Publicat pe

SFATURI de la Ryan Terry (II)

SFATURI de la Ryan Terry (I)

SFATURI de la Ryan Terry (II)

SFATURI de la Ryan Terry – Campion la Arnold Classic (2017)

Ani întregi, englezul Ryan Terry a fost în vârful ierarhiei fitness , plasându -se în mod constant printre primii cinci la mr. Olympia Physique. Apoi, în 2017, la Arnold Classic, a reuşit să câştige medalia de aur. Drept urmare, cine e mai potrivit ca el să-ţi dea sfaturi despre cum să obţii – şi să păstrezi – forma maximă?

CELE MAI BUNE 3 SFATURI PENTRU ANTRENAMENTUL ABDOMINALILOR

Iată cum şi-a sculptat Terry abdominalii care l-au făcut campion la Arnold Classic Physique

RIDICĂRI DE PICIOARE DIN ATÂRNAT. „Încep cu acest exerciţiu pentru că este preferatul meu şi mă ajută să obţin forma de V”.
NU FOLOSI GREUTĂŢI MARI. „Evită greutăţile mari la exerciţiile pentru oblici. Altfel, îţi vei îngroşa secţiunea mediană. În loc să lucrezi cu greutăţi mari, fă multe repetări cu greutăţi mici”.
VARIETATEA E CHEIA. „Ai grijă să-ţi variezi mereu antrenamentele pentru a-ţi lucra toate zonele abdomenului – superioară, mediană, inferioară – şi să-ţi fortifici întregul trunchi”.

EXERCIŢIILE PREFERATE ALE LUI TERRY

Include aceste exerciţii în programul tău pentru a-ţi îmbunătăţi progresul

PICIOARE: GENUFLEXIUNI

De ce îmi plac: „Genuflexiunile sunt grozave pentru creşterea musculară. Gambele, cvadricepşii şi bicepşii femurali, toate grupele participă la mişcare. De asemenea, creează un effect anabolic de pe urma căruia profită întregul corp şi îţi vei creşte forţa la toate grupele musculare”.

PIEPT: ÎMPINS ÎNCLINAT

De ce îmi place: „Împinsul din înclinat activează cel mai eficient partea superioară a pectoralilor, dar lucrează tot pieptul, aşa că e un exerciţiu de bază”.

BICEPS: FLEXII CU GANTERE, CU UN BRAŢ

De ce îmi plac: „Izolează foarte bine bicepsul şi pune accentual pe vârful acestuia. La începutul antrenamentului pentru această grupă fac întâi flexii cu greutate mare, terminând cu exerciţii de izolare, mi se pare cel mai efficient aşa”.

SPATE: ÎNDREPTĂRI

De ce îmi plac: „Îndreptările lucrează mai mulţi mușchi simultan şi contribuie la dezvoltarea forţei şi la câştiguri în masă mai mari decât la orice alt exerciţiu din programul meu de antrenament. Este una dintre mişcările pe care nu îmi pot permite să le ignor, dacă vreau un spate mai mare”.

UMERI: ÎMPINS DE LA UMERI CU GANTERE

De ce îmi place: „Acţionează asupra celor trei capete – lateral, posterior şi anterior – ale deltoidului în acelaşi, şi chiar îmi simt umerii lucrând de-a lungul întregii curse de mişcare”.

Autor: Andrew Gutman, Foto: Per Bernal www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: