Publicat pe

Importanța suplimentării cu proteine

Importanța suplimentării cu proteine

Suplimentarea cu proteine în rândul sportivilor reprezintă un subiect de o importanță deosebită în domeniul fitness-ului și al nutriției sportive. Proteinele joacă un rol crucial în performanța sportivă, deoarece sunt esențiale pentru repararea și creșterea musculară, precum și pentru a servi ca structură pentru oase, piele, țesuturi și organe. Cantitatea de proteine pe care un sportiv o consumă este un factor determinant în capacitatea sa de a se recupera după antrenamentele intense, de a menține un echilibru pozitiv de azot în organism și de a promova sinteza proteinelor musculare.

Cerințele de proteine ale sportivilor sunt influențate de tipul de sport, intensitatea exercițiului și frecvența antrenamentelor. Datorită naturii exigente a antrenamentelor lor, sportivii pot avea nevoie de o cantitate mai mare de proteine decât persoanele mai puțin active.

Potrivit Societății Internaționale de Nutriție Sportivă (ISSN), consumul mai mare de proteine, mai mare de 3,0 grame pe kilogram de greutate corporală pe zi, poate avea efecte pozitive asupra compoziției corporale la persoanele care fac antrenament de rezistență. În plus, Asociația Americană de Medicină Sportivă sugerează un consum de 1,5 până la 2,5 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi pentru persoanele care își doresc să dezvolte și să crească masa musculară.

În plus, adăugarea de proteine în dieta unui sportiv poate contribui la menținerea masei musculare slabe. La promovarea senzației de sațietate și la controlul apetitului, ceea ce poate fi benefic pentru cei care își doresc să îmbunătățească compoziția corporală și să piardă grăsime.

Suplimentarea cu proteine ​​a devenit o strategie comună pentru mulți sportivi. Asta deoarece ajută la satisfacerea cerințelor nutriționale specifice activității lor. Suplimentele de proteine, cum ar fi shake-urile și batoanele, pot oferi o sursă convenabilă și concentrată de proteine de înaltă calitate, ușor de ingerat înainte, în timpul sau după antrenament.

Momentul cel mai bun pentru consumul de proteine

Momentul în care consumăm proteine – este un aspect crucial ce trebuie luat în considerare. După un antrenament intens, corpul trece printr-o stare de epuizare și deteriorare musculară. Asta face ca recuperarea să fie fundamentală pentru performanța sportivă pe termen lung. Consumul de proteine după antrenament, într-o fereastră de timp specifică, furnizând aminoacizii necesari, poate juca un rol cheie în maximizarea sintezei de proteine musculare și în recuperarea generală a țesutului muscular.

În plus, consumul de proteine după exercițiu poate ajuta la promovarea reparării musculare prin furnizarea blocurilor de construcție necesare pentru regenerarea țesutului deteriorat în timpul antrenamentului. Acest lucru poate fi deosebit de relevant în situațiile de antrenament intens sau de rezistență, unde țesutul muscular poate suferi micro-leziuni care necesită o atenție nutrițională specifică pentru o recuperare mai eficientă, promovarea creșterii musculare și, în cele din urmă, susținerea performanței sportive pe termen lung.

Suplimentarea sportivă

În contextul suplimentării sportive, consumul de proteine de înaltă calitate, cum ar fi izolatul de proteină din zer, este deosebit de important pentru sportivi. Acest tip de proteină este bogat în aminoacizi esențiali și cu catenă ramificată (BCAA), în special leucina, care joacă un rol crucial în sinteza proteinelor musculare.

Din acest motiv, la WEIDER®, ne bucurăm să vă prezentăm ultima noastră creație: CLEAR ISOLATE. Acest izolat de proteină din zer este natural solubil, fără lactoză și fără grăsimi, ceea ce-l face o sursă de proteină cu absorbție rapidă și foarte biodisponibilă, cu un conținut de până la 86% proteine. În contrast cu pudrele obișnuite de proteină din zer, Clear Isolate noastră este o proteină cristalină, disponibilă în arome fructate, precum zmeură, pepene roșu…, oferind o experiență diferită, revigorantă și delicioasă.

Care sunt caracteristicile CLEAR ISOLATE?

Pentru a obține izolatul cristalin de proteină din zer, se efectuează un proces de separare și purificare a componentelor zerului de lapte. Zerul este un produs secundar al procesului de fabricare a brânzei. Zerul poate fi procesat pentru a obține proteina din zer în trei forme: concentrată, izolată și hidrolizată. Izolatul de proteina din zer este cel care conține cea mai mare proporție de proteină pură și poate fi suficient de pur pentru a fi practic lipsit de lactoză, carbohidrați, grăsimi și colesterol.

Procesul de obținere a izolatului cristalin de proteina din zer implică o separare și purificare atentă, prin utilizarea tehnologiilor de ultra și microfiltrare, eliminând componente nedorite precum grăsimea și lactoza. Microfiltrarea este un proces costisitor, dar eficient, care permite obținerea unui izolat de proteina din zer de înaltă calitate, cu proprietăți cristaline și un conținut ridicat de proteine. Acestă metodă nedistructivă este folosită pentru a conserva și proteja proteina, oferind în final o sursă de proteine mai bună și de calitate superioară.

Modul în care proteinele se aliniază în structura lor permite luminii să treacă ușor. Acest aliniament unic al proteinelor în structura cristalină a izolatului de proteina din zer contribuie la transparența sa și la capacitatea sa de a se dizolva ușor, îmbunătățind experiența de consum pentru consumator și făcându-l ideal pentru utilizarea în produse precum Clear Isolate.

Clear Isolate-ul nostru este perfect pentru acoperirea necesităților crescute de proteine ale unui stil de viață activ, oferind un profil excelent de aminoacizi și valori nutriționale impecabile. Pentru a pregăti shake-ul pur și simplu amestecă 1 măsură de produs cu 300 ml de apă și bucură-te de această băutură revigorantă.

Este important ca sportivii să caute sfaturi de la profesioniști în domeniul sănătății sau nutriționiști sportivi pentru a determina nevoile lor specifice de proteine și pentru a stabili un plan nutrițional care să se adapteze la obiectivele și cerințele lor atletice.

Sperăm să te bucuri de ultima noastră creație – Clear Isolate – la fel de mult ca noi!

Recomandări WEIDER: