Publicat pe

CHIPSURI DIN PULPĂ DE COCOS

CHIPSURI DIN PULPA DE COCOS

INGREDIENTE pentru ~ 90 g:

PREPARARE:

  1. Tăiați nuca de cocos (bucăți mari)* – apoi în felii subțiri folosind un peeler
  2. Amestecați praful de proteine, sarea și 25 g apă sau apă de cocos într-un castron – amestecați cu benzile de nucă de cocos.
  3. Întindeți fâșiile de nucă de cocos pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și prăjiți chipsurile la 180 ° C (căldură sus / jos) timp de aproximativ 10-12 minute.
*Cum desfaci o nuca de cocos proaspata

Desfacerea unei nuci de cocos nu este o operatiune complicata –  conform www.sanovita.ro –, desi asa pare. Scoate mai intai apa de cocos, gaurind unul sau toti cei trei „ochi”. Poti folosi varful unui cutit pentru a scobi „ochiul” mai moale al nucii de cocos (care este, de obicei, mai rotund, are mai mult negru in jur si e diferit de ceilalti doi), pana spargi bariera cojii. Sau poti folosi o surubelnita curata si un ciocan, pentru a gauri toate cele trei zone inchise la culoare. Goleste sucul de cocos intr-o cana peste care ai asezat o sita, pentru a separa fibrele lemnoase din interior de apa nutritiva. Ai rabdare sa se scurga singura, nu lovi nuca de cocos cu mana, pentru a grabi scurgerea – poti sparge cana!

Pentru a ajunge la miez, nu te inarma cu ditamai fierastraul, chinuindu-te sa spargi coaja tare, nu este cazul! Nu ai nevoie decat de un cutit mare sau un ciocan: tine nuca intr-o mana si cutitul/ciocanul in cealalta si loveste coaja de jur imprejurul fructului, pe latime, rotind nuca in mana, pana coaja crapa in doua. Alternativa este sa o pui intr-un cuptor incalzit la 190o C, 15 minute – nuca de cocos va crapa singura, de la caldura. Simplu, nu?

Pasul final este sa scoti pulpa din interior. Cel mai usor este sa folosesti un cutit pentru unt, introdus intre miez si coaja si impins de jur imprejurul fiecarei jumatati de nuca de cocos. Astfel, vei scoate miezul in bucati mari, rapid si usor. Gata: acum poti folosi pulpa in retetele tale preferate, o poti manca imediat sau o poti pune in robotul de bucatarie si marunti bine (pentru a o folosi la gatit).

Recomandari WEIDER: