Publicat pe

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Nuci umplute cu crema de ciocolata – 40 de nuci umplute cu crema (portii)

Ingrediente

Pentru forma (nuca):
  • 300 g  faina de ovaz
  • 80 g stevia
  • 1 galbenus ou
  • 50 g ulei cocos
  • 60 g unt cu min (80% grasime)
  • 3 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
Pentru crema:
  • crema de alune cu proteine din zer –   NUT PROTEIN CHOCO
  • mai putem adauga cateva nuci usor prajite si tocate

Mod de preparare

Aluat fraged pentru pentru forma (nuca)
  1. Untul si uleiul de cocos este bine sa fie reci, din frigider. Se taie untul cubulete si se aseaza in castron impreuna cu uleiul de cocos.
  2. Se pune faina de ovaz deasupra si se adauga stevia.
  3. Se amesteca uleiul de cocos cu faina pana ce obtinem un „nisip” uscat.
  4. Se adauga acum galbenusul, vanilia si coaja rasa de lamaie si se amesteca din nou aluatul.
  5. Adaugam sucului de lamaie si apa rece. Apa se pune treptat, lingura cu lingura pana ce se formeaza un aluat compact.
  6. Aluatul se pune la rece (frigider) 20-30 de minute – invelit intr-o punga de plastic.
Cum se coc formele de nuca
  1. Inainte de toate trebuie sa avem o forma pentru nuci (o presa). Presa se curata, se incinge bine, se da cu ulei cu ajutorul unei pensule si apoi se sterge cu un servetel.
  2. Din aluat se formeaza bilute mici, de 6-7 g – o forma usor ovala pentru ca si cavitatile ovale.
  3. Nucile le presam, apoi le coacem la foc mediu timp de 1,5 minute, intoarcem forma si le mai coacem 3 minute la cel mai mic foc.
Umplere fursecuri nuci cu crema de ciocolata
  1. Cu o lingurita de cafea umplem formele cu crema de ciocolata.

——————————

Crema de ciocolata – RETETA CLASICA

INGREDIENTE :
    • 2 oua
    • un praf de sare
    • 100 g zahar
    • vanilie
    • 100 g ciocolata amaruie (min. 45%)
    • 150 g unt cu min. 80% grasime
    • 15 g cacao
MOD DE PREGATIRE:
  1. Ouale se pun impreuna cu zaharul, sarea si vanilia intr-un castron metalic asezat pe o oala in care fierbe putina apa.
  2. Amestecul se bate pana ce ajunge la 80 C apoi se da jos de pe abur si se adauga ciocolata rupta bucatele.
  3. Se amesteca delicat cu un tel pana ce baza de crema se omogenizeaza.
  4. Se lasa la racorit cateva ore pana ce ajunge la temperatura camerei.
  5. Crema de ciocolata cu unt se da la rece pentru 1-2 ore.

Recomandari WEIDER: