire poate fi o strategie care ne permite să furnizăm unii dintre nutrienții necesari la începutul zilei.

La fel se poate întâmpla la prânz sau cina, nu putem mânca întotdeauna acasă sau într-un anume loc.

In aceste cazuri este practic sa ai un shake de substitut unde trebuie doar sa il amesteci cu apa. Astfel vei fi mulțumit și vei evita să mănânci alimentare care nu corespund dietei tale…

Este demn de remarcat faptul că shake-urile de înlocuire sunt un alt instrument care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivul! Acestea pot fi de mare ajutor dacă sunt utilizate corect! Altfel, în cadrul unei diete planificate, mizăm mereu pe consumul de alimente adevărate, crearea unor obiceiuri alimentare sănătoase și adaptabilitatea și flexibilitatea dietei dumneavoastră în funcție de circumstanțele fiecăruia.

În cele din urmă, dacă vă gândiți să includeți un shake de înlocuire în dieta dvs. zilnică, ar trebui să consultați un profesionist în nutriție. Acesta vă poate evalua cazul și găsi strategia care vi se potrivește cel mai bine.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

O viață plină de energie

O viață plină de energie. Cuvântul (vita)mine, așa cum spune și numele, reprezintă compusi esențiali pentru „viață (vita)” care, atunci când sunt ingerati în cantități optime, permit și facilitează îndeplinirea corectă a funcțiilor vitale, inclusiv obținerea energiei necesare.

Cât ar trebui să iau dacă sunt sportiv?

Estimările zilnice recomandate pentru anumite vitamine sau valorile nutritive de referință (VNR) sunt stabilite pentru un adult obișnuit, iar aceste estimări nu iau în considerare diferitele niveluri de activitate fizică. Aceste valori sunt orientative, iar cantitățile trebuie adaptate nevoilor particulare ale fiecărui om. În special cea a anumitor vitamine și minerale care sunt cheia performanței sportive, refacerii și, în ultimă instanță, sănătății celor dintre noi care facem zilnic mișcare fizică, supunându-ne organismul la cerințe fizice mai mari decât „omului obisnuit”.

Tine minte ca o alimentatie variata bazata pe fructe, legume, cereale si diverse surse de proteine ​​ne ofera o mare varietate de vitamine si minerale, însa exista perioade ale anului in care suplimentarea cu vitamine este necesară din multe motive. Fie că sunt perioade în care alimentația nu poate fi atât de variată și sănătoasă pe cât se recomandă, perioade de maximă solicitare psihofizică sau, de exemplu, luni de expunere redusă la lumina solară, toate necesită o suplimentare de vitamine și minerale care să asigure menținerea sănătății optime.

All Day Energy

Prin urmare, luând la micul dejun All Day Energy, care conține 12 vitamine, 9 minerale, antioxidanți și extract din Ceaiul Verde, îți asiguri cantitatea zilnică de vitamine și minerale necesară pentru a înfrunta ziua cu toată energia.

Informații nutriționale Per 2 capsule

  • Vitamina A 800μg (100%*)
  • Vitamina D 5μg (100%*)
  • Vitamina E 10 mg (83%*)
  • Vitamina C 64 mg (80%*)
  • Tiamină 1,2 mg (109%*)
  • Vitamina B2 1,5 mg (107%*)
  • Niacină 17 mg (106%*)
  • Vitamina B6 1,2 mg (86%*)
  • Acid folic 200 μg (100%*)
  • Vitamina B12 1,1μg (44%*)
  • Biotină 60μg (120%*)
  • Acid pantotenic 6,4 mg (107%*)
  • Magneziu 258 mg (69%*)
  • Fier 12,6 mg (90%*)
  • Zinc 10 mg (100%*)
  • Mangan 0,72 mg (36%*)
  • Seleniu 36,2 µg (66%*)
  • Iod 150 μg (100%*)
  • Extract de ceai verde 160 mg
    • din care EGCG (Epigallocatechin Gallate) 25 mg
    •  din care cofeină 12,8 mg
    • *%NRV: Aport mediu de referință pentru adulți

Ce ne oferă fiecare vitamină și mineral?

  • Prezența vitaminelor antioxidante A, C, E, care împreună cu extractul EGCG de Ceai Verde și Seleniu combate stresul protejând celulele de deteriorarea oxidativă.
  • Suplimentarea cu vitamina D, mai ales în perioadele de expunere scăzută la lumina soarelui, asigură funcționarea optimă a sistemului imunitar și întărirea corespunzătoare a oaselor.
  • Având în vedere sinergia dintre vitamina C și fier, prezența sa în All Day Energy asigură mobilizarea intracelulară și reținerea fierului absorbit după aport, realizând efecte mai benefice asupra indicilor decât suplimentarea numai cu fier.
  • Suplimentarea cu vitamina C în timpul exercițiilor intense poate reduce incidența infecțiilor tractului respirator superior prin îmbunătățirea imunității.
  • Combinația de vitamine B precum B1, B6 și B12 poate crește nivelul de serotonină și poate îmbunătăți abilitățile motorii, motiv pentru care sunt recomandate în sporturile în care tehnica și precizia sunt decisive.
  • La fel, prezenta B12 foarte importanta – in special pentru sportivii vegetarieni – iar Magneziul va servi la compensarea pierderii acestui mineral prin transpirate – in timpul antrenamentului, – permitand procesul corespunzator de contractie si relaxare musculara.

All Day Energy nu este doar o combinație de vitamine și minerale pentru sportivi! Acesta îți dă „o viață plină de energie”.

Referinte:

Ajutoare nutriționale ergogenice pentru persoanele care fac exerciții fizice. Document de consens. FEMEDE 2011
Suplimente de vitamine pentru sportiv? J.A Villegas. FEMED 2005
Vitamina D și sistemul imunitar. Cynthia Aranow. Jurnalul de cercetare medicală 2011

Recomandari WEIDER:

  • All Day Energy 90 capsule

    40,00 lei
    Adaugă în coș
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • complex multivitamine

    Green Vitamin Complex de Multivitamine 90tab

    71,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Prăjituri cu căpșuni

Prăjituri cu căpșuni


Prăjituri cu căpșuni 🍓 de la @annaskuechenkuenste!​​​​​​​​
.
Aceste prăjituri cu căpșuni și iaurt delicioase au un gust atât de ușor încât se potrivesc perfect în zilele calde.
.
Pentru 9 bucăți:

Blat:
Crema:
.
  • 150 g căpșuni
  • apă
  • 2-3 linguri indulcitor
  • 1 pachet de glazura de tort fara zahar
Preparare
  1. Amestecați ingredientele pentru blat și coaceți într-o formă de silicon (20×20 cm) la 180 de grade timp de 10-15 minute
  2. Pentru cremă, amestecați împreună iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi, dulceața, zerul și gelatina. Tăiați căpșunile în bucăți mici și înglobați-le în cremă
  3. Întindeți crema pe baza de tort
  4. Pentru nivelul fructelor, fierbeți căpșunile bucăți și adăugați puțină apă și eritritol. Se face piure cu un blender si se adauga glazura de tort. Se aduce din nou la fiert și se amestecă bine cu un tel
  5. Se toarna peste crema si se da la frigider pentru cateva ore
  6. Am acoperit feliile cu crema proteica – ciocolata alba.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Protein Cheesecake

Protein Cheesecake

Protein Cheesecake. Rețeta delicioasă (12 bucăți​​​​​) de la @annaskuechenkuenste!​​​​​​​​
​​​​​​​​​​
Baza
  • 40g biscuiti cu unt
  • 30% mai putin zahar
  • 30g margarina usoara
  • 30g Gold Whey Vanilie
  • 50 ml lapte de migdale fără zahăr
Cheesecake
  • 200g crema de branza 0,2% grasime
  • 300g iaurt
  • 15g Gold Whey Vanilie
  • 15g praf de budincă de vanilie
  • Îndulcitor după gust
De asemenea
  • Afine
  • 2 lingurite dulceata de afine (fara zahar)
  • Formă din silicon 20×20​​​​​​​

Mod de pregatire

  1. Puneți biscuiții într-o pungă de congelator și zdrobiți în firimituri cu o sticlă sau sucitor. Apoi amestecați cu ingredientele rămase.​​​​​​​
  2. Turnați aluatul în forma de silicon și coaceți în prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 5 minute.​​​​​​​​
  3. Între timp amestecați toate ingredientele pentru aluat. Scoateți forma din cuptor și întindeți afinele pe bază. Întindeți deasupra amestecul de cheesecake.​​​​​
  4. Întindeți gemul în bucăți pe aluat și trageți cu grijă cu o furculiță.​​​​​
  5. Coaceți tortul la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute.
  6. Dacă prăjitura devine prea închisă, acoperiți cu folie de aluminiu și continuați coacerea.​​​​​
  7. Se lasa sa se raceasca si se taie in 12 bucati!​​​​​​​

Recomandari WEIDER: