Publicat pe

SUMA PĂRŢILOR (II): CVADRICEPŞI

SUMA PĂRŢILOR (II): CVADRICEPŞI. Asemenea eternului său rival, Ronnie Coleman, Jay Cutler are o masă musculară impresionantă. Şi, exact ca Ronnie, care are nişte umeri atât de masivi încât talia lui pare mai mică, Jay are nişte cvadricepşi care pur şi simplu ies în evidenţă.

De patru ori Mr. Olympia, Jay Cutler şi-a făcut un obicei din a-i umbri pe toţi ceilalţi când e vorba de cvadricepşi. La concurs, coapsele lui sunt în acelaşi timp gigantice şi definite la milimetru. Poza „abdomen şi coapse” nu are nici un fel de concurenţă; şi dacă Jay stă cu picioarele uşor depărtate, chiar şi în poziţiile „relaxate”, cvadricepşii lui sunt atât de reliefaţi încât par decupaţi din benzile desenate cu The Hulk.

Ca mulţi alţii cu state vechi în culturism, lui Cutler îi place să-şi încălzească foarte bine genunchii înainte de antrenament, de aceea începe cu câteva seturi de extensii, fără să le facă până la epuizare. Ce urmează nu e deloc complicat: presa pentru picioare, genuflexiuni la culisant, şi genuflexiuni frontale. Chiar dacă genuflexiunile cu haltera pe spate sunt asociate de regulă cu o dezvoltare impresionantă a picioarelor, nu stimulează cu precădere cvadricepşii, aşa cum o fac genuflexiunile la culisant sau cele frontale, cu haltera pe piept. Cutler foloseşte ambele exerciţii cu eficienţă maximă, executând patru seturi a câte 10 repetări fiecare.

Fandările reprezintă un exerciţiu-hibrid, acţionează asupra cvadricepşilor datorită flexiei genunchilor, dar cercetările au demonstrat că sunt mai degrabă utile pentru dezvoltarea forţei femuralilor. Terminându-şi antrenamentul cu extensii, Cutler îşi izolează complet cvadricepşii, putând în acelaşi timp să folosească greutăţi mari, dată fiind cursa controlată a mişcării.

Notă: Dacă îşi antrenează femuralii în aceeaşi zi, acest program pentru cvadricepşi este executat după cel pentru femurali

ANTRENAMENTUL LUI JAY CUTLER

MR. OLYMPIA 2006–2007, 2009–2010

Extensia gambelor 2 SET. 10 REP.
Împins cu picioarele la presă 4 SET. 10 REP.
Genuflexiuni la căruţ 4 SET. 10 REP.
Genuflexiuni frontale 4 SET. 10 REP.
Fandări 3 SET. 10 REP.
Extensia gambelor 4 SET. 10 REP.

Autor: ERIC VELAZQUEZ – muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: