
Chec pufos si proteic. Checul se poate prepara doar cu cacao (in acest caz pui 3-4 linguri de cacao) sau doar cu vanilie (cu 2-3 pliculete de zahar vanilat). Poti sa pui in acest chec pufos nuci, ciocolata, stafide si alte fructe uscate, poti sa il servesti pudrat cu zahar sau cu nuca de cocos.
INGREDIENTE «chec pufos/proteic»:
- 60g WEIDER Gold Whey Vanilla
- 5 oua
- 200 grame de faina sau făina de ovaz (Gourmet Oat Flour)
- 200 grame zahar sau 75 grame indulcitor
- 1 plic de praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- 2 linguri de cacao
- 4 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 100 ml lapte (1,5% grăsime).
Mod de preparare:
- Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le vei bate cu zahar sau indulcitor.
- Albusurile le vei bate spuma. Pune in ele putina zeama de lamaie sau un praf de sare, ca sa se intareasca si sa devina o spuma perfecta.
- Amesteca galbenusurile cu uleiul, faina si Gold Whey Vanilla. Pui faina putin cate putin, in timp ce amesteci, ca sa nu ai cocoloase. Asa sigur vei avea un chec pufos. Amesteca si laptele la temperatura camerei.
- Amesteca si albusurile batute spuma si amesteca usor cu o lingura – daca ai amestecat pana acum cu mixerul, uita de el cand incorporezi albusurile.
- Imparte aluatul de chec in doua: intr-o jumatate de compozitie pui vanilie, iar in alta pui cacao. Pune in tava o parte din compozitie, apoi toarn-o si pe a doua si cu o furculita sau un betisor pentru frigarui, marmoreaza checul.
Pofta buna!