Publicat pe

10 STRATEGII SECRETE pentru un corp excepțional

Construirea unui corp excepțional necesită o combinație de efort, disciplină și o abordare strategică. Iata 10 STRATEGII SECRETE pentru a-ți construi un corp excepțional. DA, NU SUNT CHIAR SECRETE, DAR FUNCȚIONEAZĂ DE MINUNE!

Nu ridica greutăți – Antrenează-ți mușchii!

Studiind metodele campionilor de culturism precum Arnold Schwarzenegger, Chris Dickerson și Lee Haney, noi am asimilat rapid ideea că antrenamentul muscular este crucial! Desigur, preferăm greutățile mai mari, dar creșterea lor nu ar trebui să împiedice să simţi muşchii lucrând.

Fă mereu pauze

Cele mai semnificative câștiguri musculare vin nu atunci când antrenezi 7 zile consecutive, ci atunci când incluzi zile de odihnă. Desigur, pentru cei pasionați de sală, pauzele pot părea dificile, dar adoptând o schemă de antrenament de două zile/odihnă sau chiar trei zile/odihnă, progresul va fi mai rapid. Mușchii cresc în timpul repausului, nu în timpul antrenamentului. O pauză de o săptămână poate fi benefică.

Ascultă-ți corpul

Corpul ne indică mereu nevoile sale. În culturism, există o tendință de a consuma excesiv calorii, argumentând că mușchii au nevoie de ele pentru a crește. Cu toate acestea, corpul poate comunica dacă are nevoie de nutrienți suplimentari. Mănâncă doar atunci când simți foame, fără a te forța să consumi alimente în exces.

Prioritizează grupele deficitare la antrenament

Cu excepția cazului în care vizezi doar anumite grupe musculare, ar fi util să începi antrenamentul cu cele mai puțin dezvoltate. Chiar dacă există dorința de a lucra mai întâi la grupele puternice, un corp proporționat impresionează. Lucrează toate grupele musculare pentru un aspect mai armonios.

Antrenează-te intens și constant

Nu este vorba doar despre terminarea rapidă a seturilor pentru a încheia antrenamentul mai repede. Menținerea unui ritm rapid și pauze scurte aduce calitate mușchilor construiți. Intensitatea și constanța în antrenament conduc la o creștere mai mare și definire musculară. Evită perioadele de inactivitate prelungită.

Mai puțin aerobic

Nu încercăm să va facem să renunţaţi complet la orice formă de antrenament aerobic… Desigur, un subiect controversat, dar, dacă ești deja în formă fizică acceptabilă și vrei să adaugi masă musculară de calitate, poți adopta un program de antrenament intens. Combinarea pauzelor scurte între seturi, volume mari de antrenament și diverse tehnici de intensitate poate contribui la progresul muscular și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Menține focusul

Nu abordăm tortul în ziua aniversării, nu bem trei pahare când unul este suficient și rar ratăm un antrenament. Concentrarea asupra obiectivelor este crucială. Fie că este vorba despre antrenament sau alimentație, menținerea direcției dorite aduce rezultate.

Exerciții de conturare

După antrenamentul pentru piept și spate, adaugă 3-4 seturi de tracțiuni cu flotări la paralele. Aceste super-seturi stimulează în mod intens mușchii, contribuind la dezvoltarea unei părți superioare a corpului puternice și bine conturate.

Contracții izometrice

Stabilește o legătură constantă între minte și mușchi prin încordarea acestora pe parcursul zilei și în pauzele dintre seturi la antrenament. Aceste contracții regulate, susținute de Arnold Schwarzenegger, îmbunătățesc densitatea musculară.

Antrenează-ți mușchii abdominali

Antrenează-ți abdomenul frecvent, cu multe repetări. Pe lângă obținerea abdomenului perfect, antrenamentele frecvente pentru abdomen stimulează metabolismul. Această abordare intensivă aduce rezultate durabile și contribuie la menținerea unei compoziții corporale sănătoase.

Recomandări WEIDER: