
Prăjituri cu banane. Cum ar putea fi sănătos ceva atât de delicios!?
Ingrediente
- 2 banane medii coapte
- 1/4 cană unt de arahide
- 1/4 cană ghee de arțar, topit
- 2 oua
- 2 linguri extract de vanilie
- Un praf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 cană pudră de cacao
- 1/4 cană îndulcitor la alegere
- 2 linguri de colagen
- 2 linguri faina de cocos
- 1/4 cană chipsuri de ciocolată fără zahăr
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 350 C.
- Intr-un castron mare paseaza bine bananele (omogen).
- Adaugă toate celelalte ingrediente, cu excepția ouălor și chipsurilor de ciocolată.
- Foloseste un mixer manual sau cu suport și amestecă aproximativ un minut până când aluatul este omogen.
- Adauga ouăle și amestecă-le până se încorporează, apoi adăugă fulgii de ciocolată și amesteca ușor.
- Unge o tavă pentru gogoși sau o tavă pentru brioșe (ulei de cocos) și umple până la 3/4.
- Coace aproximativ 12-15 minute, verificând regulat să nu se gătească prea mult! Partea superioară să revină atunci când o atingi – atunci știi că s-a terminat!
- Lăsa să se răcească și apoi adaugă glazura… noi am adăugat și un pătrat de ciocolată neagră tocată 90% și niște unt de arahide… !

Glazură mocha fără lactate
- 1/4 cană de smântână din lapte de cocos plin de grăsime (cutie)
- 1 lingura pudra de cacao
- 2 linguri de îndulcitor pudră
- 2 linguri de colagen
- Un praf de sare
- 1/4 lingurita extract de vanilie
- Se amestecă totul într-un castron până când nu au mai rămas cocoloașe și se întinde peste gogoși!