Publicat pe

Sos din fructe roșii

Sos din fructe roșii – rețeta WEIDER de WEEKEND.

Valori nutritive pe porție:

165 kcal
7,7 g proteine
20,8 g carbohidrați
5,4 g grăsime

INGREDIENTE sos din fructe roșii pentru 4 porții:

20 g Fruity Isolate WEIDER – fructe roșii;
500 g amestec de fructe congelate;
200 g cireșe proaspete;
200 g căpșuni;
100 ml apă;
30 g semințe de chia*.

Mod de preparare:

1. Puneți apa cu fructele înghețate într-o cratiță și încălziți la foc mediu, amestecând constant.
2. Adăugați semințele de chia și lasati la foc mediu aproximativ 10 min. În cele din urmă adăugați fructele proaspete – cireșele/căpșuni și lăsați să se îngroașe la consistența dorită la foc mic.
3. Luați cratiță de pe aragaz, lăsați-o să se răcească și amestecați cu Fruity Isolate. Împărțiți în patru boluri și puneți-le la frigider până sunt gata.

Nota: Dacă doriți un sos de vanilie, amestecați 10 g amidon, 25 g WEIDER Protein 80Plus vanilie și 150 ml lapte. Încălziți sosul scurt în cuptorul cu microunde pâna se îngroșă puțin.

###

*30g de semințe de chia conțin substanțe nutritive precum: 11g fibre, 4g proteine, 9g grăsimi sănătoase dintre care 5g de Omega 3, 18% din doza zilnică recomandată de calciu, 30% din doza zilnică recomandată de magneziu, 27% din doza zilnică recomandată de fosfor. Semințele de chia conțin, de asemenea, o cantitate considerabilă de zinc, potasiu și vitaminele B1, B2 și B3.

Recomandari WEIDER: