Publicat pe

Micronutriția: suplimente

Micronutriția: suplimente pentru sănătate. Sportivii din orice disciplină se interesează – în mod obișnuit – despre suplimentele sportive (vitamine, proteine,…) care îi ajută să se mențină în formă sau – care îi ajută să își depășească recordurile personale. Dar… pandemia globală și interesul de a găsi un posibil remediu au făcut să se vorbească tot mai mult despre imunitate și întărirea sistemului imunitar.

În fapt boala este un rezumat a ceea ce mănânci, ce bei, ce crezi, ce respiri, dar cel mai important: Ce nu elimini!

Micronutriția

În prezent există un nou termen în suplimentare care este deosebit de relevant, este Micronutriția. Micronutriția constă în menținerea sănătății și tratarea diferitelor boli prin suplimentarea cu vitamine și micronutrienți care se găsesc în mod normal în organism și în alimente. Micronutriția restabilește echilibrul chimic al organismului prin suplimentarea nutrițională cu: vitamine, minerale, aminoacizi și acizi grași. Micronutriția este dedicată restabilirii echilibrului chimic în organism, realizând echilibrul nutrițional pentru prevenirea și tratarea bolilor.

Melatonina

Mulți dintre voi ați auzit de melatonină. În ultimii doi ani, mai multe laboratoare farmaceutice au dezvoltat un supliment sau un medicament pe bază de melatonină. Melatonina este un hormon prezent in toate organismele vii cu concentratii care variaza in functie de ciclul zi/noapte, motiv pentru care ajuta la somn. Melatonina este de fapt considerată un neurohormon, cu funcții care afectează direct și mai ales fiziologia circadiană.

Melatonina este sintetizata din neurotransmitatorul serotonina si pigmentul malanin. Pe lângă efectele sale asupra fiziologiei circadiane, melatonina are proprietăți antioxidante. Doza mică de melatonina reduce toleranța la glucoză și sensibilitatea la insulină. Unele medicamente pot scădea nivelul melatoninei, cum ar fi AINS (ibuprofen,…) beta-blocante (atenolol,…) și altele (diazepam, diuretice, contraceptive,…). Există mai multe studii care descriu modul în care melatonina stimulează sistemul imunitar.

Vitamina D

Vitamina D joacă un rol foarte important printre suplimentele pentru sănătate. Există din ce în ce mai multe publicații care îi susțin importanța.

Studii privind deficitul de vitamina D la sportivi:

Găsim studii care arată deficiență de vitamina D la sportivi, mai ales iarna sau în țările cu soare puțin, cu afectare a performanței (Magge et al, 2013) și studii ulterioare confirmă aceste rezultate, de exemplu desfășurată la Centrul de înaltă performanță Sant Cugat del Vallés (Barcelona). Cu 408 sportivi de elită, cu o vârstă medie de 22,8 ani și un total de 34 de sporturi diferite, s-a constatat că doar 18% aveau niveluri optime de vitamina D. Această deficiență predomină în sporturile de sală față de sporturile în aer liber. Această deficiență a fost observată la 87% dintre sportivi, chiar și vara (Valtueña, 2014).

Deficiența de vitamina D este o problemă relevantă, deoarece poate afecta negativ performanța fizică și recuperarea. În același timp, comunitatea științifică a confirmat că nivelurile optime de vitamina D ar îmbunătăți aspecte precum forța, puterea, rezistența sau capacitatea aerobă. Diverse publicații raportează vitamina D la forța musculară, proporția și diametrul fibrelor musculare de tip 2, coordonarea neuromusculară și adaptarea cardiovasculară la exerciții (Koundourakis, 2014; Owens, 2018; Todd, 2015).

Vitamina D are o relație foarte importantă și complexă cu sistemul imunitar. Nivelurile adecvate ale acestei vitamine ajută la întărirea sistemului imunitar și asigură că celulele imunitare comunică și funcționează corect. Pe de altă parte, s-a demonstrat că vitamina D scade infecțiile respiratorii.

Vitamina C

Cine nu a auzit de vitamina C? Această vitamină este un antioxidant puternic, solubil în apă. Acționează ca un cofactor pentru numeroase enzime implicate în biosinteza colagenului, carnitinei și a unor neurotransmițători. Este o vitamina esentiala deoarece oamenii nu au capacitatea de a o sintetiza. Funcția acestei vitamine constă în capacitatea de a reduce un număr mare de reacții biochimice.

  • Vitamina C donează electroni la 8 enzime: trei în hidroxilarea colagenului, două în biosinteza carnitinei și alte trei în biosinteza hormonilor și aminoacizilor.
  • Intervine în sinteza hormonilor sistemului nervos (dopamină,…).
  • Are o acțiune de protecție cardiovasculară.
  • Acționează la nivelul limfocitelor, activarea neutrofilelor.

Există literatură științifică abundentă care leagă vitamina C de tratamentul diferitelor virusuri (Jariwalla RJ) precum virusul gripal, gripa aviară (Ely JT), virusul herpesului (Byun SH) sau virusul zika (Gonzalez MJ). Au fost studiate mai multe intervenții farmacologice complementare cu acțiune imunomodulatorie la pacienții critici cu COVID-19, cum ar fi macrolide, corticosteroizi, inhibitori de ciclooxigenază-2, sirolimus, statine și vitamina C (Arabi YM). Mai multe studii clinice sunt în curs de desfășurare cu vitamina C administrată intravenos pentru tratamentul COVID-19 (studiu clinic: NCT04264533, NCT04323514).

Zinc

Zincul este un mineral care este prezent în numeroase procese metabolice. Este un catalizator pentru aproximativ 2.000 de enzime, cuprinzând 6 clase (hidrolază, transferază, redoxază, ligază, liază și izomerază). Prin urmare, zincul este esențial din punct de vedere biologic pentru multe procese celulare, inclusiv creșterea și dezvoltarea, cum ar fi sinteza ADN-ului și transcripția ARN (Overbeck S). Până la 63% din zinc se găsește în mușchi sau oase și 20% în piele, restul fiind larg distribuit în concentrații variabile în diferitele țesuturi ale corpului.

Deficiența de zinc provoacă atrofie timică, limfopenie și răspunsuri incorecte ale limfocitelor (Shankar AH). Zincul contribuie la formarea anticorpilor (Wang Y). Pacienții cu infecții ale tractului respirator superior pot scurta durata și severitatea simptomelor cu doze mari de vitamina C și aport crescut de zinc la debutul simptomelor (Maggini S). Zincul împreună cu seleniul reduce frecvența și severitatea infecțiilor respiratorii (Girodon F).

Quercetina

Quercetina este un pigment natural solubil în apă aparținând flavonoidelor, care se găsește în alimente vegetale precum ceapa, merele, ceaiul verde și vinul negru și roșu… Un studiu al Universității din California pe bicicliști de elită a observat o îmbunătățire a performanței după ingestie de quercetină timp de 6 luni. Potrivit cercetătorilor, datorită efectului său antiinflamator, s-ar justifica că sportivii studiați au obținut o îmbunătățire notabilă în ultimii 5 km.

Studii recente indică faptul că quercetina ar putea împiedica virusul să intre în celule prin blocarea receptorului ACE2 (Smith). Vor fi necesare mai multe studii pentru a determina această acțiune și a determina mecanismul ei de acțiune.

Glutamina

Alte suplimente în creștere acum sunt: ​​Glutamina, acest aminoacid este de mare importanță pentru sistemul imunitar și în intestin, al doilea creier al nostru. Acidul alfa lipoic, n-acetilcisteina… sunt adaptogeni care devin din ce în ce mai relevanți.

L-glutamina este un aminoacid semiesențial. Aceasta înseamna că, atunci când este sub un stres puternic, corpul nu îl poate produce în cantități suficiente. Consecințele carențelor sunt cunoscute. Datorită rezultatelor extrem de bune arătate de studiile științifice, acum este imposibil de imaginat ca un culturist profesionist să nu ia suplimente pe bază de glutamină.

Glutamina este consumată sub stres extrem, de exemplu, atunci când se fac antrenamente intense. Deoarece glutamina constituie circa 60% din aminoacizii din musculatura scheletică, este foarte importantă înlocuirea glutaminei pierdute în timpul antrenamentelor.

ATENȚIE! A nu se confunda glutamina cu aminoacidul neesențial acid glutamic.

Recomandari WEIDER:

  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    139,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Glutamine Pack Duo 2x300g PROMO

    144,00 lei
    Adaugă în coș
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Beneficiile expunerii la soare

Beneficiile expunerii la soare. Incă din primii ani de viaţă, petrecerea timpului in bătaia razelor calde de soare joacă un rol esenţial în dezvoltarea normală si mentinerea stării de sănătate. Iar o piele în nuanţe arămii conferă o strălucire aparte şi te face mai atrăgător…

De ce se bronzează corpul nostru?

Bronzul este de fapt un răspuns al pielii – ca o apărare împotriva razelor UVA. Pentru a se proteja de daune ulterioare, pielea produce mai multă melanină – acesta este pigmentul care o întunecă.

Și ca orice lucru trebuie facut CU MĂSURĂ și – întotdeauna – cu protecție! Expunerea la soare este benefică pentru organismul uman si asta pentru ca este principala sursa de vitamina D (vitamina esentiala pentru ca organismul sa absoarba calciul – care mentine oasele puternice si sanatoase).

Beneficiile expunerii la soare

Dintre beneficiile expunerii la soare se remarcă următoarele:

  • Răspuns muscular îmbunătățit.
  • Îmbunătățește rezistența.
  • Crește răspunsul imun.
  • Reduce incidența infecțiilor respiratorii.
  • Scade colesterolul din sange.
  • Crește hemoglobina din sânge.
  • Îmbunătățește capacitatea cardiovasculară.
  • Stimulează terminațiile nervoase.
  • Îmbunătățește respirația, în special la astmatici.
  • Promovează sinteza vitaminei D pentru calcificarea oaselor.

Și, pe lângă toate aceste beneficii, pielea noastră devine mai frumoasă! Dar… să nu uităm! Să alegem orele potrivite și să nu ne expunem prea mult. De aceea, o opțiune bună este să pregătim pielea DIN INTERIOR! Acesta este primul pas pentru a îmbunătăți bronzarea.

Cum să accelerăm bronzarea?

Studiile arată că există alimente care, datorită substanţelor conţinute, accelerează procesul de bronzare. Vitamina A și în special beta-carotenul sunt responsabile pentru creșterea producției de melanină în piele, care, așa cum am spus la început, este pigmentul responsabil pentru a da culoare pielii. Așadar, beta-carotenul va fi principalul tău aliat pentru a accelera procesul.

Localizarea betacarotenului în alimente este destul de ușoară și logică: ar trebui să căutăm fructe și legume portocalii, roșii, galbene sau verzi.

  • Morcov
  • Dovleac
  • Portocale, grepfrut
  • Piersici, caise
  • Rosii
  • Pepene
  • Spanac

Pe langa alimente, putem suplimenta cu produse menite sa ne pregateasca pentru un bronz spectaculos. Ca de exemplu SUN BRONZE, din linia noastră Weider Gummies. Gume cu beta-caroten și vitamina A concepute pentru a avea grijă de piele și pentru a ne ajuta să ne bronzăm. În plus, conțin și luteină și zeaxantina, doi pigmenți care protejează sănătatea ochilor.

Măsuri de precauție

Rețineți întotdeauna că soarele aduce multe beneficii sănătății dvs. dar… trebuie sa luati cateva măsuri de precauție:

  • PREGĂTIȚI-VĂ PIELEA CU 15 ZILE ÎN AVANS: după cum am menționat, consumând alimente care sporesc producția de melanină, există chiar și creme care ajută.
  • PROTEJAȚI-VĂ PIELEA: cremele de protecție solară sunt esențiale, ar trebui să vă puneți protecție solară înainte de a pleca de acasă și frecvent după aceea daca sunteți expus.
  • LIMITAȚI-VĂ EXPUNEREA LA SOARE: și evitați orele cuprinse între 12 și 4 după-amiaza.
  • HIDRATAZĂ-TE: super important, bea apă pe tot parcursul zilei și mai ales când ești expus la soare. Purtați șapcă sau pălărie: pentru a preveni ca razele soarelui să cadă direct pe față și pe cap.
  • OCHII: nu uitați ochelarii de soare!

Recomandari WEIDER:

  • Calcium Up

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 40jeleuri

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • jeleuri cu colagen

    Collagen Gummies 50 jeleuri cu colagen

    43,00 lei
    Adaugă în coș
  • sun bronze gummies

    Sun Bronze 40gummies

    51,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Antrenamentul de post

Antrenamentul de post. Cine nu a auzit de antrenamentul de post? La fel cum mulți neagă categoric beneficiile acesteia, alții cred cu fidelitate în această strategie, dar ce spun dovezile științifice?

Ce este antrenamentul de post?

Pentru cei care nu-l cunosc, antrenamentul de post este o strategie care se aplică la bicicliști și alergători, cu scopul de a promova o mai mare utilizare a grăsimilor în timpul efortului, și – în acest fel – de a îmbunătăți procesul de ardere al grăsimilor. Dar… oare sunt beneficii doar în ceea ce priveste nivel de grăsime și greutatea corporală? 

În urmă cu doi ani am decis să investighez această temă, pentru lucrarea mea de master. Am lucrat cu 2 alergători care au făcut o alergare de 10 km înainte de experiment. Au fost efectuate măsurători antropometrice precum greutatea, pliurile pielii, perimetrul și diametrul, precum și mai multe teste de alergare care măsoară variabile metabolice și de performanță.

Experimentul a fost efectuat timp de 6 săptămâni, culminând cu încă o cursă de 10 km. Rezultatele au fost: o îmbunătățire a greutății corporale și a grăsimii corporale, prin comparație cu un alt subiect care nu s-a antrenat în post. Schimbările pozitive se regăsesc în pragurile de competiție, adică îmbunătățiri care i-au permis o viteză mai mare în cursa de 10 km. Desigur, concluziile mele au fost că acest tip de strategie poate oferi o îmbunătățire a performanței eforturilor de alergare.

Chiar functioneaza?

Astăzi sunt multe dovezi, asupra sportivilor de anduranță și nu asupra persoanelor relativ active care vor să piardă grăsimea corporală. Dovezile științifice vorbesc despre rezultate pozitive în ceea ce privește:

  • o îmbunătățire a ratei de oxidare a grăsimilor
  • o creștere a enzimelor care sunt implicate în lipoliză
  • scăderea trigliceridelor intramusculare (grăsimi)
  • creșterea hormonilor care stimulează mobilizarea grăsimilor (lipoliză)

Dar aproape niciunul dintre studii nu au arătat un beneficiu direct al pierderii grăsimii corporale. Adică nu există dovezi științifice cu adevărat sustenabile care să arate că efectuarea acestui tip de strategie crește pierderea de grăsime corporală.

Iar motivul simplu este că indiferent cât de multă grăsime este mobilizată în timpul antrenamentului de post, organismul NU POATE folosi toți acești acizi grași ca energie.

Concluzie

În opinia mea, antrenamentul de post a fost înțeles greșit. Deși este adevărat că la sportivi pot fi obținute rezultate pozitive de performanță (timp de cursă, capacitate submaximală etc.), antrenamentul de post nu este pentru persoanele active care fac sport câteva zile pe săptămână, și doresc să slăbească mai multă grăsime corporală. Există foarte puține dovezi științifice care să susțină beneficiul la nivelul compoziției corporale.

Totuși, nu este totul negativ, exercițiile cardiovasculare de post ne pot ajuta la prevenirea problemelor diabetului, chiar ne poat activa dimineața. Iar daca esti o persoana care face miscare fara sa ia micul dejun, iti recomand urmatoarele:

  • antrenament cardio de intensitate scăzută spre moderată, adică mers în ritm rapid sau jogging.
  • să fi consumat o cină cu o zi înainte cu cel puțin o porție de carbohidrați.
  • recuperează-te după antrenament sau după micul dejun, cu o proteină din zer cu glutamină pentru a promova recuperarea musculară, cum ar fi magnificul Premium Whey de la Weider.

Pentru alte exerciții cardiovasculare precum HIIT, care are multe dovezi la nivelul pierderii de grăsime, este mai bine să nu le faci pe stomacul gol.

Sper că cu acest articol ați învățat puțin mai multe despre acest subiect și să vă ajutați să trageți propriile concluzii.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

O viață plină de energie

O viață plină de energie. Cuvântul (vita)mine, așa cum spune și numele, reprezintă compusi esențiali pentru „viață (vita)” care, atunci când sunt ingerati în cantități optime, permit și facilitează îndeplinirea corectă a funcțiilor vitale, inclusiv obținerea energiei necesare.

Cât ar trebui să iau dacă sunt sportiv?

Estimările zilnice recomandate pentru anumite vitamine sau valorile nutritive de referință (VNR) sunt stabilite pentru un adult obișnuit, iar aceste estimări nu iau în considerare diferitele niveluri de activitate fizică. Aceste valori sunt orientative, iar cantitățile trebuie adaptate nevoilor particulare ale fiecărui om. În special cea a anumitor vitamine și minerale care sunt cheia performanței sportive, refacerii și, în ultimă instanță, sănătății celor dintre noi care facem zilnic mișcare fizică, supunându-ne organismul la cerințe fizice mai mari decât „omului obisnuit”.

Tine minte ca o alimentatie variata bazata pe fructe, legume, cereale si diverse surse de proteine ​​ne ofera o mare varietate de vitamine si minerale, însa exista perioade ale anului in care suplimentarea cu vitamine este necesară din multe motive. Fie că sunt perioade în care alimentația nu poate fi atât de variată și sănătoasă pe cât se recomandă, perioade de maximă solicitare psihofizică sau, de exemplu, luni de expunere redusă la lumina solară, toate necesită o suplimentare de vitamine și minerale care să asigure menținerea sănătății optime.

All Day Energy

Prin urmare, luând la micul dejun All Day Energy, care conține 12 vitamine, 9 minerale, antioxidanți și extract din Ceaiul Verde, îți asiguri cantitatea zilnică de vitamine și minerale necesară pentru a înfrunta ziua cu toată energia.

Informații nutriționale Per 2 capsule

  • Vitamina A 800μg (100%*)
  • Vitamina D 5μg (100%*)
  • Vitamina E 10 mg (83%*)
  • Vitamina C 64 mg (80%*)
  • Tiamină 1,2 mg (109%*)
  • Vitamina B2 1,5 mg (107%*)
  • Niacină 17 mg (106%*)
  • Vitamina B6 1,2 mg (86%*)
  • Acid folic 200 μg (100%*)
  • Vitamina B12 1,1μg (44%*)
  • Biotină 60μg (120%*)
  • Acid pantotenic 6,4 mg (107%*)
  • Magneziu 258 mg (69%*)
  • Fier 12,6 mg (90%*)
  • Zinc 10 mg (100%*)
  • Mangan 0,72 mg (36%*)
  • Seleniu 36,2 µg (66%*)
  • Iod 150 μg (100%*)
  • Extract de ceai verde 160 mg
    • din care EGCG (Epigallocatechin Gallate) 25 mg
    •  din care cofeină 12,8 mg
    • *%NRV: Aport mediu de referință pentru adulți

Ce ne oferă fiecare vitamină și mineral?

  • Prezența vitaminelor antioxidante A, C, E, care împreună cu extractul EGCG de Ceai Verde și Seleniu combate stresul protejând celulele de deteriorarea oxidativă.
  • Suplimentarea cu vitamina D, mai ales în perioadele de expunere scăzută la lumina soarelui, asigură funcționarea optimă a sistemului imunitar și întărirea corespunzătoare a oaselor.
  • Având în vedere sinergia dintre vitamina C și fier, prezența sa în All Day Energy asigură mobilizarea intracelulară și reținerea fierului absorbit după aport, realizând efecte mai benefice asupra indicilor decât suplimentarea numai cu fier.
  • Suplimentarea cu vitamina C în timpul exercițiilor intense poate reduce incidența infecțiilor tractului respirator superior prin îmbunătățirea imunității.
  • Combinația de vitamine B precum B1, B6 și B12 poate crește nivelul de serotonină și poate îmbunătăți abilitățile motorii, motiv pentru care sunt recomandate în sporturile în care tehnica și precizia sunt decisive.
  • La fel, prezenta B12 foarte importanta – in special pentru sportivii vegetarieni – iar Magneziul va servi la compensarea pierderii acestui mineral prin transpirate – in timpul antrenamentului, – permitand procesul corespunzator de contractie si relaxare musculara.

All Day Energy nu este doar o combinație de vitamine și minerale pentru sportivi! Acesta îți dă „o viață plină de energie”.

Referinte:

Ajutoare nutriționale ergogenice pentru persoanele care fac exerciții fizice. Document de consens. FEMEDE 2011
Suplimente de vitamine pentru sportiv? J.A Villegas. FEMED 2005
Vitamina D și sistemul imunitar. Cynthia Aranow. Jurnalul de cercetare medicală 2011

Recomandari WEIDER:

  • All Day Energy 90 capsule

    40,00 lei
    Adaugă în coș
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • complex multivitamine

    Green Vitamin Complex de Multivitamine 90tab

    71,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Colagenul

Colagenul este o proteină pe care corpul nostru o produce în mod natural și este compusă din fibre. Colagenul este nutrientul care face parte din structura tuturor țesuturilor conjunctive și reprezintă o treime din numărul total al proteinelor prezente în corp. Colagenul, împreună cu elastina, proteina care ajută țesuturile să își revină la forma inițială imediat după o contracție, asigură o funcționalitate optima a întregului organism, în special a oaselor, articulațiilor și a pielii. Altfel spus, acesta este ca un fel de „clei” care ține împreună structura corpului.

Collagen de la Weider este un clasic

Compoziția sa este una dintre cele mai bune de pe piață și multe mărci au adoptat o formulă similară. Dacă aș dori să subliniez ceva despre Collagen este calitatea sa ridicată și proporția echilibrată a componentelor sale. Mai presus de toate, vreau să scot în evidență vitamina C, deoarece este esențială pentru formarea corectă a colagenului.

Aportul de colagen din acest produs este in peptide. Pentru ca aceste peptide să se lege corect avem nevoie de vitamina C. Pe de altă parte, aportul de acid hialuronic este un alt factor în calitatea produsului. Acidul hialuronic este o polizaharidă care asigură hidratarea și este dispusă între celule și fibre de colagen, având astfel o funcție structurală fundamentală. În plus, acidul hialuronic se găsește în lichidul articular, realizând o lubrifiere optimă pentru a menține sănătatea articulației în sine. Este ca și cum ai folosi ulei pe balamalele ruginite ale ferestrelor sau ușilor. Dar utilizarea lui nu este utilă doar în cazurile în care balamaua este ruginită (osteoartrita,…), utilizarea sa fundamentală este preventivă.

Recomandarea mea este să folosiți Colagenul preventiv și in cicluri. Prin cicluri înțeleg că îl putem folosi pe o perioadă de 2, 3, 4 luni și să ne „odihnim” în memontul în care ne adaptăm la alte tipuri de suplimente (proteine, BCAA,…)

Colagenul articular (Joint Collagen)

Un alt supliment de la Weider este Joint Collagen, unul dintre cele mai complete produse de pe piata. Îl definim ca un condroprotector, dar în sensul cel mai larg al cuvântului și unde acțiunea sa, care este determinată de compoziția sa bogată, înseamnă că are o gamă largă de posibilități. În acest produs, nu numai colagenul este protagonist, ci și siliciul, turmericul. Compoziția sa oferă o gamă largă de posibilități de utilizare și am putea rezuma că utilizarea sa ar fi indicată și preventiv și ca tratament.

Ne va ajuta să prevenim accidentările. Colagenul Articular ar putea fi folosit preventiv – în timpul sezonului – când exista o schimbare semnificativă a planului de antrenament din cauza creșterii antrenamentelor de mare intensitate.

După părerea mea, acolo unde joacă un rol fundamental și asta ar fi în combinație cu kinetoterapie, osteopatie…, accidentări sportive. O tendinopatie acuta sau cronica, o leziune articulara, sau o entorsa, chiar si in contracturile musculare (datorita actiunii relaxante a magneziului, datorita actiunii antiinflamatorii a turmericului…). În caz de vătămare, trebuie determinat momentul administrării și acest lucru trebuie indicat doar de un profesionist din domeniul sănătății.

NOU! Collagen Gummies

Ingredientele din jeleurile cu colagen Weider au fost atent selectate pentru a stimula producția de colagen, ajutând la prevenirea degenerării osoase și cartilajelor. În plus, formula sa excepțională fără zahăr este perfectă pentru a proteja pielea de îmbătrânire și stres oxidativ, menținând-o astfel netedă și tânără pentru mai mult timp.

NOU! Beauty Gummies

Dacă vrei să ai o piele luminoasă, păr lucios și unghii rezistente avem soluția perfectă: Weider’s Beauty Gummies. Acesta contine colagen hidrolizat care – printre nenumăratele sale beneficii – oferă o structură elastică pielii și contribuie la întărirea oaselor.

Recomandari WEIDER:

  • Collagen 300g Colagen pulbere

    62,00 lei
    Adaugă în coș
  • Joint Collagen 300g

    101,00 lei
    Selectează opțiunile
  • beauty gummies

    Beauty Gummies 40jeleuri

    35,00 lei
    Adaugă în coș
  • jeleuri cu colagen

    Collagen Gummies 50 jeleuri cu colagen

    43,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Zahărul

Zahărul este unul dintre cei mai des întâlniți aditivi din alimentele ultraprocesate pe care le cumpărăm și le consumăm frecvent. Adaugă o dulceață plăcută gustului alimentelor noastre, dar, din păcate, are multe efecte adverse asupra sănătății noastre.

Ce tipuri de zahăr există?

Când vine vorba de zahăr, este important să facem distincția între două tipuri: „nerafinat” și „procesat”. Zahărul nerafinat se referă la alimente integrale care conțin în mod natural zahăr, cum ar fi fructele, legumele, cerealele și leguminoasele, care ne oferă, de asemenea, nutrienți. Cu toate acestea, zahărul procesat se găsește în multe alimente pe care le cumpărăm zilnic din supermarketurile noastre, cum ar fi pâinea albă, băuturile răcoritoare, bomboane, biscuiți și, în general, orice etichetat „scăzut în grăsimi”. Numim acest întreg grup ultraprocesat, iar acest tip de produs ne face să consumăm o cantitate inutilă de zahăr.

De ce ne crește zahărul apetitul?

Să încercăm să explicăm procesul pe care îl trece corpul nostru atunci când consumăm mai mult zahăr decât ar trebui. Când depășim nivelurile recomandate de aport, există o eliberare mai mare de insulină din pancreas. Acest lucru se datorează faptului că funcția principală a insulinei este de a normaliza nivelul zahărului din sânge. Prin urmare, atunci când nivelul zahărului din sânge crește brusc, corpul nostru pompează o cantitate mare de insulină în fluxul sanguin. Acest vârf provoacă un dezechilibru, determinând scăderea nivelului de zahăr din sânge, declanșându-ți apetitul.

Atunci când corpul nostru, în loc să se simtă mulțumit sau sătul, ceea ce face este să ceară mai multă hrană pentru a calma pofta de mâncare. Cauzând nevoia de a mânca în exces.

Ar trebui să-l eliminăm dintr-o dietă sănătoasă?

În acest moment vom găsi opinii diferite. Consumul de zahăr și o dietă sănătoasă nu sunt incompatibile. Nu este nimic rău să-l avem în bucătărie sau să îl mănânci din când în când. Dar dacă îl mănânci în mod regulat, atunci ar trebui să schimbi felul în care mănânci. Pentru că, în timp, pancreasul tău va începe să slăbească, amenințăndu-i în cele din urmă capacitatea de a produce insulină și, prin urmare, dezvoltând boli precum diabetul.

Deci, cum le controlăm consumul?

Ca orice, cheia este în moderație. Mai ales dacă stilul tău de viață necesită multă energie, zahărul poate fi foarte util ca combustibil pentru organismul tău. După un antrenament, nivelul zahărului din sânge tinde să scadă, lăsându-te obosit și înfometat. Încorporarea cantității potrivite de zaharuri brute va crește insulina la un nivel sănătos, ceea ce crește aminoacizii, elementele de bază ale mușchilor, iar mușchii și corpul dumneavoastră vor obține o recuperare optimă.

Pe site-ul nostru poți găsi alternative sănătoase pentru gustările sau micul dejun, mai ales dacă, așa cum am menționat, de obicei te antrenezi sau duci un stil de viață destul de activ.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, cantitatea maximă de zahăr adăugată pe care ar trebui să o consumați într-o zi este:

  • Bărbați: 150 de calorii pe zi (36 de grame sau 9 lingurițe).
  • Femei: 100 de calorii pe zi (25 de grame sau 6 lingurițe).

Cea mai bună modalitate de a vă limita aportul zilnic de zahăr este să evitați alimentele excesiv procesate. Dacă vrem să ne satisfacem pofta de dulce, putem opta oricând pentru alimente care conțin în mod natural zahăr, precum fructele. Cu toate acestea, toți suntem diferiți, așa că uneori este nevoie de puțină experimentare pentru a găsi cantitatea potrivită pentru fiecare persoană, deși cea mai bună regulă de bază de urmat pentru a avea grijă de tine este: cu cât mănânci mai puțin zahăr, cu atât mai bine.

Autor: weider

Recomandari WEIDER:

  • Peanut Butter Smooth 1kg

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • Slim Choco Syrup

    Slim Chocolate Syrup 250ml

    35,00 lei
    Citește mai mult
  • sos barbeque

    Sos 0%

    20,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Crema proteică tartinabilă cu caramel sărat

    WHEY PROTEIN CREME caramel sarat

    26,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI

VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI. Descoperă beneficiile pe care ți le poate aduce acest super aliment – OUL. Inițial, a fost considerat un aliment de bază datorită valorii sale nutriționale ridicate (în anii 1950) iar ulterior, în anii 1970-80, s-a considerat că consumul acestuia ar trebui redus din cauza unui posibil efect dăunător asupra sănătății. In prezent si inca din anul 2000, oul este considerat un aliment fundamental, prezentand efecte benefice pentru sanatate.

COMPOZIȚIA ȘI VALOAREA NUTRIȚIONALĂ A OULUI

Oul este un aliment foarte eterogen și poate diferenția prin: coajă, gălbenuș și albuș.

Valoarea nutritivă a oului:

Gălbenuș de ou: 47% apă, 16% proteine, 34% grăsimi, 0,6% carbohidrați
Albuș de ou: 88% apă, 10% proteine, 0,03% grăsimi, 0,8% carbohidrați.

A. Proteină

Conținutul procentual de proteine ​​din ou (12%) este puțin mai mic decât cel al altor alimente proteice precum carnea (20%) și peștele (18%). Această proteină este distribuită eterogen între albus și gălbenuș, albusul fiind eminamente proteic, în timp ce gălbenușul conține, pe lângă proteine, întreaga fracțiune lipidică a ouului.

B. Lipide

Compoziția acizilor grași este favorabilă deoarece există un echilibru perfect între grăsimile saturate și nesaturate cu un raport AGI/AGS de 1,77. Acest raport este mai favorabil decât marea majoritate a cărnurilor (0,88 la miel, 1,12 la vită, 1,36 la porc).

Pe de altă parte, oul are un conținut ridicat de colesterol (400mg/100g).

În cele din urmă, este de remarcat în special faptul că fracția de acizi grași este modificabilă prin dietă. În ultimii ani, au apărut ouă îmbogățite în PUFA n-3 cu lanț lung (omega-3), precum EPA și DHA. Acest lucru a fost realizat cu furaje îmbogățite în acești acizi grași.

c. Minerale

Pentru a lua în considerare valoarea nutritivă a oului în raport cu mineralele, vom folosi acoperirea cantităților zilnice recomandate (DZR). Această acoperire în raport cu aportul de 2 ouă mari (120g) este de 8% pentru fier și zinc, 16% pentru fosfor, 11% pentru calciu, 4% pentru magneziu și 34% pentru seleniu.

d. Vitamine

Oul este unul dintre alimentele care reunește cele mai notabile concentrații de vitamine atât solubile în apă, cât și liposolubile. Toate vitaminele liposolubile au valori ridicate, în special K (62% din CDR) și au și o capacitate mare de acumulare, conform furajelor. Într-o măsură mai mică prezintă vitamina B2 (30%) și vitaminele A, D, B12 și acid folic care variază între 12 și 16%.

Variabilitatea compoziției ouălor

Diversi factori pot induce modificari in calitatea oului, care afecteaza si compozitia chimica si valoarea nutritiva. Elementele care pot fi modificate prin hrănirea găinilor includ unele minerale (iod, fluor, mangan), unele vitamine (A, E, K, B1, B2, B12, biotină, pantotenat, folat) și unii acizi grași, în special nesaturați (oleic), linoleic și linolenic,…).

CONSUMUL DE OUĂ ȘI COLESTEROLUL

Având în vedere recomandările de restricționare a aportului de ouă în anii 1970 și 1980, multe studii s-au dedicat stabilirii relației specifice dintre modificările consumului de ouă și impactul acestora asupra nivelului de colesterol plasmatic.

Concluziile privind efectele consumului de ouă indică faptul că, deși furnizează o cantitate mare de colesterol, acesta nu provoacă o creștere substanțială a colesterolului plasmatic și influența sa este neglijabilă asupra raportului LDL-colesterol (rău)/HDL-colesterol (bun).

CONSIDERAȚII IGIENICO-SANITARE

Oul, datorita structurii sale, este unul dintre cele mai sigure alimente. Din exterior spre interior există o serie întreagă de bariere care îl protejează de contaminarea externă. Prin urmare, este dificil ca oul să fie contaminat în timpul etapei de producție în fermă. Factorii de risc sunt cei care modifică structura cochiliei și a cuticulei exterioare. Din acest motiv, spălarea pentru îndepărtarea murdăriei nu este autorizată, deoarece ar îndepărta stratul care acoperă porii cochiliei de la intrarea microorganismelor.

Se știe că toxiinfecțiile alimentare, fie prin salmonelă, fie prin alt microorganism, se datorează manipulării incorecte a ouălor proaspete și a celor care nu au suferit modificări termice. Germenii nu se găsesc niciodată în interiorul oului.

OUL CA ALIMENT FUNCȚIONAL

Am putea evidenția câteva componente ale oului cu proprietăți pozitive pentru sănătate.

  • a) Caroteni: neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel deteriorarea celulelor.
  • b) Luteina si Zeaxantina: favorizeaza mentinerea functiilor vizuale.
  • c) Vitamina E: neutralizeaza radicalii liberi. Conținutul său în ou poate fi crescut prin adăugarea unui supliment în furaj.
  • d) acizi grași OMEGA-3 (DHA/EPA): reduc riscul bolilor cardiovasculare. Îmbunătățește funcțiile vizuale și mentale.
  • e) Colina: favorizeaza intretinerea si imbunatateste functiile cognitive, in special memoria.

Recomandari WEIDER:

  • All Day Energy 90 capsule

    40,00 lei
    Adaugă în coș
  • Calcium Up

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    77,00 lei
    Adaugă în coș
  • IMMUNE ADVANCED 60cps

    Reducere 25% 80,00 lei 60,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Ce este vârful glicemic?

Ce este vârful glicemic? În zilele noastre toată lumea devine din ce în ce mai conștientă că bunăstarea generală trece prin doi factori foarte importanți: un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată. Datorită acestui fapt, dacă pe de o parte procentul persoanelor supraponderale sau obeze este foarte mare, pe de altă parte numărul persoanelor care încearcă să prevină problema este în creștere. În principiu, acest lucru se realizează acționând asupra cantității de alimente consumate (scăzând), și asupra cantității de calorii care sunt arse (crescând activitatea fizică).

Acesta este deja un început bun, dar este foarte important să acordați atenție și calității alimentelor care sunt introduse și nu doar cantității, deoarece calitatea influențează și procesul de acumulare a grăsimii corporale. Unul dintre procesele principale este cel care reglează progresul glicemiei în timpul zilei. Prin urmare, este necesar să se cunoască mai bine așa-numitele „vârfuri glicemice”, responsabile de acumularea excesului de grăsime corporală.

Ce este vârful glicemic?

Vârful glicemic este definit ca si cantitatea maximă de zahăr din sânge care se înregistrează în urma oricărei mese, mai ales când consumati o porție de carbohidrați!

Cum se creează vârful glicemic?

Când consumi alimente care conțin carbohidrați, aceștia sunt digerați în tractul gastrointestinal, transformați în glucoză și absorbiți. Când sunt absorbiti în sânge, se înregistrează o creștere a zahărului din sânge (nivelul glucozei din sânge) și în consecință se identifică un „vârf glicemic”.

Ce efecte are vârful glicemic?
  • Când glicemia crește, pancreasul nostru produce imediat hormonul INSULINĂ cu scopul de a readuce nivelul de glucoză din sânge la valori normale. Pentru a face acest lucru, insulina acționează:
  • Prin promovarea utilizării glucozei în toate celulele corpului
  • Prin stimularea depozitării excesului de glucoză sub formă de grăsimi (trigliceride) în țesutul adipos
  • Prin prevenirea lipolizei (mobilizarea grăsimilor din depozite) datorită cantității abundente de glucoză care face inutilă utilizarea rezervelor de energie
  • În cele din urmă, insulina, stimulată de vârfurile glicemice, gestionează abundența resurselor energetice, depozitând glucoza sub formă de grăsimi și blocând utilizarea rezervelor.
  • Cu cât se înregistrează un vârf glicemic mai mare, cu atât cantitatea de insulină produsă este mai mare, ceea ce va readuce nivelul glicemic la valori chiar mai mici decât cele normale.

Această scădere rapidă are două efecte asupra corpului nostru:

  • mare parte din glucoză nu este folosită, ci se acumulează imediat sub formă de grăsime în țesutul adipos
  • revenirea prea rapida la niveluri scazute de zahar din sange reprezinta pentru organism o situatie de lipsa de combustibil si deci determina senzatia de pofta de mancare, deci aportul in continuare de alimente

În acest fel se creează un cerc vicios: cu cât absorb mai multă glucoză, cu atât vârful glicemic este mai mare; cu cât este mai mare vârful glicemic, cu atât va trebui să introduc mai multe alimente rapid. Este de la sine înțeles că acest lucru duce la un aport excesiv de calorii și la depozitarea în exces a grăsimilor.

Prin urmare, dacă înveți să controlezi vârful glicemic, poți controla acel sentiment enervant de foame care afectează mulți oameni și aportul excesiv de calorii. Dar cum poți să-l controlezi?

Modalitatea principală este alegerea alimentelor cu indice glicemic și încărcătură mai scăzute (glucide întregi, fructe cu coajă, legume și leguminoase bogate în fibre), care produc o creștere mai mică a glicemiei și un răspuns la insulină mai scăzut; alaturi de aceasta metoda, usor de aplicat de catre toti, exista posibilitatea folosirii unor suplimente specifice care sunt capabile sa echilibreze.

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II)

Mecanisme fiziologice sau instinct de a ne hrăni

Aportul alimentar este o parte importantă a comportamentului uman și, deși are o condiționare emoțional-socială foarte importantă, există mecanisme fiziologice care o reglează cărora li se acordă o importanță mai mare și care sunt cunoscute cu mai multă precizie. Acești factori multipli care s-au dovedit a fi legați de apetit și sațietate includ hormoni și diverși neurotransmițători. Există multe teorii, bazate pe aspecte biologice, care încearcă să explice cum își are originea senzația de foame. În general, putem spune că este influențată de diverși parametri biologici: cicluri circadiene, temperatura corpului, greutatea curentă, procentul de țesut adipos, masa musculară, nivelul de stres, ore de somn, deficite nutriționale, cicluri menstruale etc.

Foamea fiziologică este instinctul de a ne hrăni pentru a obține nutrienții de care corpul nostru are nevoie pentru a supraviețui și a funcționa corect. Foamea și sațietatea sunt controlate de sistemul nervos central înainte ca alimentele să ajungă în stomac. Este un mecanism care a fost optimizat de-a lungul evoluției și ne-a permis să supraviețuim.

Acest tip de foame se caracterizează prin a fi treptat, apărând după cel puțin 2-3 ore de la ultima masă și simți că chiar dacă nu mănânci imediat, te poți aștepta să mănânci mai târziu. Luați în considerare mai multe opțiuni alimentare deoarece accentul va fi pe hrănirea dvs., adică nu este dorința de a mânca un anumit aliment și nu îl asociați cu emoții negative, nu vă simțiți vinovat că simțiți foamea fiziologică.

Instrumente pentru consolidarea obiceiurilor alimentare sănătoase

Cunoașterea modului în care funcționează sistemul nostru de reglare a senzației de foame și de sațietate ne permite să distingem complexitatea naturii sale. Acest lucru face ușor să luați în considerare o strategie nutrițională de urmat pentru un tratament adecvat de slăbire. Să vedem ce instrumente pot îmbunătăți această situație, care se poate traduce în bunăstare și atingerea obiectivului stabilit.

Utilizarea suplimentelor nutritive care contribuie la îmbunătățirea compoziției corporale este populară. Ca și utilizarea oțetului de cidru de mere, care a câștigat multă popularitate în rândul persoanelor care doresc să slăbească. Studiile de până acum indică faptul că consumul de cidru de mere bogat în carbohidrați poate ajuta la slăbirea răspunsului glicemic și, eventual, la controlul glicemiei la diabetici.

Prin urmare, persoanele cu diabet sau care doresc să slăbească pot beneficia într-o oarecare măsură de pe urma consumului acestuia. Pe de altă parte, consumul de cidru de mere încetinește golirea gastrică, adică timpul necesar pentru ca stomacul să se golească după masă. Aceasta se traduce printr-o creștere a sațietății și, în consecință, printr-un consum mai mic de alimente; cu toate acestea, fiind un produs al recentei creșteri a interesului științific, este nevoie de mult mai multe cercetări.

Din perspectiva noastră, senzația este necesara pentru bunăstarea noastră, dar trebuie să învățăm despre asta. O dietă bazată pe impulsuri emoționale va modela persoana, în special relația cu luarea deciziilor despre ce să mănânce în funcție de emoțiile sale-relații alimentare cu nevoia de a obține o stare de plăcere, care predomină și împiedică senzațiile fiziologice. Cunoașterea factorilor emoționali ne va permite să muncim și să ne întărim obiceiurile sănătoase.

Concluzii

Prin urmare, tratamentul atunci când ne confruntăm cu o situație negativă de alimentație emoțională nu se bazează pe eliminarea alimentației emoționale menționate ca obiectiv principal. Mai degrabă, se bazează pe completarea cutiei de instrumente cu alte resurse și strategii de coping care însoțesc alimentația emoțională, precum și pe investigarea motivelor care duc la aceasta. Vă încurajăm să reflectați și să deveniți conștienți de modul în care diferite emoții vă afectează dieta.

Mergeți întotdeauna la un specialist pentru a vă ajuta să identificați corect diversele cauze care pot duce la situații de alimentație incontrolabile, precum senzația constantă de foame, lasă-te ghidat în utilizarea corectă a posibilelor instrumente și strategii!

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

 

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I)

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ. Te-ai întrebat vreodată de ce ne este foame? Pare evident, dar răspunsurile posibile sunt: ​​(1) Pentru că trebuie să ne satisfacem nevoile de nutrienți ale corpului nostru – pentru a supraviețui. (2) Deoarece corpul nostru caută să mențină structurile și funcțiile celulare. (3) Avem nevoie să ne asigurăm energia pentru a desfășura orice activitate/muncă.

Mecanismele fiziologice și moleculare a tot ceea ce ține de aportul alimentar sunt foarte complexe și nu sunt încă bine înțelese. Încercarea de a răspunde la această întrebare dificilă ridică o altă întrebare: ne este foame întotdeauna pentru că avem nevoie de nutrienți? Când ne este foame, credem în mod obișnuit că aceasta se datorează faptului că corpul nostru are nevoie de energie, dar realitatea este că nu este întotdeauna cazul; foamea poate apărea din mai multe motive. Prin urmare, dacă ne întrebăm: Cum se generează senzația de foame?, răspunsul nu este simplu, putând fi analizat din punct de vedere psiho-socio-cultural și din punct de vedere biologic.

Acum, știind că foamea poate fi declanșată din mai multe motive. Care sunt cele mai frecvente cauze și cum le putem detecta?

Emoțiile noastre joacă un rol important

Emoțiile sunt stări emoționale care indică situații personale interne, motivații, dorințe, nevoi și chiar scopuri. Fiecare dintre noi trăiește emoții într-un mod special, în funcție de experiențele și personalitatea noastră. Toate acestea le folosim pentru a evalua o situație specifică și, prin urmare, influențează modul în care percepem situația și reacționăm la ea. Aceste reacții pot fi înnăscute, în timp ce altele sunt dobândite.

Multă vreme emoțiile au fost subestimate și s-a acordat întotdeauna mai multă importanță celei mai raționale părți a ființei umane. Literatura extinsă care există despre pierderea sau creșterea în greutate acoperă multe aspecte, precum prevenirea, fiziopatologia, tratamentul nutrițional și patologiile fizice care pot fi asociate. Totuși, componentei psihologice nu i s-a acordat aceeași importanță, ceea ce ar putea influența creșterea în greutate și relația pe care o avem cu alimentația, precum și să motiveze abandonarea tratamentelor nutriționale și a eventualelor patologii aferente. Pentru toate acestea este ușor să ne relaționăm emoțiile cu hrana noastră, vom numi această circumstanță specifică hrană emoțională.

Tristețea, durerea, abandonul, vinovăția sau angoasa sunt câteva dintre sentimentele pe care ați putea încerca să le exprimați prin conflicte alimentare. Aceste conflicte alimentare pot fi înțelese ca o modalitate de a exprima sentimente sau emoții pe care adesea nu le recunoaștem, dar pe care inconștientul nostru încearcă să ni le arate. De aceea, primul pas este să ne oprim și să ne gândim la ce ni se întâmplă, să punem cuvinte. Acest lucru ne poate ajuta să controlăm situația de foame emoțională.

Tipuri de emoții

Așadar, mâncatul emoțional înseamnă a mânca ca răspuns la emoții, fie ele negative sau pozitive, unde mâncarea devine substanța care le calmează și le reglează.

Emoțiile pozitive sunt cele în care folosim mâncarea pentru a ne bucura și a sărbători, așa cum este cazul petrecerilor și adunărilor de familie sau sociale. De altfel, unii autori susțin această idee subliniind că și emoțiile pozitive pot fi legate de acest mod de a mânca, fără a fi percepute ca ceva negativ. De exemplu, de când suntem bebeluși începem să ne asociem emoțiile cu mâncarea. Când un bebeluș este afectat emoțional, se calmează prin hrănire și contactul cu îngrijitorul său. Această relație în sine nu este negativă, este un comportament de iubire și grijă; cu toate acestea, cu timpul și anumite asocieri creăm o relație emoție-hrană.

De asemenea, trebuie avut în vedere că există emoții care nu trebuie să fie pozitive sau negative, deoarece depinde de evaluarea pe care o dă fiecare, precum plictiseala, care poate fi legată și de alimentația emoțională. Astfel, suntem de acord că există o relație de hrănire emoțională și că mâncarea emoțională îndeplinește o varietate de funcții.

De menționat că atunci când ne referim la alimentația emoțională nu ne referim doar la creșterea cantității de alimente, emoțiile ne pot afecta și prin reducerea apetitului. Așa cum alimentația emoțională nu apare întotdeauna în cazul alimentelor cu valoare nutritivă scăzută, ea poate apărea și în cazul alimentelor nutritive. Ceea ce caracterizează alimentația emoțională nu este mâncarea în sine, ci motivul pentru care este consumată, care are o cauză sau urmărește un efect emoțional prost gestionat.

Anxietate?

Este foarte frecvent ca în timpul consultației mulți dintre pacienții care intenționează să slăbească să exprime spontan fraze care fac aluzie la termen „Anxietate.” Putem defini anxietatea ca omologul patologic al fricii normale, manifestându-se ca modificări ale dispoziției, gândurilor, comportamentului și acțiunilor fiziologice. Gestionarea corectă a simptomelor anxioase ne permite o mai bună toleranță și, în consecință, o mai mare aderență și permanență la tratamentul modificării compoziției corporale. Pentru aceasta este necesară abordarea pacientului într-un mod multidisciplinar.

FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (I) »
FOAMEA FIZIOLOGICĂ VS FOAMEA EMOȚIONALĂ (II) »

Recomandari WEIDER:

  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    45,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

    L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

    110,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    92,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (II)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

De cât Omega 3 am nevoie?

Nu au fost stabilite cantități recomandate specifice pentru fiecare dintre acizii grași omega-3, cu excepția ALA. Cantitățile zilnice medii recomandate de ALA la adulți sunt: ​​Bărbați: 1,6 g și femei: 1,1 g. Studiile arată date interesante despre suplimentarea cu acizi grași omega 3, DHA și EPA, în doze mari la sportivi – consumând 600 mg/ zi de EPA și 260 mg/zi de DHA au redus leziunile musculare după contracțiile excentrice și au atenuat reducerea forței musculare.

Majoritatea oamenilor care consumă o dietă echilibrată și variată primesc suficient ALA din alimentele pe care le consumă; de asemenea, primesc cantități mici de EPA și DHA. O deficiență de Omega 3 poate cauza probleme ale pielii, arătând aspră, solzoasă, roșie, umflată și/sau erupție cutanată. Cu toate acestea, deficitul de omega 3 este rar.

Dacă suplimentarea cu Omega 3 este considerată necesară, recomandarea ar fi să începeți cu un aport zilnic de 1g de Omega 3 (EPA + DHA). Ideal este să-l consumi după micul dejun, deoarece fiind însoțit de alți nutrienți favorizează digestia și toleranța. Capsulele de Omega 3 de la Weider vă oferă o doză de 700 mg de Omega 3 și 6,7 g de Vitamină E (jumătate din ceea ce este recomandat de persoană pe zi). Această doză este concepută pentru a suplimenta cantitatea ingerată în mod natural în dieta dumneavoastră zilnică.

Dacă preferați să consumați Omega 3 de origine vegetală, avem opțiunea Omega 3 în format gelatină, care vă va oferi 120 mg dintr-o combinație de Omega 3, 6 și 9, prioritând Omega 3 datorită importanței sale cu 86,6 mg per porție servire

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente recomandă să nu consumați mai mult de 3 g/zi de EPA și DHA combinate. Doze mai mari sunt uneori folosite pentru a controla valorile trigliceridelor; totuși, în aceste cazuri persoana ar trebui să fie sub supraveghere medicală deoarece aceste doze ar putea cauza probleme de sângerare și, eventual, să afecteze funcția sistemului imunitar. Efectele secundare ale consumului de suplimente de Omega 3 în cantități mai mici sunt de obicei ușoare și includ un gust neplăcut în gură, respirație urât mirositoare, arsuri la stomac, greață, disconfort abdominal, diaree, dureri de cap și transpirații urât mirositoare.

Ce tipuri de suplimente alimentare Omega 3 sunt disponibile?

Suplimentele alimentare cu Omega 3 includ ulei de pește, ulei de krill, ulei de ficat de cod și ulei de alge. Acestea oferă o gamă largă de doze și forme de omega-3.

La Weider avem capsule Omega 3 și Gummies Omega. Acestea din urmă fac suplimentarea dozei noastre de acizi grași omega 3-6-9 mult mai ușoară și mai bogată.

Ar trebui să luați 2 gume pe zi pentru a furniza: 184 mg de acizi grași.

Gummies Omega a fost făcută cu ulei de nucă și semințe de chia și in, componente bogate în omega 3-6-9. De asemenea, este fabricat din pectină pentru a-l face potrivit pentru vegetarieni și vegani, nu conține îndulcitori artificiali și nu conține gluten.

Exemplu de meniu cu un conținut ridicat de omega 3

Mic dejun: pâine prăjită cu avocado* și ou poșat* + o porție de căpșuni* + latte + 2 Gummies Omega
Gustare: iaurt cu conținut scăzut de grăsimi cu fulgi de ovăz*, semințe de in* și chia*
Pranz: somon* cu broccoli aburit* și quinoa*
Gustare: bol cu ​​fructe de padure (capsuni, zmeura*)
Cina: Salata de spanac* si dovlecel* cu piept de pui
* Alimente cu omega 3.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (I)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

Beneficiile Omega 3

Omega 3 este un acid gras polinesaturat care se găsește în grăsimea de pește și în unele alge. Din punct de vedere chimic, acizii grași Omega 3 sunt acidul alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). ALA se găsește în principal în uleiurile vegetale precum semințele de in, soia și uleiul de canola. DHA și EPA se găsesc în pești și alte crustacee.

Omega 3 poate stimula hormonul de creștere și are efecte anabolice. Unele studii arată că acest tip de acizi grași are efecte atunci când vine vorba de creșterea rezistenței, cât și a performanței aerobe. Previne și ameliorează problemele articulare datorită efectului său antiinflamator. De asemenea, întărește sistemul imunitar și reduce vâscozitatea sângelui, ceea ce duce la o îmbunătățire a aprovizionării cu oxigen a mușchilor. Pentru toate acestea, Omega 3 a fost asociat cu o performanță crescută și oboseală redusă.

Acizii grași Omega 3 sunt componente importante pentru membranele celulare. Concentrațiile de DHA sunt deosebit de mari în retină, creier și spermatozoizi. Omega 3 oferă, de asemenea, energie și îndeplinesc funcții pentru inimă, plămâni, sistemul imunitar și sistemul endocrin.

Ce să mănânci pentru a crește consumul de Omega 3?

Acidul alfa-linolenic (ALA) este un acid gras esential, adica organismul nu il produce, asa ca trebuie sa il obtinem din alimentele pe care le consumam. Organismul poate converti o mică parte din ALA în EPA și apoi în DHA. Prin urmare, singura modalitate practică de a crește cantitatea acestor acizi grași Omega 3 din corpul tău este să-i obții din alimente sau suplimente alimentare. Din fericire, este foarte ușor să găsești Omega 3 în alimente, cheia este să fim atenți pentru a le introduce regulat în alimentația noastră. Știm că omega 3 se găsește în pește și crustacee:

Pește albastru. În mod tradițional, este unul dintre produsele pe care consumatorii le asociază cel mai mult cu beneficiile acestei grăsimi. Ansoa sau sardinele, tonul sau somonul și mare parte din acești pești facilitează consumul de Omega 3.

Fructele de mare. Mâncarea din mare este o sursă grozavă de Omega 3, o putem găsi în creveți, crabi păianjen, stridii etc.

Ce se întâmplă dacă urmez o dietă vegană?

Dar dacă ești vegetarian sau nu ești un mare fan al peștelui, poți găsi și surse de omega 3 în lumea plantelor:

Semințe. Semințele sunt cunoscute și pentru aportul din acest acid gras. Semințele de in și uleiul lor sunt o sursă grozavă de omega 3 în lumea plantelor, deoarece pentru fiecare 100 de grame din această sămânță există aproximativ 22 de grame de omega 3. Uleiul de in are aproximativ 53% omega 3, astfel încât o singură lingură ne oferă 7 grame din acest acid gras. In cazul semintelor de chia, acestea contin in jur de 4 grame de omega 3 la 100 de grame.

Ovăz. Ovăzul/Făina de ovăz recunoscute pentru conținutul de acizi grași omega 3, și sunt foarte ușor de încorporat în dietă prin adăugarea în diferite rețete. Oferă în jur de 1,4 grame de omega 3 la 100 de grame și se numără printre cereale, principala sursă a acestui acizi grasi.

Quinoa. Un pseudocereal fără gluten care conține pentru fiecare 100 de grame, 8,35 grame de omega 3.

Uleiuri vegetale. Uleiurile vegetale sunt bune pentru că oferă Omega 3, dar există diferențe între toate. Deși uleiul de soia, porumb sau germeni de grâu îl conțin, cantitățile sale sunt mult mai mici decât cele oferite de uleiul de in unde mai mult de jumătate este această grăsime. În cazul uleiului de măsline, la fiecare 100 de grame, 8,3 sunt Omega 3, adică într-o porție din acest ulei aportul de omega 3 ar fi scăzut. La rândul său, uleiul de canola are aproximativ 9 grame de omega 3 la 100 de grame, uleiul de soia conține 6 grame de omega 3 la 100 de grame de produs, iar uleiul de nucă conține 10,4% omega 3 în compoziția sa, astfel încât o lingură ne oferă 1,35 grame.

Nuci. Pe lângă faptul că oferă energie într-un mod sănătos, nucile conțin si Omega 3 – 6% din grăsimea lor totală este reprezentată de omega 3, ceea ce indică faptul că cantitatea pe care o putem consuma din acest acid gras printr-o porție de nuci este aproximativ 1 gram, o contribuție nu foarte semnificativă în comparație cu alte alimente menționate. La rândul său, untul de arahide oferă 10 grame de Omega 3 pentru fiecare 100 de grame de produs.

Avocado. Foarte cunoscut pentru că este bogat în grăsimi sănătoase, avocado este și o sursă de Omega 3, care conține 0,1 grame de omega 3 la 100 de grame. Deși nu este cel mai abundent produs în omega 3, este o opțiune bună pentru a începe să îl încorporăm în alimentația noastră, deoarece conține grăsimi mononesaturate; care au un efect cardioprotector, pe lângă faptul că conțin multe vitamine și minerale.

Alge comestibile. În ceea ce privește prezența diferitelor tipuri de omega 3 în alge, este necesar să se țină cont de diferitele tipuri de omega 3. Algele roșii au un conținut ridicat de EPA, în timp ce algele brune au un conținut scăzut de EPA. Algele verzi se caracterizează prin faptul că au un procent mai mare de DHA decât alte alge. Un alt punct de interes din punct de vedere nutrițional al algelor este conținutul acestuia în polifenoli, care sunt compuși bioactivi care au o capacitate antioxidantă mare, și deci au acțiune de prevenire a bolilor cardiovasculare și a cancerului.

In prezent in industria alimentara putem gasi si alimente fortificate cu Omega 3 in anumite marci de oua, pui, iaurt, sucuri, lapte, uleiuri, bauturi din soia etc.

Recomandari WEIDER: