Nutritie, Retete, Sanatate

Şerbet ORANGE

Şerbet ORANGE – pe porție 88 kcal

5,3 g proteine – 15,5 g carbohidrați – 0,4 g grăsimi

INGREDIENTE pentru 4 portii
şerbet ORANGE:

15 ml WEIDER Fresh Up Concentrat

– 4-5 portocale (600 ml)

1 foaie de gelatină*

3 ouă (numai albusul)

MOD DE PREPARARE:

Pentru a obtine un serbet aspectuos, zeama de portocale trebuie sa fie foarte limpede, de aceea, dupa ce se extrage din fructe, trebuie bine filtrata. Sucul de fructe se poate obtine la rece prin presare sau la cald prin oparirea fructelor. Deorece pentru serbeturi nu sunt necesare cantitati mai de suc, acesta se obtine mai usor la rece, storcand fructele, dupa care se filtreaza foarte bine printr-o strecuratoare fina.

– Tăiați pe jumătate portocalele, stoarceți-le și filtrati foarte bine sucul. Înghețați jumătățile de portocale stoarse.

– Puneti gelatina în apă rece timp de 5 minute – apoi, încălziti si adăugați treptat sucul de portocale și WEIDER Fresh Up puțin câte puțin, amestecand continuu.

– Puneți masa de sorbet într-un castron și lăsați la rece timp de 1 oră. Cand s-a racit suficient, se incepe frecatul, cu un facalet, invartind numai intr-o singura directie, pana ce serbetul isi schimba culoarea, nu mai are luciu, devenind ca un aluat potrivit de tare.

– Se bat albusurile de ou foarte bine. Se amesteca cu masa de serbet – lasati la rece aproximativ 4 ore – la fiecare 30 de minute se amestecă din nou.

– Înainte de a servi, puneți serbetul în jumătățile de portocale congelate.

###

Serbetul este un preparat culinar dulce si parfumat, colorat și aromat cu diferite esențe sau sucuri de fructe, sucuri din flori sau frunze parfumate.
Fructele din care se obtin cele mai reusite serbeturi sunt: zmeura, casunile, fragii, ciresele amare, visinele, lamaiile, portocalele. Plantele indicate pentru prepararea serbetului sunt, in general florile si frunzele parfumate: trandafirii, florile de salcamul, violetele, florile de tei, florile de iasomie, frunzele de menta, frunzele de busuioc etc.

*Un plic Dr. Oetker conține 6 foi de gelatină și corespunde unui plic de gelatină mărunțită  Foile de gelatină se înmoaie în apă rece timp de 5 minute – în preparatele calde se dizolvă direct, iar în preparatele reci se dizolvă în prealabil.

 

Recomandari WEIDER:

Inchide

Fresh Up Concentrate 1l

50,00 lei

Concentrat pentru o băutură plină de vitamine și minerale cu conținut scăzut de calorii. Potrivit pentru fiecare fază de antrenament.

Inchide

Fresh Up Concentrate + L-Carnitine

Evaluat la 5.00 stele din 5
55,00 lei

Fresh Up Concentrate + L-Carnitine

Concentrat pentru obținerea unei băuturi pe bază de vitamine și minerale, cu conținut scăzut de calorii. Potrivit pentru orice fază de antrenament.

Inchide

Fresh Up Concentrate Power Energy

55,00 lei

Fresh Up Concentrate Power Energy (zmeura) – conține un adaos de taurină și cafeină.

Concentratul se folosește pentru a obține o băutură plină de vitamine și minerale cu conținut scăzut de calorii, potrivită pentru fiecare fază de antrenament.

Inchide

Protein Pancake Mix 600gr

Evaluat la 5.00 stele din 5
69,00 lei

WEIDER Protein Pancake Mix este cea mai bună alegere dacă doriți un produs diferit pentru prepararea unor clatite delicioase, bogate în proteine – are mai puține glucide decât alte produse de pe piață și, categoric, mai multe proteine (aproape 35%).

Lasă un răspuns