Istoria culturismului, Nutritie

Şcoala veche de făcut muşchi (I)

Scoala veche de facut muschi

Predictii

Cu zeci de ani în urmă, marii guru ai culturismului predicau despre efectele miraculoase ale laptelui. În prezent, ştiinţa confirmă câtă dreptate aveau.

Ideea laptele ar sprijini dezvoltarea musculară era o idee prezentă la atleţii de la circurile secolului trecut. Ei, în calitate de pionieri ai culturismului, erau convinşi de beneficiile acestuia. În timp, studiile ştiinţifice, încep să verifice validitatea convingerilor acestora. Astfel, puterea laptelui trece de beneficiile acestuia ca macronutrient şi ajunge la geniul biologiei evolutive. Acum ştim că laptele şi produsele derivate din lapte construiesc muşchi, ard grăsimi şi grăbesc refacerea. S-ar putea ca în curând să se demonstreze că produc şi un impact biologic comparabil cu medicamentele.

Deci cum poate laptele să devină cel mai important supliment pentru dezvoltarea musculară? Răspunsurile sunt de găsit în rezultatele ultimelor experimente şi cercetări ştiinţifice.

O alegere veche de secole

Beneficiile laptelui crud şi al produselor din lapte, precum brânza şi laptele acru au fost promovate, atât pentru sănătate cât şi în domeniul sportiv, încă din anii 1800. Primii sportivi care au folosit lapte crud în dieta lor au dobândit o forţă redutabilă. Precum şi unele dintre cele mai bune fizicuri din vremea lor. Ceea ce e şi mai important, au trăit foarte mult: legende ale sporturilor de forţă ca Armand Tanny, Bernarr Macfadden şi George Hackenschmidt au ajuns până la vârsta de 90 de ani, 87 şi respectiv 89.

Pe când era deja disponibil pe scară largă ca produs potrivit unei diete sănătoase, laptele crud era considerat un aliment-minune. Acesta era capabil să întinerească celulele şi să vindece nenumărate probleme de sănătate. Cerinţele de bază erau ca acesta să nu fie tratat termic şi să conţină o cantitate semnificativ mai mare de fracţiuni bio-active din zer, în comparaţie cu laptele pasteurizat obişnuit.

„Ţările cu un consum mai ridicat de lactate comparativ cu America sunt considerabil mai puţin predispuse bolilor cardiovasculare, rezistenţei la insulină, sindromului metabolic şi obezităţii,” spune Scott Connelly, doctor în medicină, expert în fiziologia nutriţiei şi metabolismul muscular, şi în acelaşi timp fondatorul companiei de suplimente MET-Rx. „În aceste ţări, laptele – crud, fermentat sau acru, fără zaharuri adăugate – e permanent disponibil, iar proteinele din el reglează absorbţia şi metabolizarea glucozei.”

De fapt, cercetători din Marea Britanie au analizat 324 studii privind consumul de lapte ca element de prognoză al diabetului, infarctului şi atacului cerebral. Au analizat şi efectul consumului de lapte asupra anumitor tipuri de cancer. Rezultatele au arătat că un consum regulat de lapte reduce semnificativ riscul de cancer de colon, diabet, boli de inimă şi atac cerebral.

Recomandari WEIDER:

Inchide

Arginine + Ornithine 4.000 180 capsule

113,00 lei

Arginine + Ornithine 4.000 (180 caps) este un supliment nutritiv pentru susținerea unor eforturi musculare intense, în special pentru sportivi. Capsule cu L-arginină și hidroclorură de L-ornitină

Adaugă în coș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *