Publicat pe

GĂSEŞTE-ŢI EROUL

GĂSEŞTE-ŢI EROUL. Alege-ţi un model în viaţă pe care să-l poţi urma – şi în privinţa fizicului, şi în cea a caracterului.

Eli F., pe Facebook: Nu ştiu pe cine să mai cred când vine vorba de antrenament. De la cine ar trebui să învăţ?

Arnold Schwarzenegger: În ziua de azi există numeroase surse de informaţii din domeniul fitness-ului şi înţeleg care e de fapt problema ta. Cu atâtea voci, pe care dintre ele să o asculţi? De aceea cred că pentru a-ţi găsi propriul drum şi a-l urma cel mai bine e să ai un model în viaţă.

Al meu a fost Reg Park. Un campion de culturism care a dominat concursurile în anii ’50, el avea înfăţişarea puternică, herculeană pe care mi-o doream şi eu, aşa că m-am antrenat cum se antrena şi el. Şi el a făcut tranziţia de la sport la filme şi afaceri. În cele din urmă, studiind modul în care el şi-a atins scopurile, mi-am putut schiţa şi eu drumul către propriul meu succes.

***

Alege-ţi un model care arată cum ai vrea tu să arăţi, dar unul cu care să ai nişte similarităţi genetice. Dacă ai o structură longilină, nu ar trebui să alegi pe cineva ca Franco Columbu – Frank Zane ar fi mai potrivit pentru a te inspira. În acest fel, modelul tău îţi va furniza doza necesară de inspiraţie şi indiciiile practice legate de ţelurile tale în domeniul fitness-ului, ţeluri care sunt realizabile şi pentru tine.

Dar dincolo de ce poate să facă un astfel de model pentru corpul tău, ar trebui să ai în vedere felul în care îţi poate inspira mintea şi spiritul. Pe lângă celelalte reuşite, Reg Park a fost un adevărat filantrop. M-a făcut să-mi doresc mai mult decât faimă şi avere, m-a făcut să vreau să dau ceva înapoi întregii lumii, să ajut, iar aceasta e misiunea mea în prezent. Încă este eroul meu, şi va rămâne întotdeauna.

Al Vostru în ale Fiarelor,
Arnold Schwarzenegger

Foto: Unul dintre cele mai fericite moment din viaţa lui Arnold a fost cel în care nu doar l-a cunoscut pe Reg Park, dar a şi concurat împotriva lui.

Roy „Reg” Park (7 iunie 1928 – 22 noiembrie 2007) a fost culturist, om de afaceri și actor englez. Primul său titlu a fost Mr. Britain în 1949. Apoi a câștigat Mr. Universe în 1951, 1958 și 1965. A jucat, de asemenea, în cinci filme. Pe lângă propria carieră și titluri, el este probabil cel mai bine cunoscut ca idol și mentor al lui Arnold Schwarzenegger.

Recomandari WEIDER: