Publicat pe

Proteina concentrată din zer

Proteina concentrată din zer. Dintre toate suplimentele sportive pe care le putem găsi astăzi, WEY PROTEIN CONCENTRATE (proteină din zer) este, fără îndoială, cel mai popular supliment sportiv – utilizat, în prezent, de sportivii din întreaga lume (de la fotbaliști, alergători, până la culturisti…). Da! Este considerată cea mai eficientă și economică formă de proteine ​​pe care corpul uman este capabil să o utilizeze și să o digere.

În concurență dură cu proteina din ou, proteina din zer – Whey Protein – este considerată cea mai completă proteină, deoarece conține cei 9 aminoacizi esențiali, pe lângă faptul că are cea mai mare valoare biologică (*valoarea biologică: este proporția proteinei care este absorbită/folosit de organism).

După cum știe aproape toată lumea din lumea sportivă, laptele este format din două proteine: cazeină și zer.

Ce este ZERUL?

Este lichidul rezultat din coagularea laptelui. Îl gasim în producția de brânzeturi, iaurturi și alte produse lactate – în trecut, acest lichid a fost aruncat pentru că era considerat a nu fi de folos.

Iar zerul este baza din care se obține această proteină foarte apreciată (cunoscută tuturor sub numele de proteină din zer).

CONCENTRATED WEY PROTEIN este o proteină care este microfiltrată și nu suferă tratament termic pentru a produce proteine ​​ultra-pure. Acest proces asigură o proteină intactă – cât mai pură posibil.

Dar utilizarea concentratului de proteine ​​din zer nu este destinată doar sportivilor. ESTE O ALIMENTARE IDEALĂ PENTRU ORICE PERSOANĂ CARE DOREȘTE SĂ ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ SĂNĂTATEA.

Să vedem toate beneficiile sale.

BENEFICIILE PROTEINELOR CONCENTRATE DIN ZER:

DACA ESTI SPORTIV:
  • Consumul de concentrat de proteine ​​din zer asigură o creștere și o recuperare mai bună a mușchilor, în plus – reduce timpul de recuperare după efort.
  • În faza de dezvoltare musculară, concentratul de proteine ​​din zer este un produs esential.
  • În dietele de definire și restricționare calorică – este foarte important în aceste cazuri să luați suficiente proteine ​​și astfel să evitați distrofia musculară.
  • Supliment de bază post-antrenament – deoarece concentratul de proteine ​​din zer este de asimilare rapidă. Ideal pentru „reumplerea” rapidă a aminoacizilor în fluxul sanguin. Astfel,  reparăm fibrele musculare și să profităm de celebra „fereastră anabolică”.
  • Supliment post-antrenament – ideal și pentru ca organismul nostru să aibă suficiente proteine ​​pentru exercițiile ulterioare.
  • Supliment intra-antrenament – mai ales în perioadele de diete mai stricte. Îl recomandăm în timpul antrenamentului pentru a opri pierderea musculară și pentru a facilita recuperarea. În plus ne da senzatia de satietate si mai multa energie in timpul sedintei.
  • Înainte de a merge la culcare – după o zi grea de muncă plus antrenamente, indiferent dacă vă aflați în faza de volum, întreținere sau definire, puteți lua și un shake concentrat de proteine ​​din zer chiar înainte de culcare, pentru a ajuta la refacere și pentru a oferi suficiente proteine ​​și aminoacizi. Pentru următoarele ore de somn (că vom fi în post) și astfel evităm pierderea masei musculare.
DACA NU ESTI SPORTIV:

Este un aliment!

Whey Protein Concentrate nu este altceva decat proteina din zer de vacă, si de aceea spun ca este un ALIMENT, precum mancatul de branză, sau iaurt… in realitate este UN PRODUS LACTAT. De aceea, este bine-venit – în orice moment al zilei:

  • La micul dejun;
  • La mijlocul dimineții;
  • La mijlocul după-amiezii;
  • Chiar înainte de culcare dacă ți-e foame după o cină ușoară;
  • Între mese, pentru a evita gustarile inutile – de multe ori in jurul orei 6 dupa-amiaza, cei mai multi muritori vrem sa gustam ceva, pur si simplu din plictiseala sau anxietate… O solutie buna este sa consumam un shake Whey Protein (cu apă). Proteinele sunt satisfăcătoare și, sub formă de shake cu… arome delicioase – îi vor salva pe cei care doresc ceva dulce si aromat.

Beneficii pentru sănătate

Dar pe lângă faptul că ne ajută să ne îndeplinim cerințele proteice, Whey Protein Concentrate – are mult mai multe proprietăți. Să vedem ce ne spun studiile făcute până acum:

Scăderea colesterolului: Într-un studiu, publicat în British Journal of Nutrition, 70 de bărbați și femei – supraponderali – au primit proteine ​​din zer timp de 12 săptămâni. În acest studiu, au fost măsurați mai mulți parametri, cum ar fi nivelurile de lipide și insulină. S-a constatat o scădere semnificativă a colesterolului total și a colesterolului LDL în săptămâna 12 în grupul care a consumat proteine ​​din zer, comparativ cu alt grup care a consumat cazeină.

Pentru astm: Proteina din zer poate îmbunătăți răspunsul imunitar la copii.

Ce opțiune de proteine ​​din zer vă putem oferi?

La Weider am dezvoltat o nouă proteină 100% concentrată, proteina 100% Whey Clean Formula, prima formula care foloseste proteina GrassFit™ – de la vaci care pasc în aer liber, fără îndulcitori sau coloranți artificiali și… pentru ca am vrut să dezvoltăm un produs cât mai ușor de digerat am adăugat enzima lactază. Această enzimă este responsabilă pentru ruperea legăturii pe care o conține lactoza, astfel încât să poată fi digerată corect chiar și de persoanele ce suferă de intoleranță la lactoză.

100% Whey Clean Formula – CEA MAI INALTA CALITATE SI CELE MAI BUNE MATERIALII PRIME!

proteine din zer

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

WEIDER „WOOPIES”

WEIDER „WOOPIES”

Ingrediente:

Opțional: 8 zmeură
De asemenea: 1 pahar de lapte

Mod de pregătire: ⁣⁣
  • Crema de brânză, pudra de proteine ​​și, dacă este necesar, apă pentru a face o cremă untabilă și îndulcită după cum doriți (dacă doriți)
  • Întindeți generos – pe jumătate din fursec (yippee! Protein Cookie Bites) – cremă, dacă doriți, puteți poți stoarce o zmeură și apăsați ferm pe cel de-al doilea fursec
  • Înmuiați pentru scurt timp fursecurile în lapte și rulați-le în nuca de cocos deshidratată…⁣
  • Puneți Weider Whoopies într-un vas închis la frigider timp de 4-5 ore și lăsați-l să se „odihnească”
  • Cel mai bine savurat rece și direct de la frigider!

POFTĂ BUNĂ!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Fursecuri cu mere și scorțișoară

Fursecuri cu mere și scorțișoară. Astăzi vă aducem o rețetă de fursecuri cu mere și scorțișoară cu aromă de toamnă târzie, sărace în zaharuri și grăsimi saturate, o alternativă pentru a micul dejun alaturi de cafeaua sau ceaiul preferat.

Baza aluatului este ovăzul, care are o multitudine de beneficii, printre care stimularea aminoacidului leticină care ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește digestia. Pentru aceasta am folosit Gourmet Oat Flour de Weider, de data aceasta am optat pentru aroma de scorțișoară.

Pentru a-i da o notă de aromă, ne-am jucat adăugând la această delicioasă rețetă chipsuri de ciocolată neagră.

Ingrediente:

Masa:

  • 200 g fulgi de ovăz din cereale integrale Gourmet Oat Făină 
  • 50 g Premium Whey Weider 
  • 50 g făină de porumb
  • 30 g zahăr de mesteacăn (xilitol)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 450 g sos de mere
  • 350 g măr

Garnitura:

  • 100 g ovăz laminat
  • 30 g Premium Whey Weider
  • 20 g nuci
  • îndulcitor dupa gust
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Pregătire:

  1. Pentru a face aluatul, vom amesteca ingredientele uscate pe o parte și ingredientele lichide pe cealaltă.
  2. Apoi adăugăm ingredientele uscate la lichide fără a opri să amestecăm. Adăugăm nucile și bucățile de măr.
  3. Într-o matriță pătrată întindem puțin ulei de cocos și adăugăm aluatul.
  4. Puneți ingredientele pentru toppinguri deasupra aluatului.
  5. Puneți în cuptorul preîncălzit la 180º timp de 20 de minute.
  6. Lasă-te să se răcească și bucură-te!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Beneficiile arahidelor

Beneficiile arahidelor. Era si timpul ca beneficiile arahidelor să capete recunoașterea și importanța nutrițională pe care o merită…

Atunci când un aliment are un procent ridicat de grăsimi și calorii, nu înseamnă deloc că este rău pentru sănătatea ta. Dimpotrivă, aduce beneficii uriașe. Nucile conțin cantități semnificative de proteine, antioxidanți, fibre, minerale și vitamine B și E. Și, bineînțeles, grăsimile bune pe care le conțin, care sunt mononesaturate și polinesaturate.

Cheia consumului de nuci este să le consumăm în forma lor naturală, care nu este ultra-procesată, fără sare, uleiuri, aditivi etc.

Superaliment alunele?

Alunele – pe care mulți le clasifică drept nuci – sunt de fapt semințele unei leguminoase (Arachis hypogaea). Dar, ar fi corect, să le punem în punga cu „fructe uscate” nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru proprietățile lor nutritive. Beneficiile arahidelor sunt multiple…

  • Sunt bogate în vitamina B3, acid folic și conțin 26% proteine. Aceste proteine ​​sunt bogate în arginină, un aminoacid neesențial care este implicat în producerea hormonului de creștere și în întreținerea și repararea sistemului imunitar și nervos.
  • De asemenea, sunt bogate în triptofan, un aminoacid esențial folosit de creierul nostru pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care stabilizează starea de spirit și ajută la somn.

Și, ca și restul nucilor, cheia consumului de arahide este: în forma lor naturală, fără aditivi, fără săruri sau uleiuri. Una dintre cele mai populare și mai delicioase modalități de a consuma arahidele este sub forma de unt (alune prăjite și măcinate) dar… atentie! Citiți bine etichetele! Untul de arahide care se vinde in comert, are adaugate si alte ingrediente care îl pot face un aliment nesănătos!

Untul de arahide al Weider are doar un singur ingredient: arahide.

  • Este ideal pentru micul dejun pentru PUTEREA LUI NUTRITIVĂ.
  • De asemenea, vă recomand să îl includeți în masa de pre-antrenament, pentru aportul său de energie.

De exemplu:

  • Puteti sa il adaugati deasupra crepului de fulgi de ovăz la micul dejun.
  • Puteti sa  il întindeti pe niște prăjituri de orez sau pâine integrală.
  • Puteti sa il amestecati cu shake-ul de proteine ​​pentru a adăuga mai multă textură și a-l face mai plin.
  • Puteti sa il adaugati in diferite deserturi.
  • Unul dintre amestecurile mele preferate: tăiați un măr în felii, puneți 15 până la 20 de grame de unt de arahide Weider într-un castron mic și… e gata!

Recomandari WEIDER:

  • WHEY PROTEIN CREME White Spread 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • Peanut Butter Smooth 1kg

    50,00 lei
    Adaugă în coș
  • răsfăț culinar

    Nut Protein Choco Vegan 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme

    26,00 lei
    Citește mai mult
Publicat pe

Mituri în dieta sportivilor

Mituri în dieta sportivilor. Dacă sunteți sportiv și vă faceți griji cu privire la dieta dvs., este destul de probabil să aveți diferite versiuni despre ceea ce este bun sau este indicat pentru a atinge unele obiective sau altele… câștigă masă musculară, îmbunătățește performanța sportivă, definește… Noi vom vorbi despre cele mai comentate mituri din dieta sportivilor.

Dacă, pe lângă faptul că sunteți preocupat de nutriție, practicați un sport de forță, este foarte probabil ca multe concepte să vă fie în cap și da, îmi pare rău să vă spun că – dacă nu sunteți profesionist în nutriție – unii dintre voi greșesc. Conceptele ori sunt învechite ori sunt produsul propriei experiențe trăite – iar cultura conform căreia alimentația este fundamentală pentru atingerea obiectivelor în sporturile de forță nu are întotdeauna o abordare adecvată.

Cu aceast articol îmi permit să clarific unele dintre conceptele care din punctul meu de vedere sunt cele mai greșite.

„Mâncarea mai multor proteine ​​vă va face să câștigați mai mult mușchi. De asemenea, dacă mănânci mult, nu contează… Acest lucru nu este stocat sub formă de grăsimi”

  • FALS: o dietă cu mai mult de 2 g de proteine ​​pe kg de greutate nu vă va ajuta să câștigați mai multă masă musculară și vă poate face să depozitați substanțe reziduale care pot fi toxice. Orice exces de energie indiferent de originea sa (carbohidrați, proteine ​​sau grăsimi) – mai devreme sau mai tarziu – va ajunge să se acumuleze sub formă de grăsime.

„Dacă doriți să câștigați masa musculară și să pierdeți grăsime (acestea sunt două obiective opuse)… mai întâi va trebui să câștigi masa musculară și apoi să pierzi grăsime”

  • FALS: unul dintre cele mai comentatele mituri din dieta sportivilor. Este adevărat că câștigarea masei musculare necesită un echilibru energetic pozitiv și pierderea grăsimilor un echilibru negativ. Cu toate acestea, cu o dietă reglementată corespunzător și în ciuda vitezei de creștere a masei musculare, puteți atinge ambele obiective simultan. Asta, ar fi mai recomandabil din punct de vedere al sănătății. Fii clar cu privire la obiective, nu totul merge pentru toată lumea.

Creatina monohidrat este dăunătoare pentru rinichi și vă va face să vă umflați”

  • FALS: Unul dintre suplimentele care este cel mai garantat pentru a fi eficient în sporturile de forță este tocmai creatina monohidrat. Aceasta face parte dintr-o cale metabolică care vă va oferi mai multă putere în sala de gimnastică. Acest lucru contribuie la o stimulare mai mare la nivelul fibrei musculare și, în cele din urmă, la o hipertrofie mai mare. Este, de asemenea, o substanță activă din punct de vedere osmotic, care va permite fibrelor musculare să aibă mai mult spațiu pentru a crește. O puteți lua fără nicio problemă în perioade de 3 sau 6 luni. Apoi, odihniți-vă două până când începeți din nou.

„Nu consuma carbohidrați după șase după-amiaza”

  • FALS: consumul de carbohidrați este la fel de important ca și consumul de proteine ​​dacă obiectivul dvs. este să câștigați masa musculară, deoarece este „benzina” pe care mușchii dvs. o folosesc pentru a exercita. Consumul de carbohidrați este esențial pentru a putea performa în sala de sport. Nu ar trebui să existe o limitare a programelor de consum, ci mai degrabă o doză zilnică care va depinde de obiectivele și compoziția corporală a fiecăruia. Dacă te antrenezi după-amiaza, consumul de carbohidrați după-amiaza și la cina este esențial.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cum să vă consolidați sistemul imunitar

Cum să vă consolidați sistemul imunitar? Sistemul imunitar este ca un „scut” pentru corp, este apărarea împotriva infecțiilor, cum ar fi bacteriile și virușii. De aceea este extrem de important să aveți grijă de el și să îl păstrați în stare perfectă. Şi… ca tot ceea ce se referă la sănătatea noastră, NUTRIȚIA ESTE FUNDAMENTALĂ, de fapt, malnutriția este una dintre cauzele imunodeficienței în lume. Dacă mănânci prost… sistemul tău imunitar suferă.

Cheile unui sistem imunitar puternic și sănătos:

  • Primul lucru – alimente sănătoase: mâncare „adevărată”, fructe, legume, nuci, leguminoase, carne slabă, pește alb și albastru etc.
  • Evitați alimentele ultraprocesate: pline de aditivi și substanțe chimice artificiale care ne deteriorează întregul sistem, în general, nu doar imunitatea.
  • Eliminați din viața dvs. obiceiurile toxice: cum ar fi tutunul și alcoolul, faceți exerciții fizice, rămâneți hidratat și odihniți-vă suficient – acestea sunt, de asemenea, importante pentru a menține sistemul imunitar puternic.
  • Stați departe de situațiile stresante: un nivel ridicat de stres face ca și apărările noastre să cadă. Cred că este cel mai dificil lucru de schimbat din toate aceste puncte, dar… îl puteți reduce.

Există substanțe nutritive importante pentru menținerea unui sistem imunitar bun:

Seleniu (ex. Nuci, ciuperci, cod, usturoi)
Zinc (de ex. Stridii, semințe de dovleac, carne de vită, făină de susan)
Vitamina B (în special B6 și B12) și acidul folic (ex. Sardine, leguminoase, nuci, gălbenuș de ou, somon)
Vitamina C (ex. Citrice, ardei roșu, verde și galben, kiwi, broccoli, kale)
Și nu în ultimul rând, fierul, acizii grași omega – 3, alimentele probiotice (varză, chefir) În rezumat …

O ALIMENTARE PE BAZĂ DE ALIMENTE NATURALE ȘI VARIATE NE VA OFERI TOȚI ACESTI NUTRIENȚI.

GLUTAMINA, NU DOAR PENTRU MUSCHI!

  • Așa este! O altă cheie pentru a vă consolida sistemul imunitar poate fi suplimentarea cu glutamină, care ne protejează sistemul imunitar. De fapt, este deja utilizat în domeniul medical pentru a ajuta pacienții să-și consolideze sistemul imunitar.
  • Glutamina este cel mai abundent aminoacid neesențial din organism și este implicată în multe procese ale metabolismului intermediar. Numeroase studii au arătat că, dacă depozitele de glutamină scad, scade echilibrul nostru de azot, sinteza proteinelor și funcția imună.

CREŞTEȚI DOZA DE VITAMINĂ C

  • Pentru a vă întări puțin mai mult apărarea, vă recomand și creșterea dozelor de vitamina C sub formă de supliment, datorită puterii sale antioxidante și imuno-protectoare. Vitamina C Up este o opțiune foarte practică și plăcută pentru a adăuga acest plus. Acestea sunt masticabile, fără zahăr și cu o aromă delicioasă. Recomand 1 până la 3 gummies pe tot parcursul zilei.

Recomandari WEIDER:

  • Strong Zinc

    Strong Zinc 120caps

    56,00 lei
    Citește mai mult
  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    137,00 lei
    Adaugă în coș
  • Vitamin C Up

    Vitamin C Up 84gum

    33,00 lei
    Selectează opțiunile
  • complex multivitamine și minerale

    Daily Energy Complex multivitamine și minerale 90tab

    76,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake cu fructe de padure

Valori nutritionale la 100 gr.:
  • 192 kcal
  • 11,2 g proteine
  • 13,4 g carbohidrați
  • 12 g grăsimi

Ingrediente

(pentru un Cheesecake de diametru de 20 cm)

Bază
Umplere
  • 30 g de proteine ​​80+ aromă de vanilie (sau altă aromă după gust)
  • 200 g fructe de padure proaspete
  • 250 g lapte degresat
  • 200 g brânză proaspătă (o puteți înlocui cu iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi)
  • 80 g de unt
  • 3 ouă
  • 50 g xilitol (sau alt îndulcitor)
  • coajă de lămâie rasă
Sos de fructe de padure
  • 300 g fructe de pădure amestecate
  • 50 g xilitol (sau alt îndulcitor)

Pregătire

  1. Faceți un treci din Yippie Protein Cookie Bites ​​- într-un blender. Adăugați untul topit și întindeți amestecul ca bază într-o tigaie. Se pune la frigider să se răcească.
  2. Combinați toate ingredientele pentru umplutură, cu excepția fructelor de pădure, și amestecați cu un tel. Lăsați să se odihnească aproximativ 30 de minute
  3. Spălați fructele de pădure și preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  4. Adăugați fructele de pădure la umplutură și turnați peste bază.
  5. Coaceți tortul aproximativ 50 de minute (opțional).
  6. Puneți toate ingredientele pentru topping într-o cratiță și aduceți la fierbere. Cu un blender, obțineți un sos omogen de fructe de pădure.
  7. Lăsați sosul să se răcească și apoi turnați-l peste cheesecake!

Autor: Weider

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

SĂNĂTATE: INTESTINELE

SĂNĂTATE: INTESTINELE. Ai auzit vreodată că „al doilea creier” nostru este ascuns în intestinele noastre? Afirmație ciudată, sigur, dar cu siguranță adevărată. De fapt, pe lângă cele mai frecvente efecte ale stresului și oboselii asupra intestinului însuși, acest organ desfășoară o serie de activități interesante și fundamentale în corpul nostru și este strâns legat de alte sisteme și organe.

În primul rând, absorbția macro și a micronutrienților, de fapt de-a lungul întregului intestin există zone folosite pentru a absorbi și circula tot ceea ce introducem prin alimentatie (proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și vitamine și minerale). A doua sarcină importantă este de a regla “evacuarea” care trece prin flora bacteriană intestinală  – flora bacteriană are și o acțiune antiinflamatorie importantă. În cele din urmă, intestinul joacă un rol important de apărare împotriva agenților patogeni cu care intrăm în contact în fiecare zi, prin urmare are o adevărată sarcină de apărare imună (gândiți-vă doar că aproape 60% din celulele sistemului imunitar se găsesc în intestine).

Prin urmare, este ușor de înțeles cum, atunci când există probleme la nivelul intestinelor, pot exista repercusiuni asupra restului organismului: stare generală de rău, greață, diaree, dar și oboseală și, în cazuri mai complicate, astenie (senzație continuă de oboseală) .

Deci, ce trebuie făcut pentru a ne menține intestinele într-o formă perfectă?

Sfaturi foarte simple:

  1. Urmați o dietă echilibrată, fără excese (uneori nu vă va ucide) și alegând alimente care nu sunt prea procesate;
  2. Acordați atenție oricăror intoleranțe sau alergii, este foarte important să contactați un medic – pentru calea corectă;
  3. La schimbarea anotimpului, luați probiotice (fermenti lactici clasici) chiar mai bine dacă sunt combinați cu prebiotice (substanțe care hrănesc flora bacteriană) pentru a ne menține echilibrul florei bacteriene intestinale. Acest sfat este, de asemenea, foarte util după antibioterapie, deoarece aceste medicamente pot afecta flora;
  4. Încercați să urmați un stil de viață echilibrat, evitând consumul excesiv de alcool și fumatul;
  5. Obțineți cantitatea potrivită de fibre dietetice. Necesarul zilnic recomandat de fibre este de aproximativ 20-30 g. Acestea se găsesc în legume, fructe (de preferință cu coaja), leguminoase și alte alimente în principal vegetale;
  6. Nu uitați de activitatea fizică. S-a văzut că activitatea fizică constantă are efecte pozitive atât asupra florei bacteriene intestinale…
  7. Am încercat, pe scurt, să vă fac să înțelegeți cât de important este intestinul pentru noi și pentru corpul nostru, așa că nu îl neglijați, îngrijiți-l și calitatea vieții dvs. va creste.

Ultima notă IMPORTANTĂ: nu există teste specifice de intoleranță validate și recunoscute științific, în afară de testul de intoletanța la lactoză. Deci, fiți atenți la testele de autoevaluare sau la cele mai populare teste de kinesiologie, bazați-vă doar pe experți REALI!

Autor: Weider

Recomandari WEIDER:

  • oat bar

    Oat bar

    6,50 lei
    Selectează opțiunile
  • probiotice pentru sportivi

    MICROBIOTIC SPORT IMMUNE 30caps

    59,00 lei
    Adaugă în coș
  • APPLE CIDER VINEGAR 50 gummies

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • WEIDER MICROBIOTICS 30plicuri

    78,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Brânză… pe baț!

Brânză… pe baț! Este bună și super cremoasă.

INGREDIENTE: ⁣

Acoperire: ⁣
  • 20 g ciocolată albă neîndulcită⁣
  • 5 g cremă de alune⁣
  • 1 linguriță de ulei de cocos⁣

PREPARARE: ⁣

  1. Am amestecat brânza proaspătă bătută cu proteina și am adăugat în matriță.
  2. Punem la congelator vreo 3 ore, o desfacem și adăugăm ciocolata topită amestecată cu crema de alune și uleiul de cocos. Mai lasam un pic la congelator.
  3. GATA!⁣
VALOARI NUTRITIONALE:
  • Energie: 220 kcal⁣
  • Grăsime: 9,7 g
  • Carbohidrați: 7,2 g
  • Zahăr⁣: 6 g
  • Proteine: 20,5 g

Autor: healthyeat.r

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Gluta-Lemon

Gluta-Lemon. Astăzi vă vom surprinde cu o rețetă simplă și răcoritoare. Un mod placut de a vă lua glutamina, de asemenea, cu un aport suplimentar de vitamina C.

Ingrediente pentru 2 portii

  • Apă rece: 1/2 litru
  • Suc natural de lamaie: 1/4 dintr-un litru (trece printr-o strecuratoare inainte de amestecare)
  • Îndulcitor lichid (în funcție de gust)
  • 4 linguri de L-GLUTAMINA

Pregătire (60 min)

  • Se amestecă bine toate ingredientele într-o cratiță.
  • Se pune la congelator.
  • În timpul procesului de îngheț, la fiecare 15 minute îl amestecam până când este înghețat.
  • Odată ce este mat, servim în două pahare, decorând cu felii de lămâie si/sau frunze de mentă.

  • L-Glutamina, la fel ca și creatina, este unul dintre cele mai importante elemente ale celulelor musculare pentru că are un rol important în leagarea apei intracelulare, contribuind la ceea ce numim “hidratarea celulei”. Permite penetrarea mai rapidă a aminoacizi în celule, susținând astfel creșterea musculară.
  • Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.
  • Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.
  • În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    137,00 lei
    Adaugă în coș
  • aminoacizi bcaa si l-glutamina

    BCAA + L-Glutamine 180 caps

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • pachet l-glutamine

    L-Glutamine Pack Duo 2x300g PROMO

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • PREMIUM BCAA 8:1:1 + L- GLUTAMINE-blue raspberry

    108,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Nutriția și sistemul imunitar

Nutriția și sistemul imunitar. Sistemul imunitar trebuie să se regenereze în fiecare zi si, acesta depinde, într-o măsură mare, de furnizarea de substanțe nutritive adecvate: aminoacizi pentru sinteza proteinelor, grăsimi și carbohidrați pentru producerea de energie și vitamine și minerale pentru funcțiile de creștere celulară și sinteza proteinelor.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt utilizați și în sinteza diferitelor substanțe imune. Anticorpii sunt proteine ​​care se leagă de substanțe numite antigeni și care sporesc capacitatea sistemului nostru imunitar de a ucide bacteriile și virușii.

Dacă aportul de aminoacizi este inadecvat, singura opțiune pe care o oferim corpului nostru este descompunerea proteinelor musculare, cu distrugerea țesuturilor și consecințele sale grave.

Pe scurt, o stare de malnutriție proteică afectează sistemul imunitar în funcția sa de replicare celulară, reducând răspunsul imun. În plus, malnutriția calorică limitează imunitatea, crescând infecțiile oportuniste și mortalitatea la pacienții subnutriți.

Deficitul de proteine-calorii are un efect asupra sistemului imunitar similar cu cele cauzate de SIDA. Această sinergie este atât de puternică încât prevenirea și tratamentul proteinei-calorii reprezintă o parte importantă a îngrijirii acordate pacienților cu sindromul imunodeficienței dobândite.

Există un aminoacid unic care are cel puțin 2 funcții diferite în organism, ambele fiind importante pentru sistemul imunitar: glutamina.

Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.

Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.

În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Vitamine si minerale

În ceea ce privește vitaminele și mineralele care îmbunătățesc sistemul imunitar, acestea sunt: ​​seleniu (Se), vitamina E, cupru (Cu), calciu (Ca), vitamina A și zinc (Zn).

În plus, deficitul de acizi grași afectează negativ sistemul nostru imunitar.

Obezitatea este legată de scăderea imunității. Pacienții supraponderali prezintă un risc mai mare de bacteremie și infecții. Această obezitate este un factor de risc în vindecarea slabă a rănilor în perioada postoperatorie.

Putem crește capacitatea sistemului imunitar cu următoarele substanțe nutritive:

  • Glutamina
  • Acizi grasi omega-3
  • BCAA

În cele din urmă, trebuie avut în vedere faptul că o dietă echilibrată bogată în substanțe nutritive esențiale asigură sistemului nostru imunitar o apărare adecvată împotriva infecțiilor.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ce este L-Carnitina și la ce servește?

Ce este L-Carnitina și la ce servește? Este unul dintre suplimentele de cinci stele, mai ales în diete și în procesele de definire. Este important să știți cum să o utilizați în favoarea dvs., astfel încât să obțineți rezultate surprinzătoare. Voi explica într-un mod super simplu CE ESTE L-CARNITINA și ce funcție îndeplinește pentru corpul nostru:

Cum acționează L-Carnitina?

  • L-Carnitina este o enzimă, adică este o moleculă care ajută la relațiile chimice care există în interiorul celulelor.
  • Se formează din unirea a 2 aminoacizi: lizină și metionină.
  • Cu o dietă variată și echilibrată, corpul nostru este capabil să sintetizeze cantitățile corecte de L-CARNITINĂ, în ficat și rinichi.
  • Este direct implicata în METABOLISMUL GRĂSIMILOR, deoarece acționează ca un transportor al grăsimilor (lipidelor) în mitocondriile celulelor.
  • Și ce este mitocondria? – Este „motorul” unde are loc transformarea nutrienților în energie.

Beneficii în sport

Ce este L-Carnitina și la ce servește? Știm deja ce este, acum să vedem cum ne poate aduce beneficii în domeniul sportiv:

  • Ajută performanța sportivă la sportivi cu activitate ridicată sau moderată, deoarece accelerează degradarea acizilor grași, astfel încât aceștia să fie transformați în energie.
  • Utilizarea L-Carnitinei ajută la recuperarea mușchilor după exerciții.
  • Ajuta la menținerea masei musculare, deoarece îmbunătățește rezistența la oboseală și facilitează recuperarea mușchilor după antrenamente sau concursuri, mai ales dacă sunt intense.
  • În procesul de reducere a grăsimilor: L-carnitina, așa cum am spus în punctele anterioare, îmbunătățește performanța sportivă și ne ajută să menținem masa musculară, ajută la descompunerea grăsimilor pentru a fi arse ca o formă de energie care „ne protejează mușchii”. Prin urmare, dacă o însoțim cu un alimente specifice pentru a pierde grăsimea și antrenamente intense, este un mare aliat.

În concluzie: L-CARNITINA ESTE DE MARE AJUTOR PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚEI NOASTRE SPORTIVE.

Beneficii pentru sănătate

Deși acest articol este destinat sportului, merită să știm că L-Carnitina este extrem de eficientă împreună cu tratamentul unor boli cardiovasculare și renale, cum ar fi:

  • Cardiovasculare: infarct miocardic acut, necroză miocardică, aritmii.
  • Renale: insuficiență renală.
  • Mentale: Alzheimer, depresie senilă, uitare legată de vârstă.
  • Metabolice: diabet, concentrație crescută de colesterol legată de LDL, concentrație crescută de trigliceride.
  • Probleme dermatologice: oxidarea pielii din cauza îmbătrânirii, cicatricilor și vergeturilor.

Autor: Celeste González

Recomandari WEIDER: