Sandvișul cu ton nu are rival, nu? Într-adevăr, tonul are multe proteine și puține grăsimi, iar pâinea integrală este un carbohidrat cu digerare lentă. Dar există o alternativă: rulourile cu somon. Spre deosebire de ton, somonul este plin de grăsimi sănătoase, omega 3.
Rețetă rulouri cu somon:
- ½ conservă de somon
- ¼ ceapă roșie tăiată mărunt
- 1 lingură capere*
- suc de 1 lămâie
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 clătită mare de grâu integral
- 2 frunze de salata verde tocate.
Într-un castron mediu, pasează somonul cu furculița până obții un piure; se adaugă ceapa, caperele, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Se amestecă toate ingredientele, apoi se întinde amestecul pe clătită, se adăugă ceapa și se rulează.
Informații nutriționale per porție:
- Calorii: 621
- Proteine: 55 grame
- Carbohidrați: 26 grame
- Grăsimi: 33 de grame
Bucurați-vă de aceste rulouri cu somon după antrenament!
*Caperele sunt un ingredient simplu, dar unul care face ca tot ceea ce gătești să aibă un gust sofisticat și impresionant cu foarte puțin efort. Caperele sunt un deliciu cu pește – și unul dintre ingredientele cheie ale unui sos tartar tradițional. Poți adăuga câteva lingurițe și într-o salată cu ton.
**O porție de 100 de grame de somon de crescătorie are 2,3 grame de acizi grași omega-3 cu lanț lung, în timp ce aceeași porție de somon sălbatic conține 2,2 grame. În general, majoritatea organizațiilor de sănătate recomandă ca adulții sănătoși să primească minimum 250–1.000 mg de EPA și DHA pe zi. Consumul de cel puțin două porții de somon pe săptămână te poate ajuta să ingerezi cantitatea necesară de acizi grași omega-3.