Publicat pe

SUMA PĂRŢILOR (I)

SUMA PĂRŢILOR (I). LUÂND DREPT MODEL PAGINILE DIN “FRANKENSTEIN”, AM INTRAT ÎN LABORATOR PENTRU A CREA CULTURISTUL PERFECT FOLOSIND CELE MAI BUNE GRUPE MUSCULARE DE LA FOŞTI MR. OLYMPIA

Când Mary Shelley a prezentat lumii monstrul creat în romanul „Frankenstein”, sau „Prometeul modern”, a declanşat o serie de dezbateri care au depăşit cercurile literare, atrăgând de asemenea atenţia comunităţii ştiinţifice prin întrebarea: Poate fi obţinută nemurirea cu ajutorul ştiinţei moderne?

Încercarea protagonistului de a depăşi limitele fiziologiei umane, de a crea ceva cu totul nou, de a insufla viaţă într-un corp neînsufleţit, reprezintă un concept uşor de înţeles pentru culturiştii de pretutindeni. Dar acest concept este aplicabil cu uşurinţă mai ales în cazul câştigătorilor trofeului Sandow, pentru care o modestă statuetă de bronz înseamnă o formă de nemurire care nu se află la îndemâna oricui.

Într-o veritabilă manieră Shelley, am identificat cele mai bune părţi ale mai multor campioni Mr. Olympia, care au dominat concursul timp de aproape cinci decenii, şi le-am unit „chirurgical” pentru a produce monstruosul culturist pe care îl vedeţi aici. Unii dintre voi ar putea considera asta drept un sacrilegiu, dar odată ce veţi parcurge comentariile referitoare la modul în care aceşti muşchi au fost construiţi, brusc nu vom mai fi consideraţi eretici.

După cum veţi vedea, părţile pe care le-am folosit nu au fost create în grabă, în vreun laborator întunecat. Au fost construite în săli de culturism, ani după ani, prin experimente continue care au avut drept punct comun antrenamentul până la epuizare. A rezultat un amalgam complex de exerciţii, seturi, repetări – formule care şi-au demonstrat succesul şi i-au făcut cunoscuţi pe campioni. Aici, aceste programe de antrenament vă sunt puse la dispoziţie vouă, celor care vă antrenaţi, pentru a corespunde propriilor voastre scopuri, oricât de „sinistre” ar fi. Folosiţi monstrul nostru pentru a vă crea unul propriu, la sală, şi nu va dura mult până veţi exclama, exaltaţi, aidoma Doctorului Frankenstein, „E viu!”

SUMA PĂRŢILOR (I): “FRANKENSTEIN”

SUMA PĂRŢILOR (II): CVADRICEPŞI – JAY CUTLER, MR. OLYMPIA 2006–2007, 2009–2010

SUMA PĂRŢILOR (III): UMERI – RONNIE COLEMAN, MR. OLYMPIA 1998–2005

SUMA PĂRŢILOR (IV): BICEPŞI – ARNOLD SCHWARZENEGGER, MR. OLYMPIA 1970–75, 1980

SUMA PĂRŢILOR (V): TRICEPŞI – SAMIR BANNOUT, MR. OLYMPIA 1983

SUMA PĂRŢILOR (VI): ABDOMEN – FRANK ZANE, MR. OLYMPIA 1977–1979

SUMA PĂRŢILOR (VII): PIEPT – FRANCO COLUMBU, MR. OLYMPIA 1976, 1981

SUMA PĂRŢILOR (VIII): SPATE – LEE HANEY, MR. OLYMPIA 1984–1991

Autor: ERIC VELAZQUEZ – muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: