Publicat pe Lasă un comentariu

ANTRENAMENTUL LUI ARNOLD

ANTRENAMENT

Cel mai bun antrenament din istoria culturismului sau «Ghidul Suprem: Antrenamentul lui Arnold». Programul dublu-split de antrenament:

ZILELE 1, 3, 5: Dimineaţa: PIEPT/ SPATE; După-amiaza: COAPSE / GAMBE / ABDOMEN
ZILELE 2, 4, 6: Dimineaţa: DELTOIZI / TRICEPŞI/ BICEPŞI; După-amiaza: GAMBE / ABDOMEN
ZIUA 7: ODIHNĂ.

Mister Olympia

Au trecut mai bine de trei decenii de când Arnold a câştigat ultimul său titlu de Mister Olympia, în 1980. Antrenamentele care l-au transformat în cel mai bun culturist al tuturor timpurilor sunt la fel de actuale şi eficiente şi în zilele noastre. Din momentul în care s-a mutat de la München în sudul Californiei, în 1969, şi până la prima sa retragere din culturismul competiţional, în 1975 (anul 1980 a reprezentat o scurtă revenire în circuitul competiţional), tot ce a făcut Arnold a fost legat de antrenament. Se antrena de două ori pe zi la Gold’s Gym, în Venice, însoţit de cei mai buni prieteni ai săi – celebrităţi ale culturismului precum Franco Columbo, Frank Zane şi Dave Draper.

Antrenamentele sale durau ore întregi, cu un număr ce părea nesfârşit de exerciţii şi seturi. Erau culmea antrenamentului de mare volum, fiind o metodă caracterizată de specialiştii de azi ca inadecvată pentru că nu acordă suficient timp refacerii musculare. Dar, la Arnold, ce părea nebunie era de fapt atent planificat. În paginile următoare, vei vedea, muşchi cu muşchi, chiar antrenamentele efectuate de Stejarul Austriac în culmea formei sportive, când era regale necontestat al culturismului.
ARNOLD date esenţiale (măsurătorile antropometrice se referă la perioada competiţională): * Născut pe 30 iulie 1947, în Graz, Austria * Înălţime: 1,87 m * Perimetrul braţului: 56 cm * Perimetrul toracic: 145 cm * Perimetrul taliei: 86 cm * Perimetrul coapsei: 72 cm * Perimetrul gambei: 51 cm * Greutate în perioadă de masă: în jur de 114 kg * Greutate competiţională: 102–107 kg .

Filmele în care Arnold a fost cel mai în formă:

1988. RED HEAT. Întruchipându-l pe Ivan Danko, Arnold aduce cu Ivan Drago (interpretat de Dolph Lundgren în Rocky IV, cu câţiva ani mai devreme), dar cu un biceps mai mare.
1988. COMMANDO. Scena finală, în care un John Matrix la bustul gol o duce în braţe pe tânăra Alyssa Milano, emană în acelaşi timp duritate şi sensibilitate.
1987. PREDATOR. Personajul interpretat de Arnold, „Dutch,” l-a făcut pe Carl Weathers – masiv şi definit – să pară mic, prin comparaţie.
1984. CONAN DISTRUGĂTORUL. Greu de ales între acesta şi filmul Conan Barbarul din 1982, dar maturitatea musculară a lui Arnold din continuarea filmului l-a făcut să arate şi mai bine pe ecran.
1977. PUMPING IRON. Combinaţia cea mai impresionantă de masivitate, definiţie şi simetrie, văzându-l, pe întreg parcursului documentarului, în plin proces de pregătire pentru câştigarea titlului de Mr. Olympia 1975.

Autor: JOE WUEBBEN

Fotografii: WEIDER HEALTH & FITNESS

Recomandari WEIDER:

Lasă un răspuns