Publicat pe Lasă un comentariu

ISTORIA MODERNĂ A LAPTELUI ŞI A MUŞCHILOR

ISTORIA MODERNĂ A LAPTELUI ŞI A MUŞCHILOR: Date istorice

  • În 1899 Bernarr Macfadden a fondat revista Cultura Fizică şi a început să popularizeze laptele crud. În 1923 a publicat Dieta cu lapte: cum să foloseşti dieta cu lapte în mod ştiinţific, la tine acasă.

’30

  • În anii ’30, Joseph Hise a promovat laptele ca pe un super-aliment pentru construcţia de masă musculară. El afirma că a câştigat 13,2 kilograme în greutate în decurs de doar o lună. Secretul lui: genuflexiunile şi laptele.
  • Filosofia nutriţională a lui Hise a fost curând adoptată de John Grimek. Acesta era o legendă a culturismului; câştigător al medaliei olimpice la haltere în 1936.

’50

  • În 1950, Armand Tanny, Mr. USA, a declarat că succesul lui în culturism se datorează laptelui.
  • În 1954, Steve Reeves, Mr. Universe, şi-a început cariera cinematografică şi a vorbit în numeroase interviuri despre beneficiile laptelui pentru culturism şi sănătate.
  • În 1958, Reg Park, de 10 ori câştigător al concursului Mr. Universe, a mărturisit că dieta lui cuprindea 3–4 mese pe zi, combinate cu o băutură proteică din lapte, smântână şi miere, pe care o consuma de şase ori pe zi.
  • În încercarea de doborâre a recordurilor naţionale la powerlifting, Bruce Randall a ajuns la o greutate corporală de 186,4 kilograme bând între 10 şi 12 litri de lapte pe zi, în unele zile până la 20 de litri. Câţiva ani mai târziu s-a definit, ajungând la greutatea de 100,9 kilograme, şi a câştigat concursul Mr. Universe în 1959. Laptele degresat a constituit o parte majoră a dietei sale.

’50-’80

  • Din anii ’50 până în anii ’80, “Iron Guru” Vince Gironda a fost primul antrenor al vedetelor, printre clienţii căruia se numărau şi culturiştii de top, astfel încât printre cei pe care îi antrena erau Larry Scott, Mr. Olympia, şi Clint Eastwood. Dieta „Epoca de Piatră” a lui Gironda, cu un nivel scăzut de carbohidraţi, presupunea un aport constant de brânză de vacă pentru a păstra masa musculară. În contrast cu aceasta, dieta „Faza de creştere de şase săptămâni” recomanda 4 gustări pe zi, constând într-un pahar de lapte crud integral sau lapte de vacă, pe lângă mesele principale.

’60-’70

 • În 1962 Larry Scott şi-a folosit statutul de câş-tigător al titlului de Mr. America pentru a promova produsele lactate pentru masă musculară, forţă şi sănătate.
 • În 1977 Arnold Schwarzenegger a promovat laptele ca aliment care construieşte masa musculară în cartea lui, Arnold: Educaţia unui Culturist.

 

 

Recomandari WEIDER:

Lasă un răspuns