Publicat pe

Iepuraș proteic

Iepuraș proteic. Aici puteți vedea un iepuraș proteic din aluat dulce și fără gluten. Apropo’ iepurașul este perfect! Cam ca o răcoritoare înainte de un jogging; datorită conținutului său scăzut de carbohidrați, nu se simte „greu” și îți oferă multa energie. E dovedit…

Reteta pentru 1 portie:

  • 10 g aluat activ, fără gluten
  • 15 g Isolate Whey 100 CFM vanilie
  • 7,5 g fulgi de soia măcinați
  • 7,5 g făină de lupin*
  • 5 g boabe de soia
  • 5 g in de aur
  • 2,5 g făină de tapioca**
  • 1,5 g făină guar***
  • ceva mirodenii pentru aluat
  • 15 g eritrită

– Se amestecă într-un bol

  • 15 g băutură proteică de vanilie de la weider
  • 5 g albus de ou

– Se amestecă bine

  • putina sare
  • 3g sos de mere
  • putin otet de mere
  1. Frământarea se face cu mâinile umede (este destul de lipicios),
  2. Lăsați să se odihnească
  3. Dupa odihna, aluatul este mult mai putin lipicios si poate fi usor intins si modelat sub forma de iepuras, se lasa din nou…
  4. 200 gr / 5 min cu abur, 180 gr / 5 min cu abur, 180 gr / 12-15 fără abur

*Lupin este o sursă de proteine vegetale (fără colesterol) de foarte bună calitate. Un mod foarte simplu de a consuma lupin este sub formă de făină sau pate vegetal (de post). Făina de lupin are o cantitate de proteine vegetale cu mult mai mare decât făina de grâu și de aceea este recomandată în alimentația zilnică.

**Tapioca este amidonul extras din rădăcina de manioc, un arbust lemnos. Acești tuberculi sunt originari din Brazilia și o mare parte din America de Sud.  Poți găsi tapioca la raionul fără gluten din supermarket-uri și la magazinele de produse naturiste. Tapioca este disponibilă într-o varietate de forme, inclusiv făină, fulgi și perle.

***Făina fără gluten nu are suficientă elasticitate și, de aceea, făina de guar este recomandată pentru că face ca aluaturile să aibă o formă densă și să își mențină prospețimea mai mult timp. Făina de guar este preferată și de persoanele care gătesc rețete autentice de înghețată naturală pentru că se obține ușor cremozitatea ideală.

Recomandari WEIDER: