Publicat pe

Ouă Benedict

Ouă Benedict – reţeta super anabolică…

Mic dejun sau cină? Această reţetă capătă un sens cu totul nou pentru culturism, dacă îi măreşti cantitatea de proteine prin adăugarea unei porţii de carne de vită şi dacă îi reduci grăsimea. Şunca de curcan îi va da în plus şi o savoare deosebită şi amestecul nostru special cu ardei iute te va face să uiţi de sosul olandez.

INFORMAŢII NUTRIŢIONALE PENTRU O PORŢIE

689 CALORII 69 G PROTEINE 31 G CARB 28 G GRĂS.

MUȘCHI DE VITĂ, ȘUNCĂ ȘI OUĂ BENEDICT
  • 170 g muşchi file de vită
  • ½ linguriţă ulei de măsline extra virgin
  • 2 felii de şuncă de curcan sau bacon de curcan
  • 1 o chiflă integrală
  • 2 ouă medii
  • 2 ardei iuţi tocaţi
  • 1 fir de ceapă verde tocat
  • 1 căţel usturoi
  • 4 linguriţe oţet de vin alb
  • 1 linguriţă suc de limetă
Mod de preparare:
  1. Taie muşchiul de vită in două şi unge-l cu ulei de măsline. Înveleşte fiecare jumătate într-o felie de şuncă de curcan sau bacon. Încinge o tigaie la foc mare.
  2. Când tigaia e încinsă, adaugă muşchiul învelit in şuncă şi prăjeşte-l 3-4 minute pe fiecare parte. Ia-l de pe foc şi pune câte o bucată de carne pe fiecare jumătate de chiflă.
  3. Scurge cea mai mare parte din grăsimea acumulată în tigaie. Pune tigaia înapoi pe foc şi prăjeşte cele două ouă până când albuşul este închegat dar gălbenuşul e încă moale.
  4. în timp ce se fac ouăle, mixează într-un blender ardeii iuţi, ceapa verde, usturoiul, oţetul şi sucul de limetă.
  5. Pune ochiurile deasupra fiecărei chifle cu carne. Stropeşte cu amestecul de ardei şi savurează.

Autor: Amy Schlinger – muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: