Publicat pe

Croissant

Croissant. E un proiect perfect pentru weekend, dacă vreţi să vă răsfăţaţi cu un mic dejun delicios. Aluatul îl puteţi face de seara iar dimineaţă îl întindeţi şi formaţi croissantele. Să vedem!

Pentru un croissant ai nevoie de: ⁣

Mod de preparare

  1. Amestecați Protein 80 Plus cu făina, Sourdough, apa și îndulcitorul  într-un castron. Frământați cu mâinile umede până când nu mai este lipicios – se desprinde de castron.⁣
  2. Puneți aluatul într-o folie alimentară – 30 minute la frigider.
  3. Scoateți aluatul, îl întindeți într-un dreptunghi cu grosimea de 1-1,5 cm şi îl împăturiți, aducând marginile în interior, astfel încât să se întâlnească la mijloc, apoi împăturiți la fel şi celelalte margini.
  4. Puneți din nou la frigider 15 minute.
  5. Repetați împăturirea de 3 ori, întoarceți de fiecare dată aluatul cu împăturirea în jos. După fiecare împăturire lăsaţi aluatul să se odihnească 15 minute la frigider.
  6. După ultima împachetare scoateți aluatul din frigider, presărați făina pe masa de lucru şi întindeți aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 20×40 cm, cu o grosime de 1 cm.
  7. Tăiați în triunghiuri şi formați croissantele, începând de la partea mai lată spre vârful triunghiului. ⁣
  8. Așezați croissantele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt… şi le lăsați 30-40 minute, într-un loc cald.
  9. Se fierb 40 ml apă, 4 g bicarbonat de sodiu și sare și se perie croissantele.
  10. După acest timp le coaceți în cuptorul încălzit în prealabil. Coaceți 10 minute la 170 grade Celsius, cu ventilaţie, apoi 20 minute la 160 grade, încălzire sus/jos.
  11. Trebuie să fie rumenite frumos.

*Sourdough este un aluat pentru producerea de produse de panificație, care de obicei este ținută în fermentație de bacterii și drojdii de acid lactic. Dioxidul de carbon produs prin aceasta slăbește aluatul. Specii tipice de bacterii de acid lactic sunt Lactobacillus plantarum și Lactobacillus brevis. O tulpină tipică de drojdie în drojdie este Saccharomyces cerevisiae. Aluatul acru îmbunătățește digestia, aroma și durata de conservare.

 

Dacă ai nevoie de inspiraţie culinară vezi cartea de reţete Eat clean by Carmen Lipovan » 

Recomandari WEIDER: