Publicat pe

EXTENSII ÎNAPOI PENTRU TRICEPS

EXTENSII ÎNAPOI PENTRU TRICEPS. CREZI CĂ E UN EXERCIŢIU PENTRU FETE? EI BINE, TRICEPŞII TĂI SUNT DE ALTĂ PĂRERE.

Tricepsul, cu cele trei capete ale sale, este un muşchi mic în comparaţie cu pectoralii sau spatele. Totuşi, foarte puţine exerciţii acţionează simultan asupra tuturor celor trei capete ale tricepsului (lung, lateral şi median) suficient de intens. Ai putea crede că pentru aşa ceva ai nevoie de un exerciţiu de bază, cu greutăţi mari – poate împins din culcat cu priză îngustă sau extensii pentru triceps cu bara din culcat. Dar unul dintre cele mai bune exerciţii pentru activarea intensă a tuturor celor trei capete este kickback-ul (extensiile înapoi). Mulţi tipi consideră acest exerciţiu drept unul rezervat femeilor. Ei bine, este foarte bun pentru masă, aşa că e timpul să îl adaugi în programul tău.

SFATURI RAPIDE
  1. UNDE ACŢIONEAZĂ? Asupra tuturor celor trei capete ale tricepsului (lung, lateral, median).
  2. CÂND SĂ-L FACI? În ultima parte a antrenamentului, este un exerciţiu foarte bun cu care să-ţi închei programul pentru triceps.
  3. CUM SĂ-L FACI? 3–4 seturi, 12–15 repetări.
ÎNARMEAZĂ-TE CU TEHNICA PERFECTĂ DE EXECUŢIE!

Urmăreşte aceste instrucţiuni pentru a-i da un nou impuls tricepsului tău.

PREGĂTIRE:

Ţine o ganteră într-o mână, de aceeaşi parte cu piciorul care stă pe podea, iar cealaltă mână şi celălalt picior sunt aşezate pe o bancă orizontală. Poziţionează-ţi trunchiul astfel încât să fie paralel cu podeaua. Începe cu braţul care lucrează îndoit la circa 90 de grade, partea superioară a braţului paralelă cu podeaua, palma spre corp, cotul ţinut strâns lângă corp.

EXECUŢIE:

Menţinând nemişcată partea superioară a braţului, contractă-ţi tricepsul pentru a extinde cotul. Menţine contracţia de vârf o secundă, cu cotul blocat.

Recomandari WEIDER: