
Înghețată proteică #yummy. Perfect pentru zilele fierbinți de vară!
Pentru o porție aveți nevoie de:
- 7g inulină*
- 12-15 g cafea rece sau apă
–> încălziți scurt – amestecați
.
- 100 g Protein Low Carb vanilie
- 50g iaurt grecesc
- 8g Proteina Whey
- 1 linguriță gumă guar (0,8 g)
- 30 g amestec de eritritol stevia (mai bun decât doar eritritol pentru consistență, chiar mai bun decât pulberea)
–> se adauga si se amesteca pana compazitia devine pufoasa
.
- 30 g albus de ou
- puțin suc de lămâie, sare
–> bate amestecul foarte bine
.
- 3 g inulină
–> se adaugă, se bate în continuare până când amestecul devine foarte ferm, apoi se adaugaă în compozitia pufoasa
(lăsați-l să înghețe aproximativ 40 de minute, lăsați-l să devină foarte ferm în congelator sau savurați-l imediat)
.
* Inulina reprezinta un tip de fibra alimentara solubila, intalnita in numeroase plante. De asemenea, aceasta este un fructan, iar ca si alti fructani, actioneaza ca prebiotic, ceea ce inseamna ca hraneste bacteriile prietenoase din intestin.