Publicat pe

Colagenul

Colagenul este o proteină pe care corpul nostru o produce în mod natural și este compusă din fibre. Colagenul este nutrientul care face parte din structura tuturor țesuturilor conjunctive și reprezintă o treime din numărul total al proteinelor prezente în corp. Colagenul, împreună cu elastina, proteina care ajută țesuturile să își revină la forma inițială imediat după o contracție, asigură o funcționalitate optima a întregului organism, în special a oaselor, articulațiilor și a pielii. Altfel spus, acesta este ca un fel de „clei” care ține împreună structura corpului.

Collagen de la Weider este un clasic

Compoziția sa este una dintre cele mai bune de pe piață și multe mărci au adoptat o formulă similară. Dacă aș dori să subliniez ceva despre Collagen este calitatea sa ridicată și proporția echilibrată a componentelor sale. Mai presus de toate, vreau să scot în evidență vitamina C, deoarece este esențială pentru formarea corectă a colagenului.

Aportul de colagen din acest produs este in peptide. Pentru ca aceste peptide să se lege corect avem nevoie de vitamina C. Pe de altă parte, aportul de acid hialuronic este un alt factor în calitatea produsului. Acidul hialuronic este o polizaharidă care asigură hidratarea și este dispusă între celule și fibre de colagen, având astfel o funcție structurală fundamentală. În plus, acidul hialuronic se găsește în lichidul articular, realizând o lubrifiere optimă pentru a menține sănătatea articulației în sine. Este ca și cum ai folosi ulei pe balamalele ruginite ale ferestrelor sau ușilor. Dar utilizarea lui nu este utilă doar în cazurile în care balamaua este ruginită (osteoartrita,…), utilizarea sa fundamentală este preventivă.

Recomandarea mea este să folosiți Colagenul preventiv și in cicluri. Prin cicluri înțeleg că îl putem folosi pe o perioadă de 2, 3, 4 luni și să ne „odihnim” în memontul în care ne adaptăm la alte tipuri de suplimente (proteine, BCAA,…)

Colagenul articular (Joint Collagen)

Un alt supliment de la Weider este Joint Collagen, unul dintre cele mai complete produse de pe piata. Îl definim ca un condroprotector, dar în sensul cel mai larg al cuvântului și unde acțiunea sa, care este determinată de compoziția sa bogată, înseamnă că are o gamă largă de posibilități. În acest produs, nu numai colagenul este protagonist, ci și siliciul, turmericul. Compoziția sa oferă o gamă largă de posibilități de utilizare și am putea rezuma că utilizarea sa ar fi indicată și preventiv și ca tratament.

Ne va ajuta să prevenim accidentările. Colagenul Articular ar putea fi folosit preventiv – în timpul sezonului – când exista o schimbare semnificativă a planului de antrenament din cauza creșterii antrenamentelor de mare intensitate.

După părerea mea, acolo unde joacă un rol fundamental și asta ar fi în combinație cu kinetoterapie, osteopatie…, accidentări sportive. O tendinopatie acuta sau cronica, o leziune articulara, sau o entorsa, chiar si in contracturile musculare (datorita actiunii relaxante a magneziului, datorita actiunii antiinflamatorii a turmericului…). În caz de vătămare, trebuie determinat momentul administrării și acest lucru trebuie indicat doar de un profesionist din domeniul sănătății.

NOU! Collagen Gummies

Ingredientele din jeleurile cu colagen Weider au fost atent selectate pentru a stimula producția de colagen, ajutând la prevenirea degenerării osoase și cartilajelor. În plus, formula sa excepțională fără zahăr este perfectă pentru a proteja pielea de îmbătrânire și stres oxidativ, menținând-o astfel netedă și tânără pentru mai mult timp.

NOU! Beauty Gummies

Dacă vrei să ai o piele luminoasă, păr lucios și unghii rezistente avem soluția perfectă: Weider’s Beauty Gummies. Acesta contine colagen hidrolizat care – printre nenumăratele sale beneficii – oferă o structură elastică pielii și contribuie la întărirea oaselor.

Recomandari WEIDER:

  • Collagen 300g Colagen pulbere

    62,00 lei
    Adaugă în coș
  • Joint Collagen 300g

    101,00 lei
    Selectează opțiunile
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 40jeleuri

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • jeleuri cu colagen

    Collagen Gummies 50 jeleuri cu colagen

    43,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Zahărul

Zahărul este unul dintre cei mai des întâlniți aditivi din alimentele ultraprocesate pe care le cumpărăm și le consumăm frecvent. Adaugă o dulceață plăcută gustului alimentelor noastre, dar, din păcate, are multe efecte adverse asupra sănătății noastre.

Ce tipuri de zahăr există?

Când vine vorba de zahăr, este important să facem distincția între două tipuri: „nerafinat” și „procesat”. Zahărul nerafinat se referă la alimente integrale care conțin în mod natural zahăr, cum ar fi fructele, legumele, cerealele și leguminoasele, care ne oferă, de asemenea, nutrienți. Cu toate acestea, zahărul procesat se găsește în multe alimente pe care le cumpărăm zilnic din supermarketurile noastre, cum ar fi pâinea albă, băuturile răcoritoare, bomboane, biscuiți și, în general, orice etichetat „scăzut în grăsimi”. Numim acest întreg grup ultraprocesat, iar acest tip de produs ne face să consumăm o cantitate inutilă de zahăr.

De ce ne crește zahărul apetitul?

Să încercăm să explicăm procesul pe care îl trece corpul nostru atunci când consumăm mai mult zahăr decât ar trebui. Când depășim nivelurile recomandate de aport, există o eliberare mai mare de insulină din pancreas. Acest lucru se datorează faptului că funcția principală a insulinei este de a normaliza nivelul zahărului din sânge. Prin urmare, atunci când nivelul zahărului din sânge crește brusc, corpul nostru pompează o cantitate mare de insulină în fluxul sanguin. Acest vârf provoacă un dezechilibru, determinând scăderea nivelului de zahăr din sânge, declanșându-ți apetitul.

Atunci când corpul nostru, în loc să se simtă mulțumit sau sătul, ceea ce face este să ceară mai multă hrană pentru a calma pofta de mâncare. Cauzând nevoia de a mânca în exces.

Ar trebui să-l eliminăm dintr-o dietă sănătoasă?

În acest moment vom găsi opinii diferite. Consumul de zahăr și o dietă sănătoasă nu sunt incompatibile. Nu este nimic rău să-l avem în bucătărie sau să îl mănânci din când în când. Dar dacă îl mănânci în mod regulat, atunci ar trebui să schimbi felul în care mănânci. Pentru că, în timp, pancreasul tău va începe să slăbească, amenințăndu-i în cele din urmă capacitatea de a produce insulină și, prin urmare, dezvoltând boli precum diabetul.

Deci, cum le controlăm consumul?

Ca orice, cheia este în moderație. Mai ales dacă stilul tău de viață necesită multă energie, zahărul poate fi foarte util ca combustibil pentru organismul tău. După un antrenament, nivelul zahărului din sânge tinde să scadă, lăsându-te obosit și înfometat. Încorporarea cantității potrivite de zaharuri brute va crește insulina la un nivel sănătos, ceea ce crește aminoacizii, elementele de bază ale mușchilor, iar mușchii și corpul dumneavoastră vor obține o recuperare optimă.

Pe site-ul nostru poți găsi alternative sănătoase pentru gustările sau micul dejun, mai ales dacă, așa cum am menționat, de obicei te antrenezi sau duci un stil de viață destul de activ.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, cantitatea maximă de zahăr adăugată pe care ar trebui să o consumați într-o zi este:

  • Bărbați: 150 de calorii pe zi (36 de grame sau 9 lingurițe).
  • Femei: 100 de calorii pe zi (25 de grame sau 6 lingurițe).

Cea mai bună modalitate de a vă limita aportul zilnic de zahăr este să evitați alimentele excesiv procesate. Dacă vrem să ne satisfacem pofta de dulce, putem opta oricând pentru alimente care conțin în mod natural zahăr, precum fructele. Cu toate acestea, toți suntem diferiți, așa că uneori este nevoie de puțină experimentare pentru a găsi cantitatea potrivită pentru fiecare persoană, deși cea mai bună regulă de bază de urmat pentru a avea grijă de tine este: cu cât mănânci mai puțin zahăr, cu atât mai bine.

Autor: weider

Recomandari WEIDER:

  • Peanut Butter Smooth 1kg

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • Slim Choco Syrup

    Slim Chocolate Syrup 250ml

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • sos barbeque

    Sos 0%

    20,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Crema proteică tartinabilă cu caramel sărat

    WHEY PROTEIN CREME caramel sarat

    26,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI

VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI. Descoperă beneficiile pe care ți le poate aduce acest super aliment – OUL. Inițial, a fost considerat un aliment de bază datorită valorii sale nutriționale ridicate (în anii 1950) iar ulterior, în anii 1970-80, s-a considerat că consumul acestuia ar trebui redus din cauza unui posibil efect dăunător asupra sănătății. In prezent si inca din anul 2000, oul este considerat un aliment fundamental, prezentand efecte benefice pentru sanatate.

COMPOZIȚIA ȘI VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI

Oul este un aliment foarte eterogen și poate diferenția prin: coajă, gălbenuș și albuș.

Valoarea nutritivă a oului:

Gălbenuș de ou: 47% apă, 16% proteine, 34% grăsimi, 0,6% carbohidrați
Albuș de ou: 88% apă, 10% proteine, 0,03% grăsimi, 0,8% carbohidrați.

A. Proteină

Conținutul procentual de proteine ​​din ou (12%) este puțin mai mic decât cel al altor alimente proteice precum carnea (20%) și peștele (18%). Această proteină este distribuită eterogen între albus și gălbenuș, albusul fiind eminamente proteic, în timp ce gălbenușul conține, pe lângă proteine, întreaga fracțiune lipidică a ouului.

B. Lipide

Compoziția acizilor grași este favorabilă deoarece există un echilibru perfect între grăsimile saturate și nesaturate cu un raport AGI/AGS de 1,77. Acest raport este mai favorabil decât marea majoritate a cărnurilor (0,88 la miel, 1,12 la vită, 1,36 la porc).

Pe de altă parte, oul are un conținut ridicat de colesterol (400mg/100g).

În cele din urmă, este de remarcat în special faptul că fracția de acizi grași este modificabilă prin dietă. În ultimii ani, au apărut ouă îmbogățite în PUFA n-3 cu lanț lung (omega-3), precum EPA și DHA. Acest lucru a fost realizat cu furaje îmbogățite în acești acizi grași.

c. Minerale

Pentru a lua în considerare valoarea nutritivă a oului în raport cu mineralele, vom folosi acoperirea cantităților zilnice recomandate (DZR). Această acoperire în raport cu aportul de 2 ouă mari (120g) este de 8% pentru fier și zinc, 16% pentru fosfor, 11% pentru calciu, 4% pentru magneziu și 34% pentru seleniu.

d. Vitamine

Oul este unul dintre alimentele care reunește cele mai notabile concentrații de vitamine atât solubile în apă, cât și liposolubile. Toate vitaminele liposolubile au valori ridicate, în special K (62% din CDR) și au și o capacitate mare de acumulare, conform furajelor. Într-o măsură mai mică prezintă vitamina B2 (30%) și vitaminele A, D, B12 și acid folic care variază între 12 și 16%.

Variabilitatea compoziției ouălor

Diversi factori pot induce modificari in calitatea oului, care afecteaza si compozitia chimica si valoarea nutritiva. Elementele care pot fi modificate prin hrănirea găinilor includ unele minerale (iod, fluor, mangan), unele vitamine (A, E, K, B1, B2, B12, biotină, pantotenat, folat) și unii acizi grași, în special nesaturați (oleic), linoleic și linolenic,…).

CONSUMUL DE OUĂ ȘI COLESTEROLUL

Având în vedere recomandările de restricționare a aportului de ouă în anii 1970 și 1980, multe studii s-au dedicat stabilirii relației specifice dintre modificările consumului de ouă și impactul acestora asupra nivelului de colesterol plasmatic.

Concluziile privind efectele consumului de ouă indică faptul că, deși furnizează o cantitate mare de colesterol, acesta nu provoacă o creștere substanțială a colesterolului plasmatic și influența sa este neglijabilă asupra raportului LDL-colesterol (rău)/HDL-colesterol (bun).

CONSIDERAȚII IGIENICO-SANITARE

Oul, datorita structurii sale, este unul dintre cele mai sigure alimente. Din exterior spre interior există o serie întreagă de bariere care îl protejează de contaminarea externă. Prin urmare, este dificil ca oul să fie contaminat în timpul etapei de producție în fermă. Factorii de risc sunt cei care modifică structura cochiliei și a cuticulei exterioare. Din acest motiv, spălarea pentru îndepărtarea murdăriei nu este autorizată, deoarece ar îndepărta stratul care acoperă porii cochiliei de la intrarea microorganismelor.

Se știe că toxiinfecțiile alimentare, fie prin salmonelă, fie prin alt microorganism, se datorează manipulării incorecte a ouălor proaspete și a celor care nu au suferit modificări termice. Germenii nu se găsesc niciodată în interiorul oului.

OUL CA ALIMENT FUNCȚIONAL

Am putea evidenția câteva componente ale oului cu proprietăți pozitive pentru sănătate.

  • a) Caroteni: neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel deteriorarea celulelor.
  • b) Luteina si Zeaxantina: favorizeaza mentinerea functiilor vizuale.
  • c) Vitamina E: neutralizeaza radicalii liberi. Conținutul său în ou poate fi crescut prin adăugarea unui supliment în furaj.
  • d) acizi grași OMEGA-3 (DHA/EPA): reduc riscul bolilor cardiovasculare. Îmbunătățește funcțiile vizuale și mentale.
  • e) Colina: favorizeaza intretinerea si imbunatateste functiile cognitive, in special memoria.

Recomandari WEIDER:

  • All Day Energy 90 capsule

    40,00 lei
    Adaugă în coș
  • Calcium Up

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Ce este vârful glicemic?

Ce este vârful glicemic? În zilele noastre toată lumea devine din ce în ce mai conștientă că bunăstarea generală trece prin doi factori foarte importanți: un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată. Datorită acestui fapt, dacă pe de o parte procentul persoanelor supraponderale sau obeze este foarte mare, pe de altă parte numărul persoanelor care încearcă să prevină problema este în creștere. În principiu, acest lucru se realizează acționând asupra cantității de alimente consumate (scăzând), și asupra cantității de calorii care sunt arse (crescând activitatea fizică).

Acesta este deja un început bun, dar este foarte important să acordați atenție și calității alimentelor care sunt introduse și nu doar cantității, deoarece calitatea influențează și procesul de acumulare a grăsimii corporale. Unul dintre procesele principale este cel care reglează progresul glicemiei în timpul zilei. Prin urmare, este necesar să se cunoască mai bine așa-numitele „vârfuri glicemice”, responsabile de acumularea excesului de grăsime corporală.

Ce este vârful glicemic?

Vârful glicemic este definit ca si cantitatea maximă de zahăr din sânge care se înregistrează în urma oricărei mese, mai ales când consumati o porție de carbohidrați!

Cum se creează vârful glicemic?

Când consumi alimente care conțin carbohidrați, aceștia sunt digerați în tractul gastrointestinal, transformați în glucoză și absorbiți. Când sunt absorbiti în sânge, se înregistrează o creștere a zahărului din sânge (nivelul glucozei din sânge) și în consecință se identifică un „vârf glicemic”.

Ce efecte are vârful glicemic?
  • Când glicemia crește, pancreasul nostru produce imediat hormonul INSULINĂ cu scopul de a readuce nivelul de glucoză din sânge la valori normale. Pentru a face acest lucru, insulina acționează:
  • Prin promovarea utilizării glucozei în toate celulele corpului
  • Prin stimularea depozitării excesului de glucoză sub formă de grăsimi (trigliceride) în țesutul adipos
  • Prin prevenirea lipolizei (mobilizarea grăsimilor din depozite) datorită cantității abundente de glucoză care face inutilă utilizarea rezervelor de energie
  • În cele din urmă, insulina, stimulată de vârfurile glicemice, gestionează abundența resurselor energetice, depozitând glucoza sub formă de grăsimi și blocând utilizarea rezervelor.
  • Cu cât se înregistrează un vârf glicemic mai mare, cu atât cantitatea de insulină produsă este mai mare, ceea ce va readuce nivelul glicemic la valori chiar mai mici decât cele normale.

Această scădere rapidă are două efecte asupra corpului nostru:

  • mare parte din glucoză nu este folosită, ci se acumulează imediat sub formă de grăsime în țesutul adipos
  • revenirea prea rapida la niveluri scazute de zahar din sange reprezinta pentru organism o situatie de lipsa de combustibil si deci determina senzatia de pofta de mancare, deci aportul in continuare de alimente

În acest fel se creează un cerc vicios: cu cât absorb mai multă glucoză, cu atât vârful glicemic este mai mare; cu cât este mai mare vârful glicemic, cu atât va trebui să introduc mai multe alimente rapid. Este de la sine înțeles că acest lucru duce la un aport excesiv de calorii și la depozitarea în exces a grăsimilor.

Prin urmare, dacă înveți să controlezi vârful glicemic, poți controla acel sentiment enervant de foame care afectează mulți oameni și aportul excesiv de calorii. Dar cum poți să-l controlezi?

Modalitatea principală este alegerea alimentelor cu indice glicemic și încărcătură mai scăzute (glucide întregi, fructe cu coajă, legume și leguminoase bogate în fibre), care produc o creștere mai mică a glicemiei și un răspuns la insulină mai scăzut; alaturi de aceasta metoda, usor de aplicat de catre toti, exista posibilitatea folosirii unor suplimente specifice care sunt capabile sa echilibreze.

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II)

Mecanisme fiziologice sau instinct de a ne hrăni

Aportul alimentar este o parte importantă a comportamentului uman și, deși are o condiționare emoțional-socială foarte importantă, există mecanisme fiziologice care o reglează cărora li se acordă o importanță mai mare și care sunt cunoscute cu mai multă precizie. Acești factori multipli care s-au dovedit a fi legați de apetit și sațietate includ hormoni și diverși neurotransmițători. Există multe teorii, bazate pe aspecte biologice, care încearcă să explice cum își are originea senzația de foame. În general, putem spune că este influențată de diverși parametri biologici: cicluri circadiene, temperatura corpului, greutatea curentă, procentul de țesut adipos, masa musculară, nivelul de stres, ore de somn, deficite nutriționale, cicluri menstruale etc.

Foamea fiziologică este instinctul de a ne hrăni pentru a obține nutrienții de care corpul nostru are nevoie pentru a supraviețui și a funcționa corect. Foamea și sațietatea sunt controlate de sistemul nervos central înainte ca alimentele să ajungă în stomac. Este un mecanism care a fost optimizat de-a lungul evoluției și ne-a permis să supraviețuim.

Acest tip de foame se caracterizează prin a fi treptat, apărând după cel puțin 2-3 ore de la ultima masă și simți că chiar dacă nu mănânci imediat, te poți aștepta să mănânci mai târziu. Luați în considerare mai multe opțiuni alimentare deoarece accentul va fi pe hrănirea dvs., adică nu este dorința de a mânca un anumit aliment și nu îl asociați cu emoții negative, nu vă simțiți vinovat că simțiți foamea fiziologică.

Instrumente pentru consolidarea obiceiurilor alimentare sănătoase

Cunoașterea modului în care funcționează sistemul nostru de reglare a senzației de foame și de sațietate ne permite să distingem complexitatea naturii sale. Acest lucru face ușor să luați în considerare o strategie nutrițională de urmat pentru un tratament adecvat de slăbire. Să vedem ce instrumente pot îmbunătăți această situație, care se poate traduce în bunăstare și atingerea obiectivului stabilit.

Utilizarea suplimentelor nutritive care contribuie la îmbunătățirea compoziției corporale este populară. Ca și utilizarea oțetului de cidru de mere, care a câștigat multă popularitate în rândul persoanelor care doresc să slăbească. Studiile de până acum indică faptul că consumul de cidru de mere bogat în carbohidrați poate ajuta la slăbirea răspunsului glicemic și, eventual, la controlul glicemiei la diabetici.

Prin urmare, persoanele cu diabet sau care doresc să slăbească pot beneficia într-o oarecare măsură de pe urma consumului acestuia. Pe de altă parte, consumul de cidru de mere încetinește golirea gastrică, adică timpul necesar pentru ca stomacul să se golească după masă. Aceasta se traduce printr-o creștere a sațietății și, în consecință, printr-un consum mai mic de alimente; cu toate acestea, fiind un produs al recentei creșteri a interesului științific, este nevoie de mult mai multe cercetări.

Din perspectiva noastră, senzația este necesara pentru bunăstarea noastră, dar trebuie să învățăm despre asta. O dietă bazată pe impulsuri emoționale va modela persoana, în special relația cu luarea deciziilor despre ce să mănânce în funcție de emoțiile sale-relații alimentare cu nevoia de a obține o stare de plăcere, care predomină și împiedică senzațiile fiziologice. Cunoașterea factorilor emoționali ne va permite să muncim și să ne întărim obiceiurile sănătoase.

Concluzii

Prin urmare, tratamentul atunci când ne confruntăm cu o situație negativă de alimentație emoțională nu se bazează pe eliminarea alimentației emoționale menționate ca obiectiv principal. Mai degrabă, se bazează pe completarea cutiei de instrumente cu alte resurse și strategii de coping care însoțesc alimentația emoțională, precum și pe investigarea motivelor care duc la aceasta. Vă încurajăm să reflectați și să deveniți conștienți de modul în care diferite emoții vă afectează dieta.

Mergeți întotdeauna la un specialist pentru a vă ajuta să identificați corect diversele cauze care pot duce la situații de alimentație incontrolabile, precum senzația constantă de foame, lasă-te ghidat în utilizarea corectă a posibilelor instrumente și strategii!

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

 

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I)

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ. Te-ai întrebat vreodată de ce ne este foame? Pare evident, dar răspunsurile posibile sunt: ​​(1) Pentru că trebuie să ne satisfacem nevoile de nutrienți ale corpului nostru – pentru a supraviețui. (2) Deoarece corpul nostru caută să mențină structurile și funcțiile celulare. (3) Avem nevoie să ne asigurăm energia pentru a desfășura orice activitate/muncă.

Mecanismele fiziologice și moleculare a tot ceea ce ține de aportul alimentar sunt foarte complexe și nu sunt încă bine înțelese. Încercarea de a răspunde la această întrebare dificilă ridică o altă întrebare: ne este foame întotdeauna pentru că avem nevoie de nutrienți? Când ne este foame, credem în mod obișnuit că aceasta se datorează faptului că corpul nostru are nevoie de energie, dar realitatea este că nu este întotdeauna cazul; foamea poate apărea din mai multe motive. Prin urmare, dacă ne întrebăm: Cum se generează senzația de foame?, răspunsul nu este simplu, putând fi analizat din punct de vedere psiho-socio-cultural și din punct de vedere biologic.

Acum, știind că foamea poate fi declanșată din mai multe motive. Care sunt cele mai frecvente cauze și cum le putem detecta?

Emoțiile noastre joacă un rol important

Emoțiile sunt stări emoționale care indică situații personale interne, motivații, dorințe, nevoi și chiar scopuri. Fiecare dintre noi trăiește emoții într-un mod special, în funcție de experiențele și personalitatea noastră. Toate acestea le folosim pentru a evalua o situație specifică și, prin urmare, influențează modul în care percepem situația și reacționăm la ea. Aceste reacții pot fi înnăscute, în timp ce altele sunt dobândite.

Multă vreme emoțiile au fost subestimate și s-a acordat întotdeauna mai multă importanță celei mai raționale părți a ființei umane. Literatura extinsă care există despre pierderea sau creșterea în greutate acoperă multe aspecte, precum prevenirea, fiziopatologia, tratamentul nutrițional și patologiile fizice care pot fi asociate. Totuși, componentei psihologice nu i s-a acordat aceeași importanță, ceea ce ar putea influența creșterea în greutate și relația pe care o avem cu alimentația, precum și să motiveze abandonarea tratamentelor nutriționale și a eventualelor patologii aferente. Pentru toate acestea este ușor să ne relaționăm emoțiile cu hrana noastră, vom numi această circumstanță specifică hrană emoțională.

Tristețea, durerea, abandonul, vinovăția sau angoasa sunt câteva dintre sentimentele pe care ați putea încerca să le exprimați prin conflicte alimentare. Aceste conflicte alimentare pot fi înțelese ca o modalitate de a exprima sentimente sau emoții pe care adesea nu le recunoaștem, dar pe care inconștientul nostru încearcă să ni le arate. De aceea, primul pas este să ne oprim și să ne gândim la ce ni se întâmplă, să punem cuvinte. Acest lucru ne poate ajuta să controlăm situația de foame emoțională.

Tipuri de emoții

Așadar, mâncatul emoțional înseamnă a mânca ca răspuns la emoții, fie ele negative sau pozitive, unde mâncarea devine substanța care le calmează și le reglează.

Emoțiile pozitive sunt cele în care folosim mâncarea pentru a ne bucura și a sărbători, așa cum este cazul petrecerilor și adunărilor de familie sau sociale. De altfel, unii autori susțin această idee subliniind că și emoțiile pozitive pot fi legate de acest mod de a mânca, fără a fi percepute ca ceva negativ. De exemplu, de când suntem bebeluși începem să ne asociem emoțiile cu mâncarea. Când un bebeluș este afectat emoțional, se calmează prin hrănire și contactul cu îngrijitorul său. Această relație în sine nu este negativă, este un comportament de iubire și grijă; cu toate acestea, cu timpul și anumite asocieri creăm o relație emoție-hrană.

De asemenea, trebuie avut în vedere că există emoții care nu trebuie să fie pozitive sau negative, deoarece depinde de evaluarea pe care o dă fiecare, precum plictiseala, care poate fi legată și de alimentația emoțională. Astfel, suntem de acord că există o relație de hrănire emoțională și că mâncarea emoțională îndeplinește o varietate de funcții.

De menționat că atunci când ne referim la alimentația emoțională nu ne referim doar la creșterea cantității de alimente, emoțiile ne pot afecta și prin reducerea apetitului. Așa cum alimentația emoțională nu apare întotdeauna în cazul alimentelor cu valoare nutritivă scăzută, ea poate apărea și în cazul alimentelor nutritive. Ceea ce caracterizează alimentația emoțională nu este mâncarea în sine, ci motivul pentru care este consumată, care are o cauză sau urmărește un efect emoțional prost gestionat.

Anxietate?

Este foarte frecvent ca în timpul consultației mulți dintre pacienții care intenționează să slăbească să exprime spontan fraze care fac aluzie la termen „Anxietate.” Putem defini anxietatea ca omologul patologic al fricii normale, manifestându-se ca modificări ale dispoziției, gândurilor, comportamentului și acțiunilor fiziologice. Gestionarea corectă a simptomelor anxioase ne permite o mai bună toleranță și, în consecință, o mai mare aderență și permanență la tratamentul modificării compoziției corporale. Pentru aceasta este necesară abordarea pacientului într-un mod multidisciplinar.

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    107,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Citește mai mult
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (II)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

De cât Omega 3 am nevoie?

Nu au fost stabilite cantități recomandate specifice pentru fiecare dintre acizii grași omega-3, cu excepția ALA. Cantitățile zilnice medii recomandate de ALA la adulți sunt: ​​Bărbați: 1,6 g și femei: 1,1 g. Studiile arată date interesante despre suplimentarea cu acizi grași omega 3, DHA și EPA, în doze mari la sportivi – consumând 600 mg/ zi de EPA și 260 mg/zi de DHA au redus leziunile musculare după contracțiile excentrice și au atenuat reducerea forței musculare.

Majoritatea oamenilor care consumă o dietă echilibrată și variată primesc suficient ALA din alimentele pe care le consumă; de asemenea, primesc cantități mici de EPA și DHA. O deficiență de Omega 3 poate cauza probleme ale pielii, arătând aspră, solzoasă, roșie, umflată și/sau erupție cutanată. Cu toate acestea, deficitul de omega 3 este rar.

Dacă suplimentarea cu Omega 3 este considerată necesară, recomandarea ar fi să începeți cu un aport zilnic de 1g de Omega 3 (EPA + DHA). Ideal este să-l consumi după micul dejun, deoarece fiind însoțit de alți nutrienți favorizează digestia și toleranța. Capsulele de Omega 3 de la Weider vă oferă o doză de 700 mg de Omega 3 și 6,7 g de Vitamină E (jumătate din ceea ce este recomandat de persoană pe zi). Această doză este concepută pentru a suplimenta cantitatea ingerată în mod natural în dieta dumneavoastră zilnică.

Dacă preferați să consumați Omega 3 de origine vegetală, avem opțiunea Omega 3 în format gelatină, care vă va oferi 120 mg dintr-o combinație de Omega 3, 6 și 9, prioritând Omega 3 datorită importanței sale cu 86,6 mg per porție servire

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente recomandă să nu consumați mai mult de 3 g/zi de EPA și DHA combinate. Doze mai mari sunt uneori folosite pentru a controla valorile trigliceridelor; totuși, în aceste cazuri persoana ar trebui să fie sub supraveghere medicală deoarece aceste doze ar putea cauza probleme de sângerare și, eventual, să afecteze funcția sistemului imunitar. Efectele secundare ale consumului de suplimente de Omega 3 în cantități mai mici sunt de obicei ușoare și includ un gust neplăcut în gură, respirație urât mirositoare, arsuri la stomac, greață, disconfort abdominal, diaree, dureri de cap și transpirații urât mirositoare.

Ce tipuri de suplimente alimentare Omega 3 sunt disponibile?

Suplimentele alimentare cu Omega 3 includ ulei de pește, ulei de krill, ulei de ficat de cod și ulei de alge. Acestea oferă o gamă largă de doze și forme de omega-3.

La Weider avem capsule Omega 3 și Gummies Omega. Acestea din urmă fac suplimentarea dozei noastre de acizi grași omega 3-6-9 mult mai ușoară și mai bogată.

Ar trebui să luați 2 gume pe zi pentru a furniza: 184 mg de acizi grași.

Gummies Omega a fost făcută cu ulei de nucă și semințe de chia și in, componente bogate în omega 3-6-9. De asemenea, este fabricat din pectină pentru a-l face potrivit pentru vegetarieni și vegani, nu conține îndulcitori artificiali și nu conține gluten.

Exemplu de meniu cu un conținut ridicat de omega 3

Mic dejun: pâine prăjită cu avocado* și ou poșat* + o porție de căpșuni* + latte + 2 Gummies Omega
Gustare: iaurt cu conținut scăzut de grăsimi cu fulgi de ovăz*, semințe de in* și chia*
Pranz: somon* cu broccoli aburit* și quinoa*
Gustare: bol cu ​​fructe de padure (capsuni, zmeura*)
Cina: Salata de spanac* si dovlecel* cu piept de pui
* Alimente cu omega 3.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (I)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

Beneficiile Omega 3

Omega 3 este un acid gras polinesaturat care se găsește în grăsimea de pește și în unele alge. Din punct de vedere chimic, acizii grași Omega 3 sunt acidul alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). ALA se găsește în principal în uleiurile vegetale precum semințele de in, soia și uleiul de canola. DHA și EPA se găsesc în pești și alte crustacee.

Omega 3 poate stimula hormonul de creștere și are efecte anabolice. Unele studii arată că acest tip de acizi grași are efecte atunci când vine vorba de creșterea rezistenței, cât și a performanței aerobe. Previne și ameliorează problemele articulare datorită efectului său antiinflamator. De asemenea, întărește sistemul imunitar și reduce vâscozitatea sângelui, ceea ce duce la o îmbunătățire a aprovizionării cu oxigen a mușchilor. Pentru toate acestea, Omega 3 a fost asociat cu o performanță crescută și oboseală redusă.

Acizii grași Omega 3 sunt componente importante pentru membranele celulare. Concentrațiile de DHA sunt deosebit de mari în retină, creier și spermatozoizi. Omega 3 oferă, de asemenea, energie și îndeplinesc funcții pentru inimă, plămâni, sistemul imunitar și sistemul endocrin.

Ce să mănânci pentru a crește consumul de Omega 3?

Acidul alfa-linolenic (ALA) este un acid gras esential, adica organismul nu il produce, asa ca trebuie sa il obtinem din alimentele pe care le consumam. Organismul poate converti o mică parte din ALA în EPA și apoi în DHA. Prin urmare, singura modalitate practică de a crește cantitatea acestor acizi grași Omega 3 din corpul tău este să-i obții din alimente sau suplimente alimentare. Din fericire, este foarte ușor să găsești Omega 3 în alimente, cheia este să fim atenți pentru a le introduce regulat în alimentația noastră. Știm că omega 3 se găsește în pește și crustacee:

Pește albastru. În mod tradițional, este unul dintre produsele pe care consumatorii le asociază cel mai mult cu beneficiile acestei grăsimi. Ansoa sau sardinele, tonul sau somonul și mare parte din acești pești facilitează consumul de Omega 3.

Fructele de mare. Mâncarea din mare este o sursă grozavă de Omega 3, o putem găsi în creveți, crabi păianjen, stridii etc.

Ce se întâmplă dacă urmez o dietă vegană?

Dar dacă ești vegetarian sau nu ești un mare fan al peștelui, poți găsi și surse de omega 3 în lumea plantelor:

Semințe. Semințele sunt cunoscute și pentru aportul din acest acid gras. Semințele de in și uleiul lor sunt o sursă grozavă de omega 3 în lumea plantelor, deoarece pentru fiecare 100 de grame din această sămânță există aproximativ 22 de grame de omega 3. Uleiul de in are aproximativ 53% omega 3, astfel încât o singură lingură ne oferă 7 grame din acest acid gras. In cazul semintelor de chia, acestea contin in jur de 4 grame de omega 3 la 100 de grame.

Ovăz. Ovăzul/Făina de ovăz recunoscute pentru conținutul de acizi grași omega 3, și sunt foarte ușor de încorporat în dietă prin adăugarea în diferite rețete. Oferă în jur de 1,4 grame de omega 3 la 100 de grame și se numără printre cereale, principala sursă a acestui acizi grasi.

Quinoa. Un pseudocereal fără gluten care conține pentru fiecare 100 de grame, 8,35 grame de omega 3.

Uleiuri vegetale. Uleiurile vegetale sunt bune pentru că oferă Omega 3, dar există diferențe între toate. Deși uleiul de soia, porumb sau germeni de grâu îl conțin, cantitățile sale sunt mult mai mici decât cele oferite de uleiul de in unde mai mult de jumătate este această grăsime. În cazul uleiului de măsline, la fiecare 100 de grame, 8,3 sunt Omega 3, adică într-o porție din acest ulei aportul de omega 3 ar fi scăzut. La rândul său, uleiul de canola are aproximativ 9 grame de omega 3 la 100 de grame, uleiul de soia conține 6 grame de omega 3 la 100 de grame de produs, iar uleiul de nucă conține 10,4% omega 3 în compoziția sa, astfel încât o lingură ne oferă 1,35 grame.

Nuci. Pe lângă faptul că oferă energie într-un mod sănătos, nucile conțin si Omega 3 – 6% din grăsimea lor totală este reprezentată de omega 3, ceea ce indică faptul că cantitatea pe care o putem consuma din acest acid gras printr-o porție de nuci este aproximativ 1 gram, o contribuție nu foarte semnificativă în comparație cu alte alimente menționate. La rândul său, untul de arahide oferă 10 grame de Omega 3 pentru fiecare 100 de grame de produs.

Avocado. Foarte cunoscut pentru că este bogat în grăsimi sănătoase, avocado este și o sursă de Omega 3, care conține 0,1 grame de omega 3 la 100 de grame. Deși nu este cel mai abundent produs în omega 3, este o opțiune bună pentru a începe să îl încorporăm în alimentația noastră, deoarece conține grăsimi mononesaturate; care au un efect cardioprotector, pe lângă faptul că conțin multe vitamine și minerale.

Alge comestibile. În ceea ce privește prezența diferitelor tipuri de omega 3 în alge, este necesar să se țină cont de diferitele tipuri de omega 3. Algele roșii au un conținut ridicat de EPA, în timp ce algele brune au un conținut scăzut de EPA. Algele verzi se caracterizează prin faptul că au un procent mai mare de DHA decât alte alge. Un alt punct de interes din punct de vedere nutrițional al algelor este conținutul acestuia în polifenoli, care sunt compuși bioactivi care au o capacitate antioxidantă mare, și deci au acțiune de prevenire a bolilor cardiovasculare și a cancerului.

In prezent in industria alimentara putem gasi si alimente fortificate cu Omega 3 in anumite marci de oua, pui, iaurt, sucuri, lapte, uleiuri, bauturi din soia etc.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cum ne pregătim pentru vară

Cum ne pregătim pentru vară…

Hai ca mai e puțin și vine vacanța! Evident, toată lumea, mai mult sau mai puțin, lucrează deja pentru a se simți în formă și pentru a prezenta cel mai bun „corp de plajă”.

Pentru cei care au dificultăți în a pierde grăsimea acumulată în ultimele luni, oferim câteva sfaturi, bazate pe date și studii științifice care vă vor ajuta dar… nu promitem MIRACOLE!

Totul pleacă de la un concept fundamental: pentru a pierde grăsime aveți nevoie de ANTRENAMENT și, mai presus de toate, de o DIETĂ CORECTĂ.

1. FORMARE

Una dintre cele mai frecvente greșeli este creșterea excesivă a frecvenței și intensității antrenamentelor, în special a celor „cardio”. S-a văzut că acest comportament poate avea chiar și efectele opuse celor sperate.

  • Motivul? Simplu! O creștere excesivă și bruscă a antrenamentului duce la un consum mai mare de calorii, totuși organismul va intra într-o fază de „alertă” și se va adapta astfel încât să reducă metabolismul.
  • Consecinţă? Pierderea de grăsime va încetini, iar rezultatele vor fi foarte lente!
  • Ce poți face? Din experiența noastră, cel mai bun mod de a face antrenamentele mai eficiente este alternarea sesiunilor cardio de 30-45 minute (protocolul HIIT este excelent) cu antrenemete cu greutati (specifice pentru definirea musculara).
  • Amintiți-vă: cu cât aveți mușchii mai dezvoltati, cu atât veți arde mai multe calorii chiar și în repaus. De asemenea, este foarte important să respectăm zilele de odihnă!

2. ALIMENTAŢIE

Atunci când doriți să pierdeți grăsime corporală, o greșeală foarte frecventă este reducerea drastică a caloriilor, în special a celor derivate din carbohidrați.

Reducerea caloriilor, după cum știm, este una dintre cele două baze fundamentale pentru pierderea în greutate, dar dacă se face prea repede, poate duce la adaptarea organismului.

Așadar, recomandările noastre sunt următoarele:

  • Începeți prin a mânca 5-6 mese pe zi, luând toți nutrienții (carbohidrați-proteine-grăsimi) cu o reducere a caloriilor de până la 200-300 kcal/zi.
  • După aproximativ 4 săptămâni puteți trece la o reducere mai mare a caloriilor, carbohidraților – precum pastele, pâinea, pizza etc. și preferând fructele, legumele și cerealele integrale.
  • Sa demonstrat că – respectiv – consumul de proteine ajută la reducerea grăsimilor.
  • Nu săriți niciodată peste mese!

3. SUMPLIMENTE

În cele din urmă, există suplimente foarte bune care pot ajuta la accelerarea procesului de slăbire.

  • Cele mai frecvent utilizate sunt termogenele pe bază de extracte de plante, cu sau fără cofeină și cele care controlează senzația de foame.
  • Sfatul nostru este să le luați zilnic pentru o perioadă maximă de 2 luni, contactând un expert în cazul în care nu știți cum sau ce să folosiți (vezi sectiunea contact).

.

Evident, articolul de mai sus vorbește despre indicații generale potrivite pentru acei oameni care nu sunt culturisti sau sportivi profesioniști, dar care doresc pur și simplu să obțină o formă fizică bună și – mai presus de toate – un sentiment de bunăstare generală.

Rețineți acest lucru: nu există solutii perfecte pentru pierderea de grăsime, aceasta variază de la persoană la persoană.

Daca rezultatele nu apar apeleaza la un expert!

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    113,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    96,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    91,00 lei
    Adaugă în coș
  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Prăjitură cu morcovi

Prăjitură cu morcovi*

INGREDIENTE:⁣

PREPARARE:⁣

  1. Batem bine toate ingredientele (morcovii se toaca cruzi si se bat cu de toate) mai putin nucile pe care le adaugam ulterior.⁣
  2. Se toarna intr-o forma (matriță de 15 cm⁣) si o friteuza cu aer aproximativ 25 min la 180 (tb la cuptor) pana iese cutitul curat.
  3. Se lasa sa se raceasca si sa se desfaca.

Să serviți cu bucure!

.
Morcovii sunt o sursa exceptionala de caroten si vitamina A. 100 g de morcov proaspat contine 8285 mcg de beta-caroten si 16706 UI de vitamina A. Studiile au descoperit ca flavonoidele din morcovi ajuta la protejarea impotriva cancerului cavitatii bucale, pielii si cancerului pulmonar. Este ideal şi pentru a preveni boli cardiovasculare. Morcovul nu este un simplu precursor al Vitaminei A, ci morcovul are o mulţime de alte roluri organice. În primul rând, permite sinteza vitaminei A, care, împreună cu vitamina D, este cea care intervine în creşterea şi fixarea minerală. Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant…

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (II)

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (II)

RĂSPUNSUL ESTE DA: POȚI CĂȘTIGĂ MASĂ MUSCULARĂ CU PROTEINE VEGANE.

Dacă incluzi aceste surse de proteine ​​în alimentația ta, și îndeplinești cei patru factori pe care i-am menționat în prima parte (Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (I)), nu vei avea nicio problemă atunci când vine vorba de câștigarea musculară.

LEGUME

Sunt sursa de bază de proteine ​​vegetale. Dintre acestea evidențiază fasolea neagră, cu un conținut proteic de 25%

De asemenea, mazărea, o leguminoasă foarte versatilă, care astăzi este disponibilă și sub formă texturată pentru a pregăti multe rețete sau în Proteina de la WEIDER – Vegan Protein – care conține Pisane C9, fără îndoială cel mai complet supliment de proteine ​​vegetale de pe piață.

Regina leguminoaselor în lumea vegană: soia, ideală pentru conținutul ridicat de proteine, sărac în carbohidrați, și pentru varietatea mare de forme în care se consumă în prezent: soia texturată, tofu, tempeh, iaurt, băutură vegetală Este chiar și comercializat sub formă de „carne vegetală” foarte asemănătoare ca textură cu carnea de pui.

Sunt de fapt „super-alimente”, deoarece furnizează proteine, carbohidrați asimilați lent, sărace în zahăr, bogate în fibre, bogate în vitamine și minerale…  Și apropo, praful de arahide devine o altă sursă dintre cele mai bune proteine ​​din leguminoase, ideale pentru a le adăuga în numeroase feluri de mâncare și a le transforma în alimente bogate în proteine.

NUCI

La fel ca migdalele, fisticul sau caju, care furnizează nu mai puțin de 17 g de proteine ​​la 100 g.

ALGE MARINE USCATE

Poate un produs mai putin folosit si cunoscut, dar cu o mare putere nutritiva. Algele Spirulina, de exemplu, conțin 58 g de proteine ​​la 100 g. Poat fi incluse în dietă prin adăugarea lor în smoothie-uri, supe sau piureuri, prepararea pâinii… Un alt super aliment de care trebuie să ținem cont atunci când adăugăm proteine ​​în alimentație.

LEGUME SI FRUCTE

Da, da, in fructe si legume gasim proteine ​​de calitate, doar in cantitate mai mica. Dar toate proteinele se adună și, de exemplu, varza de Bruxelles are aproape 5 grame de proteine ​​la 100 g… o farfurie de 200 sau 300 de grame ar fi deja 10 sau 15 g de proteine ​​pe care le-ai adăuga la masă. Se întâmplă și cu anghinare, kale, guava sau avocado.

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane?  (I) »

Recomandari WEIDER:

  • VEGAN PROTEIN 750g

    113,00 lei
    Selectează opțiunile
  • vegan bcaa 300g

    Vegan BCAA 300g

    89,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Green Flex

    Green Flex 100% Vegan 120cps

    71,00 lei
    Adaugă în coș
  • unt de arahide pudra

    Peanut Butter Powder 400gr

    55,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (I)

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (I) Inainte de a raspunde la intrebare, mai intai sunt anumite puncte care trebuie le clarificam atunci cand vine vorba de a castiga masa musculara, indiferent daca esti omnivor, vegetarian sau vegan.

Cei 4 factori care determină creșterea musculară

Antrenament de forta + hipertrofie

MOD DE CRESTE. Pentru acest lucru, trebuie să crești progresiv sarcinile de greutate și, în consecință, puterea ta va crește, mușchii tăi vor răspunde la stimul devenind mai mari și mai puternici.

Constanţă

CURSĂ DE DISTANȚĂ LUNGĂ. Veți vedea rezultatul final prin suma efortului zilnic – pentru o lungă perioadă de timp. Nu este vorba despre câteva zile, săptămâni sau luni… în cele mai multe cazuri durează ani.  Întotdeauna le spun studenților mei: „aceasta este o cursă de distanță lungă, nu o cursă de viteză”.

Nutriție

Trebuie să fii foarte atent la ceea ce mănânci, mâncarea este materialul tău pentru a-ți construi corpul – nu faci zid dacă nu ai ciment și cărămidă, nu? Ei bine, ceva asemanator se intampla si cu muschiul, daca nu ii asigurati material (hrana) – CUM VREI SĂ CREȘTI MASA MUSCULARĂ? Nu din senin, desigur, oricât de mult te antrenezi trebuie sa o faci constant și sa nu uiti cat de importanta este odihna – indiferent de stilul tău alimentar. PROTEINELE, HIDRATII DE CARBON SI GRASIMILE NU TREBUIE LIPSEASCA DIN DIETA TA INTR-O CANTITATE ECHILIBRATA.

Pauză

Acest lucru este esențial pentru regenerarea și creșterea masei musculare. Somnul ar trebui să fie odihnitor și de calitate. Acest punct este poate cel mai des uitat, dar este foarte important să fie clar că mușchii nu cresc atunci când te antrenezi – MUȘCHII CRESC – CU ADEVĂRAT – CAND TE ODIHNESTI! Mulți fac greșeala de a se antrena în fiecare zi – te sfătuiesc să te odihnești între 2 și 3 zile (mai bine 3). Antrenează-te patru zile pe săptămână și odihnește-te 3!

RĂSPUNSUL ESTE DA: POȚI CĂȘTIGĂ MASĂ MUSCULARĂ CU PROTEINE VEGANE.

Știm că aportul de proteine ​​ar trebui crescut atunci când suntem în faza de câștig muscular și nu vom nega că este mai ușor atunci când avem o dietă omnivoră, pentru că avem mai multe alimente proteice de origine animală.

Dacă sunteti vegetarieni, aveti opțiunea de produse lactate și ouă, ceea ce va face mai ușor procesul.

Iar daca sunteti vegani sau urmati o dieta vegana, ok da, lucrurile sunt mai limitate LA VARIETATE, DAR NU LA CALITATE. Mai mult s-a dovedit că proteinele pe bază de plante sunt de o calitate și o eficacitate extraordinara, doar că în unele cazuri trebuie să știi să combini bine alimentele pentru ca acestea să ne ofere TOȚI AMINOACIZI ESENTIALI de care avem nevoie.

 

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (II) »

Recomandari WEIDER:

  • VEGAN PROTEIN 750g

    113,00 lei
    Selectează opțiunile
  • vegan bcaa 300g

    Vegan BCAA 300g

    89,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Green Flex

    Green Flex 100% Vegan 120cps

    71,00 lei
    Adaugă în coș
  • unt de arahide pudra

    Peanut Butter Powder 400gr

    55,00 lei
    Adaugă în coș