Publicat pe

Protecția articulară în sport

Protecția articulară în sport. În acest articol, vom explica în detaliu cum se protejează corect articulațiile și vom vorbi despre unul dintre elementele de bază ce intră în componența articulațiilor: cartilajul articular.

Ce este o articulație?

Articulația este o formațiune anatomică formată din extremitățile a două sau mai multe oase și din alte structuri specifice: cartilaj, pungi, ligamente și tendoane. Funcțiile articulației sunt acelea de a ține oasele împreună și de a oferi mobilitate scheletului rigid. Există articulații fibroase cu mișcare redusă, precum și articulații cartilaginoase fără mobilitate. Niciuna dintre articulațiile descrise nu are o cavitate articulară. Articulațiile sinoviale au o cavitate articulară și conțin lichid sinovial, sunt mobile și sunt de obicei cele mai rănite în sport. Aceste articulații se află la nivelul gleznelor, genunchilor, șoldurilor, încheieturilor, coatelor, umerilor…

Cartilajul articular este un țesut conjunctiv specializat și fibros, care este foarte rezistent la forțele de tensiune și compresie. Cartilajul articular sau cartilajul hialin este alcătuit din condrocite (celule specifice cartilajului), fibre de colagen și apă. Acest cartilaj căptușește suprafețele osoase ale articulațiilor și are funcția de a proteja osul, oferă o suprafață netedă pentru mișcarea articulațiilor și absoarbe șocul și frecarea atunci când oasele se lovesc sau se freacă unele de altele.

Distrugerea cartilajului articular?

Atunci când are loc o distrugere a cartilajului articular, aceasta se datorează de obicei unui dezechilibru homeostatic al acestuia. Există mai mulți factori care influențează acest proces: factori genetici, mecanici și biochimici. Un alt mecanism prin care cartilajul articular poate fi rănit este prin impact direct (contuzie).

Fazele leziunii cartilajului articular:

Când distrugerea cartilajului are loc în mod generalizat, vorbim de condromalacie iar dacă este focală, vorbim de osteocondrită.

Dar sunt și alte considerații de luat în calcul despre ambele entități. În condromalacie are loc o degenerare a cartilajului datorită modificării echilibrului homeostatic al țesutului cartilaginos, în timp ce în osteocondrită ceea ce se întâmplă de obicei este o necroză a osului subcondral.

Simptomatologia pe care o produce de obicei este durerea, rigiditatea articulațiilor, chiar blocajele articulare.

Cum pot proteja articulațiile?

Ca tratament, este un obiectiv fundamental recuperarea după afecțiuni ale cartilajului pentru ca acesta să-și îndeplinească în continuare funcția corectă. Modalitatea ideală de a trata aceste leziuni este tocmai prevenirea lor. De obicei luăm aminoacizi cu lanț ramificat, vitamine & minerale, proteine ​​izolate din zer etc., pentru a ne reface, pentru a ne regenera mușchii după un antrenament intens și pentru a avea grijă de de articulații.

Publicațiile științifice au evidențiat câteva ingrediente active eficiente pentru a preveni această degenerare articulară.

Sulfat de glucozamină

Glucozamina este o componentă naturală a cartilajului sănătos, a matricei osoase și a lichidului sinovial. Glucozamina este produsă în mod natural de corpul nostru și nu este posibil să o obținem din dietă. La un moment dat nu suntem capabili să formăm o cantitate suficientă de glucozamină, așa că este bine să o luăm ca supliment pentru a ajuta la protejarea articulațiilor. Glucozamina stimulează celulele cartilajului articular (condrocitele) pentru a forma proteoglicani și colagen, două proteine ​​esențiale pentru buna funcționare a articulațiilor. Pe de altă parte, previne descompunerea colagenului.

MSM (Metil-sulfonil-metan)

MSM este un compus care conține sulf și este o sursă primară de sulf biodisponibil. MSM favorizează creșterea permeabilității peretelui celular, permițând apei și nutrienților să circule în interiorul celulei. Pe de altă parte, este capabil să favorizeze eliminarea toxinelor în afara celulei. Beneficiul practic al acestei substanțe este că oferă o mare flexibilitate celulelor articulare (condrocite), în așa fel încât articulația să fie mai lubrifiată. Este aurul suplimentelor esentiale pentru a colabora la protectia articulatiilor.

Sulfatul de condroitină

Sulfatul de condroitină (sau sulfatul de condroitină) face parte din grupul glicozaminoglicanilor, aceștia fiind constituenți structurali importanți ai matricei extracelulare a cartilajului. Este prezent în principal în țesuturile cu o matrice extracelulară mare, cum ar fi cele care formează țesuturile conjunctive ale corpului, cartilajele, pielea, vasele de sânge, precum și ligamentele și tendoanele.

În bolile degenerative ale articulațiilor, cum ar fi osteoartrita și alte patologii condrale, are loc o deteriorare și o pierdere a cartilajului articular. O fază cheie a procesului degenerativ este pierderea de proteoglican din cartilaj și defecțiunea mecanică a rețelei sale de colagen.

Sulfatul de condroitină este principalul constituent al cartilajului. Acesta oferă structură, reține apa și nutrienții și permite altor molecule să se deplaseze prin cartilaj. Aceasta din urmă este o proprietate importantă, deoarece nu există un sistem de sânge pentru cartilaj.

Efectele benefice ale sulfatului de condroitină asupra sintezei oxidului nitric (NO) au fost evidențiate de cercetători.

Recomandari WEIDER:

  • Glucosamine + Chondroitin + MSM

    Glucosamine + Chondroitin + MSM 120caps

    105,00 lei
    Adaugă în coș
  • Collagen 300g Colagen pulbere

    62,00 lei
    Adaugă în coș
  • Joint Collagen 300g

    101,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Green Flex

    Green Flex 100% Vegan 120cps

    71,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Cheesecake

Cheesecake, o alternativă excelentă pentru un micul dejun sănătos:

Ingrediente pentru cheesecake:

Mod de preparare:

  • Preîncălziți cuptorul la 175º.
  • Bateți albușurile spuma pana devin pufoase și adaugați puțin cate puțin ovăzul pentru a se amesteca și la final brânza bătută.
  • Amestecați totul bine.
  • Alegeți o formă (medie) o ungeți cu ulei de măsline și o stropiți cu fulgi de ovăz ca să nu se lipească.
  • Turnați amestecul în tavă și coaceți timp de 50-60 de minute.
  • Dacă vreți dulce – puteți completa cu sirop cu fibre – zero calorii de la Weider. Il poti însoți și cu bucățele de fructe (zmeura, cășune, afine…)

Te poți bucura de acest cheesecake delicios!

*Brânza de vaci contine minerale si vitamine, cum ar fi calciu, vitaminele A, D, E, dar si complexul de vitamine B. Este bogata in magneziu, potasiu, fosfor, aminoacizi, proteine, zinc si seleniu. Toate acestea joca un rol esential un buna dezvoltare a organismului, in cazul copiilor, dar si in mentinerea sanatatii adultilor. Poate cel mai important este aportul sau ridicat de proteine…

**Făina de ovaz Weider reprezintă un aliment instant de calitate superioară, obținut din cereale integrale, fără OMG-uri și fără adaos de zahăr. Făina de ovaz Weider poate fi utilizată pentru a pregăti shake-uri în orice moment al zilei atunci când aveți nevoie de energie suplimentară. Produsul este plin de aromă și are o valoare nutrițională mare. Făina de ovăz Weider este o sursă excelentă de proteine vegetale. Produsul are un conținut scăzut de grăsime și un conținut crescut de fibre; Grăsimile din făina de ovăz Weider sunt în cea mai mare parte acizi grași mono-nesaturați și polinesaturați. De aceea, făina de ovăz vă ajută să vă mențineți în formă.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

8 elemente esențiale pentru creșterea musculară (II)

8 elemente esențiale pentru creșterea musculară (I) »

8 elemente esențiale pentru creșterea musculară (II) »

5. Glutamina

Glutamina este un alt supliment esențial și este unul dintre cei mai abundenți aminoacizi din organism, și probabil cel mai popular supliment de aminoacizi folosit de culturiștii din întreaga lume. Din motive întemeiate – glutamina este necesară pentru funcționarea normală a mușchilor și joacă un rol esențial în creșterea musculară.

Glutamina – o sursă primară de energie pentru sistemul imunitar și digestiv – este distrusă în timpul antrenamentelor intense. În ceea ce privește efectul său direct asupra creșterii musculare, glutamina declanșează producerea de Leucină intramusculară, care produce un efect anticatabolic, adică păstrează inregritatea mușchiului, previne pierderea sau degradarea acestuia. De asemenea, crește nivelul hormonului de creștere și contribuie la producerea de energie. În plus, ingestia de glutamină întărește sistemul imunitar, reducând riscul de supraantrenament.

Noi studii arată că administrarea de glutamină înainte de antrenament combate oboseala în urma exercițiului (amortizează subprodușii metabolici, permițând antrenamente mai lungi și mai intense) iar ingerarea glutaminei după antrenament ajută la refacerea glicogenului în mușchii obosiți (contribuind la o recuperare mai rapidă a energiei).

Strategie corectă pentru a câștiga masă musculară: Luați glutamina de patru ori pe zi în doze de 3-5 grame, o dată la trezire, o dată cu 30 de minute înainte de antrenament, o dată imediat după antrenament și o dată înainte de culcare.

Produs recomandat: L-Glutamina de la Weider

6. Arginina

Majoritatea culturiștilor recunosc beneficiile suplimentelor de arginină de înaltă calitate, ce le poate aduce succes pe termen relativ scurt sau lung atunci când este luat singur sau în compania altor ingrediente anabolizante. L-Arginina îndeplinește multe funcții importante în organism și studii recente au găsit mai multe motive pentru a o adăuga pe lista de suplimente esențiale.
În termeni metabolici, L-Arginina este vitală pentru capacitatea sa de a transporta, procesa și excreta azotul. De asemenea, funcționează ca un substrat foarte necesar pentru sinteza creatinei și a oxidului nitric. Datorită efectului său asupra producției de oxid nitric, suplimentarea cu arginină crește fluxul de sânge către mușchii scheletici atunci când te antrenezi, transportând nutrienți și descompunând metaboliții reziduali, permițându-ți să te antrenezi mai greu și mai mult.

Când vă odihniți, fluxul sanguin suplimentar duce la oboseala mușchilor, crește transportul de nutrienți și elimină subprodusele reziduale, optimizând mediul muscular pentru recuperare.

Suplimentarea cu L-Arginină

Suplimentarea cu L-arginina favorizează o creștere suplimentară a nivelurilor hormonului de creștere (GH), a concentrației de noradrenalina și epinefrină, precum și a nivelurilor de insulină, glucagon și prolactină în timpul repausului. „L-Arginina stimulează producția crescută de oxid nitric, care deschide vasele de sânge prin creșterea fluxului, decongestionarea și transportul nutrienților pentru dezvoltarea mușchilor.” În plus, funcționează prin creșterea mitocondriilor („centralele” energiei) din mușchiul scheletic, ceea ce crește metabolismul și crește capacitatea de a folosi energia pentru contracție.

Ca și cum nu ar fi suficient, s-a dovedit că utilizarea pe termen lung a L-argininei crește vasele de sânge atât în mușchiul scheletic, cât și în inima (inima ta), ceea ce duce la creșterea capacității de transport a nutrienților și eliminarea metaboliților în timpul antrenamentului de după

Strategie corectă pentru a câștiga masă musculară: Majoritatea produselor sunt vândute ca precursori de oxid nitric, așa că încercați să găsiți unul care să conțină cel puțin 2 până la 5 grame per doză de arginină sub formă de L-arginină bază, L-arginină HCl (clorhidrat) sau L-arginina -alfa ketoglutarat. Luați trei porții pe zi: prima la trezire, a doua cu 30 de minute înainte de antrenament și ultima înainte de culcare.

Produs recomandat: L-Arginina de la Weider

7. BCAA

Aminoacizii esențiali Leucină, Isoleucină și Valină au o structură ramificată unică și, prin urmare, sunt transportați și metabolizați prin aceleași mecanisme. Una dintre proprietățile fundamentale ale BCAA-urilor este că sunt consumate rapid de mușchi după antrenament intens. În mușchiul scheletic, leucina este cheia pentru a accelera sinteza proteinelor prin diferite mecanisme. În primul rând, s-a demonstrat că leucina crește secreția de insulină, hormonul extrem de anabolic.

La nivel molecular, recuperarea după un exercițiu de forță se bazează în principal pe Leucină. De aici și importanța luării de suplimente care pot crește concentrația intramusculară (foarte necesară) care activează factorii de creștere musculară. De fapt, studiile au arătat că nici carbohidrații și nici aminoacizii esențiali sau neesențiali nu au capacitatea anabolizantă a leucinei.

S-a demonstrat că BCAA scad cortizolul din sânge (care este catabolic și scad nivelul de testosteron), îmbunătățesc intensitatea antrenamentului, scad efortul perceput, combat oboseala și îmbunătățesc recuperarea. Toate acestea fac din BCAA adevărați constructori de mușchi, cu beneficii incredibile în timpul exercițiilor și recuperării. Acesta este un alt supliment esențial atunci când lucrezi forța.

Strategie corectă pentru a câștiga masă musculară: Luați 5 până la 10 grame de BCAA la micul dejun, cu 30 de minute înainte de antrenament și din nou după 60 de minute de antrenament. Studiile arată că cel mai bun raport de BCAA este de 2:1:1 (trebuie să aibă de două ori mai multă leucină decât restul). Majoritatea producătorilor de produse includ acest lucru în formulele lor.

Produs recomandat: PREMIUM BCAA 8:1:1

8. Prohormoni

De ani de zile, oamenii de știință au lucrat din greu în laboratoarele lor, încercând să găsească din ce în ce mai mulți compuși care cresc în mod natural producția de testosteron. Booster-urile naturale de testosteron există de secole, dar sunt utilizate în principal pentru a crește libidoul și virilitatea.

Weider prime testosteron

Studiile asupra protodioscinei au arătat că aceasta crește nivelul de testosteron, hormon luteinizant, dehidroepiandrosteron, dihidrotestosteron și sulfat de dehidroepiandrosteron. O publicație recentă a arătat în mod clar că concentrația de protodioscină din extractele din plante este puternic influențată de standardizarea plantelor. Acesta este motivul pentru care ar trebui să căutați întotdeauna produse care conțin extracte de plante standardizate și să cumpărați numai produse de la producători reputați și bine stabiliți. Produsele de calitate folosesc de obicei extracte standardizate, indicând procentul de standardizare și, dacă este posibil, metoda de analiză utilizată.

Suplimentare corectă pentru a câștiga masă: 2 capsule pe zi, la oricare dintre mese.

Produs recomandat: Weider Prime

Recomandări WEIDER:

Publicat pe

8 elemente esențiale pentru creșterea musculară (I)

8 elemente esențiale pentru creșterea musculară (I) »
8 elemente esențiale pentru creșterea musculară (II) »

Nu aveți nevoie de o mulțime de suplimente pentru a vă atinge obiectivele de mărire a masei muscularePentru a realiza acest lucru, este suficient să luați cele 8 suplimete esențiale pe care le prezentăm în acest articol.

1. Izolat proteic din zer

Este unul dintre suplimentele esențiale pentru culturiști și iubitorii de fitness. La urma urmei, 80% din mușchiul scheletic uscat este alcătuit din proteine și de zeci de ani știm că celulele musculare au nevoie de un aport constant și abundent de aminoacizi pentru a reînnoi, repara și sintetiza noi proteine în timpul creșterii.

Izolatul proteic din zer este realizat din concentrat proteic din zer (zer, una dintre proteinele din lapte) și reprezintă cea mai pură sursă de proteine de pe piață, cu o puritate de aproximativ 90% la majoritatea produselor.

Beneficiile izolatului proteic din zer

Izolatul proteic din zer conține aproximativ 0,5% grăsimi și mai puțin de 0,5% lactoză, ceea ce îl face ideal pentru cei care doresc să-și controleze aportul de grăsimi și cei care au intoleranță la lactoză. Importanța sa pentru construirea musculară se datorează abundenței de aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA) și profilului celor opt aminoacizi esențiali. Izolatul proteic din zer este digerat rapid (în comparație cu alte produse), ceea ce duce la o utilizare mai mare a aminoacizilor pentru a repara și a construi rapid țesutul muscular. Numeroase studii confirmă efectul pozitiv al acestui „super supliment” asupra dezvoltării și forței musculare.

Izolatul proteic din zer nu numai că acționează ca un agent anabolic puternic, ci oferă și multiple beneficii pentru construirea mușchilor. De exemplu, reglează producția de antioxidanți (glutation) datorită cantității mari de cisteină, un aminoacid care conține sulf. În plus, subfracțiile de ß-lactoglobulina, α-lactalbumina, albumina serică bovină și imunoglobulinele au un efect pozitiv asupra sănătății și dezvoltării generale.

Strategia corectă pentru a câștiga masă musculară: Imediat după trezire, luați 30-40 de grame de izolat proteic din zer pentru a porni modul anabolic și a opri orice șansă de a intra în catabolism de la postul peste noapte. Apoi, cu 30 de minute înainte de antrenament și din nou imediat după aceea, bea un shake care conține 20-30 de grame de izolat proteic din zer de înaltă calitate.

Shake proteic: Acest aliment garantează că nivelurile de aminoacizi din sânge sunt optime și constante în timpul perioadei de antrenament și în timpul recuperării.

Notă: Amintiți-vă că nu toate produsele proteice sunt de calitate deci aveți nevoie de produse bune și de timp pentru a câștiga masă musculară. Prin urmare, poate fi și mai benefic să bei un hidrolizat de proteine din zer imediat după antrenament.

Produs recomandat: Izolat proteic din zer – Isolate Whey 100 CFM

2. Cazeina

Cazeina micelară (cealaltă proteină din lapte) este cea mai pură formă de cazeină. O micelă este o particulă coloidală mare, iar această proprietate conferă cazeinei capacitatea de a forma un gel în stomac, făcându-l un furnizor de aminoacizi cu acțiune îndelungată. Cazeina micelară este izolată prin microfiltrare, astfel încât suplimentarea cu cazeină ar trebui să fie prioritară  pentru sportivi.

Produs recomandat: Supliment Cazeina – Day & Night Casein

3. Hidrolizat proteic

Hidrolizatul de proteină din zer este de obicei realizat din izolat de proteină din zer, producând degradare enzimatică (hidroliză, ruptură) în acesta pentru a „predigera” proteina, prin urmare conține o proporție mare de fracții peptidice (lanțuri scurte de aminoacizi). Rezultatul este o pulbere cu un număr mare de peptide mici cu greutate moleculară mică (MW). Aceste tri-peptide diy cu MW scăzut sunt absorbite mai repede decât orice alt supliment de proteine sau aminoacizi.

In consecinta, aportul de proteina din zer hidrolizată aduce mai multa apa celulei musculare (dandu-i mai mult volum), stimulează anabolismul, accelerand recuperarea si functionarea normală a sistemului imunitar. Rata de absorbție a di- și tri-peptidelor este mai mare decât cea a aminoacizilor liberi, astfel încât competiția dintre aceste două substraturi este minimizată, ceea ce favorizează asimilarea unor fracțiuni mici de peptide.

Strategia corectă pentru a câștiga masă: 25-30 de grame de proteine din zer hidrolizat de înaltă calitate imediat după antrenament (în loc de shake-ul izolat de proteine din zer). Acest lucru vă va permite să profitați din plin de fereastra anabolizantă, oferind un flux rapid de aminoacizi în sânge, care va maximiza pe deplin creșterea musculară.

4. Creatina

Dacă credeți că avantajele suplimentelor cu creatină și-au avut originea în știința secolului al XX-lea, vă înșelați! De fapt, un om de știință pe nume Leibeg a emis pentru prima dată ipoteza potențialului de dezvoltare musculară al creatinei în 1847. Mai mult – jumătate de secol mai târziu, cercetătorii au început să extragă creatina din carne și să investigheze proprietățile sale ca ajutor ergogenic pentru îmbunătățirea performanței.

Creatina este o substanță neesențială pe care o produce organismul (din arginină, metionină și glicină). Aceasta se găsește în principal în produsele din carne. Există nenumărate studii științifice care arată impactul creatinei asupra forței musculare, construcției și puterii.

Suplimentarea cu creatină este asociată cu hipertrofia mușchilor scheletici și cu creșterea sintezei proteinelor datorită capacității sale de a crea un gradient osmotic care atrage apa în celulele musculare (care este un semnal pentru anabolism). În plus, creatina crește fosfocreatina musculară care este folosită pentru a produce mai mult ATP (o formă de energie). Astfel, permite sesiunilor de antrenament să fie mai lungi și mai intense. Dovezile științifice recente au arătat, de asemenea, că ingestia de creatină crește factorul de creștere asemănător insulinei-1 (IGF-1), oferind astfel o altă cale de creștere a masei.

Cum se iau aceste suplimente?

Conform datelor științifice, cel mai bun mod de a lua suplimente de creatină monohidrat este prin administrarea suplimentelor timp de aproximativ 4/5 zile la o rată de 0,2 grame (200 mg) pe kilogram de greutate corporală pe zi, urmată de ingerare a suplimentelor la o rată de 0,05 grame (50 mg) pe kilogram de greutate corporală pe zi. În timpul fazei de încărcare, împărțiți doza zilnică totală în porții de aproximativ 5 grame pentru a fi consumate pe parcursul zilei în 3 sau 4 doze, asigurându-vă că luați una cu 30 de minute înainte de antrenament și una după.

Dovezile științifice recente au arătat, de asemenea, că ingestia de creatină susține factorul de creștere asemănător insulinei-1 (IGF-1).

Strategie corectă pentru a câștiga masă musculară: În faza de întreținere, în zilele de antrenament, acesta este unul dintre suplimentele esențiale; așa că luați o porție înainte și una după antrenament; în zilele de odihnă, luați unul dimineața și unul după-amiaza. Asigurați-vă că ingerați suplimente cu creatină împreună cu o serie de carbohidrați digerabili rapid (de exemplu, zaharuri precum dextroza (glucoza)) pentru a maximiza absorbția.

Produs recomandat: Pure Creatine

Recomandări WEIDER:

Publicat pe

Bol cu nucă de cocos

Bol cu nucă de cocos și bază de aluat.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 castron:

  • 10 g Cookie Protein 80+
  • 10 g faina de cocos
  • 10 g indulcitor
  • 3 g gumă guar (agent de îngroşare)
  • 3 g amidon de tapioca
  • –> se amestecă într-un bol
.
  • 25 g iaurt
  • 4 g unt de migdale
  • –> adaugă, amestecă bine, gustă
  • –> se pune in forma, se trage marginea in sus, se intepă
Umplere:
  • 100 g iaurt
  • 20 g indulcitor
  • 10 g Cookie Protein 80+
  • 5 g faina de cocos
  • 3 g gumă guar
  • fulgi de ovaz cu nuca de cocos n.r.
  • –> Se amestecă bine, se toarnă pe blat
  • o mână de fulgi de cocos
  • –> se presară deasupra
  • –> 190 / aproximativ 25-30 minute
⠀⠀
Topping:
  • quark* proteic de casă

*Quark a fost folosit de multă vreme de dieters ca o alternativă la mai multe creme grase și iaurturi și o sursă de proteine ​​sănătoase. Deci, ce este Quark? Este oficial o brânză, datorită naturii sale lactate. Arată puțin ca iaurtul și poate fi schimbat în tot felul de rețete pentru a reduce din grăsimi sau calorii atunci când înlocuiți lucruri precum iaurt sau cremă.

**

Uleiul de cocos este extras din miezul alb de nucă. În insulele tropicale, acest ulei constituie o sursa principală de grăsimi. Are dintre cele mai variate aplicații: la gătit, în medicină și în industrii. Spre deosebire de multe alte fructe care au un conținut ridicat de carbohidrați, nucile de cocos furnizează în mare parte grăsimi. De asemenea, conțin proteine, mai multe minerale importante și cantități mici de vitamine B. Cu toate acestea, acestea nu reprezintă o sursă semnificativă de majoritate a celorlalte vitamine. 100 de grame de miez de nucă proaspăt furnizează organismului: 354 de calorii, 3 grame de proteine, 15 grame de carbohidrați, 9 grame de fibre, 33 de grame de grăsime, 75% din doza zilnică recomandată (DZR) de mangan, 22% din DZR de cupru, 14% din DRZR de seleniu, 8% din DZR de magneziu, 11% din DZR de fosfor, 13% din DZR de fier și 10% din DZR de potasiu.

Recomandări WEIDER:

Publicat pe

Suplimente pentru energie

Suplimente pentru energie. Cum să combinați corect diferite tipuri de suplimente, alimente și geluri energizante, pentru a obține energie în timpul antrenamentelor intense.

Unii nu au aflat că performanța în sporturile de anduranță depinde în mare măsură de disponibilitatea carbohidraților în timpul efortului – pentru menținerea unei surse constante de energie.

Din acest motiv, vă vom oferi câteva îndrumări pe care ar trebui să le încercați și să le experimentați singur, pentru a găsi modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră și răspunsului particular al sistemului dumneavoastră digestiv.

Cum influențează disponibilitatea energiei suplimentele precum gelurile energetice?

Tipuri de carbohidrați

Pentru exerciții fizice prelungite de peste 2 ore se recomandă aportul de carbohidrați simpli și complecși. Există sportivi care digeră mai bine un anumit tip de carbohidrați sau combinație de carbohidrați (cluster). Clusterele sunt o combinație studiată științific de diferite tipuri de carbohidrați, care reușesc să-și îmbunătățească performanța mai mult decât prin consumul separat de carbohidrați. Încercați combinația pe care o digerați cel mai bine și acel produs care se potrivește cel mai bine cu nevoile dvs.

Ghid:

Începeți cu o rată care variază între 60 și 90 de grame de carbohidrați/oră, adică ~ 1 și 1,2 grame/kg greutate/oră. Antrenamentul sistemului digestiv este cheie pentru a permite rata maximă de oxidare a glucozei ingerate, putând asimila cantități mai mari fără a provoca probleme gastrice.

Tip de produs:

Combină geluri energetice Carbo Boost gel fără cofeină, care oferă 50 de grame de diferite tipuri de carbohidrați complecși precum Maltodextrină, Ciclodextrină (Cluster Dextrin), combinate cu carbohidrați simpli precum Dextroză și Fructoză. Absorbția intestinală rapidă permite ca energia să fie disponibilă imediat și, de asemenea, într-o manieră susținută în timp. Aceste geluri oferă, de asemenea, proteine ​​care ajută la întârzierea apariției oboselii și au 200 mg. Sodiu care ajută la îmbunătățirea hidratării și absorbției carbohidraților la nivel intestinal.

Suplimentare în funcție de antrenament:

Antrenamentul este momentul în care ar trebui să încercați diferite modele de aport suplimentar. Începeți prin a lua 1 gel energetic pe oră, crescând aooi aportul la fiecare 45 sau chiar la 30 de minute, în funcție de intensitatea efortului. La fiecare 2 geluri energetice, mănâncă 1 baton Endurance, pe care trebuie să-l savurezi în tihnă.  La fiecare 20-30 de minute beți apă cu Maltodextrină Pură.

La fiecare 2 ore de efort poți ingera un gel cu cofeină. Gelul Carbo Boost cu cafeină oferă 100 mg, o activare suplimentară care te va ajuta să întârzii apariția oboselii și să-ți îmbunătățești performanța.

Cerințe particulare pentru competiții sau antrenamente

Antrenează-te în sesiuni de antrenament de mare intensitate și pe termen lung care simulează cerințele reale ale competiției.

  • Condițiile atmosferice. În condiții de temperatură și/sau umiditate ridicată și/sau absență a vântului, acordă o importanță mai mare aportului de energie lichidă. În acest sens, crește ratele de hidratare prin combinarea aportului de Maltodextrină dizolvată în apă, cu energie Iso care furnizează electroliți, săruri minerale și aminoacizi.
  • Ceea ce i se potrivește altui sportiv poate nu este bun și pentru tine. Este bine să încerci combinațiile potrivite pentru propriul tău corp, iar la antrenament să combini diverse tipuri de batoane.
  • Cu cât este mai mare intensitatea exercițiilor, cu atât este nevoie de mai multă energie. Adaptează-ți aportul de energie la intensitatea și durata antrenamentelor. Pentru a evita scăderea performanței, trebuie să consumi carbohidrați înainte de efort, în timpul sesiunii de antrenament, și ulterior, pentru a reface depozitele și pentru a favoriza procesele de recuperare musculară.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Maltodextrina, o sursă excelentă de energie

Maltodextrina vă va oferi energia necesară pentru a vă atinge obiectivele. Este un bun aliat pentru cei care practică ciclismul și alte sporturi care necesită un aport mare de carbohidrați.

Importanța carbohidraților la bicicliști

Studii recente confirmă tendința bicicliștilor de a urma diete sărace în carbohidrați, ceea ce îi face pe mulți pasionați de ciclism să nu obțină rezultate satisfăcătoare la antrenamente sau competiții.

Mesaj: Nu face greșeala de a reduce aportul de carbohidrați în timpul antrenamentului și competițiilor, profită de beneficiile pe care energia maltodextrinei ți-o poate oferi (noul produs Victory Endurance – Pure Maltodextrin – este un carbohidrat format din lanțuri de glucoză, principalul substrat energetic al mușchilor în timpul efortului intens).

Pricipalele beneficii ale maltodextrinei

  • Dizolvați Maltodextrină Pură într-o sticlă cu apă. Aceasta vă va permite să mențineți un nivel ridicat de glucoză din sânge, asigurând energia de care au nevoie mușchii dumneavoastră în timpul orelor de pedalat.
  • O sursă de energie care combină absorbția rapidă și lentă, oferă o greutate moleculară mai mare decât alți carbohidrați, ceea ce permite un tranzit mai rapid și o mai bună absorbție intestinală.
  • Întârzie senzația de oboseală fizică, mentală și nervoasă.
  • Reduce afectarea musculară în timpul efortului.
  • Promovează recuperarea musculară după exercițiu.

Utilizare

  • Înainte de antrenament: Luați Pure Maltodextrin (cu apă) înainte de efort, pentru a completa depozitele de glicogen hepatice și musculare, asigurându-vă energie pentru a fi utilizate, precum și o hidratare optimă.
  • În timpul antrenamentului: Oferă rapid energia necesară în ciclism pentru eforturile de rezistență și fără a provoca probleme gastrice. Îmbunătățește percepția efortului și crește performanța la intensitate mare. Întârzie apariția oboselii.
  • După antrenament: Ajută și accelerează refacerea rezervelor de glicogen muscular. De asemenea, reduce daunele musculare produse în timpul pedalării și ajută la producerea unei cantități mai mici de enzime legate de distrugerea musculară, cum ar fi Creatin Kinaza (CK).

Concluzii 

Dacă doriți să vă îmbunătățiți performanța pe bicicletă, ar trebui să profitați de beneficiile pe care le oferă maltodextrina.

Maltodextrină pură

Cercetările recente arată nevoia de a consuma o cantitate mai mare de carbohidrați (între 90-120 de grame/oră)* în timpul antrenamentelor și competițiilor de ciclism, făcând posibilă reducerea senzației de oboseală și îmbunătățind performanța.

Sfatul nostru este să vezi beneficiile pe care ți le oferă Pure Maltodextrin și să-ți adaptezi aportul de energie la durata și intensitatea sesiunilor de pedalat. Aportul acestui carbohidrat te va ajuta sa-și îmbunătățești performanțele pe bicicletă, reducând stresul psiho-fizic, îmbuătățind toleranța la efort și ajutând la reducerea timpului de recuperare musculara după antrenamentele sau concursurile de ciclism.

Referințe

*A.Devrim-Lanpir et al. Eficacitatea dietelor populare aplicate de sportivii de anduranță asupra performanței sportive: benefică sau dăunătoare? Nutrienți. 2021
*Owens și colab. Leziuni musculare induse de efort. Jurnalul European Știința Sportului. 2019
*Viribay et al. Efectele unui aport de carbohidrați de 120 g/h în timpul unui maraton montan asupra leziunilor musculare induse de efort la alergătorii de elită.Nutrienți 2020

Recomandari WEIDER:

  • Victory Salt Caps

    Salt Caps 90caps

    40,00 lei
    Adaugă în coș
  • All Day Energy 90 capsule

    40,00 lei
    Citește mai mult
  • gel energizant

    Carbo Boost Gel plic 76g

    12,50 lei
    Selectează opțiunile
  • PURE MALTODEXTRIN

    74,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Bol cu napolitană

Bol cu napolitană. Azi avem ceva „nebunii” cu 32% Whey Wafer Bar… 

Ingrediente

Mod de preparare

  • Puneți foi vafe/napolitană din cereale integrale într-un vas plat.
  • Tăiați batonul de napolitană în bucăți mici și amestecați cu iaurt și îndulcitor.
  • Puneți o parte din cremă deoparte – într-un castron și – restul – îl așezați peste foi. Apoi un alt strat de crema și foi vafe.
  • Topiți și întindeți ciocolata ca ultim strat.
  • Puneți la rece aproximativ 15 minute amestecul până când ciocolata este fermă…
*
  • Cerealele integrale sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. În fiecare porție de cereale integrale sunt prezente diverse vitamine, minerale, antioxidanți, grăsimi sănătoase, enzime vegetale și fibre.
  • Cerealele integrale te ajută să îți menții o greutate normala. Cerealele integrale au un aport ridicat de fibre și un indice glicemic mai mic decât variantele rafinate. Fibrele din cerealele integrale te vor ajuta să ai o digestie mai bună, să te saturi cu o cantitate mai mică de alimente și să îți menții nivelul de energie pe o perioadă mai lungă de timp.
  • Din cereale integrale obții gustări delicioase. Cei mai mulți dintre noi consumăm cerealele la mic dejun, cu lapte. Poți fi creativ și le poți combina cu iaurt, le poți adăuga în smoothie-uri și fresh-uri sau le poți consuma combinate cu fructele tale preferate. Astfel vei avea parte de un mic dejun sățios, sănătos și gustos.
*
  • În ceea ce privește mâncatul între mese, părerile specialiștilor sunt unanime. Deși cei mai mulți nutriționiști recomandă trei mese pe zi plus două-trei gustări, acestea din urmă trebuie alese cu mare grijă, pentru a evita compromiterea dietei și îngrășarea.
  • Pentru a-ți potoli pofta de dulce și pentru a combate oboseala fizică sau intelectuală, între mese poți consuma mai degrabă fructe sau semințe (nuci, alune de pădure, migdale, semințe de floarea-soarelui și de dovleac, fistic etc). Scopul gustărilor este evitarea scăderilor bruște de glicemie și diminuarea senzației de foame până la următoarea masă principală (pentru a se evita supraalimentarea). Dacă mai dorești și altceva în afară de fructe și semințe, Weider îți propune o gamă bogată de produse delicioase pe care le poți savura între mese:  batoanele fitness cu un conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi. Batoanele proteice de la Weider sunt suplimente nutritive sub formă de baton care le furnizează sportivilor doza de energie necesară înainte sau după antrenamentele intense. Batoane fitness de cea mai bună calitate pentru sportivii ambițioși.

Recomandări WEIDER:

Publicat pe

Ziua brioşelor cu ciocolată

Da, da, da! Noi azi sărbătorim cu brioşe pentru că este ziua lor!

Pentru aluat aveți nevoie de:​​​​​​​

  • 150g faina de spelta si 40g faina de migdale​​​​​​
  • 20 g pudră proteică ciocolată  
  • 5 g praf de copt​​​​​​
  • 30 g amidon
  • 60 g eritritol​​​​​​​
  • 200 ml lapte​​​​​
  • 1 lingurita vanilie
  • 50 g ulei de cocos​​​​​​
  • 1 ou​​​​​​
  • 25 g cacao pentru copt

Pentru umplutură aveți nevoie de:​​​​​​​

Pentru cremă aveți nevoie de: ​​​​​​​​

  • 20 g pudra de budinca de vanilie
  • 200 ml lapte​​​​​
  • 3 linguri de eritritol​​​​​​
  • 120 g margarină vegană
  • 20 g Peanut Butter Smooth
  • 50 g ciocolata​​​​​​
  • 15 g alune de pădure
.

Proteina

Performanța sportivă presupune efort fizic intens, ambiție, dedicare, dar și recuperare și alimentație corespunzătoare. Pentru a câștiga masă musculară în scurt timp, ai nevoie de un antrenament intensiv alături de o alimentație corectă. Weider vine în sprijinul tău cu suplimente proteice de cea mai bună calitate: pudră proteică, cazeinat de calciu, proteină din zer, proteină din soia. Suplimentele proteice Weider au fost dezvoltate folosind instrumente de cercetare și teste de laborator de ultimă generație pentru a răspunde nevoilor sportivilor de performanță, indiferent de disciplina acestora. Alege proteinele ideale pentru creșterea musculară și intensificarea forței.

Recomandări WEIDER:

  • Weider Protein Pancake Mix

    Protein Pancake Mix 600gr

    77,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Peanut Butter Smooth 1kg

    51,00 lei
    Citește mai mult
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • Crema proteică tartinabilă cu caramel sărat

    WHEY PROTEIN CREME caramel sarat

    26,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Ce carbohidrați alegem în funcție de tipul de activitate

Ce carbohidrați alegem în funcție de tipul de activitate. Este bine cunoscut și susținut de literatura științifică faptul că aportul de carbohidrați în timpul exercițiului fizic îmbunătățește performanța sportivă, având o relație directă între acesta și doza de carbohidrați ingerată și oxidată. O modalitate de a ingera carbohidrați este prin consumul de geluri energetice, dar… de unde știi ce gel energetic să alegi?

Ce cantitate de carbohidrați luăm în funcție de activitate

Există diferite moduri prin care sportivul poate ingera acești carbohidrați; prin suplimente precum băuturi pentru sport și alte alimente precum geluri, jeleuri, unele batoane proteice sau prin alimente ușor de digerat precum gutui, pâine albă, dulcețuri…

Alegerea unuia sau altuia va depinde de contextul în care activează sportivul și de factorii explicați mai jos.

Nu toți carbohidrații sunt la fel și nici nu sunt absorbiți sau oxidați în același mod în organism. Astfel, și datorită saturației transportatorilor săi la nivel intestinal, organismul este capabil să oxideze aproximativ 60 g de glucoză pe oră de efort. S-a demonstrat că folosind un amestec de carbohidrați cu diferiți transportatori, rata de oxidare a carbohidraților pe oră ar putea ajunge la 90 și până la 120 g, așa cum arată unele studii.

Recomandarea generală este aceea că o combinație de 60 g de glucoză sau lanțuri de glucoză împreună cu 30 g de fructoză ar îmbunătăți performanța la probele sportive de mai mult de două ore.

Care ar fi doza recomandată și tipul de carbohidrați pentru probele de scurtă durată?

În cazul probelor sportive care durează între 30 și 75 de minute, s-ar putea să nu fie necesar să luați niciun tip de carbohidrați sau, dacă este necesar, ar fi suficiente doze mici sau gel cu carbohidrați.

Când durata probei crește la 1-2 ore, recomandările științifice indică faptul că furnizarea a 30 g de carbohidrați (de la un singur transportor sau combinate) ar putea îmbunătăți performanța.

Pe măsură ce crește durata probei, crește și aportul de carbohidrați necesar. Astfel, în probele cu o durată între 2 și 3 ore, sportivul ar putea crește până la aproximativ 60 g de carbohidrați pe oră (de la un singur transportor sau combinat) iar în probele care durează mai mult de 2,5 ore, ar fi esențial să combine diferiți carbohidrați cu diferiți transportatori, ajungând la 90 g de carbohidrați pe ora.

În cadrul acestor recomandări, este necesar să se evalueze caracteristicile personale ale fiecărui sportiv, rezervele de glicogen ale acestuia înainte de competiție, intensitatea la care urmează să concureze, condițiile de mediu.

Recomandări WEIDER:

Publicat pe

Turn de ciocolată

Turn de ciocolată de la @leckerandhealthy. Desertul ideal pe care să-l încercați în weekend…

Ingrediente:⁣

  • Napolitane de ciocolată⁣
  • O lingură de proteină
  • 40 ml cafea
  • 200 gr băutură vegetală
  • 50 g de ciocolată 99%
  • 1 mână de fulgi de de cacao
  • Fructe de sezon

Mod de preparare:⁣

  • Pentru cremă, amestecăm proteinele cu băutura vegetală. Adăugăm cafeaua, 30g ciocolată topită, și amestecăm bine până nu mai sunt cocoloașe⁣
  • Amestecăm și dăm la congelator pentru o jumătate de oră, astfel încât să fie foarte rece și să se îngroașe puțin.⁣
  • Punem crema de la rece între foile de napolitană
  • Decorăm cu cantitatea rămasă de ciocolată topită, fructe proaspete și fulgi de cacao.⁣

Minunat! Vei descoperi o adevărată delicatesă.⁣

Băuturi Weider

Atunci cand lucrezi intens la sală, ai nevoie de o nutriție adecvată și de hidratare optimă. Organismul uman conține 60% apă, iar în urma unui antrenament intens aceasta se pierde în proporție de aproximativ 4% prin transpirație. Pentru a preveni efectle nocive ale deshidratării, care se poate manifesta prin stări de leșin sau de greață, dureri de cap accentuate, uneori chiar vomă, trebuie să ne asigurăm o hidratare corectă înainte, în timpul și după antrenamentele solicitante. Selecția noastră de băuturi proteice îți oferă posibilitatea de a obține cu ușurință toate substanțele nutritive de care ai nevoie, atât înainte cât și după antrenament. Consultă gama noastră completă de băuturi cu vitamine și minerale, L-carnitină lichidă, taurină și cafeină, BCAA, L-citrulină, L-arginină, fibre, aminoacizi și magneziu lichid.

 Articol: weider

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Prăjituri cu felii de mandarină

Prăjituri cu felii de mandarină şi… caise​​​​​​​​​. Pentru 9 porții aveți nevoie de: ​​​​​​​​

Blat:​​​​​​

  • 40 g Faină integrală
  • 30 g Gold Whey Vanilie
  • 10 g Lapte praf instant
  • 10 g praf de copt
  • 100 ml lapte de migdale​​​​​
  • 2 linguri de eritritol​​​​​​

Cremă:​​​​​​

  • 500 g de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi​​​​​
  • 1 cutie mică de mandarine în suc propriu
  • Aromă de Vanilie​​​​​
  • 1 pachet Gelatin Fix​​​​​​​

Strat de fructe:​​​​​​

  • 2 caise
  • 3 linguri gem de caise fără zahăr​​​​​
  • Se amestecă ingredientele și se coc într-o formă de silicon (20×20 cm) la 180 de grade timp de 10-15 minute
  • Se intinde gemul pe fund și se așează caisele feliate deasupra
  • Pentru cremă se amestecă iaurtul, aroma, mandarinele și gelatina
  • Se întinde crema pe blat și se dă la rece pentru câteva ore.

O mandarină mică conține 40 de calorii și 9 grame de carbohidrați. Mandarinele conțin, de asemenea, 1,3 grame de fibre. De asemenea, mandarinele sunt încărcate cu vitamina B6. O deficiență de vitamina B6 poate duce la aparița simptomelor de slăbiciune și de greață. Recomandările de vitamina B6 sunt de 100 miligrame pentru adulții cu vârsta peste 18 ani. Conțin potasiu și au un conținut scăzut de sodiu – 199 miligrame de potasiu, comparativ cu 2,4 miligrame de sodiu. Acest lucru ajută la relaxarea vaselor de sânge și la menținerea adecvată a tensiunii arteriale.

Recomandări WEIDER: