Tort Yippie cu zmeură! Rețeta delicioasă: tort cu zmeură, ciocolată albă si Yippie Bar de la @annaskuechenkuenste.
Pentru o formă de 16 cm:
Baza:
- 30g faina de spelta
- 20g Gold Whey Vanilie
- 1 ou
- 90g Sos de mere fără zahăr adăugat
- 1 lingurita praf de cop
- 2 linguri de eritritol
Crema:
- 300g Skyr ( produs similar cu iaurtului grecesc)*
- 1/2 pachet pudră de cremă de vanilie
- 250 ml lapte de migdale fara zahar
- 1 pachet de gelatină măcinată
- Aroma de vanilie pentru dulceata
De asemenea:
- 6 lingurite de dulceata fara zahar
- Zmeura proaspata
- Yippie Bar
- Picaturi de ciocolata alba fara zahar
Preparare:
- Se amestecă toate ingredientele pentru bază și se coace într-o formă de silicon la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
- Lăsați baza să se răcească pentru scurt timp. Întindeți apoi dulceața pe fund și întindeți zmeura deasupra.
- Pentru crema, pregatiti budinca de vanilie cu laptele de migdale si indulciti cu aroma de vanilie. Apoi amestecați în skyr. Pregătiți gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet și adăugați în masa de budincă skyr.
- Se intinde crema peste baza si se da la frigider, de preferat peste noapte.
- A doua zi – topping cu batoane Yippie și ciocolată albă.
*Skyr-ul este un aliment relativ nou, dar este o mâncare tradițională, care se consumă de mai multe secole, în Islanda. Compoziția, aroma și aportul nutritiv al skyr-ului sunt similare cu cele ale iaurtului grecesc. Totuși, islandezii consideră skyr-ul un fel de brânză, decât un iaurt.