Publicat pe

AMBIŢIE BLONDĂ (I)

AMBIŢIE BLONDĂ (I). PENTRU JESSICA ŞI PETER PUTNAM, BRAŢELE PUTERNICE SUNT UN INGREDIENT VITAL ÎN ÎNCERCAREA LOR DE A AJUNGE ÎN VÂRF.

ZI TORIDĂ TIPICĂ ÎN SAN FERNADO VALLEY – căldură uscată cu un uşor parfum de cacao – iar Peter şi Jessica Putnam sunt în cădirea ridicată de Joe Weider, discutând despre carierele lor şi bând Diet Pepsi. La o săptămână după Campionatele NPC USA de pe 27 iulie 2007, unde Peter a câştigat categoria semigrea – dar nu şi cardul de profesionist – el şi Jessica, concurentă de top la IFBB body fitness, sunt în Los Angeles ca să fie fotografiaţi pentru această revistă şi pentru a întâlni unele persoane care fac să se învârtă lumea muşchilor – şi pe oricine altcineva care ar putea să vadă un potenţial în acest cuplu cu o sănătate exuberantă.

###

Pe măsură ce răspund la întrebări într-un birou cu aer condiţionat în unul din locurile sfinte ale culturismului, este uşor de observat de ce sunt ei acolo: Familia Putnam este fără îndoială atractivă. Şi nu numai din punct de vedere fizic – Jessica cu cosiţele ei blonde căzând pe umerii largi care accentuează şoldurile înguste, iar Peter cu trupul său bronzat şi parcă dăltuit în piatră – dar şi ca o entitate de muşchi cu care se pot face bani. Ei sunt foarte clar dedicaţi fitnessului. Deşi Peter este încă amator, el a apărut deja pe coperta revistei FLEX, o onoare la care mulţi profesionişti aspiră dar de care puţini au parte. De fapt, apariţia sa pe copertă a fost la o lună după ce soţia sa a avut aceeaşi experienţă – lucru nou în această industrie.

Într-un sport în care participanţii sunt deseori incapabili să facă faţă solicitărilor, familia Putnam arată o ambiţie nedisimulată, străduindu-se să-şi asigure o securitate financiară, faimă şi longevitate. Mulţi din cei nou sosiţi în culturism explodează şi apoi dispar la fel ca baloanele de la o petrecere, iar Peter şi Jessica ştiu acest lucru. Aceasta este atât o afacere pentru ei cât şi un sport.

###

„Mulţi intră în culturism şi gândesc, Voi câştiga un concurs şi voi face bani. Realitatea este că totul înseamnă să ştii cum să-ţi vinzi marfa,“ spune Petre. „Poţi să vinzi un produs înafară de fizicul tău? Poţi sta în faţa oamenilor şi să interacţionezi cu ei pentru a le transmite pasiunea ta şi a inspira pe alţii?“
Această conştientizare este ceea ce oferă celor doi şansa către ceva mai mult decât succesul de pe scenă, dar le poate şi alimenta unele resentimente din partea altor competitori.

„Uneori cred că unii oameni confundă pasiunea mea, zelul meu, cu aroganţa,“ spune Peter. „Eu sunt pur şi simplu incitat când apare vreo oportunitate pentru că acestea sunt atât de rare în acest sport.“ Jessica conchide: „Amândoi vrem să ne facem o carieră în această industrie, şi aceasta nu se poate întâmpla multora.“

Într-adevăr, obţinerea unor contracte pe termen lung cu firme producătoare de suplimente, semnarea unor înţelegeri de exclusivitate cu reviste şi să faci bani din seminarii şi demonstraţii înseamnă sfânta treime a lumii fitnessului, şi puţini culturişti vor avea parte de ea. Apoi, puţini culturişti sunt jumătatea unui cuplu cu potenţial mare de a-şi vinde imaginea.

DATE PERSONALE

PETER

DATA NAŞTERII 6 august 1976
LOCUL NAŞTERII Dalton, Georgia
REŞEDINŢA ACTUALĂ Knoxville, Tennessee
ÎNĂLŢIME 1,68 m
GREUTATE 87,6 kg concurs, 102-109 kg extrasezon

REZULTATE:
2007: loc 1 – Campionatele NPC USA, categoria semigrea.
2006: loc 2 – Campionatele NPC USA, categoria semigrea.
2004: loc 1 – Naţionalele Colegiilor, categoria semigrea şi open.

JESSICA

DATA NAŞTERII 7 martie 1983
LOCUL NAŞTERII Centerville, Ohio
REŞEDINŢA ACTUALĂ Knoxville, Tennessee
ÎNĂLŢIME 1,64 m
GREUTATE 54,4 kg concurs; 59 kg extrasezon

REZULTATE:
2007: loc 5 – New York Pro.
2006: loc 3 – Pittsburg Pro; loc 1 – New York Pro.

AMBIŢIE BLONDĂ

AMBIŢIE BLONDĂ (I)
AMBIŢIE BLONDĂ (II)
AMBIŢIE BLONDĂ (III)
AMBIŢIE BLONDĂ (IV)
AMBIŢIE BLONDĂ (V)
AMBIŢIE BLONDĂ (VI)

Autor: MARK THORPE – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: