Publicat pe

Micronutriția: suplimente

Micronutriția: suplimente pentru sănătate. Sportivii din orice disciplină se interesează – în mod obișnuit – despre suplimentele sportive (vitamine, proteine,…) care îi ajută să se mențină în formă sau – care îi ajută să își depășească recordurile personale. Dar… pandemia globală și interesul de a găsi un posibil remediu au făcut să se vorbească tot mai mult despre imunitate și întărirea sistemului imunitar.

În fapt boala este un rezumat a ceea ce mănânci, ce bei, ce crezi, ce respiri, dar cel mai important: Ce nu elimini!

Micronutriția

În prezent există un nou termen în suplimentare care este deosebit de relevant, este Micronutriția. Micronutriția constă în menținerea sănătății și tratarea diferitelor boli prin suplimentarea cu vitamine și micronutrienți care se găsesc în mod normal în organism și în alimente. Micronutriția restabilește echilibrul chimic al organismului prin suplimentarea nutrițională cu: vitamine, minerale, aminoacizi și acizi grași. Micronutriția este dedicată restabilirii echilibrului chimic în organism, realizând echilibrul nutrițional pentru prevenirea și tratarea bolilor.

Melatonina

Mulți dintre voi ați auzit de melatonină. În ultimii doi ani, mai multe laboratoare farmaceutice au dezvoltat un supliment sau un medicament pe bază de melatonină. Melatonina este un hormon prezent in toate organismele vii cu concentratii care variaza in functie de ciclul zi/noapte, motiv pentru care ajuta la somn. Melatonina este de fapt considerată un neurohormon, cu funcții care afectează direct și mai ales fiziologia circadiană.

Melatonina este sintetizata din neurotransmitatorul serotonina si pigmentul malanin. Pe lângă efectele sale asupra fiziologiei circadiane, melatonina are proprietăți antioxidante. Doza mică de melatonina reduce toleranța la glucoză și sensibilitatea la insulină. Unele medicamente pot scădea nivelul melatoninei, cum ar fi AINS (ibuprofen,…) beta-blocante (atenolol,…) și altele (diazepam, diuretice, contraceptive,…). Există mai multe studii care descriu modul în care melatonina stimulează sistemul imunitar.

Vitamina D

Vitamina D joacă un rol foarte important printre suplimentele pentru sănătate. Există din ce în ce mai multe publicații care îi susțin importanța.

Studii privind deficitul de vitamina D la sportivi:

Găsim studii care arată deficiență de vitamina D la sportivi, mai ales iarna sau în țările cu soare puțin, cu afectare a performanței (Magge et al, 2013) și studii ulterioare confirmă aceste rezultate, de exemplu desfășurată la Centrul de înaltă performanță Sant Cugat del Vallés (Barcelona). Cu 408 sportivi de elită, cu o vârstă medie de 22,8 ani și un total de 34 de sporturi diferite, s-a constatat că doar 18% aveau niveluri optime de vitamina D. Această deficiență predomină în sporturile de sală față de sporturile în aer liber. Această deficiență a fost observată la 87% dintre sportivi, chiar și vara (Valtueña, 2014).

Deficiența de vitamina D este o problemă relevantă, deoarece poate afecta negativ performanța fizică și recuperarea. În același timp, comunitatea științifică a confirmat că nivelurile optime de vitamina D ar îmbunătăți aspecte precum forța, puterea, rezistența sau capacitatea aerobă. Diverse publicații raportează vitamina D la forța musculară, proporția și diametrul fibrelor musculare de tip 2, coordonarea neuromusculară și adaptarea cardiovasculară la exerciții (Koundourakis, 2014; Owens, 2018; Todd, 2015).

Vitamina D are o relație foarte importantă și complexă cu sistemul imunitar. Nivelurile adecvate ale acestei vitamine ajută la întărirea sistemului imunitar și asigură că celulele imunitare comunică și funcționează corect. Pe de altă parte, s-a demonstrat că vitamina D scade infecțiile respiratorii.

Vitamina C

Cine nu a auzit de vitamina C? Această vitamină este un antioxidant puternic, solubil în apă. Acționează ca un cofactor pentru numeroase enzime implicate în biosinteza colagenului, carnitinei și a unor neurotransmițători. Este o vitamina esentiala deoarece oamenii nu au capacitatea de a o sintetiza. Funcția acestei vitamine constă în capacitatea de a reduce un număr mare de reacții biochimice.

  • Vitamina C donează electroni la 8 enzime: trei în hidroxilarea colagenului, două în biosinteza carnitinei și alte trei în biosinteza hormonilor și aminoacizilor.
  • Intervine în sinteza hormonilor sistemului nervos (dopamină,…).
  • Are o acțiune de protecție cardiovasculară.
  • Acționează la nivelul limfocitelor, activarea neutrofilelor.

Există literatură științifică abundentă care leagă vitamina C de tratamentul diferitelor virusuri (Jariwalla RJ) precum virusul gripal, gripa aviară (Ely JT), virusul herpesului (Byun SH) sau virusul zika (Gonzalez MJ). Au fost studiate mai multe intervenții farmacologice complementare cu acțiune imunomodulatorie la pacienții critici cu COVID-19, cum ar fi macrolide, corticosteroizi, inhibitori de ciclooxigenază-2, sirolimus, statine și vitamina C (Arabi YM). Mai multe studii clinice sunt în curs de desfășurare cu vitamina C administrată intravenos pentru tratamentul COVID-19 (studiu clinic: NCT04264533, NCT04323514).

Zinc

Zincul este un mineral care este prezent în numeroase procese metabolice. Este un catalizator pentru aproximativ 2.000 de enzime, cuprinzând 6 clase (hidrolază, transferază, redoxază, ligază, liază și izomerază). Prin urmare, zincul este esențial din punct de vedere biologic pentru multe procese celulare, inclusiv creșterea și dezvoltarea, cum ar fi sinteza ADN-ului și transcripția ARN (Overbeck S). Până la 63% din zinc se găsește în mușchi sau oase și 20% în piele, restul fiind larg distribuit în concentrații variabile în diferitele țesuturi ale corpului.

Deficiența de zinc provoacă atrofie timică, limfopenie și răspunsuri incorecte ale limfocitelor (Shankar AH). Zincul contribuie la formarea anticorpilor (Wang Y). Pacienții cu infecții ale tractului respirator superior pot scurta durata și severitatea simptomelor cu doze mari de vitamina C și aport crescut de zinc la debutul simptomelor (Maggini S). Zincul împreună cu seleniul reduce frecvența și severitatea infecțiilor respiratorii (Girodon F).

Quercetina

Quercetina este un pigment natural solubil în apă aparținând flavonoidelor, care se găsește în alimente vegetale precum ceapa, merele, ceaiul verde și vinul negru și roșu… Un studiu al Universității din California pe bicicliști de elită a observat o îmbunătățire a performanței după ingestie de quercetină timp de 6 luni. Potrivit cercetătorilor, datorită efectului său antiinflamator, s-ar justifica că sportivii studiați au obținut o îmbunătățire notabilă în ultimii 5 km.

Studii recente indică faptul că quercetina ar putea împiedica virusul să intre în celule prin blocarea receptorului ACE2 (Smith). Vor fi necesare mai multe studii pentru a determina această acțiune și a determina mecanismul ei de acțiune.

Glutamina

Alte suplimente în creștere acum sunt: ​​Glutamina, acest aminoacid este de mare importanță pentru sistemul imunitar și în intestin, al doilea creier al nostru. Acidul alfa lipoic, n-acetilcisteina… sunt adaptogeni care devin din ce în ce mai relevanți.

L-glutamina este un aminoacid semiesențial. Aceasta înseamna că, atunci când este sub un stres puternic, corpul nu îl poate produce în cantități suficiente. Consecințele carențelor sunt cunoscute. Datorită rezultatelor extrem de bune arătate de studiile științifice, acum este imposibil de imaginat ca un culturist profesionist să nu ia suplimente pe bază de glutamină.

Glutamina este consumată sub stres extrem, de exemplu, atunci când se fac antrenamente intense. Deoarece glutamina constituie circa 60% din aminoacizii din musculatura scheletică, este foarte importantă înlocuirea glutaminei pierdute în timpul antrenamentelor.

ATENȚIE! A nu se confunda glutamina cu aminoacidul neesențial acid glutamic.

Recomandari WEIDER:

  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    139,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Glutamine Pack Duo 2x300g PROMO

    144,00 lei
    Adaugă în coș
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Beneficiile expunerii la soare

Beneficiile expunerii la soare. Incă din primii ani de viaţă, petrecerea timpului in bătaia razelor calde de soare joacă un rol esenţial în dezvoltarea normală si mentinerea stării de sănătate. Iar o piele în nuanţe arămii conferă o strălucire aparte şi te face mai atrăgător…

De ce se bronzează corpul nostru?

Bronzul este de fapt un răspuns al pielii – ca o apărare împotriva razelor UVA. Pentru a se proteja de daune ulterioare, pielea produce mai multă melanină – acesta este pigmentul care o întunecă.

Și ca orice lucru trebuie facut CU MĂSURĂ și – întotdeauna – cu protecție! Expunerea la soare este benefică pentru organismul uman si asta pentru ca este principala sursa de vitamina D (vitamina esentiala pentru ca organismul sa absoarba calciul – care mentine oasele puternice si sanatoase).

Beneficiile expunerii la soare

Dintre beneficiile expunerii la soare se remarcă următoarele:

  • Răspuns muscular îmbunătățit.
  • Îmbunătățește rezistența.
  • Crește răspunsul imun.
  • Reduce incidența infecțiilor respiratorii.
  • Scade colesterolul din sange.
  • Crește hemoglobina din sânge.
  • Îmbunătățește capacitatea cardiovasculară.
  • Stimulează terminațiile nervoase.
  • Îmbunătățește respirația, în special la astmatici.
  • Promovează sinteza vitaminei D pentru calcificarea oaselor.

Și, pe lângă toate aceste beneficii, pielea noastră devine mai frumoasă! Dar… să nu uităm! Să alegem orele potrivite și să nu ne expunem prea mult. De aceea, o opțiune bună este să pregătim pielea DIN INTERIOR! Acesta este primul pas pentru a îmbunătăți bronzarea.

Cum să accelerăm bronzarea?

Studiile arată că există alimente care, datorită substanţelor conţinute, accelerează procesul de bronzare. Vitamina A și în special beta-carotenul sunt responsabile pentru creșterea producției de melanină în piele, care, așa cum am spus la început, este pigmentul responsabil pentru a da culoare pielii. Așadar, beta-carotenul va fi principalul tău aliat pentru a accelera procesul.

Localizarea betacarotenului în alimente este destul de ușoară și logică: ar trebui să căutăm fructe și legume portocalii, roșii, galbene sau verzi.

  • Morcov
  • Dovleac
  • Portocale, grepfrut
  • Piersici, caise
  • Rosii
  • Pepene
  • Spanac

Pe langa alimente, putem suplimenta cu produse menite sa ne pregateasca pentru un bronz spectaculos. Ca de exemplu SUN BRONZE, din linia noastră Weider Gummies. Gume cu beta-caroten și vitamina A concepute pentru a avea grijă de piele și pentru a ne ajuta să ne bronzăm. În plus, conțin și luteină și zeaxantina, doi pigmenți care protejează sănătatea ochilor.

Măsuri de precauție

Rețineți întotdeauna că soarele aduce multe beneficii sănătății dvs. dar… trebuie sa luati cateva măsuri de precauție:

  • PREGĂTIȚI-VĂ PIELEA CU 15 ZILE ÎN AVANS: după cum am menționat, consumând alimente care sporesc producția de melanină, există chiar și creme care ajută.
  • PROTEJAȚI-VĂ PIELEA: cremele de protecție solară sunt esențiale, ar trebui să vă puneți protecție solară înainte de a pleca de acasă și frecvent după aceea daca sunteți expus.
  • LIMITAȚI-VĂ EXPUNEREA LA SOARE: și evitați orele cuprinse între 12 și 4 după-amiaza.
  • HIDRATAZĂ-TE: super important, bea apă pe tot parcursul zilei și mai ales când ești expus la soare. Purtați șapcă sau pălărie: pentru a preveni ca razele soarelui să cadă direct pe față și pe cap.
  • OCHII: nu uitați ochelarii de soare!

Recomandari WEIDER:

  • Calcium Up

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 40jeleuri

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • jeleuri cu colagen

    Collagen Gummies 50 jeleuri cu colagen

    43,00 lei
    Adaugă în coș
  • sun bronze gummies

    Sun Bronze 40gummies

    51,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Shake-urile înlocuitoare

Shake-urile înlocuitoare. Să începem prin a defini ce sunt shake-urile înlocuitoare de masa pentru a evita confuzia cu alte tipuri de shake-uri sau alte produse pe care le putem găsi pe piață.

Ce este un shake de înlocuire?

Un shake înlocuitor este un produs alimentar destinat „înlocuirii uneia sau mai multor mese”, cu un aport caloric foarte redus, dar foarte satios, datorita continutului de nutrienti, dintre care evidentiem proteinele si fibrele, care favorizeaza senzatia de satietate.

Aceste tipuri de shake-uri substitutive asigură un conținut variat atât de macro, cât și de micronutrienți, având în vedere că aportul lor energetic este de obicei în jur de 150-200 de calorii. Aceste tipuri de produse nu sunt o formulă magică. Dacă scopul tău este să slăbești, ar trebui să știi că aceste shake-uri nu te vor face să slăbești ele singure… amintiți-vă că atunci când scopul este să slăbim, nu este vorba doar de scăderea caloriilor, ci și de varietatea nutrienților, de calitatea alimentelor noastre, de promovarea activității fizice, de îngrijirea și menținerea unui echilibru emoțional. Este vorba despre îmbunătățirea obiceiurilor noastre sănătoase, astfel încât, în ansamblu, să fie sustenabile în timp pentru a crea stabilitate pe termen lung.

Așa cum am menționat deja în mai multe rânduri, ceea ce favorizează scăderea în greutate este deficitul caloric. O masă echilibrată ne asigură cu ușurință mai mult de 500 Kcal. Așa că este clar că dacă o înlocuim cu un shake substitutiv vom consuma mult mai puține calorii. Dar acest lucru nu-ți este de nici un folos dacă înlocuiești o masă cu un înlocuitor de shake și în restul zilei nu ai grijă nici de cantitatea, nici de calitatea meselor tale.

Shake-urile înlocuitoare de masă sunt aceleași cu shake-urile de proteine & gainers?

Nu. Principala diferență este că shake-urile înlocuitoare conțin mai multe ingrediente și, prin urmare, se adaugă o varietate mai mare de nutrienți, vitamine și minerale, astfel încât acestea sunt mai complete din punct de vedere nutrițional.

.

Shake-urile de proteine și gainers, sunt bogate în proteine cu valoare biologică ridicată. Putem folosi oricare dintre acestea pentru procese de creștere sau menținere a masei musculare, și chiar pentru situații de slăbire. Totul va depinde, așa cum am menționat la început, de echilibrul caloric pe care îl creăm odată cu consumul acestuia. Cu toate acestea, shake-urile de înlocuire sunt axate pe pierderea în greutate, motiv pentru care printre ingredientele lor se remarcă cele care caută să creeze o senzație de sațietate.

Care este diferența?

Pe de altă parte, shake-urile sau gainer-urile proteice sunt produse concepute pentru  creșterea în greutate. Acestea urmăresc să ofere cât mai multe calorii. Shake-urile proteice, după cum indică și numele, conțin o proporție foarte mare de proteine de calitate, cu profiluri de aminoacizi necesare refacerii și creșterii masei musculare. Pe de altă parte – pe lângă faptul că conțin proteine, au un conținut ridicat de carbohidrați care nu sunt foarte sațioși și nu conțin fibre.

Care este avantajul consumului de shake-uri înlocuitoare?

Cuvântul cheie pentru această întrebare este, PRACTIC.

Mulți oameni nu simt foame la prima oră a zilei sau, din cauza schimbărilor neprevăzute în rutina lor, nu își pot permite să dedice timpul necesar pentru a lua un mic dejun adecvat. În aceste cazuri, un shake de înlocuire poate fi o strategie care ne permite să furnizăm unii dintre nutrienții necesari la începutul zilei.

La fel se poate întâmpla la prânz sau cina, nu putem mânca întotdeauna acasă sau într-un anume loc.

In aceste cazuri este practic sa ai un shake de substitut unde trebuie doar sa il amesteci cu apa. Astfel vei fi mulțumit și vei evita să mănânci alimentare care nu corespund dietei tale…

Este demn de remarcat faptul că shake-urile de înlocuire sunt un alt instrument care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivul! Acestea pot fi de mare ajutor dacă sunt utilizate corect! Altfel, în cadrul unei diete planificate, mizăm mereu pe consumul de alimente adevărate, crearea unor obiceiuri alimentare sănătoase și adaptabilitatea și flexibilitatea dietei dumneavoastră în funcție de circumstanțele fiecăruia.

În cele din urmă, dacă vă gândiți să includeți un shake de înlocuire în dieta dvs. zilnică, ar trebui să consultați un profesionist în nutriție. Acesta vă poate evalua cazul și găsi strategia care vi se potrivește cel mai bine.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

O viață plină de energie

O viață plină de energie. Cuvântul (vita)mine, așa cum spune și numele, reprezintă compusi esențiali pentru „viață (vita)” care, atunci când sunt ingerati în cantități optime, permit și facilitează îndeplinirea corectă a funcțiilor vitale, inclusiv obținerea energiei necesare.

Cât ar trebui să iau dacă sunt sportiv?

Estimările zilnice recomandate pentru anumite vitamine sau valorile nutritive de referință (VNR) sunt stabilite pentru un adult obișnuit, iar aceste estimări nu iau în considerare diferitele niveluri de activitate fizică. Aceste valori sunt orientative, iar cantitățile trebuie adaptate nevoilor particulare ale fiecărui om. În special cea a anumitor vitamine și minerale care sunt cheia performanței sportive, refacerii și, în ultimă instanță, sănătății celor dintre noi care facem zilnic mișcare fizică, supunându-ne organismul la cerințe fizice mai mari decât „omului obisnuit”.

Tine minte ca o alimentatie variata bazata pe fructe, legume, cereale si diverse surse de proteine ​​ne ofera o mare varietate de vitamine si minerale, însa exista perioade ale anului in care suplimentarea cu vitamine este necesară din multe motive. Fie că sunt perioade în care alimentația nu poate fi atât de variată și sănătoasă pe cât se recomandă, perioade de maximă solicitare psihofizică sau, de exemplu, luni de expunere redusă la lumina solară, toate necesită o suplimentare de vitamine și minerale care să asigure menținerea sănătății optime.

All Day Energy

Prin urmare, luând la micul dejun All Day Energy, care conține 12 vitamine, 9 minerale, antioxidanți și extract din Ceaiul Verde, îți asiguri cantitatea zilnică de vitamine și minerale necesară pentru a înfrunta ziua cu toată energia.

Informații nutriționale Per 2 capsule

  • Vitamina A 800μg (100%*)
  • Vitamina D 5μg (100%*)
  • Vitamina E 10 mg (83%*)
  • Vitamina C 64 mg (80%*)
  • Tiamină 1,2 mg (109%*)
  • Vitamina B2 1,5 mg (107%*)
  • Niacină 17 mg (106%*)
  • Vitamina B6 1,2 mg (86%*)
  • Acid folic 200 μg (100%*)
  • Vitamina B12 1,1μg (44%*)
  • Biotină 60μg (120%*)
  • Acid pantotenic 6,4 mg (107%*)
  • Magneziu 258 mg (69%*)
  • Fier 12,6 mg (90%*)
  • Zinc 10 mg (100%*)
  • Mangan 0,72 mg (36%*)
  • Seleniu 36,2 µg (66%*)
  • Iod 150 μg (100%*)
  • Extract de ceai verde 160 mg
    • din care EGCG (Epigallocatechin Gallate) 25 mg
    •  din care cofeină 12,8 mg
    • *%NRV: Aport mediu de referință pentru adulți

Ce ne oferă fiecare vitamină și mineral?

  • Prezența vitaminelor antioxidante A, C, E, care împreună cu extractul EGCG de Ceai Verde și Seleniu combate stresul protejând celulele de deteriorarea oxidativă.
  • Suplimentarea cu vitamina D, mai ales în perioadele de expunere scăzută la lumina soarelui, asigură funcționarea optimă a sistemului imunitar și întărirea corespunzătoare a oaselor.
  • Având în vedere sinergia dintre vitamina C și fier, prezența sa în All Day Energy asigură mobilizarea intracelulară și reținerea fierului absorbit după aport, realizând efecte mai benefice asupra indicilor decât suplimentarea numai cu fier.
  • Suplimentarea cu vitamina C în timpul exercițiilor intense poate reduce incidența infecțiilor tractului respirator superior prin îmbunătățirea imunității.
  • Combinația de vitamine B precum B1, B6 și B12 poate crește nivelul de serotonină și poate îmbunătăți abilitățile motorii, motiv pentru care sunt recomandate în sporturile în care tehnica și precizia sunt decisive.
  • La fel, prezenta B12 foarte importanta – in special pentru sportivii vegetarieni – iar Magneziul va servi la compensarea pierderii acestui mineral prin transpirate – in timpul antrenamentului, – permitand procesul corespunzator de contractie si relaxare musculara.

All Day Energy nu este doar o combinație de vitamine și minerale pentru sportivi! Acesta îți dă „o viață plină de energie”.

Referinte:

Ajutoare nutriționale ergogenice pentru persoanele care fac exerciții fizice. Document de consens. FEMEDE 2011
Suplimente de vitamine pentru sportiv? J.A Villegas. FEMED 2005
Vitamina D și sistemul imunitar. Cynthia Aranow. Jurnalul de cercetare medicală 2011

Recomandari WEIDER:

  • All Day Energy 90 capsule

    40,00 lei
    Adaugă în coș
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • complex multivitamine

    Green Vitamin Complex de Multivitamine 90tab

    71,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Colagenul

Colagenul este o proteină pe care corpul nostru o produce în mod natural și este compusă din fibre. Colagenul este nutrientul care face parte din structura tuturor țesuturilor conjunctive și reprezintă o treime din numărul total al proteinelor prezente în corp. Colagenul, împreună cu elastina, proteina care ajută țesuturile să își revină la forma inițială imediat după o contracție, asigură o funcționalitate optima a întregului organism, în special a oaselor, articulațiilor și a pielii. Altfel spus, acesta este ca un fel de „clei” care ține împreună structura corpului.

Collagen de la Weider este un clasic

Compoziția sa este una dintre cele mai bune de pe piață și multe mărci au adoptat o formulă similară. Dacă aș dori să subliniez ceva despre Collagen este calitatea sa ridicată și proporția echilibrată a componentelor sale. Mai presus de toate, vreau să scot în evidență vitamina C, deoarece este esențială pentru formarea corectă a colagenului.

Aportul de colagen din acest produs este in peptide. Pentru ca aceste peptide să se lege corect avem nevoie de vitamina C. Pe de altă parte, aportul de acid hialuronic este un alt factor în calitatea produsului. Acidul hialuronic este o polizaharidă care asigură hidratarea și este dispusă între celule și fibre de colagen, având astfel o funcție structurală fundamentală. În plus, acidul hialuronic se găsește în lichidul articular, realizând o lubrifiere optimă pentru a menține sănătatea articulației în sine. Este ca și cum ai folosi ulei pe balamalele ruginite ale ferestrelor sau ușilor. Dar utilizarea lui nu este utilă doar în cazurile în care balamaua este ruginită (osteoartrita,…), utilizarea sa fundamentală este preventivă.

Recomandarea mea este să folosiți Colagenul preventiv și in cicluri. Prin cicluri înțeleg că îl putem folosi pe o perioadă de 2, 3, 4 luni și să ne „odihnim” în memontul în care ne adaptăm la alte tipuri de suplimente (proteine, BCAA,…)

Colagenul articular (Joint Collagen)

Un alt supliment de la Weider este Joint Collagen, unul dintre cele mai complete produse de pe piata. Îl definim ca un condroprotector, dar în sensul cel mai larg al cuvântului și unde acțiunea sa, care este determinată de compoziția sa bogată, înseamnă că are o gamă largă de posibilități. În acest produs, nu numai colagenul este protagonist, ci și siliciul, turmericul. Compoziția sa oferă o gamă largă de posibilități de utilizare și am putea rezuma că utilizarea sa ar fi indicată și preventiv și ca tratament.

Ne va ajuta să prevenim accidentările. Colagenul Articular ar putea fi folosit preventiv – în timpul sezonului – când exista o schimbare semnificativă a planului de antrenament din cauza creșterii antrenamentelor de mare intensitate.

După părerea mea, acolo unde joacă un rol fundamental și asta ar fi în combinație cu kinetoterapie, osteopatie…, accidentări sportive. O tendinopatie acuta sau cronica, o leziune articulara, sau o entorsa, chiar si in contracturile musculare (datorita actiunii relaxante a magneziului, datorita actiunii antiinflamatorii a turmericului…). În caz de vătămare, trebuie determinat momentul administrării și acest lucru trebuie indicat doar de un profesionist din domeniul sănătății.

NOU! Collagen Gummies

Ingredientele din jeleurile cu colagen Weider au fost atent selectate pentru a stimula producția de colagen, ajutând la prevenirea degenerării osoase și cartilajelor. În plus, formula sa excepțională fără zahăr este perfectă pentru a proteja pielea de îmbătrânire și stres oxidativ, menținând-o astfel netedă și tânără pentru mai mult timp.

NOU! Beauty Gummies

Dacă vrei să ai o piele luminoasă, păr lucios și unghii rezistente avem soluția perfectă: Weider’s Beauty Gummies. Acesta contine colagen hidrolizat care – printre nenumăratele sale beneficii – oferă o structură elastică pielii și contribuie la întărirea oaselor.

Recomandari WEIDER:

  • Collagen 300g Colagen pulbere

    62,00 lei
    Adaugă în coș
  • Joint Collagen 300g

    101,00 lei
    Selectează opțiunile
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 40jeleuri

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • jeleuri cu colagen

    Collagen Gummies 50 jeleuri cu colagen

    43,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Cum să accelerezi pierderea în greutate

Cum să accelerezi pierderea în greutate într-un mod sănătos. Slăbirea trebuie să fie întotdeauna sănătoasă – forțarea corpului aduce întotdeauna consecințe nedorite.

Ținând cont de faptul că am mai vorbit despre asta și cu alte ocazii, astăzi mă voi concentra pe CUM SĂ FAC ANTRENAMENTE EFICIENTE PENTRU A ARDE MAI MULTE CALORII ÎN ACELAȘI TIMP. In acest articol iti ofer si sfaturi pentru a slabi eficient.

Adăugați intensitate antrenamentului

  • Aceasta este prima cheie pentru a arde mai multe calorii: INTENSITATEA ANTRENAMENTULUI.
  • Este adevărat că, cu o intensitate scăzută, se arde mai multă grăsime. Pentru a cunoaște intensitatea la care lucrăm, avem nevoie să NE MĂSURM RITMUL CARDIAC. S-a demonstrat că pentru a arde grăsimile în mod eficient ar trebui să lucrăm între 55 și 65% din ritmul cardiac maxim.
  • Amintiți-vă că puțină grăsime se consumă în PRIMELE 25 de minute de efort. Indiferent de intensitatea pe care o ai, mică sau mare, în acele prime 25 de minute organismul nostru va folosi în principal glicogenul drept combustibil. Prin urmare, întregul antrenament ar trebui să dureze cel puțin 45 de minute până la 1 oră.
  • Dar aici vorbim despre ARDERE CALORII, și da, CEL MAI EFICIENT lucru pentru a arde calorii este INTENSITATEA. În plus, există un beneficiu al antrenamentului cu intensitate mare, și anume că atunci când ne antrenăm cu intensitate mare, metabolismul se accelerează, iar corpul nostru continuă să ardă calorii pentru un timp după ce activitatea sa încheiat.
  • Recomandarea mea este UN TIP DE ACTIVITATE CARE COMBINA INTENSITATEA MARE ȘI JOASĂ, pentru a beneficia atât de consumul suplimentar de calorii, cât și de arderea grăsimilor.

TIPURI DE EXERCIȚII: Exercițiile care, fără îndoială, ard cele mai multe calorii sunt EXERCIȚII MULTI-ARTICULARE.

Ce sunt exercițiile multi-articulare?

  • Acestea sunt acele exercitii care in timpul executarii lor presupun munca mai multor zone ale corpului; după cum sugerează și numele, mișcăm mai multe articulații în același timp.
  • Aceste exerciții fac ca pulsul să crească, generând arderea caloriilor. În plus, cresc semnificativ puterea și volumul masei musculare.
  • CATEVA EXEMPLE DE EXERCIȚII MULTIARTICULARE: Genuflexiuni/Canotaj/ Flotări/Lovituri la sac/Sărituri pe cutie… si multe altele! este doar o chestiune de schimbare și de a căuta mereu noi provocări în exercițiu.

Favoritele mele: Cand vine vorba de arderea caloriilor optez intotdeauna pentru exercitii de FORTA, adica CU GREUTATE. De ce? – Ei bine, pentru că în acest fel nu vom arde doar calorii, ci ne vom antrena și masa musculară pentru a o crește. A avea mai multa masa musculara implica si o cheltuiala calorica mai mare in general, pentru a mentine acel muschi.

Important!

  • Sunt exercitii in care sunt implicate diverse grupe musculare, intense, cu sau fara greutate, asa ca primul lucru de care trebuie sa avem grija este TEHNICA.
  • Adaptează exercițiile la nevoile tale și la forma ta fizică, încetul cu încetul urca în dificultate.
  • Pauzele dintre serii: Tocmai pentru ca intensitatea să nu scadă, nu trebuie să exagerezi cu pauzele pentru ca ritmul cardiac să rămână la un nivel bun și să arzi mai multe calorii în mai puțin timp.
  • Utilizarea suplimentelor care ne ajută să accelerăm metabolismul este întotdeauna un mare plus pentru rezultatul final – acestea sunt preferatele mele: Total Rush 2.0 si termogenice precum Ultra Burner…
  • Suplimente alimentare pentru accelerarea metabolismului și controlul glicemiei, cum ar fi oțetul de mere (APPLE CIDER VINEGAR)
  • Și cel mai important lucru: în ciuda antrenamentului cu intensitate, combinând exerciții explozive cu exerciții de forță multi-articulare și scurtând timpul între serii, CHEIA PENTRU A VEDEA UN REZULTAT ÎN ARDEREA DE CALORII ESTE ALIMENTAȚIA! Este excelent un deficit caloric între 300 și 500 de calorii pe zi!

Autor: weider

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II)

Mecanisme fiziologice sau instinct de a ne hrăni

Aportul alimentar este o parte importantă a comportamentului uman și, deși are o condiționare emoțional-socială foarte importantă, există mecanisme fiziologice care o reglează cărora li se acordă o importanță mai mare și care sunt cunoscute cu mai multă precizie. Acești factori multipli care s-au dovedit a fi legați de apetit și sațietate includ hormoni și diverși neurotransmițători. Există multe teorii, bazate pe aspecte biologice, care încearcă să explice cum își are originea senzația de foame. În general, putem spune că este influențată de diverși parametri biologici: cicluri circadiene, temperatura corpului, greutatea curentă, procentul de țesut adipos, masa musculară, nivelul de stres, ore de somn, deficite nutriționale, cicluri menstruale etc.

Foamea fiziologică este instinctul de a ne hrăni pentru a obține nutrienții de care corpul nostru are nevoie pentru a supraviețui și a funcționa corect. Foamea și sațietatea sunt controlate de sistemul nervos central înainte ca alimentele să ajungă în stomac. Este un mecanism care a fost optimizat de-a lungul evoluției și ne-a permis să supraviețuim.

Acest tip de foame se caracterizează prin a fi treptat, apărând după cel puțin 2-3 ore de la ultima masă și simți că chiar dacă nu mănânci imediat, te poți aștepta să mănânci mai târziu. Luați în considerare mai multe opțiuni alimentare deoarece accentul va fi pe hrănirea dvs., adică nu este dorința de a mânca un anumit aliment și nu îl asociați cu emoții negative, nu vă simțiți vinovat că simțiți foamea fiziologică.

Instrumente pentru consolidarea obiceiurilor alimentare sănătoase

Cunoașterea modului în care funcționează sistemul nostru de reglare a senzației de foame și de sațietate ne permite să distingem complexitatea naturii sale. Acest lucru face ușor să luați în considerare o strategie nutrițională de urmat pentru un tratament adecvat de slăbire. Să vedem ce instrumente pot îmbunătăți această situație, care se poate traduce în bunăstare și atingerea obiectivului stabilit.

Utilizarea suplimentelor nutritive care contribuie la îmbunătățirea compoziției corporale este populară. Ca și utilizarea oțetului de cidru de mere, care a câștigat multă popularitate în rândul persoanelor care doresc să slăbească. Studiile de până acum indică faptul că consumul de cidru de mere bogat în carbohidrați poate ajuta la slăbirea răspunsului glicemic și, eventual, la controlul glicemiei la diabetici.

Prin urmare, persoanele cu diabet sau care doresc să slăbească pot beneficia într-o oarecare măsură de pe urma consumului acestuia. Pe de altă parte, consumul de cidru de mere încetinește golirea gastrică, adică timpul necesar pentru ca stomacul să se golească după masă. Aceasta se traduce printr-o creștere a sațietății și, în consecință, printr-un consum mai mic de alimente; cu toate acestea, fiind un produs al recentei creșteri a interesului științific, este nevoie de mult mai multe cercetări.

Din perspectiva noastră, senzația este necesara pentru bunăstarea noastră, dar trebuie să învățăm despre asta. O dietă bazată pe impulsuri emoționale va modela persoana, în special relația cu luarea deciziilor despre ce să mănânce în funcție de emoțiile sale-relații alimentare cu nevoia de a obține o stare de plăcere, care predomină și împiedică senzațiile fiziologice. Cunoașterea factorilor emoționali ne va permite să muncim și să ne întărim obiceiurile sănătoase.

Concluzii

Prin urmare, tratamentul atunci când ne confruntăm cu o situație negativă de alimentație emoțională nu se bazează pe eliminarea alimentației emoționale menționate ca obiectiv principal. Mai degrabă, se bazează pe completarea cutiei de instrumente cu alte resurse și strategii de coping care însoțesc alimentația emoțională, precum și pe investigarea motivelor care duc la aceasta. Vă încurajăm să reflectați și să deveniți conștienți de modul în care diferite emoții vă afectează dieta.

Mergeți întotdeauna la un specialist pentru a vă ajuta să identificați corect diversele cauze care pot duce la situații de alimentație incontrolabile, precum senzația constantă de foame, lasă-te ghidat în utilizarea corectă a posibilelor instrumente și strategii!

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

 

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I)

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ. Te-ai întrebat vreodată de ce ne este foame? Pare evident, dar răspunsurile posibile sunt: ​​(1) Pentru că trebuie să ne satisfacem nevoile de nutrienți ale corpului nostru – pentru a supraviețui. (2) Deoarece corpul nostru caută să mențină structurile și funcțiile celulare. (3) Avem nevoie să ne asigurăm energia pentru a desfășura orice activitate/muncă.

Mecanismele fiziologice și moleculare a tot ceea ce ține de aportul alimentar sunt foarte complexe și nu sunt încă bine înțelese. Încercarea de a răspunde la această întrebare dificilă ridică o altă întrebare: ne este foame întotdeauna pentru că avem nevoie de nutrienți? Când ne este foame, credem în mod obișnuit că aceasta se datorează faptului că corpul nostru are nevoie de energie, dar realitatea este că nu este întotdeauna cazul; foamea poate apărea din mai multe motive. Prin urmare, dacă ne întrebăm: Cum se generează senzația de foame?, răspunsul nu este simplu, putând fi analizat din punct de vedere psiho-socio-cultural și din punct de vedere biologic.

Acum, știind că foamea poate fi declanșată din mai multe motive. Care sunt cele mai frecvente cauze și cum le putem detecta?

Emoțiile noastre joacă un rol important

Emoțiile sunt stări emoționale care indică situații personale interne, motivații, dorințe, nevoi și chiar scopuri. Fiecare dintre noi trăiește emoții într-un mod special, în funcție de experiențele și personalitatea noastră. Toate acestea le folosim pentru a evalua o situație specifică și, prin urmare, influențează modul în care percepem situația și reacționăm la ea. Aceste reacții pot fi înnăscute, în timp ce altele sunt dobândite.

Multă vreme emoțiile au fost subestimate și s-a acordat întotdeauna mai multă importanță celei mai raționale părți a ființei umane. Literatura extinsă care există despre pierderea sau creșterea în greutate acoperă multe aspecte, precum prevenirea, fiziopatologia, tratamentul nutrițional și patologiile fizice care pot fi asociate. Totuși, componentei psihologice nu i s-a acordat aceeași importanță, ceea ce ar putea influența creșterea în greutate și relația pe care o avem cu alimentația, precum și să motiveze abandonarea tratamentelor nutriționale și a eventualelor patologii aferente. Pentru toate acestea este ușor să ne relaționăm emoțiile cu hrana noastră, vom numi această circumstanță specifică hrană emoțională.

Tristețea, durerea, abandonul, vinovăția sau angoasa sunt câteva dintre sentimentele pe care ați putea încerca să le exprimați prin conflicte alimentare. Aceste conflicte alimentare pot fi înțelese ca o modalitate de a exprima sentimente sau emoții pe care adesea nu le recunoaștem, dar pe care inconștientul nostru încearcă să ni le arate. De aceea, primul pas este să ne oprim și să ne gândim la ce ni se întâmplă, să punem cuvinte. Acest lucru ne poate ajuta să controlăm situația de foame emoțională.

Tipuri de emoții

Așadar, mâncatul emoțional înseamnă a mânca ca răspuns la emoții, fie ele negative sau pozitive, unde mâncarea devine substanța care le calmează și le reglează.

Emoțiile pozitive sunt cele în care folosim mâncarea pentru a ne bucura și a sărbători, așa cum este cazul petrecerilor și adunărilor de familie sau sociale. De altfel, unii autori susțin această idee subliniind că și emoțiile pozitive pot fi legate de acest mod de a mânca, fără a fi percepute ca ceva negativ. De exemplu, de când suntem bebeluși începem să ne asociem emoțiile cu mâncarea. Când un bebeluș este afectat emoțional, se calmează prin hrănire și contactul cu îngrijitorul său. Această relație în sine nu este negativă, este un comportament de iubire și grijă; cu toate acestea, cu timpul și anumite asocieri creăm o relație emoție-hrană.

De asemenea, trebuie avut în vedere că există emoții care nu trebuie să fie pozitive sau negative, deoarece depinde de evaluarea pe care o dă fiecare, precum plictiseala, care poate fi legată și de alimentația emoțională. Astfel, suntem de acord că există o relație de hrănire emoțională și că mâncarea emoțională îndeplinește o varietate de funcții.

De menționat că atunci când ne referim la alimentația emoțională nu ne referim doar la creșterea cantității de alimente, emoțiile ne pot afecta și prin reducerea apetitului. Așa cum alimentația emoțională nu apare întotdeauna în cazul alimentelor cu valoare nutritivă scăzută, ea poate apărea și în cazul alimentelor nutritive. Ceea ce caracterizează alimentația emoțională nu este mâncarea în sine, ci motivul pentru care este consumată, care are o cauză sau urmărește un efect emoțional prost gestionat.

Anxietate?

Este foarte frecvent ca în timpul consultației mulți dintre pacienții care intenționează să slăbească să exprime spontan fraze care fac aluzie la termen „Anxietate.” Putem defini anxietatea ca omologul patologic al fricii normale, manifestându-se ca modificări ale dispoziției, gândurilor, comportamentului și acțiunilor fiziologice. Gestionarea corectă a simptomelor anxioase ne permite o mai bună toleranță și, în consecință, o mai mare aderență și permanență la tratamentul modificării compoziției corporale. Pentru aceasta este necesară abordarea pacientului într-un mod multidisciplinar.

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II)

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II) și… este nevoie de timp pentru a obține rezultate, așa că nu amânați prea mult… Astăzi vorbim despre „arzătoarele de grăsimi”, acest termen poate fi considerat un eufemism, având în vedere funcția lor reală, și anume aceea de a ajuta la pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

Mix de extracte de plante:

Dacă Carnitina singură nu ne mulțumește sau dacă dorim să obținem un rezultat mai „marcat”, există o serie întreagă de extracte din plante care pot fi folosite în combinație, cu scopul de a completa singur efectul Carnitinei în sine. De fapt, astăzi pe piață puteți găsi multe produse care conțin un amestec din aceste ingrediente.

Iata cele mai folosite:

  • Extracte de cafea verde: conține nu numai cofeină, ci și acid clorogenic
  • Extracte de ceai verde: crește termogeneza
  • Extracte de piper negru: îmbunătățește digestia și facilitează absorbția altor ingrediente
  • Extracte de ardei Cayenne: crește temperatura corpului
  • Extracte de Garcinia: pot modula simțul poftei de mâncare

Acestea sunt doar o parte din diferitele extracte de plante care pot fi folosite, dar cu siguranță veți putea găsi multe alte produse formulate cu multe alte medicamente din plante.

Alte arzatoare de grasimi:

Mai sunt si alte molecule precum vitaminele, mineralele si aminoacizii care indeplinesc functii importante.

Iata cateva dintre ele:

  • Vitamina B6: favorizeaza productia de enzime, favorizeaza absorbtia nutrientilor si ajuta la transformarea glicogenului muscular si hepatic in glucoza;
  • Crom: reglează nivelul de glucoză din sânge
  • L-triptofan: îmbunătățește starea de spirit și ajută la controlul senzației de foame.

Aceasta a fost doar o scurtă trecere în revistă a principalelor suplimente alimentare utile pentru a ne ajuta în pierderea în greutate și în grăsime, pentru a accelera metabolismul și deci pentru a controla greutatea.

Evident, ca întotdeauna, este important să ne bazăm pe profesioniști, care sunt pregătiți și au abilitățile de a ne consilia în cel mai bun mod posibil.

Este foarte important să auziți părerea medicului în cazul în care aveți anumite patologii sau luați medicamente, deoarece unele dintre aceste ingrediente pe care le-am menționat pot interacționa sau interfera cu terapiile medicamentoase.

 

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (I) »
Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II)  »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (I)

Mai e puțin și vine vacanța de vară! și… este nevoie de timp pentru a obține rezultate, așa că nu amânați prea mult… Astăzi vorbim despre „arzătoarele de grăsimi”, acest termen poate fi considerat un eufemism, având în vedere funcția lor reală, și anume aceea de a ajuta la pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

Când vine vorba de termogenică sau suplimente de slăbit, este esențial să ținem cont de un concept fundamental: toate aceste produse sunt suplimente. Asta inseamna ca sunt produse care te ajuta sa slabesti, nu ca actioneaza singure, asa ca va trebui sa:

  • Urmați o dietă sănătoasă
  • Creați un deficit de calorii (cel puțin 200 până la 500 kcal pe zi)
  • Sa aveti o activitate fizică regulată

Iată principalele produse

Acestea sunt utile nu doar pentru pierderea în pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

L-carnitină, carnitină și acetil carnitină:

Dintre toate suplimentele utile pentru pierderea grăsimilor, Carnitina este cu siguranță cea mai cunoscută și folosită, chiar și împreună cu alte ingrediente. Este o substanta lipsita de stimulente, deci nu are contraindicatia tipica a cofeinei, iar scopul ei principal este de a transporta acizii grasi in mitocondrii, unde sunt transformati in energie.

Procedând astfel, obținem un plus de energie pentru organismul nostru și o scădere a grăsimilor acumulate. În plus, L-Carnitina poate fi utilă pentru conservarea glicogenului muscular, protejând mușchiul de oboseală, motiv pentru care acum este utilizată pe scară largă și în sporturile de anduranță.

Două mici sfaturi: Carnitina este excelentă pentru oricine nu tolerează bine cofeina și stimulente similare; se poat alege produse pe baza de Acetil-L-Carnitina pentru ca au o biodisponibilitate mai buna pentru organism…

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (I) »
Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II)  »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (II)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

De cât Omega 3 am nevoie?

Nu au fost stabilite cantități recomandate specifice pentru fiecare dintre acizii grași omega-3, cu excepția ALA. Cantitățile zilnice medii recomandate de ALA la adulți sunt: ​​Bărbați: 1,6 g și femei: 1,1 g. Studiile arată date interesante despre suplimentarea cu acizi grași omega 3, DHA și EPA, în doze mari la sportivi – consumând 600 mg/ zi de EPA și 260 mg/zi de DHA au redus leziunile musculare după contracțiile excentrice și au atenuat reducerea forței musculare.

Majoritatea oamenilor care consumă o dietă echilibrată și variată primesc suficient ALA din alimentele pe care le consumă; de asemenea, primesc cantități mici de EPA și DHA. O deficiență de Omega 3 poate cauza probleme ale pielii, arătând aspră, solzoasă, roșie, umflată și/sau erupție cutanată. Cu toate acestea, deficitul de omega 3 este rar.

Dacă suplimentarea cu Omega 3 este considerată necesară, recomandarea ar fi să începeți cu un aport zilnic de 1g de Omega 3 (EPA + DHA). Ideal este să-l consumi după micul dejun, deoarece fiind însoțit de alți nutrienți favorizează digestia și toleranța. Capsulele de Omega 3 de la Weider vă oferă o doză de 700 mg de Omega 3 și 6,7 g de Vitamină E (jumătate din ceea ce este recomandat de persoană pe zi). Această doză este concepută pentru a suplimenta cantitatea ingerată în mod natural în dieta dumneavoastră zilnică.

Dacă preferați să consumați Omega 3 de origine vegetală, avem opțiunea Omega 3 în format gelatină, care vă va oferi 120 mg dintr-o combinație de Omega 3, 6 și 9, prioritând Omega 3 datorită importanței sale cu 86,6 mg per porție servire

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente recomandă să nu consumați mai mult de 3 g/zi de EPA și DHA combinate. Doze mai mari sunt uneori folosite pentru a controla valorile trigliceridelor; totuși, în aceste cazuri persoana ar trebui să fie sub supraveghere medicală deoarece aceste doze ar putea cauza probleme de sângerare și, eventual, să afecteze funcția sistemului imunitar. Efectele secundare ale consumului de suplimente de Omega 3 în cantități mai mici sunt de obicei ușoare și includ un gust neplăcut în gură, respirație urât mirositoare, arsuri la stomac, greață, disconfort abdominal, diaree, dureri de cap și transpirații urât mirositoare.

Ce tipuri de suplimente alimentare Omega 3 sunt disponibile?

Suplimentele alimentare cu Omega 3 includ ulei de pește, ulei de krill, ulei de ficat de cod și ulei de alge. Acestea oferă o gamă largă de doze și forme de omega-3.

La Weider avem capsule Omega 3 și Gummies Omega. Acestea din urmă fac suplimentarea dozei noastre de acizi grași omega 3-6-9 mult mai ușoară și mai bogată.

Ar trebui să luați 2 gume pe zi pentru a furniza: 184 mg de acizi grași.

Gummies Omega a fost făcută cu ulei de nucă și semințe de chia și in, componente bogate în omega 3-6-9. De asemenea, este fabricat din pectină pentru a-l face potrivit pentru vegetarieni și vegani, nu conține îndulcitori artificiali și nu conține gluten.

Exemplu de meniu cu un conținut ridicat de omega 3

Mic dejun: pâine prăjită cu avocado* și ou poșat* + o porție de căpșuni* + latte + 2 Gummies Omega
Gustare: iaurt cu conținut scăzut de grăsimi cu fulgi de ovăz*, semințe de in* și chia*
Pranz: somon* cu broccoli aburit* și quinoa*
Gustare: bol cu ​​fructe de padure (capsuni, zmeura*)
Cina: Salata de spanac* si dovlecel* cu piept de pui
* Alimente cu omega 3.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (I)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

Beneficiile Omega 3

Omega 3 este un acid gras polinesaturat care se găsește în grăsimea de pește și în unele alge. Din punct de vedere chimic, acizii grași Omega 3 sunt acidul alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). ALA se găsește în principal în uleiurile vegetale precum semințele de in, soia și uleiul de canola. DHA și EPA se găsesc în pești și alte crustacee.

Omega 3 poate stimula hormonul de creștere și are efecte anabolice. Unele studii arată că acest tip de acizi grași are efecte atunci când vine vorba de creșterea rezistenței, cât și a performanței aerobe. Previne și ameliorează problemele articulare datorită efectului său antiinflamator. De asemenea, întărește sistemul imunitar și reduce vâscozitatea sângelui, ceea ce duce la o îmbunătățire a aprovizionării cu oxigen a mușchilor. Pentru toate acestea, Omega 3 a fost asociat cu o performanță crescută și oboseală redusă.

Acizii grași Omega 3 sunt componente importante pentru membranele celulare. Concentrațiile de DHA sunt deosebit de mari în retină, creier și spermatozoizi. Omega 3 oferă, de asemenea, energie și îndeplinesc funcții pentru inimă, plămâni, sistemul imunitar și sistemul endocrin.

Ce să mănânci pentru a crește consumul de Omega 3?

Acidul alfa-linolenic (ALA) este un acid gras esential, adica organismul nu il produce, asa ca trebuie sa il obtinem din alimentele pe care le consumam. Organismul poate converti o mică parte din ALA în EPA și apoi în DHA. Prin urmare, singura modalitate practică de a crește cantitatea acestor acizi grași Omega 3 din corpul tău este să-i obții din alimente sau suplimente alimentare. Din fericire, este foarte ușor să găsești Omega 3 în alimente, cheia este să fim atenți pentru a le introduce regulat în alimentația noastră. Știm că omega 3 se găsește în pește și crustacee:

Pește albastru. În mod tradițional, este unul dintre produsele pe care consumatorii le asociază cel mai mult cu beneficiile acestei grăsimi. Ansoa sau sardinele, tonul sau somonul și mare parte din acești pești facilitează consumul de Omega 3.

Fructele de mare. Mâncarea din mare este o sursă grozavă de Omega 3, o putem găsi în creveți, crabi păianjen, stridii etc.

Ce se întâmplă dacă urmez o dietă vegană?

Dar dacă ești vegetarian sau nu ești un mare fan al peștelui, poți găsi și surse de omega 3 în lumea plantelor:

Semințe. Semințele sunt cunoscute și pentru aportul din acest acid gras. Semințele de in și uleiul lor sunt o sursă grozavă de omega 3 în lumea plantelor, deoarece pentru fiecare 100 de grame din această sămânță există aproximativ 22 de grame de omega 3. Uleiul de in are aproximativ 53% omega 3, astfel încât o singură lingură ne oferă 7 grame din acest acid gras. In cazul semintelor de chia, acestea contin in jur de 4 grame de omega 3 la 100 de grame.

Ovăz. Ovăzul/Făina de ovăz recunoscute pentru conținutul de acizi grași omega 3, și sunt foarte ușor de încorporat în dietă prin adăugarea în diferite rețete. Oferă în jur de 1,4 grame de omega 3 la 100 de grame și se numără printre cereale, principala sursă a acestui acizi grasi.

Quinoa. Un pseudocereal fără gluten care conține pentru fiecare 100 de grame, 8,35 grame de omega 3.

Uleiuri vegetale. Uleiurile vegetale sunt bune pentru că oferă Omega 3, dar există diferențe între toate. Deși uleiul de soia, porumb sau germeni de grâu îl conțin, cantitățile sale sunt mult mai mici decât cele oferite de uleiul de in unde mai mult de jumătate este această grăsime. În cazul uleiului de măsline, la fiecare 100 de grame, 8,3 sunt Omega 3, adică într-o porție din acest ulei aportul de omega 3 ar fi scăzut. La rândul său, uleiul de canola are aproximativ 9 grame de omega 3 la 100 de grame, uleiul de soia conține 6 grame de omega 3 la 100 de grame de produs, iar uleiul de nucă conține 10,4% omega 3 în compoziția sa, astfel încât o lingură ne oferă 1,35 grame.

Nuci. Pe lângă faptul că oferă energie într-un mod sănătos, nucile conțin si Omega 3 – 6% din grăsimea lor totală este reprezentată de omega 3, ceea ce indică faptul că cantitatea pe care o putem consuma din acest acid gras printr-o porție de nuci este aproximativ 1 gram, o contribuție nu foarte semnificativă în comparație cu alte alimente menționate. La rândul său, untul de arahide oferă 10 grame de Omega 3 pentru fiecare 100 de grame de produs.

Avocado. Foarte cunoscut pentru că este bogat în grăsimi sănătoase, avocado este și o sursă de Omega 3, care conține 0,1 grame de omega 3 la 100 de grame. Deși nu este cel mai abundent produs în omega 3, este o opțiune bună pentru a începe să îl încorporăm în alimentația noastră, deoarece conține grăsimi mononesaturate; care au un efect cardioprotector, pe lângă faptul că conțin multe vitamine și minerale.

Alge comestibile. În ceea ce privește prezența diferitelor tipuri de omega 3 în alge, este necesar să se țină cont de diferitele tipuri de omega 3. Algele roșii au un conținut ridicat de EPA, în timp ce algele brune au un conținut scăzut de EPA. Algele verzi se caracterizează prin faptul că au un procent mai mare de DHA decât alte alge. Un alt punct de interes din punct de vedere nutrițional al algelor este conținutul acestuia în polifenoli, care sunt compuși bioactivi care au o capacitate antioxidantă mare, și deci au acțiune de prevenire a bolilor cardiovasculare și a cancerului.

In prezent in industria alimentara putem gasi si alimente fortificate cu Omega 3 in anumite marci de oua, pui, iaurt, sucuri, lapte, uleiuri, bauturi din soia etc.

Recomandari WEIDER: