Publicat pe

Colagenul

Colagenul este o proteină pe care corpul nostru o produce în mod natural și este compusă din fibre. Colagenul este nutrientul care face parte din structura tuturor țesuturilor conjunctive și reprezintă o treime din numărul total al proteinelor prezente în corp. Colagenul, împreună cu elastina, proteina care ajută țesuturile să își revină la forma inițială imediat după o contracție, asigură o funcționalitate optima a întregului organism, în special a oaselor, articulațiilor și a pielii. Altfel spus, acesta este ca un fel de „clei” care ține împreună structura corpului.

Collagen de la Weider este un clasic

Compoziția sa este una dintre cele mai bune de pe piață și multe mărci au adoptat o formulă similară. Dacă aș dori să subliniez ceva despre Collagen este calitatea sa ridicată și proporția echilibrată a componentelor sale. Mai presus de toate, vreau să scot în evidență vitamina C, deoarece este esențială pentru formarea corectă a colagenului.

Aportul de colagen din acest produs este in peptide. Pentru ca aceste peptide să se lege corect avem nevoie de vitamina C. Pe de altă parte, aportul de acid hialuronic este un alt factor în calitatea produsului. Acidul hialuronic este o polizaharidă care asigură hidratarea și este dispusă între celule și fibre de colagen, având astfel o funcție structurală fundamentală. În plus, acidul hialuronic se găsește în lichidul articular, realizând o lubrifiere optimă pentru a menține sănătatea articulației în sine. Este ca și cum ai folosi ulei pe balamalele ruginite ale ferestrelor sau ușilor. Dar utilizarea lui nu este utilă doar în cazurile în care balamaua este ruginită (osteoartrita,…), utilizarea sa fundamentală este preventivă.

Recomandarea mea este să folosiți Colagenul preventiv și in cicluri. Prin cicluri înțeleg că îl putem folosi pe o perioadă de 2, 3, 4 luni și să ne „odihnim” în memontul în care ne adaptăm la alte tipuri de suplimente (proteine, BCAA,…)

Colagenul articular (Joint Collagen)

Un alt supliment de la Weider este Joint Collagen, unul dintre cele mai complete produse de pe piata. Îl definim ca un condroprotector, dar în sensul cel mai larg al cuvântului și unde acțiunea sa, care este determinată de compoziția sa bogată, înseamnă că are o gamă largă de posibilități. În acest produs, nu numai colagenul este protagonist, ci și siliciul, turmericul. Compoziția sa oferă o gamă largă de posibilități de utilizare și am putea rezuma că utilizarea sa ar fi indicată și preventiv și ca tratament.

Ne va ajuta să prevenim accidentările. Colagenul Articular ar putea fi folosit preventiv – în timpul sezonului – când exista o schimbare semnificativă a planului de antrenament din cauza creșterii antrenamentelor de mare intensitate.

După părerea mea, acolo unde joacă un rol fundamental și asta ar fi în combinație cu kinetoterapie, osteopatie…, accidentări sportive. O tendinopatie acuta sau cronica, o leziune articulara, sau o entorsa, chiar si in contracturile musculare (datorita actiunii relaxante a magneziului, datorita actiunii antiinflamatorii a turmericului…). În caz de vătămare, trebuie determinat momentul administrării și acest lucru trebuie indicat doar de un profesionist din domeniul sănătății.

NOU! Collagen Gummies

Ingredientele din jeleurile cu colagen Weider au fost atent selectate pentru a stimula producția de colagen, ajutând la prevenirea degenerării osoase și cartilajelor. În plus, formula sa excepțională fără zahăr este perfectă pentru a proteja pielea de îmbătrânire și stres oxidativ, menținând-o astfel netedă și tânără pentru mai mult timp.

NOU! Beauty Gummies

Dacă vrei să ai o piele luminoasă, păr lucios și unghii rezistente avem soluția perfectă: Weider’s Beauty Gummies. Acesta contine colagen hidrolizat care – printre nenumăratele sale beneficii – oferă o structură elastică pielii și contribuie la întărirea oaselor.

Recomandari WEIDER:

  • Collagen 300g Colagen pulbere

    62,00 lei
    Adaugă în coș
  • Joint Collagen 300g

    101,00 lei
    Selectează opțiunile
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 40jeleuri

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • jeleuri cu colagen

    Collagen Gummies 50 jeleuri cu colagen

    43,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Cum să accelerezi pierderea în greutate

Cum să accelerezi pierderea în greutate într-un mod sănătos. Slăbirea trebuie să fie întotdeauna sănătoasă – forțarea corpului aduce întotdeauna consecințe nedorite.

Ținând cont de faptul că am mai vorbit despre asta și cu alte ocazii, astăzi mă voi concentra pe CUM SĂ FAC ANTRENAMENTE EFICIENTE PENTRU A ARDE MAI MULTE CALORII ÎN ACELAȘI TIMP. In acest articol iti ofer si sfaturi pentru a slabi eficient.

Adăugați intensitate antrenamentului

  • Aceasta este prima cheie pentru a arde mai multe calorii: INTENSITATEA ANTRENAMENTULUI.
  • Este adevărat că, cu o intensitate scăzută, se arde mai multă grăsime. Pentru a cunoaște intensitatea la care lucrăm, avem nevoie să NE MĂSURM RITMUL CARDIAC. S-a demonstrat că pentru a arde grăsimile în mod eficient ar trebui să lucrăm între 55 și 65% din ritmul cardiac maxim.
  • Amintiți-vă că puțină grăsime se consumă în PRIMELE 25 de minute de efort. Indiferent de intensitatea pe care o ai, mică sau mare, în acele prime 25 de minute organismul nostru va folosi în principal glicogenul drept combustibil. Prin urmare, întregul antrenament ar trebui să dureze cel puțin 45 de minute până la 1 oră.
  • Dar aici vorbim despre ARDERE CALORII, și da, CEL MAI EFICIENT lucru pentru a arde calorii este INTENSITATEA. În plus, există un beneficiu al antrenamentului cu intensitate mare, și anume că atunci când ne antrenăm cu intensitate mare, metabolismul se accelerează, iar corpul nostru continuă să ardă calorii pentru un timp după ce activitatea sa încheiat.
  • Recomandarea mea este UN TIP DE ACTIVITATE CARE COMBINA INTENSITATEA MARE ȘI JOASĂ, pentru a beneficia atât de consumul suplimentar de calorii, cât și de arderea grăsimilor.

TIPURI DE EXERCIȚII: Exercițiile care, fără îndoială, ard cele mai multe calorii sunt EXERCIȚII MULTI-ARTICULARE.

Ce sunt exercițiile multi-articulare?

  • Acestea sunt acele exercitii care in timpul executarii lor presupun munca mai multor zone ale corpului; după cum sugerează și numele, mișcăm mai multe articulații în același timp.
  • Aceste exerciții fac ca pulsul să crească, generând arderea caloriilor. În plus, cresc semnificativ puterea și volumul masei musculare.
  • CATEVA EXEMPLE DE EXERCIȚII MULTIARTICULARE: Genuflexiuni/Canotaj/ Flotări/Lovituri la sac/Sărituri pe cutie… si multe altele! este doar o chestiune de schimbare și de a căuta mereu noi provocări în exercițiu.

Favoritele mele: Cand vine vorba de arderea caloriilor optez intotdeauna pentru exercitii de FORTA, adica CU GREUTATE. De ce? – Ei bine, pentru că în acest fel nu vom arde doar calorii, ci ne vom antrena și masa musculară pentru a o crește. A avea mai multa masa musculara implica si o cheltuiala calorica mai mare in general, pentru a mentine acel muschi.

Important!

  • Sunt exercitii in care sunt implicate diverse grupe musculare, intense, cu sau fara greutate, asa ca primul lucru de care trebuie sa avem grija este TEHNICA.
  • Adaptează exercițiile la nevoile tale și la forma ta fizică, încetul cu încetul urca în dificultate.
  • Pauzele dintre serii: Tocmai pentru ca intensitatea să nu scadă, nu trebuie să exagerezi cu pauzele pentru ca ritmul cardiac să rămână la un nivel bun și să arzi mai multe calorii în mai puțin timp.
  • Utilizarea suplimentelor care ne ajută să accelerăm metabolismul este întotdeauna un mare plus pentru rezultatul final – acestea sunt preferatele mele: Total Rush 2.0 si termogenice precum Ultra Burner…
  • Suplimente alimentare pentru accelerarea metabolismului și controlul glicemiei, cum ar fi oțetul de mere (APPLE CIDER VINEGAR)
  • Și cel mai important lucru: în ciuda antrenamentului cu intensitate, combinând exerciții explozive cu exerciții de forță multi-articulare și scurtând timpul între serii, CHEIA PENTRU A VEDEA UN REZULTAT ÎN ARDEREA DE CALORII ESTE ALIMENTAȚIA! Este excelent un deficit caloric între 300 și 500 de calorii pe zi!

Autor: weider

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II)

Mecanisme fiziologice sau instinct de a ne hrăni

Aportul alimentar este o parte importantă a comportamentului uman și, deși are o condiționare emoțional-socială foarte importantă, există mecanisme fiziologice care o reglează cărora li se acordă o importanță mai mare și care sunt cunoscute cu mai multă precizie. Acești factori multipli care s-au dovedit a fi legați de apetit și sațietate includ hormoni și diverși neurotransmițători. Există multe teorii, bazate pe aspecte biologice, care încearcă să explice cum își are originea senzația de foame. În general, putem spune că este influențată de diverși parametri biologici: cicluri circadiene, temperatura corpului, greutatea curentă, procentul de țesut adipos, masa musculară, nivelul de stres, ore de somn, deficite nutriționale, cicluri menstruale etc.

Foamea fiziologică este instinctul de a ne hrăni pentru a obține nutrienții de care corpul nostru are nevoie pentru a supraviețui și a funcționa corect. Foamea și sațietatea sunt controlate de sistemul nervos central înainte ca alimentele să ajungă în stomac. Este un mecanism care a fost optimizat de-a lungul evoluției și ne-a permis să supraviețuim.

Acest tip de foame se caracterizează prin a fi treptat, apărând după cel puțin 2-3 ore de la ultima masă și simți că chiar dacă nu mănânci imediat, te poți aștepta să mănânci mai târziu. Luați în considerare mai multe opțiuni alimentare deoarece accentul va fi pe hrănirea dvs., adică nu este dorința de a mânca un anumit aliment și nu îl asociați cu emoții negative, nu vă simțiți vinovat că simțiți foamea fiziologică.

Instrumente pentru consolidarea obiceiurilor alimentare sănătoase

Cunoașterea modului în care funcționează sistemul nostru de reglare a senzației de foame și de sațietate ne permite să distingem complexitatea naturii sale. Acest lucru face ușor să luați în considerare o strategie nutrițională de urmat pentru un tratament adecvat de slăbire. Să vedem ce instrumente pot îmbunătăți această situație, care se poate traduce în bunăstare și atingerea obiectivului stabilit.

Utilizarea suplimentelor nutritive care contribuie la îmbunătățirea compoziției corporale este populară. Ca și utilizarea oțetului de cidru de mere, care a câștigat multă popularitate în rândul persoanelor care doresc să slăbească. Studiile de până acum indică faptul că consumul de cidru de mere bogat în carbohidrați poate ajuta la slăbirea răspunsului glicemic și, eventual, la controlul glicemiei la diabetici.

Prin urmare, persoanele cu diabet sau care doresc să slăbească pot beneficia într-o oarecare măsură de pe urma consumului acestuia. Pe de altă parte, consumul de cidru de mere încetinește golirea gastrică, adică timpul necesar pentru ca stomacul să se golească după masă. Aceasta se traduce printr-o creștere a sațietății și, în consecință, printr-un consum mai mic de alimente; cu toate acestea, fiind un produs al recentei creșteri a interesului științific, este nevoie de mult mai multe cercetări.

Din perspectiva noastră, senzația este necesara pentru bunăstarea noastră, dar trebuie să învățăm despre asta. O dietă bazată pe impulsuri emoționale va modela persoana, în special relația cu luarea deciziilor despre ce să mănânce în funcție de emoțiile sale-relații alimentare cu nevoia de a obține o stare de plăcere, care predomină și împiedică senzațiile fiziologice. Cunoașterea factorilor emoționali ne va permite să muncim și să ne întărim obiceiurile sănătoase.

Concluzii

Prin urmare, tratamentul atunci când ne confruntăm cu o situație negativă de alimentație emoțională nu se bazează pe eliminarea alimentației emoționale menționate ca obiectiv principal. Mai degrabă, se bazează pe completarea cutiei de instrumente cu alte resurse și strategii de coping care însoțesc alimentația emoțională, precum și pe investigarea motivelor care duc la aceasta. Vă încurajăm să reflectați și să deveniți conștienți de modul în care diferite emoții vă afectează dieta.

Mergeți întotdeauna la un specialist pentru a vă ajuta să identificați corect diversele cauze care pot duce la situații de alimentație incontrolabile, precum senzația constantă de foame, lasă-te ghidat în utilizarea corectă a posibilelor instrumente și strategii!

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

 

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I)

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ. Te-ai întrebat vreodată de ce ne este foame? Pare evident, dar răspunsurile posibile sunt: ​​(1) Pentru că trebuie să ne satisfacem nevoile de nutrienți ale corpului nostru – pentru a supraviețui. (2) Deoarece corpul nostru caută să mențină structurile și funcțiile celulare. (3) Avem nevoie să ne asigurăm energia pentru a desfășura orice activitate/muncă.

Mecanismele fiziologice și moleculare a tot ceea ce ține de aportul alimentar sunt foarte complexe și nu sunt încă bine înțelese. Încercarea de a răspunde la această întrebare dificilă ridică o altă întrebare: ne este foame întotdeauna pentru că avem nevoie de nutrienți? Când ne este foame, credem în mod obișnuit că aceasta se datorează faptului că corpul nostru are nevoie de energie, dar realitatea este că nu este întotdeauna cazul; foamea poate apărea din mai multe motive. Prin urmare, dacă ne întrebăm: Cum se generează senzația de foame?, răspunsul nu este simplu, putând fi analizat din punct de vedere psiho-socio-cultural și din punct de vedere biologic.

Acum, știind că foamea poate fi declanșată din mai multe motive. Care sunt cele mai frecvente cauze și cum le putem detecta?

Emoțiile noastre joacă un rol important

Emoțiile sunt stări emoționale care indică situații personale interne, motivații, dorințe, nevoi și chiar scopuri. Fiecare dintre noi trăiește emoții într-un mod special, în funcție de experiențele și personalitatea noastră. Toate acestea le folosim pentru a evalua o situație specifică și, prin urmare, influențează modul în care percepem situația și reacționăm la ea. Aceste reacții pot fi înnăscute, în timp ce altele sunt dobândite.

Multă vreme emoțiile au fost subestimate și s-a acordat întotdeauna mai multă importanță celei mai raționale părți a ființei umane. Literatura extinsă care există despre pierderea sau creșterea în greutate acoperă multe aspecte, precum prevenirea, fiziopatologia, tratamentul nutrițional și patologiile fizice care pot fi asociate. Totuși, componentei psihologice nu i s-a acordat aceeași importanță, ceea ce ar putea influența creșterea în greutate și relația pe care o avem cu alimentația, precum și să motiveze abandonarea tratamentelor nutriționale și a eventualelor patologii aferente. Pentru toate acestea este ușor să ne relaționăm emoțiile cu hrana noastră, vom numi această circumstanță specifică hrană emoțională.

Tristețea, durerea, abandonul, vinovăția sau angoasa sunt câteva dintre sentimentele pe care ați putea încerca să le exprimați prin conflicte alimentare. Aceste conflicte alimentare pot fi înțelese ca o modalitate de a exprima sentimente sau emoții pe care adesea nu le recunoaștem, dar pe care inconștientul nostru încearcă să ni le arate. De aceea, primul pas este să ne oprim și să ne gândim la ce ni se întâmplă, să punem cuvinte. Acest lucru ne poate ajuta să controlăm situația de foame emoțională.

Tipuri de emoții

Așadar, mâncatul emoțional înseamnă a mânca ca răspuns la emoții, fie ele negative sau pozitive, unde mâncarea devine substanța care le calmează și le reglează.

Emoțiile pozitive sunt cele în care folosim mâncarea pentru a ne bucura și a sărbători, așa cum este cazul petrecerilor și adunărilor de familie sau sociale. De altfel, unii autori susțin această idee subliniind că și emoțiile pozitive pot fi legate de acest mod de a mânca, fără a fi percepute ca ceva negativ. De exemplu, de când suntem bebeluși începem să ne asociem emoțiile cu mâncarea. Când un bebeluș este afectat emoțional, se calmează prin hrănire și contactul cu îngrijitorul său. Această relație în sine nu este negativă, este un comportament de iubire și grijă; cu toate acestea, cu timpul și anumite asocieri creăm o relație emoție-hrană.

De asemenea, trebuie avut în vedere că există emoții care nu trebuie să fie pozitive sau negative, deoarece depinde de evaluarea pe care o dă fiecare, precum plictiseala, care poate fi legată și de alimentația emoțională. Astfel, suntem de acord că există o relație de hrănire emoțională și că mâncarea emoțională îndeplinește o varietate de funcții.

De menționat că atunci când ne referim la alimentația emoțională nu ne referim doar la creșterea cantității de alimente, emoțiile ne pot afecta și prin reducerea apetitului. Așa cum alimentația emoțională nu apare întotdeauna în cazul alimentelor cu valoare nutritivă scăzută, ea poate apărea și în cazul alimentelor nutritive. Ceea ce caracterizează alimentația emoțională nu este mâncarea în sine, ci motivul pentru care este consumată, care are o cauză sau urmărește un efect emoțional prost gestionat.

Anxietate?

Este foarte frecvent ca în timpul consultației mulți dintre pacienții care intenționează să slăbească să exprime spontan fraze care fac aluzie la termen „Anxietate.” Putem defini anxietatea ca omologul patologic al fricii normale, manifestându-se ca modificări ale dispoziției, gândurilor, comportamentului și acțiunilor fiziologice. Gestionarea corectă a simptomelor anxioase ne permite o mai bună toleranță și, în consecință, o mai mare aderență și permanență la tratamentul modificării compoziției corporale. Pentru aceasta este necesară abordarea pacientului într-un mod multidisciplinar.

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II)

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II) și… este nevoie de timp pentru a obține rezultate, așa că nu amânați prea mult… Astăzi vorbim despre „arzătoarele de grăsimi”, acest termen poate fi considerat un eufemism, având în vedere funcția lor reală, și anume aceea de a ajuta la pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

Mix de extracte de plante:

Dacă Carnitina singură nu ne mulțumește sau dacă dorim să obținem un rezultat mai „marcat”, există o serie întreagă de extracte din plante care pot fi folosite în combinație, cu scopul de a completa singur efectul Carnitinei în sine. De fapt, astăzi pe piață puteți găsi multe produse care conțin un amestec din aceste ingrediente.

Iata cele mai folosite:

  • Extracte de cafea verde: conține nu numai cofeină, ci și acid clorogenic
  • Extracte de ceai verde: crește termogeneza
  • Extracte de piper negru: îmbunătățește digestia și facilitează absorbția altor ingrediente
  • Extracte de ardei Cayenne: crește temperatura corpului
  • Extracte de Garcinia: pot modula simțul poftei de mâncare

Acestea sunt doar o parte din diferitele extracte de plante care pot fi folosite, dar cu siguranță veți putea găsi multe alte produse formulate cu multe alte medicamente din plante.

Alte arzatoare de grasimi:

Mai sunt si alte molecule precum vitaminele, mineralele si aminoacizii care indeplinesc functii importante.

Iata cateva dintre ele:

  • Vitamina B6: favorizeaza productia de enzime, favorizeaza absorbtia nutrientilor si ajuta la transformarea glicogenului muscular si hepatic in glucoza;
  • Crom: reglează nivelul de glucoză din sânge
  • L-triptofan: îmbunătățește starea de spirit și ajută la controlul senzației de foame.

Aceasta a fost doar o scurtă trecere în revistă a principalelor suplimente alimentare utile pentru a ne ajuta în pierderea în greutate și în grăsime, pentru a accelera metabolismul și deci pentru a controla greutatea.

Evident, ca întotdeauna, este important să ne bazăm pe profesioniști, care sunt pregătiți și au abilitățile de a ne consilia în cel mai bun mod posibil.

Este foarte important să auziți părerea medicului în cazul în care aveți anumite patologii sau luați medicamente, deoarece unele dintre aceste ingrediente pe care le-am menționat pot interacționa sau interfera cu terapiile medicamentoase.

 

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (I) »
Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II)  »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (I)

Mai e puțin și vine vacanța de vară! și… este nevoie de timp pentru a obține rezultate, așa că nu amânați prea mult… Astăzi vorbim despre „arzătoarele de grăsimi”, acest termen poate fi considerat un eufemism, având în vedere funcția lor reală, și anume aceea de a ajuta la pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

Când vine vorba de termogenică sau suplimente de slăbit, este esențial să ținem cont de un concept fundamental: toate aceste produse sunt suplimente. Asta inseamna ca sunt produse care te ajuta sa slabesti, nu ca actioneaza singure, asa ca va trebui sa:

  • Urmați o dietă sănătoasă
  • Creați un deficit de calorii (cel puțin 200 până la 500 kcal pe zi)
  • Sa aveti o activitate fizică regulată

Iată principalele produse

Acestea sunt utile nu doar pentru pierderea în pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

L-carnitină, carnitină și acetil carnitină:

Dintre toate suplimentele utile pentru pierderea grăsimilor, Carnitina este cu siguranță cea mai cunoscută și folosită, chiar și împreună cu alte ingrediente. Este o substanta lipsita de stimulente, deci nu are contraindicatia tipica a cofeinei, iar scopul ei principal este de a transporta acizii grasi in mitocondrii, unde sunt transformati in energie.

Procedând astfel, obținem un plus de energie pentru organismul nostru și o scădere a grăsimilor acumulate. În plus, L-Carnitina poate fi utilă pentru conservarea glicogenului muscular, protejând mușchiul de oboseală, motiv pentru care acum este utilizată pe scară largă și în sporturile de anduranță.

Două mici sfaturi: Carnitina este excelentă pentru oricine nu tolerează bine cofeina și stimulente similare; se poat alege produse pe baza de Acetil-L-Carnitina pentru ca au o biodisponibilitate mai buna pentru organism…

Mai e puțin și vine vacanța de vară! (I) »
Mai e puțin și vine vacanța de vară! (II)  »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (II)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

De cât Omega 3 am nevoie?

Nu au fost stabilite cantități recomandate specifice pentru fiecare dintre acizii grași omega-3, cu excepția ALA. Cantitățile zilnice medii recomandate de ALA la adulți sunt: ​​Bărbați: 1,6 g și femei: 1,1 g. Studiile arată date interesante despre suplimentarea cu acizi grași omega 3, DHA și EPA, în doze mari la sportivi – consumând 600 mg/ zi de EPA și 260 mg/zi de DHA au redus leziunile musculare după contracțiile excentrice și au atenuat reducerea forței musculare.

Majoritatea oamenilor care consumă o dietă echilibrată și variată primesc suficient ALA din alimentele pe care le consumă; de asemenea, primesc cantități mici de EPA și DHA. O deficiență de Omega 3 poate cauza probleme ale pielii, arătând aspră, solzoasă, roșie, umflată și/sau erupție cutanată. Cu toate acestea, deficitul de omega 3 este rar.

Dacă suplimentarea cu Omega 3 este considerată necesară, recomandarea ar fi să începeți cu un aport zilnic de 1g de Omega 3 (EPA + DHA). Ideal este să-l consumi după micul dejun, deoarece fiind însoțit de alți nutrienți favorizează digestia și toleranța. Capsulele de Omega 3 de la Weider vă oferă o doză de 700 mg de Omega 3 și 6,7 g de Vitamină E (jumătate din ceea ce este recomandat de persoană pe zi). Această doză este concepută pentru a suplimenta cantitatea ingerată în mod natural în dieta dumneavoastră zilnică.

Dacă preferați să consumați Omega 3 de origine vegetală, avem opțiunea Omega 3 în format gelatină, care vă va oferi 120 mg dintr-o combinație de Omega 3, 6 și 9, prioritând Omega 3 datorită importanței sale cu 86,6 mg per porție servire

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente recomandă să nu consumați mai mult de 3 g/zi de EPA și DHA combinate. Doze mai mari sunt uneori folosite pentru a controla valorile trigliceridelor; totuși, în aceste cazuri persoana ar trebui să fie sub supraveghere medicală deoarece aceste doze ar putea cauza probleme de sângerare și, eventual, să afecteze funcția sistemului imunitar. Efectele secundare ale consumului de suplimente de Omega 3 în cantități mai mici sunt de obicei ușoare și includ un gust neplăcut în gură, respirație urât mirositoare, arsuri la stomac, greață, disconfort abdominal, diaree, dureri de cap și transpirații urât mirositoare.

Ce tipuri de suplimente alimentare Omega 3 sunt disponibile?

Suplimentele alimentare cu Omega 3 includ ulei de pește, ulei de krill, ulei de ficat de cod și ulei de alge. Acestea oferă o gamă largă de doze și forme de omega-3.

La Weider avem capsule Omega 3 și Gummies Omega. Acestea din urmă fac suplimentarea dozei noastre de acizi grași omega 3-6-9 mult mai ușoară și mai bogată.

Ar trebui să luați 2 gume pe zi pentru a furniza: 184 mg de acizi grași.

Gummies Omega a fost făcută cu ulei de nucă și semințe de chia și in, componente bogate în omega 3-6-9. De asemenea, este fabricat din pectină pentru a-l face potrivit pentru vegetarieni și vegani, nu conține îndulcitori artificiali și nu conține gluten.

Exemplu de meniu cu un conținut ridicat de omega 3

Mic dejun: pâine prăjită cu avocado* și ou poșat* + o porție de căpșuni* + latte + 2 Gummies Omega
Gustare: iaurt cu conținut scăzut de grăsimi cu fulgi de ovăz*, semințe de in* și chia*
Pranz: somon* cu broccoli aburit* și quinoa*
Gustare: bol cu ​​fructe de padure (capsuni, zmeura*)
Cina: Salata de spanac* si dovlecel* cu piept de pui
* Alimente cu omega 3.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (I)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

Beneficiile Omega 3

Omega 3 este un acid gras polinesaturat care se găsește în grăsimea de pește și în unele alge. Din punct de vedere chimic, acizii grași Omega 3 sunt acidul alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). ALA se găsește în principal în uleiurile vegetale precum semințele de in, soia și uleiul de canola. DHA și EPA se găsesc în pești și alte crustacee.

Omega 3 poate stimula hormonul de creștere și are efecte anabolice. Unele studii arată că acest tip de acizi grași are efecte atunci când vine vorba de creșterea rezistenței, cât și a performanței aerobe. Previne și ameliorează problemele articulare datorită efectului său antiinflamator. De asemenea, întărește sistemul imunitar și reduce vâscozitatea sângelui, ceea ce duce la o îmbunătățire a aprovizionării cu oxigen a mușchilor. Pentru toate acestea, Omega 3 a fost asociat cu o performanță crescută și oboseală redusă.

Acizii grași Omega 3 sunt componente importante pentru membranele celulare. Concentrațiile de DHA sunt deosebit de mari în retină, creier și spermatozoizi. Omega 3 oferă, de asemenea, energie și îndeplinesc funcții pentru inimă, plămâni, sistemul imunitar și sistemul endocrin.

Ce să mănânci pentru a crește consumul de Omega 3?

Acidul alfa-linolenic (ALA) este un acid gras esential, adica organismul nu il produce, asa ca trebuie sa il obtinem din alimentele pe care le consumam. Organismul poate converti o mică parte din ALA în EPA și apoi în DHA. Prin urmare, singura modalitate practică de a crește cantitatea acestor acizi grași Omega 3 din corpul tău este să-i obții din alimente sau suplimente alimentare. Din fericire, este foarte ușor să găsești Omega 3 în alimente, cheia este să fim atenți pentru a le introduce regulat în alimentația noastră. Știm că omega 3 se găsește în pește și crustacee:

Pește albastru. În mod tradițional, este unul dintre produsele pe care consumatorii le asociază cel mai mult cu beneficiile acestei grăsimi. Ansoa sau sardinele, tonul sau somonul și mare parte din acești pești facilitează consumul de Omega 3.

Fructele de mare. Mâncarea din mare este o sursă grozavă de Omega 3, o putem găsi în creveți, crabi păianjen, stridii etc.

Ce se întâmplă dacă urmez o dietă vegană?

Dar dacă ești vegetarian sau nu ești un mare fan al peștelui, poți găsi și surse de omega 3 în lumea plantelor:

Semințe. Semințele sunt cunoscute și pentru aportul din acest acid gras. Semințele de in și uleiul lor sunt o sursă grozavă de omega 3 în lumea plantelor, deoarece pentru fiecare 100 de grame din această sămânță există aproximativ 22 de grame de omega 3. Uleiul de in are aproximativ 53% omega 3, astfel încât o singură lingură ne oferă 7 grame din acest acid gras. In cazul semintelor de chia, acestea contin in jur de 4 grame de omega 3 la 100 de grame.

Ovăz. Ovăzul/Făina de ovăz recunoscute pentru conținutul de acizi grași omega 3, și sunt foarte ușor de încorporat în dietă prin adăugarea în diferite rețete. Oferă în jur de 1,4 grame de omega 3 la 100 de grame și se numără printre cereale, principala sursă a acestui acizi grasi.

Quinoa. Un pseudocereal fără gluten care conține pentru fiecare 100 de grame, 8,35 grame de omega 3.

Uleiuri vegetale. Uleiurile vegetale sunt bune pentru că oferă Omega 3, dar există diferențe între toate. Deși uleiul de soia, porumb sau germeni de grâu îl conțin, cantitățile sale sunt mult mai mici decât cele oferite de uleiul de in unde mai mult de jumătate este această grăsime. În cazul uleiului de măsline, la fiecare 100 de grame, 8,3 sunt Omega 3, adică într-o porție din acest ulei aportul de omega 3 ar fi scăzut. La rândul său, uleiul de canola are aproximativ 9 grame de omega 3 la 100 de grame, uleiul de soia conține 6 grame de omega 3 la 100 de grame de produs, iar uleiul de nucă conține 10,4% omega 3 în compoziția sa, astfel încât o lingură ne oferă 1,35 grame.

Nuci. Pe lângă faptul că oferă energie într-un mod sănătos, nucile conțin si Omega 3 – 6% din grăsimea lor totală este reprezentată de omega 3, ceea ce indică faptul că cantitatea pe care o putem consuma din acest acid gras printr-o porție de nuci este aproximativ 1 gram, o contribuție nu foarte semnificativă în comparație cu alte alimente menționate. La rândul său, untul de arahide oferă 10 grame de Omega 3 pentru fiecare 100 de grame de produs.

Avocado. Foarte cunoscut pentru că este bogat în grăsimi sănătoase, avocado este și o sursă de Omega 3, care conține 0,1 grame de omega 3 la 100 de grame. Deși nu este cel mai abundent produs în omega 3, este o opțiune bună pentru a începe să îl încorporăm în alimentația noastră, deoarece conține grăsimi mononesaturate; care au un efect cardioprotector, pe lângă faptul că conțin multe vitamine și minerale.

Alge comestibile. În ceea ce privește prezența diferitelor tipuri de omega 3 în alge, este necesar să se țină cont de diferitele tipuri de omega 3. Algele roșii au un conținut ridicat de EPA, în timp ce algele brune au un conținut scăzut de EPA. Algele verzi se caracterizează prin faptul că au un procent mai mare de DHA decât alte alge. Un alt punct de interes din punct de vedere nutrițional al algelor este conținutul acestuia în polifenoli, care sunt compuși bioactivi care au o capacitate antioxidantă mare, și deci au acțiune de prevenire a bolilor cardiovasculare și a cancerului.

In prezent in industria alimentara putem gasi si alimente fortificate cu Omega 3 in anumite marci de oua, pui, iaurt, sucuri, lapte, uleiuri, bauturi din soia etc.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cum ne pregătim pentru vară

Cum ne pregătim pentru vară…

Hai ca mai e puțin și vine vacanța! Evident, toată lumea, mai mult sau mai puțin, lucrează deja pentru a se simți în formă și pentru a prezenta cel mai bun „corp de plajă”.

Pentru cei care au dificultăți în a pierde grăsimea acumulată în ultimele luni, oferim câteva sfaturi, bazate pe date și studii științifice care vă vor ajuta dar… nu promitem MIRACOLE!

Totul pleacă de la un concept fundamental: pentru a pierde grăsime aveți nevoie de ANTRENAMENT și, mai presus de toate, de o DIETĂ CORECTĂ.

1. FORMARE

Una dintre cele mai frecvente greșeli este creșterea excesivă a frecvenței și intensității antrenamentelor, în special a celor „cardio”. S-a văzut că acest comportament poate avea chiar și efectele opuse celor sperate.

  • Motivul? Simplu! O creștere excesivă și bruscă a antrenamentului duce la un consum mai mare de calorii, totuși organismul va intra într-o fază de „alertă” și se va adapta astfel încât să reducă metabolismul.
  • Consecinţă? Pierderea de grăsime va încetini, iar rezultatele vor fi foarte lente!
  • Ce poți face? Din experiența noastră, cel mai bun mod de a face antrenamentele mai eficiente este alternarea sesiunilor cardio de 30-45 minute (protocolul HIIT este excelent) cu antrenemete cu greutati (specifice pentru definirea musculara).
  • Amintiți-vă: cu cât aveți mușchii mai dezvoltati, cu atât veți arde mai multe calorii chiar și în repaus. De asemenea, este foarte important să respectăm zilele de odihnă!

2. ALIMENTAŢIE

Atunci când doriți să pierdeți grăsime corporală, o greșeală foarte frecventă este reducerea drastică a caloriilor, în special a celor derivate din carbohidrați.

Reducerea caloriilor, după cum știm, este una dintre cele două baze fundamentale pentru pierderea în greutate, dar dacă se face prea repede, poate duce la adaptarea organismului.

Așadar, recomandările noastre sunt următoarele:

  • Începeți prin a mânca 5-6 mese pe zi, luând toți nutrienții (carbohidrați-proteine-grăsimi) cu o reducere a caloriilor de până la 200-300 kcal/zi.
  • După aproximativ 4 săptămâni puteți trece la o reducere mai mare a caloriilor, carbohidraților – precum pastele, pâinea, pizza etc. și preferând fructele, legumele și cerealele integrale.
  • Sa demonstrat că – respectiv – consumul de proteine ajută la reducerea grăsimilor.
  • Nu săriți niciodată peste mese!

3. SUMPLIMENTE

În cele din urmă, există suplimente foarte bune care pot ajuta la accelerarea procesului de slăbire.

  • Cele mai frecvent utilizate sunt termogenele pe bază de extracte de plante, cu sau fără cofeină și cele care controlează senzația de foame.
  • Sfatul nostru este să le luați zilnic pentru o perioadă maximă de 2 luni, contactând un expert în cazul în care nu știți cum sau ce să folosiți (vezi sectiunea contact).

.

Evident, articolul de mai sus vorbește despre indicații generale potrivite pentru acei oameni care nu sunt culturisti sau sportivi profesioniști, dar care doresc pur și simplu să obțină o formă fizică bună și – mai presus de toate – un sentiment de bunăstare generală.

Rețineți acest lucru: nu există solutii perfecte pentru pierderea de grăsime, aceasta variază de la persoană la persoană.

Daca rezultatele nu apar apeleaza la un expert!

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    113,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    96,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    91,00 lei
    Adaugă în coș
  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Proteină concentrată vs proteină izolată (I)

Proteină concentrată vs proteină izolată (I)

Ce se ascunde în spatele milkshake-ului tău?

În prezent, când vine vorba de suplimente sportive, cele mai populare în rândul sportivilor de la diferite discipline sunt pulberile proteice. Dar, atunci când alegem, pentru care ar trebui să optăm? Să ne uităm la diferențele dintre proteinele concentrate și cele izolate.

TEHNOLOGIA DIN SPATELE SHAKE-ULUI PROTEIC

Progresele în tehnologia de procesare a alimentelor au permis izolarea proteinelor de înaltă calitate atât din surse animale, cât și din plante. Cele mai frecvente tipuri de proteine ​​găsite în aceste tipuri de suplimente sunt: ​​zerul, cazeina, soia și proteinele din ou. Toate sunt catalogate ca proteine ​​complete și clasificate ca proteine ​​de înaltă calitate.

Cu toate acestea, în fiecare zi – tot mai multe cercetări – arată că proteinele din zer promovează recuperarea eficientă, susțin procesul de imunizare și, așa cum au demonstrat numeroase studii clinice, îmbunătățesc direct performanța atletică.

Proteine ​​din zer

Comparativ cu alte tipuri de proteine, proteina din zer prezintă o rată mare de digestie care se traduce printr-o creștere a nivelului de aminoacizi și o creștere semnificativă a Sintezei Proteinelor Musculare (modul în care se construiește masa musculară). În general, conține doze mai mari de aminoacizi esențiali (în special BCAA: leucină, izoleucină și valină) decât alte surse de proteine ​​și prezintă multiple fracțiuni bioactive care pot susține sistemul imunitar, pot oferi antioxidanți și alte atribute legate de sănătate. De asemenea, proteina din zer este foarte solubilă și poate fi ușor diluată în orice lichid.

Rolul leucinei

Deși raportul total al tuturor aminoacizilor esențiali este important, concentrația mare de leucină din proteina din zer, care oscilează între 10-14%, prezintă un interes deosebit pentru oamenii de știință din sport, datorită capacității sale de a promova favorabil activarea și creșterea masei musculare. Studii recente confirmă că leucina joacă un rol important în ADN-ul muscular pentru sinteza proteinelor. Aportul abundent de leucină către mușchi după exercițiu poate promova o recuperare mai eficientă la nivel molecular și poate accelera procesul de adaptare la antrenament. În plus, proteina din zer prezintă concentrații mari de aminoacid cisteină (un antioxidant puternic), precum și un amestec de imunoglobuline, „factori de creștere” care nu numai că promovează dezvoltarea musculară și alte fracții (lactoferină și lactoperoxidază) care pot conferă beneficii în plus.

Proteinele din zer sunt disponibile comercial ca și concentrate, izolate sau hidrolizate de proteine ​​din zer. Tehnologia din spatele fiecărui tip de ser determină compoziția, caracteristicile și eficacitatea acestuia. Principalele diferențe dintre unul și celălalt sunt metoda de procesare și micile diferențe în conținutul de grăsimi, carbohidrați (lactoză) și profilele de aminoacizi.

Cercetările sugerează că concentratul proteic (WHEY CLEAN) și izolatul proteic (ISOLATE WHEY) îndeplinesc cerințele persoanelor care fac sport în mod regulat. În general, un concentrat proteic va avea între 34% și 89% proteine, ceea ce înseamnă că va avea 34-89g de proteine ​​la 100 de grame. La rândul lor, izolatele de proteine ​​din zer au aproximativ 90% proteine. Procentele rămase corespund conținutului de grăsimi și carbohidrați (lactoză).

Proteină concentrată vs proteină izolată (I) »
Proteină concentrată vs proteină izolată (II) »

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Proteină concentrată vs proteină izolată (II)

Proteină concentrată vs proteină izolată (II)

Activitate biologică

O altă mare diferență între aceste două tipuri de proteine ​​din zer este activitatea lor biologică (efectele pozitive sau negative asupra celulelor corpului uman), unde tehnicile de procesare sunt decisive. Dacă aceste procese sunt efectuate la temperaturi scăzute și evitând aciditatea excesivă, produsul își va oferi efectele biologice active. Cercetările au descoperit că proteinele din zer care își mențin structura (nu denaturate) permit să susțină sistemul imunitar, să îmbunătățească dezvoltarea musculară și să prezinte anumite proprietăți anticancerigene.

Procesul de extracție

Nu toate concentratele sau izolatele de zer sunt procesate în același mod și, prin urmare, pot fi foarte diferite. Există două tehnologii pentru prelucrarea acestuia: schimbul de ioni și microfiltrarea.

Schimbul de ioni asigură o concentrație mai mare de proteine, totuși, în timpul acestui proces majoritatea componentelor bioactive care dau un plus de valoare proteinei din zer sunt dezintegrate sau își pierd complet capacitatea biologică. Cu alte cuvinte, este sacrificarea unui lucru pentru altul și nu este ideea.

La rândul ei, microfiltrarea produce un nivel ceva mai scăzut de proteine, dar nu o denaturează, menținându-și activitatea biologică. Este un proces mecanic care nu atacă chimic substanțele bioactive, unde la fiecare pas membranele filtrante succesive lasă grăsimea și lactoza afară. Procesul se desfășoară la temperatură scăzută, izolând proteina în mod natural și menținându-și pH-ul inițial, păstrând astfel componentele sale și păstrând aproape intactă concentrația de molecule și alte componente cu efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Aceasta permite obtinerea unui profil superior de aminoacizi si proteine, cu echilibrul optim si original al zerului, cu proteine ​​usor asimilabile in structura lor naturala, cu mai mult calciu si mai putin sodiu.

Cu lapte de la vaci la pășune

Acesta din urmă este tipul de procesare utilizat pentru producerea formulelor 100% WHEY CLEAN și ISOLATE WHEY 100 CFM. În cazul în care laptele proaspăt de la vacile hrănite cu iarbă este folosit ca materie primă premium, ceea ce înseamnă că profilul nutritiv este foarte diferit de concentratele sau izolatele convenționale de proteine ​​din lapte.

În ambele formule, nutrienții rămân intacți în timpul procesării; proteinele nu suferă nicio denaturare, deci mențin un profil foarte bogat în aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA).

Nivelul de digestibilitate

Deși proteinele din zer se caracterizează prin digestibilitatea lor ușoară și conținutul foarte scăzut de lactoză, în cazurile concentratului proteic 100% WHEY CLEAN și izolat proteic ISOLATE WHEY 100 CFM, găsim adaosuri enzimatice cu scopul de a favoriza procesele digestive și absorbția intestinală.

La rândul ei, proteina concentrată 100% WHEY CLEAN are adaos de enzima Lactasa, care este responsabilă pentru a permite digestia lactozei. Spre deosebire de ISOLATE WHEY 100 CFM, care include o combinație patentată de enzime digestive (Digezyme®), care ajută la digestia și descompunerea moleculelor de proteine, grăsimi și carbohidrați în structuri mai mici, facilitând procesele de digestie și menținând sănătatea gastrointestinală.

Concluzie

Este la fel de important să includem acest tip de suplimente în alimentația noastră, pe cât este să putem ști cum să abordăm diferitele strategii pe care ni le oferă nutriția pentru recuperarea și îmbunătățirea performanței noastre. Alegerea între proteine ​​concentrate sau izolate va depinde de factori specifici fiecărui sportiv, fie din cauza tipului de antrenament pe care îl face, a scopului pe care îl urmărește și chiar a capacității de a-și adapta antrenamentul și alimentația la rutina obișnuită. Fiecare individ are caracteristici care îl diferențiază de celălalt, așa că nu uita niciodată de importanța de a merge la un specialist care să te îndrume și să te sfătuiască astfel încât să poți folosi acest tip de supliment în cel mai benefic mod pentru tine.

 

Proteină concentrată vs proteină izolată (I) »
Proteină concentrată vs proteină izolată (II) »

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (II)

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (II)

RĂSPUNSUL ESTE DA: POȚI CĂȘTIGĂ MASĂ MUSCULARĂ CU PROTEINE VEGANE.

Dacă incluzi aceste surse de proteine ​​în alimentația ta, și îndeplinești cei patru factori pe care i-am menționat în prima parte (Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (I)), nu vei avea nicio problemă atunci când vine vorba de câștigarea musculară.

LEGUME

Sunt sursa de bază de proteine ​​vegetale. Dintre acestea evidențiază fasolea neagră, cu un conținut proteic de 25%

De asemenea, mazărea, o leguminoasă foarte versatilă, care astăzi este disponibilă și sub formă texturată pentru a pregăti multe rețete sau în Proteina de la WEIDER – Vegan Protein – care conține Pisane C9, fără îndoială cel mai complet supliment de proteine ​​vegetale de pe piață.

Regina leguminoaselor în lumea vegană: soia, ideală pentru conținutul ridicat de proteine, sărac în carbohidrați, și pentru varietatea mare de forme în care se consumă în prezent: soia texturată, tofu, tempeh, iaurt, băutură vegetală Este chiar și comercializat sub formă de „carne vegetală” foarte asemănătoare ca textură cu carnea de pui.

Sunt de fapt „super-alimente”, deoarece furnizează proteine, carbohidrați asimilați lent, sărace în zahăr, bogate în fibre, bogate în vitamine și minerale…  Și apropo, praful de arahide devine o altă sursă dintre cele mai bune proteine ​​din leguminoase, ideale pentru a le adăuga în numeroase feluri de mâncare și a le transforma în alimente bogate în proteine.

NUCI

La fel ca migdalele, fisticul sau caju, care furnizează nu mai puțin de 17 g de proteine ​​la 100 g.

ALGE MARINE USCATE

Poate un produs mai putin folosit si cunoscut, dar cu o mare putere nutritiva. Algele Spirulina, de exemplu, conțin 58 g de proteine ​​la 100 g. Poat fi incluse în dietă prin adăugarea lor în smoothie-uri, supe sau piureuri, prepararea pâinii… Un alt super aliment de care trebuie să ținem cont atunci când adăugăm proteine ​​în alimentație.

LEGUME SI FRUCTE

Da, da, in fructe si legume gasim proteine ​​de calitate, doar in cantitate mai mica. Dar toate proteinele se adună și, de exemplu, varza de Bruxelles are aproape 5 grame de proteine ​​la 100 g… o farfurie de 200 sau 300 de grame ar fi deja 10 sau 15 g de proteine ​​pe care le-ai adăuga la masă. Se întâmplă și cu anghinare, kale, guava sau avocado.

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane?  (I) »

Recomandari WEIDER:

  • VEGAN PROTEIN 750g

    113,00 lei
    Selectează opțiunile
  • vegan bcaa 300g

    Vegan BCAA 300g

    89,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Green Flex

    Green Flex 100% Vegan 120cps

    71,00 lei
    Adaugă în coș
  • unt de arahide pudra

    Peanut Butter Powder 400gr

    55,00 lei
    Adaugă în coș