Publicat pe Lasă un comentariu

CARNE DE VITĂ NEW YORK

Nu face nicio greşeală: Carnea de vită este o binecuvântare. Trebuie doar să te uiţi la conţinutul de grăsimi ca să-ţi dai seama. Dar aceasta poate fi şi mâncare pentru construcţia muşchilor, în special când este asociată cu ceva fără carbohidraţi, aşa cum facem noi aici. Eliminarea carbohidraţilor dintr-o mâncare cu multe grăsimi poate ajuta la slăbire. Dar gătirea cărnii la nivel mediu de coacere poate fi destul de dificil, în special pe grătar. Frigerea rapidă pe grătar şi apoi coacerea la cuptor este o alternativa excelentă, şi necesită numai câteva minute. Vezi îndrumările pentru metoda noastră.

INGREDIENTE:
 • 250 g carne de vită tăiată felii
 • 3/4 linguriţă sare
 • 3/4 linguriţă piper boabe
 • 1½ lingură unt nesărat
 • 1 ceapă mica tăiată felii subţiri
 • 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi tăiaţi
 • 3 ceşti anghinare crudă
ÎNDRUMĂRI:
 1. Preîncălzeşte cuptorul la 260° şi asezonează carnea cu câte ¼ de linguriţă de sare şi piper.
 2. Pune o sosieră de mărime medie pe foc iute şi adaugă ½ lingură de unt nesărat. Într-o tigaie mare pusă la un foc scăzut-mediu adaugă untul rămas.
 3. Când untul din sosieră începe să fiarbă, pune carnea în el şi lasă-l până se colorează în maron şi se caramelizează. Întoarce-o pentru a se coace şi pe cealaltă parte.
 4. Pune tigaia, cu carnea, în cuptor.
 5. Pune ceapa şi usturoiul în cealaltă tigaie când untul începe să fiarbă.Ţine-le pe foc 30 de secunde, apoi adaugă anghinarea şi presară restul de sare şi piper. Foloseşte o pereche de cleşti şi toarnă anghinarea peste carne. Amestecă tot timpul în următoarele 10 minute în care carnea se coace.
 6. După cele 10 minute, scoate carnea din cuptor şi pune anghinarea pe o farfurie. Se taie carnea felii şi se aşează peste legume, apoi se serveşte.

SFAT RAPID: Foloseşte carne şi unt de la vite hrănite cu iarbă, dacă este posibil. Vitele hrănite cu iarbă au mai multă omega-3 în grăsimea lor şi stochează mai puţine toxine.

INFORMAŢII NUTRIŢIONALE (o porţie):

CALORII: 447; PROTEINĂ:41gr; GRĂSIMI:27gr; CARBOHIDRAŢI:8 gr.

Recomandari WEIDER:

Lasă un răspuns