
Puteți câștiga masă musculară cu proteine vegane? (II)
RĂSPUNSUL ESTE DA: POȚI CĂȘTIGĂ MASĂ MUSCULARĂ CU PROTEINE VEGANE.
Dacă incluzi aceste surse de proteine în alimentația ta, și îndeplinești cei patru factori pe care i-am menționat în prima parte (Puteți câștiga masă musculară cu proteine vegane? (I)), nu vei avea nicio problemă atunci când vine vorba de câștigarea musculară.
LEGUME
Sunt sursa de bază de proteine vegetale. Dintre acestea evidențiază fasolea neagră, cu un conținut proteic de 25%
De asemenea, mazărea, o leguminoasă foarte versatilă, care astăzi este disponibilă și sub formă texturată pentru a pregăti multe rețete sau în Proteina de la WEIDER – Vegan Protein – care conține Pisane C9, fără îndoială cel mai complet supliment de proteine vegetale de pe piață.
Regina leguminoaselor în lumea vegană: soia, ideală pentru conținutul ridicat de proteine, sărac în carbohidrați, și pentru varietatea mare de forme în care se consumă în prezent: soia texturată, tofu, tempeh, iaurt, băutură vegetală Este chiar și comercializat sub formă de „carne vegetală” foarte asemănătoare ca textură cu carnea de pui.
Sunt de fapt „super-alimente”, deoarece furnizează proteine, carbohidrați asimilați lent, sărace în zahăr, bogate în fibre, bogate în vitamine și minerale… Și apropo, praful de arahide devine o altă sursă dintre cele mai bune proteine din leguminoase, ideale pentru a le adăuga în numeroase feluri de mâncare și a le transforma în alimente bogate în proteine.
NUCI
La fel ca migdalele, fisticul sau caju, care furnizează nu mai puțin de 17 g de proteine la 100 g.
ALGE MARINE USCATE
Poate un produs mai putin folosit si cunoscut, dar cu o mare putere nutritiva. Algele Spirulina, de exemplu, conțin 58 g de proteine la 100 g. Poat fi incluse în dietă prin adăugarea lor în smoothie-uri, supe sau piureuri, prepararea pâinii… Un alt super aliment de care trebuie să ținem cont atunci când adăugăm proteine în alimentație.
LEGUME SI FRUCTE
Da, da, in fructe si legume gasim proteine de calitate, doar in cantitate mai mica. Dar toate proteinele se adună și, de exemplu, varza de Bruxelles are aproape 5 grame de proteine la 100 g… o farfurie de 200 sau 300 de grame ar fi deja 10 sau 15 g de proteine pe care le-ai adăuga la masă. Se întâmplă și cu anghinare, kale, guava sau avocado.
Recomandari WEIDER: