Publicat pe

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (I)

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (I) Inainte de a raspunde la intrebare, mai intai sunt anumite puncte care trebuie le clarificam atunci cand vine vorba de a castiga masa musculara, indiferent daca esti omnivor, vegetarian sau vegan.

Cei 4 factori care determină creșterea musculară

Antrenament de forta + hipertrofie

MOD DE CRESTE. Pentru acest lucru, trebuie să crești progresiv sarcinile de greutate și, în consecință, puterea ta va crește, mușchii tăi vor răspunde la stimul devenind mai mari și mai puternici.

Constanţă

CURSĂ DE DISTANȚĂ LUNGĂ. Veți vedea rezultatul final prin suma efortului zilnic – pentru o lungă perioadă de timp. Nu este vorba despre câteva zile, săptămâni sau luni… în cele mai multe cazuri durează ani.  Întotdeauna le spun studenților mei: „aceasta este o cursă de distanță lungă, nu o cursă de viteză”.

Nutriție

Trebuie să fii foarte atent la ceea ce mănânci, mâncarea este materialul tău pentru a-ți construi corpul – nu faci zid dacă nu ai ciment și cărămidă, nu? Ei bine, ceva asemanator se intampla si cu muschiul, daca nu ii asigurati material (hrana) – CUM VREI SĂ CREȘTI MASA MUSCULARĂ? Nu din senin, desigur, oricât de mult te antrenezi trebuie sa o faci constant și sa nu uiti cat de importanta este odihna – indiferent de stilul tău alimentar. PROTEINELE, HIDRATII DE CARBON SI GRASIMILE NU TREBUIE LIPSEASCA DIN DIETA TA INTR-O CANTITATE ECHILIBRATA.

Pauză

Acest lucru este esențial pentru regenerarea și creșterea masei musculare. Somnul ar trebui să fie odihnitor și de calitate. Acest punct este poate cel mai des uitat, dar este foarte important să fie clar că mușchii nu cresc atunci când te antrenezi – MUȘCHII CRESC – CU ADEVĂRAT – CAND TE ODIHNESTI! Mulți fac greșeala de a se antrena în fiecare zi – te sfătuiesc să te odihnești între 2 și 3 zile (mai bine 3). Antrenează-te patru zile pe săptămână și odihnește-te 3!

RĂSPUNSUL ESTE DA: POȚI CĂȘTIGĂ MASĂ MUSCULARĂ CU PROTEINE VEGANE.

Știm că aportul de proteine ​​ar trebui crescut atunci când suntem în faza de câștig muscular și nu vom nega că este mai ușor atunci când avem o dietă omnivoră, pentru că avem mai multe alimente proteice de origine animală.

Dacă sunteti vegetarieni, aveti opțiunea de produse lactate și ouă, ceea ce va face mai ușor procesul.

Iar daca sunteti vegani sau urmati o dieta vegana, ok da, lucrurile sunt mai limitate LA VARIETATE, DAR NU LA CALITATE. Mai mult s-a dovedit că proteinele pe bază de plante sunt de o calitate și o eficacitate extraordinara, doar că în unele cazuri trebuie să știi să combini bine alimentele pentru ca acestea să ne ofere TOȚI AMINOACIZI ESENTIALI de care avem nevoie.

 

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (II) »

Recomandari WEIDER:

 • VEGAN PROTEIN 750g

  116,00 lei
  Selectează opțiunile
 • vegan bcaa 300g

  Vegan BCAA 300g

  89,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Green Flex

  Green Flex 100% Vegan 120cps

  71,00 lei
  Citește mai mult
 • unt de arahide pudra

  Peanut Butter Powder 400gr

  55,00 lei
  Citește mai mult