Publicat pe

AMBIŢIE BLONDĂ (II)

AMBIŢIE BLONDĂ (II). PENTRU JESSICA ŞI PETER PUTNAM, BRAŢELE PUTERNICE SUNT UN INGREDIENT VITAL ÎN ÎNCERCAREA LOR DE A AJUNGE ÎN VÂRF.

O MÂNĂ DE AJUTOR

Unii s-ar putea să nu ştie cum s-a întâmplat ca familia Putnam să fie ceea ce este. Ei însă ştiu foarte bine.

Amândoi au câştigat Naţionalele Colegiilor în 2004. S-a întâmplat ca amân­doi să fie în acelaşi restaurant cu prietenii pentru a-şi sărbători victoria şi s-au fe­licitat reciproc, după care fiecare a plecat pe drumul său. Petrecuseră numai două mi­nute împreună. Şase săptămâni mai târziu, erau amândoi fără partener. Peter nici măcar nu-i ştia numele până nu i-a găsit fotografia pe internet. I-a trimis un mesaj la Universitatea Tennessee, din Knoxville, în aceeaşi zi în care ea şi prietenul ei s-au des­părţit.

În decurs de două săptămâni el ştia că ea era femeia cu care trebuia să se căsătorească. Aveau amândoi acelaşi ţel; amândoi aveau aceeaşi pasiune pentru fitness; amândoi câştigaseră primele lor titluri naţionale în acelaşi timp, ceea ce i-a trimis pe amândoi pe scena naţională; şi peste toate, casa pe care o cumpărase Peter era în Atlanta.

El spune că totul a facilitat relaţia lor. „Uitându-mă la ea parcă mă vedeam pe mine,“ spune el. Jessica punctează fin: „Suntem siguri că Dumnezeu ne-a adus împreună dintr-un anume motiv.“

Şi chiar de la început a fost uşor pentru ei să-şi vadă oportunităţile în lumea fitnessului.

„Mi-am dat seama imediat că am putea să urcăm în vârful acestei industrii datorită forţei cuplului,“ spune Peter. „Poate părea pretenţios, dar am crezut că se poate. Evident, trebuia să fim testaţi competiţional mai întâi.“

SPRE VÂRF

Către sfârşitul anului 2005, Jessica a câştigat cardul de profesionist la Naţionalele de juniori, şi de atunci s-a clasat între primele cinci în trei din cele patru concursuri profesioniste la care a participat, iar în 2006 a câştigat New York Pro. Cu cea mai recentă victorie la Campionatele NPC în iulie, Peter este favorit pentru câştigarea cardului de profesionist la Naţionalele din noiembrie, în Dallas. Dar şi ca amator, el are multe oportunităţi de care mulţi profesionişti nu vor avea parte niciodată. „Dacă te gân­deşti că cineva îţi va bate la uşă pentru a-ţi băga nişte oportunităţi în sacoşă, atunci eşti nebun,“ spune Peter. „Trebuie să te zbaţi, să te faci cunoscut.“

Şi, deşi este încrezător că va câştiga cardul de profesionist, el este şi realist în legătură cu posibilităţile sale de a câştiga un Sandow.

Jessica este şi ea pragmatică în ceea ce priveşte şansele ei la Figure Olympia, spunând că nu are importanţă locul pe care te clasezi în reuşita în carieră.

Peter o aprobă. „Poţi face bani în această industrie fără să câştigi concursuri. Succesul pentru noi nu se bazează neapărat pe cum ne descurcăm în concursuri, ci mai mult pe dezvoltarea unor relaţii îndelungate cu oameni din această industrie. Aici vom avea noi succes încă zece ani de acum înainte.“

Pe pereţii coridoarelor clădirii Weider sunt fotografii ale celor mai renumiţi culturişti: Cei mai mulţi deţin un Sandow sau mai multe, iar alţii nu au câş­tigat niciodată vreunul, însă stau alături de ceilalţi.

Este ceva ce nu le-a scăpar celor doi Putnam, care ştiu ce vor să lase în urma lor: „Când mă voi uita în urmă, aş vrea ca oamenii să vadă ce impact am avut noi în acest domeniu,“ spune Petre. „Că am fost o părticică a istoriei culturismului şi că am lăsat urme care nu se vor şterge niciodată.“ În această zi toridă de august în California, nu ai nici măcar timpul de a-ţi şterge o picătură de transpiraţie pentru a-ţi da seama că vor reuşi.

DATE PERSONALE

PETER

DATA NAŞTERII 6 august 1976
LOCUL NAŞTERII Dalton, Georgia
REŞEDINŢA ACTUALĂ Knoxville, Tennessee
ÎNĂLŢIME 1,68 m
GREUTATE 87,6 kg concurs, 102-109 kg extrasezon

REZULTATE:
2007: loc 1 – Campionatele NPC USA, categoria semigrea.
2006: loc 2 – Campionatele NPC USA, categoria semigrea.
2004: loc 1 – Naţionalele Colegiilor, categoria semigrea şi open.

JESSICA

DATA NAŞTERII 7 martie 1983
LOCUL NAŞTERII Centerville, Ohio
REŞEDINŢA ACTUALĂ Knoxville, Tennessee
ÎNĂLŢIME 1,64 m
GREUTATE 54,4 kg concurs; 59 kg extrasezon

REZULTATE:
2007: loc 5 – New York Pro.
2006: loc 3 – Pittsburg Pro; loc 1 – New York Pro.

AMBIŢIE BLONDĂ

AMBIŢIE BLONDĂ (I)
AMBIŢIE BLONDĂ (II)
AMBIŢIE BLONDĂ (III)
AMBIŢIE BLONDĂ (IV)
AMBIŢIE BLONDĂ (V)
AMBIŢIE BLONDĂ (VI)

Autor: MARK THORPE – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: