Publicat pe

Beneficiile arahidelor

Beneficiile arahidelor. Era si timpul ca beneficiile arahidelor să capete recunoașterea și importanța nutrițională pe care o merită…

Atunci când un aliment are un procent ridicat de grăsimi și calorii, nu înseamnă deloc că este rău pentru sănătatea ta. Dimpotrivă, aduce beneficii uriașe. Nucile conțin cantități semnificative de proteine, antioxidanți, fibre, minerale și vitamine B și E. Și, bineînțeles, grăsimile bune pe care le conțin, care sunt mononesaturate și polinesaturate.

Cheia consumului de nuci este să le consumăm în forma lor naturală, care nu este ultra-procesată, fără sare, uleiuri, aditivi etc.

Superaliment alunele?

Alunele – pe care mulți le clasifică drept nuci – sunt de fapt semințele unei leguminoase (Arachis hypogaea). Dar, ar fi corect, să le punem în punga cu „fructe uscate” nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru proprietățile lor nutritive. Beneficiile arahidelor sunt multiple…

  • Sunt bogate în vitamina B3, acid folic și conțin 26% proteine. Aceste proteine ​​sunt bogate în arginină, un aminoacid neesențial care este implicat în producerea hormonului de creștere și în întreținerea și repararea sistemului imunitar și nervos.
  • De asemenea, sunt bogate în triptofan, un aminoacid esențial folosit de creierul nostru pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care stabilizează starea de spirit și ajută la somn.

Și, ca și restul nucilor, cheia consumului de arahide este: în forma lor naturală, fără aditivi, fără săruri sau uleiuri. Una dintre cele mai populare și mai delicioase modalități de a consuma arahidele este sub forma de unt (alune prăjite și măcinate) dar… atentie! Citiți bine etichetele! Untul de arahide care se vinde in comert, are adaugate si alte ingrediente care îl pot face un aliment nesănătos!

Untul de arahide al Weider are doar un singur ingredient: arahide.

  • Este ideal pentru micul dejun pentru PUTEREA LUI NUTRITIVĂ.
  • De asemenea, vă recomand să îl includeți în masa de pre-antrenament, pentru aportul său de energie.

De exemplu:

  • Puteti sa il adaugati deasupra crepului de fulgi de ovăz la micul dejun.
  • Puteti sa  il întindeti pe niște prăjituri de orez sau pâine integrală.
  • Puteti sa il amestecati cu shake-ul de proteine ​​pentru a adăuga mai multă textură și a-l face mai plin.
  • Puteti sa il adaugati in diferite deserturi.
  • Unul dintre amestecurile mele preferate: tăiați un măr în felii, puneți 15 până la 20 de grame de unt de arahide Weider într-un castron mic și… e gata!

Recomandari WEIDER:

  • WHEY PROTEIN CREME White Spread 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • Peanut Butter Smooth 1kg

    50,00 lei
    Adaugă în coș
  • răsfăț culinar

    Nut Protein Choco Vegan 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme

    26,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Mituri în dieta sportivilor

Mituri în dieta sportivilor. Dacă sunteți sportiv și vă faceți griji cu privire la dieta dvs., este destul de probabil să aveți diferite versiuni despre ceea ce este bun sau este indicat pentru a atinge unele obiective sau altele… câștigă masă musculară, îmbunătățește performanța sportivă, definește… Noi vom vorbi despre cele mai comentate mituri din dieta sportivilor.

Dacă, pe lângă faptul că sunteți preocupat de nutriție, practicați un sport de forță, este foarte probabil ca multe concepte să vă fie în cap și da, îmi pare rău să vă spun că – dacă nu sunteți profesionist în nutriție – unii dintre voi greșesc. Conceptele ori sunt învechite ori sunt produsul propriei experiențe trăite – iar cultura conform căreia alimentația este fundamentală pentru atingerea obiectivelor în sporturile de forță nu are întotdeauna o abordare adecvată.

Cu aceast articol îmi permit să clarific unele dintre conceptele care din punctul meu de vedere sunt cele mai greșite.

„Mâncarea mai multor proteine ​​vă va face să câștigați mai mult mușchi. De asemenea, dacă mănânci mult, nu contează… Acest lucru nu este stocat sub formă de grăsimi”

  • FALS: o dietă cu mai mult de 2 g de proteine ​​pe kg de greutate nu vă va ajuta să câștigați mai multă masă musculară și vă poate face să depozitați substanțe reziduale care pot fi toxice. Orice exces de energie indiferent de originea sa (carbohidrați, proteine ​​sau grăsimi) – mai devreme sau mai tarziu – va ajunge să se acumuleze sub formă de grăsime.

„Dacă doriți să câștigați masa musculară și să pierdeți grăsime (acestea sunt două obiective opuse)… mai întâi va trebui să câștigi masa musculară și apoi să pierzi grăsime”

  • FALS: unul dintre cele mai comentatele mituri din dieta sportivilor. Este adevărat că câștigarea masei musculare necesită un echilibru energetic pozitiv și pierderea grăsimilor un echilibru negativ. Cu toate acestea, cu o dietă reglementată corespunzător și în ciuda vitezei de creștere a masei musculare, puteți atinge ambele obiective simultan. Asta, ar fi mai recomandabil din punct de vedere al sănătății. Fii clar cu privire la obiective, nu totul merge pentru toată lumea.

Creatina monohidrat este dăunătoare pentru rinichi și vă va face să vă umflați”

  • FALS: Unul dintre suplimentele care este cel mai garantat pentru a fi eficient în sporturile de forță este tocmai creatina monohidrat. Aceasta face parte dintr-o cale metabolică care vă va oferi mai multă putere în sala de gimnastică. Acest lucru contribuie la o stimulare mai mare la nivelul fibrei musculare și, în cele din urmă, la o hipertrofie mai mare. Este, de asemenea, o substanță activă din punct de vedere osmotic, care va permite fibrelor musculare să aibă mai mult spațiu pentru a crește. O puteți lua fără nicio problemă în perioade de 3 sau 6 luni. Apoi, odihniți-vă două până când începeți din nou.

„Nu consuma carbohidrați după șase după-amiaza”

  • FALS: consumul de carbohidrați este la fel de important ca și consumul de proteine ​​dacă obiectivul dvs. este să câștigați masa musculară, deoarece este „benzina” pe care mușchii dvs. o folosesc pentru a exercita. Consumul de carbohidrați este esențial pentru a putea performa în sala de sport. Nu ar trebui să existe o limitare a programelor de consum, ci mai degrabă o doză zilnică care va depinde de obiectivele și compoziția corporală a fiecăruia. Dacă te antrenezi după-amiaza, consumul de carbohidrați după-amiaza și la cina este esențial.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cum să vă consolidați sistemul imunitar

Cum să vă consolidați sistemul imunitar? Sistemul imunitar este ca un „scut” pentru corp, este apărarea împotriva infecțiilor, cum ar fi bacteriile și virușii. De aceea este extrem de important să aveți grijă de el și să îl păstrați în stare perfectă. Şi… ca tot ceea ce se referă la sănătatea noastră, NUTRIȚIA ESTE FUNDAMENTALĂ, de fapt, malnutriția este una dintre cauzele imunodeficienței în lume. Dacă mănânci prost… sistemul tău imunitar suferă.

Cheile unui sistem imunitar puternic și sănătos:

  • Primul lucru – alimente sănătoase: mâncare „adevărată”, fructe, legume, nuci, leguminoase, carne slabă, pește alb și albastru etc.
  • Evitați alimentele ultraprocesate: pline de aditivi și substanțe chimice artificiale care ne deteriorează întregul sistem, în general, nu doar imunitatea.
  • Eliminați din viața dvs. obiceiurile toxice: cum ar fi tutunul și alcoolul, faceți exerciții fizice, rămâneți hidratat și odihniți-vă suficient – acestea sunt, de asemenea, importante pentru a menține sistemul imunitar puternic.
  • Stați departe de situațiile stresante: un nivel ridicat de stres face ca și apărările noastre să cadă. Cred că este cel mai dificil lucru de schimbat din toate aceste puncte, dar… îl puteți reduce.

Există substanțe nutritive importante pentru menținerea unui sistem imunitar bun:

Seleniu (ex. Nuci, ciuperci, cod, usturoi)
Zinc (de ex. Stridii, semințe de dovleac, carne de vită, făină de susan)
Vitamina B (în special B6 și B12) și acidul folic (ex. Sardine, leguminoase, nuci, gălbenuș de ou, somon)
Vitamina C (ex. Citrice, ardei roșu, verde și galben, kiwi, broccoli, kale)
Și nu în ultimul rând, fierul, acizii grași omega – 3, alimentele probiotice (varză, chefir) În rezumat …

O ALIMENTARE PE BAZĂ DE ALIMENTE NATURALE ȘI VARIATE NE VA OFERI TOȚI ACESTI NUTRIENȚI.

GLUTAMINA, NU DOAR PENTRU MUSCHI!

  • Așa este! O altă cheie pentru a vă consolida sistemul imunitar poate fi suplimentarea cu glutamină, care ne protejează sistemul imunitar. De fapt, este deja utilizat în domeniul medical pentru a ajuta pacienții să-și consolideze sistemul imunitar.
  • Glutamina este cel mai abundent aminoacid neesențial din organism și este implicată în multe procese ale metabolismului intermediar. Numeroase studii au arătat că, dacă depozitele de glutamină scad, scade echilibrul nostru de azot, sinteza proteinelor și funcția imună.

CREŞTEȚI DOZA DE VITAMINĂ C

  • Pentru a vă întări puțin mai mult apărarea, vă recomand și creșterea dozelor de vitamina C sub formă de supliment, datorită puterii sale antioxidante și imuno-protectoare. Vitamina C Up este o opțiune foarte practică și plăcută pentru a adăuga acest plus. Acestea sunt masticabile, fără zahăr și cu o aromă delicioasă. Recomand 1 până la 3 gummies pe tot parcursul zilei.

Recomandari WEIDER:

  • Strong Zinc

    Strong Zinc 120caps

    56,00 lei
    Citește mai mult
  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    137,00 lei
    Adaugă în coș
  • Vitamin C Up

    Vitamin C Up 84gum

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    76,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

SĂNĂTATE: INTESTINELE

SĂNĂTATE: INTESTINELE. Ai auzit vreodată că „al doilea creier” nostru este ascuns în intestinele noastre? Afirmație ciudată, sigur, dar cu siguranță adevărată. De fapt, pe lângă cele mai frecvente efecte ale stresului și oboselii asupra intestinului însuși, acest organ desfășoară o serie de activități interesante și fundamentale în corpul nostru și este strâns legat de alte sisteme și organe.

În primul rând, absorbția macro și a micronutrienților, de fapt de-a lungul întregului intestin există zone folosite pentru a absorbi și circula tot ceea ce introducem prin alimentatie (proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și vitamine și minerale). A doua sarcină importantă este de a regla “evacuarea” care trece prin flora bacteriană intestinală  – flora bacteriană are și o acțiune antiinflamatorie importantă. În cele din urmă, intestinul joacă un rol important de apărare împotriva agenților patogeni cu care intrăm în contact în fiecare zi, prin urmare are o adevărată sarcină de apărare imună (gândiți-vă doar că aproape 60% din celulele sistemului imunitar se găsesc în intestine).

Prin urmare, este ușor de înțeles cum, atunci când există probleme la nivelul intestinelor, pot exista repercusiuni asupra restului organismului: stare generală de rău, greață, diaree, dar și oboseală și, în cazuri mai complicate, astenie (senzație continuă de oboseală) .

Deci, ce trebuie făcut pentru a ne menține intestinele într-o formă perfectă?

Sfaturi foarte simple:

  1. Urmați o dietă echilibrată, fără excese (uneori nu vă va ucide) și alegând alimente care nu sunt prea procesate;
  2. Acordați atenție oricăror intoleranțe sau alergii, este foarte important să contactați un medic – pentru calea corectă;
  3. La schimbarea anotimpului, luați probiotice (fermenti lactici clasici) chiar mai bine dacă sunt combinați cu prebiotice (substanțe care hrănesc flora bacteriană) pentru a ne menține echilibrul florei bacteriene intestinale. Acest sfat este, de asemenea, foarte util după antibioterapie, deoarece aceste medicamente pot afecta flora;
  4. Încercați să urmați un stil de viață echilibrat, evitând consumul excesiv de alcool și fumatul;
  5. Obțineți cantitatea potrivită de fibre dietetice. Necesarul zilnic recomandat de fibre este de aproximativ 20-30 g. Acestea se găsesc în legume, fructe (de preferință cu coaja), leguminoase și alte alimente în principal vegetale;
  6. Nu uitați de activitatea fizică. S-a văzut că activitatea fizică constantă are efecte pozitive atât asupra florei bacteriene intestinale…
  7. Am încercat, pe scurt, să vă fac să înțelegeți cât de important este intestinul pentru noi și pentru corpul nostru, așa că nu îl neglijați, îngrijiți-l și calitatea vieții dvs. va creste.

Ultima notă IMPORTANTĂ: nu există teste specifice de intoleranță validate și recunoscute științific, în afară de testul de intoletanța la lactoză. Deci, fiți atenți la testele de autoevaluare sau la cele mai populare teste de kinesiologie, bazați-vă doar pe experți REALI!

Autor: Weider

Recomandari WEIDER:

  • oat bar

    Oat bar

    6,50 lei
    Selectează opțiunile
  • probiotice pentru sportivi

    MICROBIOTIC SPORT IMMUNE 30caps

    59,00 lei
    Adaugă în coș
  • APPLE CIDER VINEGAR 50 gummies

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • WEIDER MICROBIOTICS 30plicuri

    78,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Nutriția și sistemul imunitar

Nutriția și sistemul imunitar. Sistemul imunitar trebuie să se regenereze în fiecare zi si, acesta depinde, într-o măsură mare, de furnizarea de substanțe nutritive adecvate: aminoacizi pentru sinteza proteinelor, grăsimi și carbohidrați pentru producerea de energie și vitamine și minerale pentru funcțiile de creștere celulară și sinteza proteinelor.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt utilizați și în sinteza diferitelor substanțe imune. Anticorpii sunt proteine ​​care se leagă de substanțe numite antigeni și care sporesc capacitatea sistemului nostru imunitar de a ucide bacteriile și virușii.

Dacă aportul de aminoacizi este inadecvat, singura opțiune pe care o oferim corpului nostru este descompunerea proteinelor musculare, cu distrugerea țesuturilor și consecințele sale grave.

Pe scurt, o stare de malnutriție proteică afectează sistemul imunitar în funcția sa de replicare celulară, reducând răspunsul imun. În plus, malnutriția calorică limitează imunitatea, crescând infecțiile oportuniste și mortalitatea la pacienții subnutriți.

Deficitul de proteine-calorii are un efect asupra sistemului imunitar similar cu cele cauzate de SIDA. Această sinergie este atât de puternică încât prevenirea și tratamentul proteinei-calorii reprezintă o parte importantă a îngrijirii acordate pacienților cu sindromul imunodeficienței dobândite.

Există un aminoacid unic care are cel puțin 2 funcții diferite în organism, ambele fiind importante pentru sistemul imunitar: glutamina.

Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.

Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.

În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Vitamine si minerale

În ceea ce privește vitaminele și mineralele care îmbunătățesc sistemul imunitar, acestea sunt: ​​seleniu (Se), vitamina E, cupru (Cu), calciu (Ca), vitamina A și zinc (Zn).

În plus, deficitul de acizi grași afectează negativ sistemul nostru imunitar.

Obezitatea este legată de scăderea imunității. Pacienții supraponderali prezintă un risc mai mare de bacteremie și infecții. Această obezitate este un factor de risc în vindecarea slabă a rănilor în perioada postoperatorie.

Putem crește capacitatea sistemului imunitar cu următoarele substanțe nutritive:

  • Glutamina
  • Acizi grasi omega-3
  • BCAA

În cele din urmă, trebuie avut în vedere faptul că o dietă echilibrată bogată în substanțe nutritive esențiale asigură sistemului nostru imunitar o apărare adecvată împotriva infecțiilor.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ce este L-Carnitina și la ce servește?

Ce este L-Carnitina și la ce servește? Este unul dintre suplimentele de cinci stele, mai ales în diete și în procesele de definire. Este important să știți cum să o utilizați în favoarea dvs., astfel încât să obțineți rezultate surprinzătoare. Voi explica într-un mod super simplu CE ESTE L-CARNITINA și ce funcție îndeplinește pentru corpul nostru:

Cum acționează L-Carnitina?

  • L-Carnitina este o enzimă, adică este o moleculă care ajută la relațiile chimice care există în interiorul celulelor.
  • Se formează din unirea a 2 aminoacizi: lizină și metionină.
  • Cu o dietă variată și echilibrată, corpul nostru este capabil să sintetizeze cantitățile corecte de L-CARNITINĂ, în ficat și rinichi.
  • Este direct implicata în METABOLISMUL GRĂSIMILOR, deoarece acționează ca un transportor al grăsimilor (lipidelor) în mitocondriile celulelor.
  • Și ce este mitocondria? – Este „motorul” unde are loc transformarea nutrienților în energie.

Beneficii în sport

Ce este L-Carnitina și la ce servește? Știm deja ce este, acum să vedem cum ne poate aduce beneficii în domeniul sportiv:

  • Ajută performanța sportivă la sportivi cu activitate ridicată sau moderată, deoarece accelerează degradarea acizilor grași, astfel încât aceștia să fie transformați în energie.
  • Utilizarea L-Carnitinei ajută la recuperarea mușchilor după exerciții.
  • Ajuta la menținerea masei musculare, deoarece îmbunătățește rezistența la oboseală și facilitează recuperarea mușchilor după antrenamente sau concursuri, mai ales dacă sunt intense.
  • În procesul de reducere a grăsimilor: L-carnitina, așa cum am spus în punctele anterioare, îmbunătățește performanța sportivă și ne ajută să menținem masa musculară, ajută la descompunerea grăsimilor pentru a fi arse ca o formă de energie care „ne protejează mușchii”. Prin urmare, dacă o însoțim cu un alimente specifice pentru a pierde grăsimea și antrenamente intense, este un mare aliat.

În concluzie: L-CARNITINA ESTE DE MARE AJUTOR PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚEI NOASTRE SPORTIVE.

Beneficii pentru sănătate

Deși acest articol este destinat sportului, merită să știm că L-Carnitina este extrem de eficientă împreună cu tratamentul unor boli cardiovasculare și renale, cum ar fi:

  • Cardiovasculare: infarct miocardic acut, necroză miocardică, aritmii.
  • Renale: insuficiență renală.
  • Mentale: Alzheimer, depresie senilă, uitare legată de vârstă.
  • Metabolice: diabet, concentrație crescută de colesterol legată de LDL, concentrație crescută de trigliceride.
  • Probleme dermatologice: oxidarea pielii din cauza îmbătrânirii, cicatricilor și vergeturilor.

Autor: Celeste González

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Vârful glicemic

Vârful glicemic. În prezent, toată lumea devine din ce în ce mai conștientă că bunăstarea generală trece prin doi factori foarte importanți:

  1. Un stil de viata sanatos
  2. O dieta echilibrata

Datorită acestui fapt, dacă pe de o parte procentul persoanelor supraponderale sau obeze este foarte mare, pe de altă parte există un număr tot mai mare de persoane care încearcă să prevină problema. În principiu, acest lucru – se face acționând asupra cantității de alimente (scăzând-o) și asupra cantității de calorii arse (cu activitate fizică).

Acesta este deja un început bun, dar este, de asemenea, foarte important să acordați atenție calității alimentelor pe care le consumați și nu doar cantității. Calitatea afectează și procesul de acumulare a grăsimii corporale.

Unul dintre procesele principale, principalul în opinia mea, este cel care reglează tendința nivelului de glucoză din sânge în timpul zilei. Prin urmare, este necesar să aflați mai multe despre așa-numitele „vârfuri glicemice”, care sunt responsabile pentru acumularea de exces de grăsime corporală.

CE ESTE VÂRFUL GLICEMIC?

Vârful glicemic este definit ca și cantitatea maximă de zahăr din sânge care se înregistrează după fiecare masă, mai ales atunci când aceasta conține o cotă de carbohidrați!

CUM CREAȚI UN VÂRF GLICEMIC?

Când mâncați alimente care conțin carbohidrați, acestea sunt digerate în tractul gastrointestinal, transformate în glucoză și absorbite. Când este absorbit în fluxul sanguin, apare o creștere a nivelului de zahăr din sânge (nivelul de glucoză în sânge)…

CARE SUNT EFECTELE VÂRFULUI GLICEMIC?

Când glicemia crește, pancreasul nostru produce imediat INSULINĂ pentru a readuce nivelul glicemiei la normal. Pentru a face acest lucru, insulina funcționează:

  • Prin promovarea utilizării glucozei în toate celulele corpului;
  • Stimulează acumularea excesului de glucoză sub formă de grăsimi (trigliceride) în țesutul adipos;
  • În cele din urmă, insulina, stimulată de vârfuri glicemice; gestionează abundența resurselor energetice; stocând glucoza sub formă de grăsime și blocând utilizarea rezervelor.

Cu cât se înregistrează vârful glicemic mai „ridicat”, cu atât este mai mare cantitatea de insulină produsă, care va aduce nivelul zahărului din sânge la valori chiar mai mici decât în ​​mod normal.

Această scădere rapidă are două efecte asupra corpului nostru:
  • o mare parte din glucoză nu este utilizată, dar se acumulează imediat sub formă de grăsime în țesutul adipos;
  • o revenire prea rapidă la niveluri scăzute de zahăr din sânge reprezintă o situație de lipsă de combustibil pentru organism și, prin urmare, determină senzația de apetit, de unde și aportul suplimentar de alimente.
Acest lucru creează un cerc vicios:
  • cu cât este mai absorbită glucoza, cu atât este mai mare vârful glicemic;
  • cu cât vârful glicemic este mai mare, cu atât va trebui să consumi mai multe alimente într-un timp scurt.

Este de la sine înțeles că acest lucru duce la un exces de aport caloric și un exces de acumulare de grăsimi.

Prin urmare, dacă înveți să-ți controlezi vârful glicemic; poți controla acel sentiment enervant de foame care afectează mulți oameni și aportul excesiv de calorii.

Dar cum să-l controlezi?

Principala modalitate este de a alege alimentele cu un indice glicemic și o încărcătură mai mici (carbohidrați întregi, fructe decojite, legume și leguminoase bogate în fibre); care produc o creștere mai mică a nivelului de glucoză din sânge și un răspuns mai mic la insulină; alături de această metodă, care este ușor de aplicat de toată lumea, există posibilitatea de a utiliza suplimente specifice capabile să acționeze:

  • privind digestia glucidelor;
  • privind absorbția carbohidraților;
  • asupra modulației vârfului și a efectelor sale.

În acest scop, Weider a formulat un produs inovator, care urmează să fie comercializat în curând, conținând o moleculă patentată exclusiv, care acționează asupra celor trei efecte menționate mai sus pentru a promova o mai bună slăbire și o mai bună „gestionare” a programelor de slăbire care întreprind.

Autor: E.M.

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    111,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    94,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    89,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

GHIDUL GUSTĂRILOR

GHIDUL GUSTĂRILOR. Petrecem toată ziua la locul de muncă, ne confruntăm cu stresul, angajamentele și așa mai departe și când ajungem acasă, suntem deseori cuprinși de o foame necontrolată. Vi se întâmplă?

Ei bine, dacă se întâmplă acest lucru, nu vă faceți griji prea mari pentru că este normal… fie din cauza ritmului natural al corpului, fie din cauza unor factori care amplifică această problema. Dar la ce duc toate acestea? De obicei – luați primul lucru care vă vine la indemană și il mâncați – fără ca acesta sa fie o opțiune sănătoasă.

În aceste rânduri vă voi da câteva sfaturi practice pentru a putea contracara această problemă și a vă asigura că gustările dvs. sunt sănătoase. Pentru că, chiar și gustările, sunt esențiale într-o dietă sănătoasă.

Sfat 1

Primul sfat pe care îl dau este să te organizezi. Asta înseamnă să pregătești din timp gustările săptămânii. De exemplu, ai putea profita de ceva timp duminica, astfel încât să te poți gândi bine și să alegi cele mai bune ingrediente și alimente pentru tine și sănătatea ta. Acest lucru, pe lângă faptul că vă permite să mâncați sănătos toată săptămâna, vă va permite să controlați mai bine ceea ce mâncați, evitând aditivi și ingrediente inutile.

Sfat 2

Evitați excesul de zahăr. În acest caz vorbim despre zaharuri rafinate și produse extrem de prelucrate. De obicei, după o anumită oră, pofta de zahăr crește și, prin urmare, începem să căutăm gustări și produse extrem de bogate în acest nutrient. Problema este că zaharurile sunt digerate și absorbite rapid, provocând o creștere a glicemiei prea mare în sânge, care după un timp scurt va duce din nou la foame. Ca să nu mai vorbim de faptul că excesul de zahăr se transformă într-o acumulare de grăsime în corpul nostru. Dacă simțiți nevoia de ceva dulce, este mai bine să alegeți fructe, care odată cu conținutul de fibre scad și modifică absorbția zaharurilor.

Sfat 3

Faceți gustările cât mai complete. Aceasta înseamnă că, chiar și în gustări, ca și în mesele principale, trebuie luați toți macronutrienții: proteine, carbohidrați și grăsimi. Evident, va trebui să alegeți cele mai bune surse precum cerealele integrale, fructele, legumele și leguminoasele ca sursă de carbohidrați; fructe uscate sau ciocolată neagră (de la 70%) ca sursă de lipide; carne slabă, iaurt grecesc sau shake-uri proteice ca surse de proteine. Acestea sunt doar câteva exemple de alimente care vă pot ajuta să compuneți cele mai bune gustări, astfel încât să puteți ajunge la următoarea masă fără să simțiți o foame extrema.

Ce se întâmplă dacă nu ai timp să îți pregătești gustarea echilibrată? Nicio problemă! Puteți alege oricând între numeroasele batoane din linia noastră, concepute într-un mod echilibrat pentru fiecare nevoie și între cremele de proteine ​​pe bază de ciocolată sau alune.

Autor: E.M.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (III)

Rețete rapide pentru diete vegane (III). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Mic dejun vegan

Mic dejun vegan dintr-un castron mare cu fulgi de ovăz, fructe, soia…

Există o mie de opțiuni de boluri, astfel încât să nu obosiți niciodată.

Să nu uităm de micul dejun, aveți și opțiunile de rețetă pentru dietele vegane. Sunt atât de multe combinații! Sute de posibilități delicioase circulă pe internet, dar merg de două ori de bază de această dată, dar nu mai puțin bogate și sănătoase!

Bol vegan. Ideal când ești grăbit. Amestecă și bucură-te!

  • 2 iaurturi naturale din soia
  • 1 sau 2 bucăți de fructe mărunțite
  • 3 linguri de fulgi de ovăz sau musli fără zahăr adăugat
  • 15 gr amestec de semințe
  • 20 g nuci
  • 1 sau 2 linguri de proteine ​​cu nuci Choco Vegan
  • Amestecați totul într-un castron și adăugați Vegan Nut Protein Choco pentru o atingere dulce.

Toast Vegan cu unt de arahide

  • Un pâine prăjită cu unt de arahide, sirop de nucă de cocos și fructe este întotdeauna o alternativă bogată.
  • 30 gr de proteine ​​vegane
  • Apă sau băutură vegetală fără adaos de zahăr
  • 1 bucată de fruct congelat
  • Mai multă apă sau gheață zdrobită după gust.

Toast Vegan cu…

  • Avocado și roșii
  • Humus
  • Unt de arahide sau unt de migdale + un strop de sirop de cocos

Sper că veți găsi utile toate aceste opțiuni de rețete pentru dieta vegană. Vă încurajez să faceți teste și versiuni, vă veți încuraja din ce în ce mai mult să consumați acest tip de mâncare și o veți face cu entuziasm.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (II)

Rețete rapide pentru diete vegane (II). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Legume cu tofu și quinoa

Acesta ar putea fi un prânz expres sau o cină. Mai simplu imposibil:

INGREDIENTE:
  • Legume sotate (din cele care sunt deja pregătite și congelate)
  • Tofu natural sau afumat
  • Condimente după gust
  • Quinoa (dintre cele care vin într-un pahar pentru cuptorul cu microunde)
PREGATIRE:
  1. Puneți legumele direct congelate într-o tigaie fierbinte cu un strop de EVOO.
  2. Când legumele sunt gata adăugați tofuul tocat și condimentele.
  3. Adăugați paharul de quinoa încălzit anterior în cuptorul cu microunde timp de un minut.
  4. Se amestecă totul în tigaie și se lasă să se odihnească câteva minute.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (I)

Rețete rapide pentru diete vegane (I). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Opțiuni de mâncare vegane, sănătoase și ușoare:

Nu numai pentru persoanele care urmează o dietă vegană, aceste rețete de diete vegane pe care le împărtășesc mai jos le recomand tuturor, indiferent de tipul de dietă, deoarece sunt SĂNĂTOASE, UȘOR DE PREPARAT ȘI DELICIOASE.

Salată cu leguminoase

Salata cu leguminoase. Folosiți leguminoase pentru a adăuga proteine ​​în salate.

Când te grăbești, nu este nimic mai ușor și mai simplu decât să te faci o salată de legume și leguminoase. Leguminoasele sunt „All-in-One” din alimente: bogate în proteine, bogate în carbohidrați de calitate, bogate în fibre, vitamine și minerale și sărace în zahăr și grăsimi (excepție fac arahidele). Puteți varia cu ce doriți și aveți acasă. Propun această combinație:

INGREDIENTE:
  • Canoane
  • Roșie cherry
  • Ceapa rosie
  • Morcov ras
  • Sfeclă
  • 150 gr năut gătit
  • 15 gr de nuci tocate
  • O mână de stafide
  • Un strop de EVOO și oțet de cidru de mere după gust.
Burrito vegan cu soia texturată

Soia texturată este foarte versatilă și hrănitoare, există multe modalități de a o prepara. Soia texturată este un bun substitut pentru carne.  Acesta este unul dintre preferatele mele:

INGREDIENTE:
  • Tortilla de grâu sau porumb
  • Roșie
  • Ardei roșu și verde
  • Praz și / sau ceapă
  • Pătrunjel sau combinația de condimente pe care o doriți
  • Soia texturată (40 gr uscată)
  • Roșie zdrobită sau roșie prăjită
  • Avocado sau guacamole
PREGATIRE:
  1. Mai întâi: hidratați soia texturată într-un castron cu apă caldă timp de 20 până la 30 de minute, scurgeți apa și lăsți-o pentru mai târziu.
  2. Într-o tigaie cu un strop de EVOO încălzit anterior, se sotează roșia, ardeii, prazul și ceapa.
  3. Adăugați condimente după gust.
  4. Când toate legumele sunt bine făcute, adăugați sosul de soia și roșii texturate după gust. Acoperiți tigaia și micșorați focul câteva minute.
  5. Într-o altă tigaie, încălziți fajitele pe ambele părți pentru câteva secunde
  6. Umpleți cu amestecul anterior și guacamolul sau avocado îl putem adăuga în momentul consumului

*** Aceste fajitas pot fi făcute exact la fel, dar în loc de soia texturată, le putem schimba cu tofu sau heura.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Grăsimile sunt sănătoase?

Grăsimile sunt sănătoase? Mulți pacienți mă întreabă adesea despre rolul grăsimilor într-o dietă sănătoasă, deoarece au auzit sau citit că nu ar trebui să le consume pentru a evita acumularea lor în organism. Ei bine, atâta timp cât majoritatea grăsimilor consumate sunt din surse sănătoase și, evident, acordând atenție cantităților, acestea pot fi încorporate într-un plan de alimentație sănătoasă, chiar și pentru pierderea în greutate.

Ce sunt grăsimile sănătoase?

Grăsimile sănătoase sunt cunoscute sub numele de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Grăsimile polinesaturate conțin acizi grași omega 3 și omega 6. Studii științifice recente arată că grăsimile mononesaturate pot reduce bolile cardiovasculare cu 30%.

  • Grăsimile mononesaturate sunt cele care reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare și care stau la baza dietei mediteranene. Aceste grăsimi sănătoase sunt și o sursă bogată de vitamina E. Grăsimine mononesaturate se regasesc în: măsline, avocado, nuci, migdale, caju, semințe de susan, semințe de dovleac, ulei masline, ulei de canola sau uleiuri din nuci.
  • Grăsimile polinesaturate se regasesc în general în uleiurile vegetale și sunt renumite pentru reducerea colesterolului și a trigliceridelor, mai ales atunci cand sunt consumate în locul grăsimilor saturate. Acizii grasi Omega 3 fac parte din categoria grăsimilor polinesaturate și se regăsesc în peștele gras precum somonul, macroul sau tonul, dar și în semințele de in și nuci.

Omega 3 ne ajută:

  • Menține funcționarea adecvată a creierului
  • Scade inflamația
  • Poate reduce simptomele depresiei, demenței, cancerului, artritei etc…

Grăsimile sunt foarte importante într-o dietă sănătoasă:

  • Ele oferă corpului nostru un strat protector care ne izolează organele
  • Mențin temperatura normală a corpului
  • Ne ajută să digerăm vitaminele liposolubile, cum ar fi A, D, E și K
  • Păstreză sănătoase celulele, hormonii, țesuturile, părul, pielea și unghiile
  • Acesta furnizează componenta structurală a multor membrane celulare, care sunt esențiale pentru dezvoltarea celulară și care transportă rapid diferite mesaje (hormoni) prin corpul nostru.

Atenție la excesul de Omega 6!

Uleiurile vegetale (cum ar fi soia, floarea-soarelui, porumbul, semințele de bumbac, uleiul de susan etc.) au un conținut ridicat de acizi grași omega 6, care, deși își îndeplinesc funcția, sunt consumați în prezent în exces, mai ales în comparație cu omega 3 conform unui USDA (Raportul Departamentului Agriculturii al Statelor Unite), americanii ingeră aproape 20% din caloriile lor din ulei de soia din cauza consumului ridicat de alimente ultraprocesate.

Dar care este problema?

Omega 6 este proinflamator, iar inflamația din organism poate fi un factor în creșterea riscului de boli de inimă. De fapt, un aport ridicat de omega 6 a fost asociat cu o creștere a bolilor inflamatorii. Pe de altă parte, studiile arată că o proporție mai mică de omega 6 și o proporție mai mare de omega 3 pot reduce riscul de boli cronice.

Cum putem reduce consumul de omega 6?

Consumați produse neprelucrate sau prelucrate minim. Evitarea sau reducerea alimentelor ultraprocesate va preveni consumul excesiv de omega 6, deoarece acestea sunt foarte abundente în acest tip de alimente.

Este recomandabil să includeți grăsimile într-o dietă sănătoasă pentru pierderea grăsimii corporale?

Da, în funcție de cantități, puteți include grăsimi sănătoase în ziua dvs. De fapt, ele oferă mai multă sațietate, un gust și o textură mai bune la mese, motiv pentru care dieta va fi mai variată și mai apetisantă…

Dar cât pot mânca?

Acest lucru va depinde întotdeauna de stilul tău de viață, de obiectivele tale fizice și de sănătate, de digestia ta, de nivelul tău de activitate fizică și exercițiu și de genetica ta. Cu toate acestea, controlând porțiile și cantitățile, le puteți include în toate mesele și chiar în gustări. Depinde, desigur, de proporția de proteine ​​și carbohidrați.

Ceea ce este adevărat este că, la fel cum puteți acumula grăsimi consumând un exces de grăsimi sănătoase, puteți acumula grăsimi cu proteine ​​sau carbohidrați (consumându-le în exces).

Cum le putem include? Exemplu de cantități recomandate pe zi:

Mic dejun: 1 linguriță de ulei de măsline
Gustare: o mână de nuci
Mâncare: Includeți semințe de floarea-soarelui în salată
Cina: ½ unitate de avocado copt cu un ou

Recomandari WEIDER: