Publicat pe

Somon cu paste de orez brun

Recompensează-ţi corpul şi maximizează-ţi refacere a după antrenament!

Somon cu paste de orez brun* în sos pesto de varză kale
4 porţii

Pesto cu varză kale

2 căni cu varză kale tocată
Sare de mare după gust
1 lingură ulei de măsline
1 lingură pastă miso
1 căţel de usturoi tocat
1 lingură drojdie de bere
Piper negru după gust

Somonul Salmon

2 fileuri de somon fără piele (180 de grame fiecare)
Sare de mare şi piper negru după gust
1 lingură coajă de lămâie
1 lingură ulei de cocos

Paste

240 g spaghete de orez brun
1 cană roşii cherry tăiate în sferturi

Pentru pesto de varză kale

1. Se pune o cratiţă cu apă la fiert şi se adaugă varza. Se fierbe 30 de secunde, apoi se scoate varza într-un castron plin cu apă cu gheaţă şi se lasă un minut. Apoi se strecoară.
2. Într-un robot de bucătărie se amestecă varza, sarea si uleiul de măsline. Se foloseşte funcţia pulse de 10-12 ori, până amestecul e tocat fin. Se adună de pe pereţii vasului robotului, se adaugă pasta miso, usturoiul, drojdia şi piperul, şi se foloseşte funcţia pulse a robotului până se amestecă bine.

Pentru somon

1. Se incălzeşte cuptorul la 220 de grade. Se asezonează somonul cu sare, piper şi coaja de lămâie.
2. Se pune pe foc mare o tigaie neaderentă şi se adaugă ulei de cocos. Se pun apoi fileurile de somon şi se gătesc câte un minut pe fiecare parte, sau până sunt aurii. 3. Se pune apoi tigaia în cuptorul încălzit 4-5 minute pentru gătit mediu (tigaia trebuie să fie rezistentă la cuptor).

Pentru paste

1. Se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
2. Se amestecă pastele cu sosul pesto şi roşiile. Se servesc cu somonul alături.

Macronutrienţii

Calorii 375
Proteine 15g
Carbohidraţi 59g
Grăsimi 10g

 

*Pastele din orez brun sunt fără gluten şi se digeră mai uşor.

Autori: Tricia Williams și LC Harrell  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: