
Griș din grâu cu aromă de vanilie.
INGREDIENTE:
- 75 grame de griș din grâu *
- 250 ml de lapte
- 200 ml de apă
- 50 g brânză de vaci (0,2% grăsime)
- 25 g Weider Gold Whey, vanilie
- îndulcitor
- topping: fructe, nuci**, etc
MOD DE PREPARARE:
- Fierbeți laptele cu puțin îndulcitor. Amestecați cu grișul și lăsați-l să fiarbă cu focul la minim.
- Când ajuge la fierbere – opriți-l. Lăsați-l să se destindă timp de 40 de minute, acoperindu-l cu un capac.
- Amestecati brânza proaspătă și pulberea proteică. Adăugați la griș (terci).
- Turnați terciul într-un castron și decorați-l după cum doriți!
Poftă bună!
…
*grișul din grâu – are un continut bogat de proteine. Contine minerale si acizi grasi nesaturati; contine o serie de aminoacizi, excelenti pentru sanatate; contine L-Tryptophan – hormon care are efecte benefice asupra bunei dispozitii; contine Thiocyanat – poate stimula imunitatea si este un puternic antiinflamator; contine vitamine – vitaminele A, E, B1, B2 si PP sunt prezente in cantitati destul de mari.
**nucile constituie o bogată sursă de energie, conţinând mulţi nutrienţi, minerale, antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului. Sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism. Studiile au scos în evidenţă că dieta mediteraneană, bogată în acizi graşi de omega 3 ajută la prevenirea bolilor arterelor coronariene şi a infarctului prin favorizarea profilului unui sânge sănătos.