Publicat pe

Ouă poșate cu somon

Ouă poșate și somon – reţeta anabolică

Ingrediente două porții:
  • 2 ouă
  • 1 lingură de oțet din vin alb
  • 2 chifle
  • 4 felii de somon afumat
  • 1 fir de ceapă verde tocat
Pentru sos:
  • 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță oțet din vin alb
  • 1 gălbenuș de ou
  • 75 g unt
Mod de preparare:
  1. Preparați sosul: Amestecați – într-un castron – până obțineți un amestec spumos – sucul de lămâie și oțetul peste care adăugați gălbenușurile de ou.
  2. Plasați vasul deasupra unui recipient cu apă fierbinte și amestecați constant până când se îngroașă. Asezonați cu sare și piper și păstrați sosul cald.
  3. Pentru a prepara ouăle, aduceți un vas cu o cantitate suficientă de apă la fiert în care adăugați oțetul.
  4. Reduceți flacăra pentru a fierbe încet. Amestecați apa încet pentru a declanșa un mic vârtej și adăugați ouăle unul câte unul.
  5. Gătiți timp de 4 minute, apoi scoateți fiecare ou cu lingura.
  6. Tăiați chifele pe jumătate. Prăjiți-le ușor și ungeți-le cu puțin unt.
  7. Adăugați pe fiecare felie câte o bucată de somon, 1 ou și câte 1 lingură de sos.
  8. Garnisiți cu  ceapă verde. Serviți preparatul imediat.

Dacă ai nevoie de inspiraţie culinară vezi cartea de reţete Eat clean by Carmen Lipovan » 

Foto: Eat clean by Carmen Lipovan, Autor: weider.ro

Recomandari WEIDER: