Publicat pe

Brânză… pe baț!

Brânză… pe baț! Este bună și super cremoasă.

INGREDIENTE: ⁣

Acoperire: ⁣
  • 20 g ciocolată albă neîndulcită⁣
  • 5 g cremă de alune⁣
  • 1 linguriță de ulei de cocos⁣

PREPARARE: ⁣

  1. Am amestecat brânza proaspătă bătută cu proteina și am adăugat în matriță.
  2. Punem la congelator vreo 3 ore, o desfacem și adăugăm ciocolata topită amestecată cu crema de alune și uleiul de cocos. Mai lasam un pic la congelator.
  3. GATA!⁣
VALOARI NUTRITIONALE:
  • Energie: 220 kcal⁣
  • Grăsime: 9,7 g
  • Carbohidrați: 7,2 g
  • Zahăr⁣: 6 g
  • Proteine: 20,5 g

Autor: healthyeat.r

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Gluta-Lemon

Gluta-Lemon. Astăzi vă vom surprinde cu o rețetă simplă și răcoritoare. Un mod placut de a vă lua glutamina, de asemenea, cu un aport suplimentar de vitamina C.

Ingrediente pentru 2 portii

  • Apă rece: 1/2 litru
  • Suc natural de lamaie: 1/4 dintr-un litru (trece printr-o strecuratoare inainte de amestecare)
  • Îndulcitor lichid (în funcție de gust)
  • 4 linguri de L-GLUTAMINA

Pregătire (60 min)

  • Se amestecă bine toate ingredientele într-o cratiță.
  • Se pune la congelator.
  • În timpul procesului de îngheț, la fiecare 15 minute îl amestecam până când este înghețat.
  • Odată ce este mat, servim în două pahare, decorând cu felii de lămâie si/sau frunze de mentă.

  • L-Glutamina, la fel ca și creatina, este unul dintre cele mai importante elemente ale celulelor musculare pentru că are un rol important în leagarea apei intracelulare, contribuind la ceea ce numim “hidratarea celulei”. Permite penetrarea mai rapidă a aminoacizi în celule, susținând astfel creșterea musculară.
  • Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.
  • Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.
  • În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

  • L-glutamină pură

    L-Glutamine 400g

    137,00 lei
    Adaugă în coș
  • aminoacizi bcaa si l-glutamina

    BCAA + L-Glutamine 180 caps

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • pachet l-glutamine

    L-Glutamine Pack Duo 2x300g PROMO

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • PREMIUM BCAA 8:1:1 + L- GLUTAMINE-blue raspberry

    108,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Nutriția și sistemul imunitar

Nutriția și sistemul imunitar. Sistemul imunitar trebuie să se regenereze în fiecare zi si, acesta depinde, într-o măsură mare, de furnizarea de substanțe nutritive adecvate: aminoacizi pentru sinteza proteinelor, grăsimi și carbohidrați pentru producerea de energie și vitamine și minerale pentru funcțiile de creștere celulară și sinteza proteinelor.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt utilizați și în sinteza diferitelor substanțe imune. Anticorpii sunt proteine ​​care se leagă de substanțe numite antigeni și care sporesc capacitatea sistemului nostru imunitar de a ucide bacteriile și virușii.

Dacă aportul de aminoacizi este inadecvat, singura opțiune pe care o oferim corpului nostru este descompunerea proteinelor musculare, cu distrugerea țesuturilor și consecințele sale grave.

Pe scurt, o stare de malnutriție proteică afectează sistemul imunitar în funcția sa de replicare celulară, reducând răspunsul imun. În plus, malnutriția calorică limitează imunitatea, crescând infecțiile oportuniste și mortalitatea la pacienții subnutriți.

Deficitul de proteine-calorii are un efect asupra sistemului imunitar similar cu cele cauzate de SIDA. Această sinergie este atât de puternică încât prevenirea și tratamentul proteinei-calorii reprezintă o parte importantă a îngrijirii acordate pacienților cu sindromul imunodeficienței dobândite.

Există un aminoacid unic care are cel puțin 2 funcții diferite în organism, ambele fiind importante pentru sistemul imunitar: glutamina.

Glutamina, în primul rând, este sursa de energie preferată pentru celulele cu proliferare rapidă. Ca a doua funcție, glutamina acționează ca un donator de azot în sinteza proteinelor.

Există dovezi din ce în ce mai mari că glutamina este unul dintre nutrienții cruciale pentru celulele sistemului imunitar.

În studiile clinice, s-a demonstrat că există pierderi mai mici de azot și mai puține infecții la pacienții cu transplant de măduvă osoasă atunci când primesc suplimente de glutamină.

Vitamine si minerale

În ceea ce privește vitaminele și mineralele care îmbunătățesc sistemul imunitar, acestea sunt: ​​seleniu (Se), vitamina E, cupru (Cu), calciu (Ca), vitamina A și zinc (Zn).

În plus, deficitul de acizi grași afectează negativ sistemul nostru imunitar.

Obezitatea este legată de scăderea imunității. Pacienții supraponderali prezintă un risc mai mare de bacteremie și infecții. Această obezitate este un factor de risc în vindecarea slabă a rănilor în perioada postoperatorie.

Putem crește capacitatea sistemului imunitar cu următoarele substanțe nutritive:

  • Glutamina
  • Acizi grasi omega-3
  • BCAA

În cele din urmă, trebuie avut în vedere faptul că o dietă echilibrată bogată în substanțe nutritive esențiale asigură sistemului nostru imunitar o apărare adecvată împotriva infecțiilor.

Autor: weider.es

Recomandari WEIDER:

  • aminoacizi din zer

    Whey Aminos 300 tablete

    137,00 lei
    Adaugă în coș
  • pachet l-glutamine

    L-Glutamine Pack Duo 2x300g PROMO

    133,00 lei
    Adaugă în coș
  • Weider Premium Amino Powder 800 g

    Premium Amino Powder 800 g

    116,00 lei
    Selectează opțiunile
  • PREMIUM BCAA 8:1:1 + L- GLUTAMINE-blue raspberry

    108,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Ce este L-Carnitina și la ce servește?

Ce este L-Carnitina și la ce servește? Este unul dintre suplimentele de cinci stele, mai ales în diete și în procesele de definire. Este important să știți cum să o utilizați în favoarea dvs., astfel încât să obțineți rezultate surprinzătoare. Voi explica într-un mod super simplu CE ESTE L-CARNITINA și ce funcție îndeplinește pentru corpul nostru:

Cum acționează L-Carnitina?

  • L-Carnitina este o enzimă, adică este o moleculă care ajută la relațiile chimice care există în interiorul celulelor.
  • Se formează din unirea a 2 aminoacizi: lizină și metionină.
  • Cu o dietă variată și echilibrată, corpul nostru este capabil să sintetizeze cantitățile corecte de L-CARNITINĂ, în ficat și rinichi.
  • Este direct implicata în METABOLISMUL GRĂSIMILOR, deoarece acționează ca un transportor al grăsimilor (lipidelor) în mitocondriile celulelor.
  • Și ce este mitocondria? – Este „motorul” unde are loc transformarea nutrienților în energie.

Beneficii în sport

Ce este L-Carnitina și la ce servește? Știm deja ce este, acum să vedem cum ne poate aduce beneficii în domeniul sportiv:

  • Ajută performanța sportivă la sportivi cu activitate ridicată sau moderată, deoarece accelerează degradarea acizilor grași, astfel încât aceștia să fie transformați în energie.
  • Utilizarea L-Carnitinei ajută la recuperarea mușchilor după exerciții.
  • Ajuta la menținerea masei musculare, deoarece îmbunătățește rezistența la oboseală și facilitează recuperarea mușchilor după antrenamente sau concursuri, mai ales dacă sunt intense.
  • În procesul de reducere a grăsimilor: L-carnitina, așa cum am spus în punctele anterioare, îmbunătățește performanța sportivă și ne ajută să menținem masa musculară, ajută la descompunerea grăsimilor pentru a fi arse ca o formă de energie care „ne protejează mușchii”. Prin urmare, dacă o însoțim cu un alimente specifice pentru a pierde grăsimea și antrenamente intense, este un mare aliat.

În concluzie: L-CARNITINA ESTE DE MARE AJUTOR PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚEI NOASTRE SPORTIVE.

Beneficii pentru sănătate

Deși acest articol este destinat sportului, merită să știm că L-Carnitina este extrem de eficientă împreună cu tratamentul unor boli cardiovasculare și renale, cum ar fi:

  • Cardiovasculare: infarct miocardic acut, necroză miocardică, aritmii.
  • Renale: insuficiență renală.
  • Mentale: Alzheimer, depresie senilă, uitare legată de vârstă.
  • Metabolice: diabet, concentrație crescută de colesterol legată de LDL, concentrație crescută de trigliceride.
  • Probleme dermatologice: oxidarea pielii din cauza îmbătrânirii, cicatricilor și vergeturilor.

Autor: Celeste González

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

TURN CHOCOCAFÉ

TURN CHOCOCAFÉ. Desert ideal pentru weekend.⁣

Ingrediente: ⁣

  • Foi de napolitane cu ciocolată⁣ (rotunde)
  • O lingură de proteină vegană Iced Capuccino
  • 40 ml de cafea⁣
  • 200 gr băutură vegetală⁣ (migdale, cocos sau lapte vegetal bio)
  • 60 gr de ciocolată 99% ⁣
  • 1 lingură de cacao⁣
  • Fructe de sezon⁣

Preparare:

  1. Pentru cremă, amestecăm proteina cu băutura vegetală. Adăugăm cafeaua, 30 gr de ciocolată topită și amestecăm bine până este omogenă compozitia.
  2. Adăugăm cacao, amestecăm și punem la congelator o jumătate de oră, astfel încât să fie foarte rece și să se îngroașe puțin.
  3. Montăm turnul de napolitane impreună cu crema rece de chococafé.⁣
  4. Decoram cu restul de ciocolată topită, fructe proaspete și cacao.

Minunat! Fă-o dacă vrei să descoperi un gust delicios.

Autor: @leckerandhealthy

Recomandari WEIDER:

  • VEGAN PROTEIN 750g

    VEGAN PROTEIN 750g

    113,00 lei
    Selectează opțiunile
  • WHEY PROTEIN CREME White Spread 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • Whey Coffee 908g

    Whey Coffee 908g

    179,00 lei
    Adaugă în coș
  • răsfăț culinar

    Nut Protein Choco Vegan 250gr

    26,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Vârful glicemic

Vârful glicemic. În prezent, toată lumea devine din ce în ce mai conștientă că bunăstarea generală trece prin doi factori foarte importanți:

  1. Un stil de viata sanatos
  2. O dieta echilibrata

Datorită acestui fapt, dacă pe de o parte procentul persoanelor supraponderale sau obeze este foarte mare, pe de altă parte există un număr tot mai mare de persoane care încearcă să prevină problema. În principiu, acest lucru – se face acționând asupra cantității de alimente (scăzând-o) și asupra cantității de calorii arse (cu activitate fizică).

Acesta este deja un început bun, dar este, de asemenea, foarte important să acordați atenție calității alimentelor pe care le consumați și nu doar cantității. Calitatea afectează și procesul de acumulare a grăsimii corporale.

Unul dintre procesele principale, principalul în opinia mea, este cel care reglează tendința nivelului de glucoză din sânge în timpul zilei. Prin urmare, este necesar să aflați mai multe despre așa-numitele „vârfuri glicemice”, care sunt responsabile pentru acumularea de exces de grăsime corporală.

CE ESTE VÂRFUL GLICEMIC?

Vârful glicemic este definit ca și cantitatea maximă de zahăr din sânge care se înregistrează după fiecare masă, mai ales atunci când aceasta conține o cotă de carbohidrați!

CUM CREAȚI UN VÂRF GLICEMIC?

Când mâncați alimente care conțin carbohidrați, acestea sunt digerate în tractul gastrointestinal, transformate în glucoză și absorbite. Când este absorbit în fluxul sanguin, apare o creștere a nivelului de zahăr din sânge (nivelul de glucoză în sânge)…

CARE SUNT EFECTELE VÂRFULUI GLICEMIC?

Când glicemia crește, pancreasul nostru produce imediat INSULINĂ pentru a readuce nivelul glicemiei la normal. Pentru a face acest lucru, insulina funcționează:

  • Prin promovarea utilizării glucozei în toate celulele corpului;
  • Stimulează acumularea excesului de glucoză sub formă de grăsimi (trigliceride) în țesutul adipos;
  • În cele din urmă, insulina, stimulată de vârfuri glicemice; gestionează abundența resurselor energetice; stocând glucoza sub formă de grăsime și blocând utilizarea rezervelor.

Cu cât se înregistrează vârful glicemic mai „ridicat”, cu atât este mai mare cantitatea de insulină produsă, care va aduce nivelul zahărului din sânge la valori chiar mai mici decât în ​​mod normal.

Această scădere rapidă are două efecte asupra corpului nostru:
  • o mare parte din glucoză nu este utilizată, dar se acumulează imediat sub formă de grăsime în țesutul adipos;
  • o revenire prea rapidă la niveluri scăzute de zahăr din sânge reprezintă o situație de lipsă de combustibil pentru organism și, prin urmare, determină senzația de apetit, de unde și aportul suplimentar de alimente.
Acest lucru creează un cerc vicios:
  • cu cât este mai absorbită glucoza, cu atât este mai mare vârful glicemic;
  • cu cât vârful glicemic este mai mare, cu atât va trebui să consumi mai multe alimente într-un timp scurt.

Este de la sine înțeles că acest lucru duce la un exces de aport caloric și un exces de acumulare de grăsimi.

Prin urmare, dacă înveți să-ți controlezi vârful glicemic; poți controla acel sentiment enervant de foame care afectează mulți oameni și aportul excesiv de calorii.

Dar cum să-l controlezi?

Principala modalitate este de a alege alimentele cu un indice glicemic și o încărcătură mai mici (carbohidrați întregi, fructe decojite, legume și leguminoase bogate în fibre); care produc o creștere mai mică a nivelului de glucoză din sânge și un răspuns mai mic la insulină; alături de această metodă, care este ușor de aplicat de toată lumea, există posibilitatea de a utiliza suplimente specifice capabile să acționeze:

  • privind digestia glucidelor;
  • privind absorbția carbohidraților;
  • asupra modulației vârfului și a efectelor sale.

În acest scop, Weider a formulat un produs inovator, care urmează să fie comercializat în curând, conținând o moleculă patentată exclusiv, care acționează asupra celor trei efecte menționate mai sus pentru a promova o mai bună slăbire și o mai bună „gestionare” a programelor de slăbire care întreprind.

Autor: E.M.

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    111,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    94,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    89,00 lei
    Adaugă în coș
  • Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

GHIDUL GUSTĂRILOR

GHIDUL GUSTĂRILOR. Petrecem toată ziua la locul de muncă, ne confruntăm cu stresul, angajamentele și așa mai departe și când ajungem acasă, suntem deseori cuprinși de o foame necontrolată. Vi se întâmplă?

Ei bine, dacă se întâmplă acest lucru, nu vă faceți griji prea mari pentru că este normal… fie din cauza ritmului natural al corpului, fie din cauza unor factori care amplifică această problema. Dar la ce duc toate acestea? De obicei – luați primul lucru care vă vine la indemană și il mâncați – fără ca acesta sa fie o opțiune sănătoasă.

În aceste rânduri vă voi da câteva sfaturi practice pentru a putea contracara această problemă și a vă asigura că gustările dvs. sunt sănătoase. Pentru că, chiar și gustările, sunt esențiale într-o dietă sănătoasă.

Sfat 1

Primul sfat pe care îl dau este să te organizezi. Asta înseamnă să pregătești din timp gustările săptămânii. De exemplu, ai putea profita de ceva timp duminica, astfel încât să te poți gândi bine și să alegi cele mai bune ingrediente și alimente pentru tine și sănătatea ta. Acest lucru, pe lângă faptul că vă permite să mâncați sănătos toată săptămâna, vă va permite să controlați mai bine ceea ce mâncați, evitând aditivi și ingrediente inutile.

Sfat 2

Evitați excesul de zahăr. În acest caz vorbim despre zaharuri rafinate și produse extrem de prelucrate. De obicei, după o anumită oră, pofta de zahăr crește și, prin urmare, începem să căutăm gustări și produse extrem de bogate în acest nutrient. Problema este că zaharurile sunt digerate și absorbite rapid, provocând o creștere a glicemiei prea mare în sânge, care după un timp scurt va duce din nou la foame. Ca să nu mai vorbim de faptul că excesul de zahăr se transformă într-o acumulare de grăsime în corpul nostru. Dacă simțiți nevoia de ceva dulce, este mai bine să alegeți fructe, care odată cu conținutul de fibre scad și modifică absorbția zaharurilor.

Sfat 3

Faceți gustările cât mai complete. Aceasta înseamnă că, chiar și în gustări, ca și în mesele principale, trebuie luați toți macronutrienții: proteine, carbohidrați și grăsimi. Evident, va trebui să alegeți cele mai bune surse precum cerealele integrale, fructele, legumele și leguminoasele ca sursă de carbohidrați; fructe uscate sau ciocolată neagră (de la 70%) ca sursă de lipide; carne slabă, iaurt grecesc sau shake-uri proteice ca surse de proteine. Acestea sunt doar câteva exemple de alimente care vă pot ajuta să compuneți cele mai bune gustări, astfel încât să puteți ajunge la următoarea masă fără să simțiți o foame extrema.

Ce se întâmplă dacă nu ai timp să îți pregătești gustarea echilibrată? Nicio problemă! Puteți alege oricând între numeroasele batoane din linia noastră, concepute într-un mod echilibrat pentru fiecare nevoie și între cremele de proteine ​​pe bază de ciocolată sau alune.

Autor: E.M.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (III)

Rețete rapide pentru diete vegane (III). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Mic dejun vegan

Mic dejun vegan dintr-un castron mare cu fulgi de ovăz, fructe, soia…

Există o mie de opțiuni de boluri, astfel încât să nu obosiți niciodată.

Să nu uităm de micul dejun, aveți și opțiunile de rețetă pentru dietele vegane. Sunt atât de multe combinații! Sute de posibilități delicioase circulă pe internet, dar merg de două ori de bază de această dată, dar nu mai puțin bogate și sănătoase!

Bol vegan. Ideal când ești grăbit. Amestecă și bucură-te!

  • 2 iaurturi naturale din soia
  • 1 sau 2 bucăți de fructe mărunțite
  • 3 linguri de fulgi de ovăz sau musli fără zahăr adăugat
  • 15 gr amestec de semințe
  • 20 g nuci
  • 1 sau 2 linguri de proteine ​​cu nuci Choco Vegan
  • Amestecați totul într-un castron și adăugați Vegan Nut Protein Choco pentru o atingere dulce.

Toast Vegan cu unt de arahide

  • Un pâine prăjită cu unt de arahide, sirop de nucă de cocos și fructe este întotdeauna o alternativă bogată.
  • 30 gr de proteine ​​vegane
  • Apă sau băutură vegetală fără adaos de zahăr
  • 1 bucată de fruct congelat
  • Mai multă apă sau gheață zdrobită după gust.

Toast Vegan cu…

  • Avocado și roșii
  • Humus
  • Unt de arahide sau unt de migdale + un strop de sirop de cocos

Sper că veți găsi utile toate aceste opțiuni de rețete pentru dieta vegană. Vă încurajez să faceți teste și versiuni, vă veți încuraja din ce în ce mai mult să consumați acest tip de mâncare și o veți face cu entuziasm.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (II)

Rețete rapide pentru diete vegane (II). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Legume cu tofu și quinoa

Acesta ar putea fi un prânz expres sau o cină. Mai simplu imposibil:

INGREDIENTE:
  • Legume sotate (din cele care sunt deja pregătite și congelate)
  • Tofu natural sau afumat
  • Condimente după gust
  • Quinoa (dintre cele care vin într-un pahar pentru cuptorul cu microunde)
PREGATIRE:
  1. Puneți legumele direct congelate într-o tigaie fierbinte cu un strop de EVOO.
  2. Când legumele sunt gata adăugați tofuul tocat și condimentele.
  3. Adăugați paharul de quinoa încălzit anterior în cuptorul cu microunde timp de un minut.
  4. Se amestecă totul în tigaie și se lasă să se odihnească câteva minute.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rețete rapide pentru diete vegane (I)

Rețete rapide pentru diete vegane (I). Mulți cred că mâncarea vegană este o modă trecătoare sau că oamenii care decid să nu mănânce carne o fac doar pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a obține un rezultat estetic. Nimic nu este mai departe de adevăr dar… decizia revine fiecăruia – ceea ce este clar este că consumul de carne trebuie redus, pentru binele planetei noastre și pentru sănătatea noastră.

Cu ani în urmă – este adevărat – o dietă vegană era ceva… complicat, dar în prezent există o mare varietate de alimente de origine vegetală, care ne fac să pregătim mult mai ușor feluri de mâncare simple și sănătoase. Este mai mult decât dovedit că VEGAN PROTEIN este la fel de valabilă și completă ca proteinele de origine animală, totul este o chestiune de testare și verificare a multiplelor sale beneficii.

Opțiuni de mâncare vegane, sănătoase și ușoare:

Nu numai pentru persoanele care urmează o dietă vegană, aceste rețete de diete vegane pe care le împărtășesc mai jos le recomand tuturor, indiferent de tipul de dietă, deoarece sunt SĂNĂTOASE, UȘOR DE PREPARAT ȘI DELICIOASE.

Salată cu leguminoase

Salata cu leguminoase. Folosiți leguminoase pentru a adăuga proteine ​​în salate.

Când te grăbești, nu este nimic mai ușor și mai simplu decât să te faci o salată de legume și leguminoase. Leguminoasele sunt „All-in-One” din alimente: bogate în proteine, bogate în carbohidrați de calitate, bogate în fibre, vitamine și minerale și sărace în zahăr și grăsimi (excepție fac arahidele). Puteți varia cu ce doriți și aveți acasă. Propun această combinație:

INGREDIENTE:
  • Canoane
  • Roșie cherry
  • Ceapa rosie
  • Morcov ras
  • Sfeclă
  • 150 gr năut gătit
  • 15 gr de nuci tocate
  • O mână de stafide
  • Un strop de EVOO și oțet de cidru de mere după gust.
Burrito vegan cu soia texturată

Soia texturată este foarte versatilă și hrănitoare, există multe modalități de a o prepara. Soia texturată este un bun substitut pentru carne.  Acesta este unul dintre preferatele mele:

INGREDIENTE:
  • Tortilla de grâu sau porumb
  • Roșie
  • Ardei roșu și verde
  • Praz și / sau ceapă
  • Pătrunjel sau combinația de condimente pe care o doriți
  • Soia texturată (40 gr uscată)
  • Roșie zdrobită sau roșie prăjită
  • Avocado sau guacamole
PREGATIRE:
  1. Mai întâi: hidratați soia texturată într-un castron cu apă caldă timp de 20 până la 30 de minute, scurgeți apa și lăsți-o pentru mai târziu.
  2. Într-o tigaie cu un strop de EVOO încălzit anterior, se sotează roșia, ardeii, prazul și ceapa.
  3. Adăugați condimente după gust.
  4. Când toate legumele sunt bine făcute, adăugați sosul de soia și roșii texturate după gust. Acoperiți tigaia și micșorați focul câteva minute.
  5. Într-o altă tigaie, încălziți fajitele pe ambele părți pentru câteva secunde
  6. Umpleți cu amestecul anterior și guacamolul sau avocado îl putem adăuga în momentul consumului

*** Aceste fajitas pot fi făcute exact la fel, dar în loc de soia texturată, le putem schimba cu tofu sau heura.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Vafe cu banană

Vafe cu banană! Atât de bun și… atât de ușor! Mulțumim echipei @ myfitlife.es⁣!

Fără făină⁣
Fără zahăr⁣

INGREDIENTE: ⁣

⁣ACOPERIRE:

  • 2 gr pudră de cacao degresată⁣
  • strop de lapte de migdale⁣
  • chipsuri de nucă de cocos naturale deshidratate fără zahăr⁣

PREGĂTIRE:

  1. ⁣Amestecăm toate ingredientele împreună cu mixerul.⁣
  2. Turnăm amestecul în forma de vafe și coacem timp de 12 minute la 180 de grade – caldură sus și în jos .
  3. Gata! Punem acoperirea!

Dacă ai nevoie de inspiraţie culinară vezi cartea de reţete Eat clean by Carmen Lipovan » 

Autor: @myfitlife.es

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

La mulți ani, Arnold!

Arnold împlinește 74 de ani!

La mulți ani, Arnold Schwarzenegger!

Pe numele său întreg Arnold Alois Schwarzenegger, faimosul sportiv, actor, om de afaceri şi politician s-a născut pe 30 iulie 1947 într-un sătuc izolat din Austria. Bodybuilding-ul a fost pasul său cel mai important spre afirmare, pe care l-a făcut la 15 ani. La 22 devine Mister Univers, iar de atunci câştigă titlul Mr. Olimpia de şapte ori. Între timp, scrie mai multe cărţi şi articole sportive de profil.

Arnold Schwarzennegger – Pe drumul de la culturist, vedetă de cinema, guvernator…

Cel mai faimos fizic din istorie a avut multe forme şi dimensiuni.

A încerca să determini care a fost cea mai bună formă fizică a lui Arnold e ca şi cum ai încerca să afli care replică din filme e cea mai bună. Fizicul său a trecut prin atâtea schimbări de-a lungul anilor, fiecare grozavă în felul ei. Astfel, discuţia referitoare la diversele stadii de dezvoltare seamănă cu proverbiala dezbatere mere versus portocale. Dar cei mai mulţi specialişti în domeniu sunt de acord că forma maximă a lui Arnold – pe scenă, cel puţin – a fost cea de la concursul Mr. Olympia din 1974, cu un an înainte de ediţia filmată pentru documentarul Pumping Iron (de regulă, fanii „de ocazie” au tendinţa să presupună că forma lui Arnold din acest film a fost cea mai bună).

’74, ŞI MULT DUPĂ ACEEA

Pe 12 octombrie 1974, Arnold a urcat încrezător pe scena de la Felt Forum din New York, pentru a-l întâlni pe Lou Ferrigno. Deşi cel care avea să-l întruchipeze pe Hulk era cu patru ani mai tânăr şi cu aproape 10 kilograme mai greu, zâmbetul lui Arnold devenea din ce în ce mai larg pe măsură ce poza. La 109 kilograme, dar cu o talie ce măsura doar 86 de centimetri, Arnold îşi adusese corpul în cea mai bună formă posibilă pe scena de la Olympia. Hotărâse cu luni în urmă să renunţe la culturismul competiţional după acea noapte, şi dorea să-şi sublinieze dominanţa absolută în acest sport prin etalarea unei forme perfecte, demnă de cel mai bun culturist care a trăit vreodată.

Amestecul său de masă, simetrie şi definire erau chiar întruchiparea perfecţiunii. Braţele sale erau masive, cu bicepşii deja legendari cu vârfuri enorme. Nici chiar giganticul Ferrigno nu putea să-l depăşească la acest capitol. În acelaşi timp, Arnold nu sacrificase nimic din definiţia pe care o arătase pe scenă cu un an înainte. Când îşi încorda pectoralii, striaţiile îi străbăteau din toate direcţiile, de parcă ar fi fost sculptaţi chiar înaintea privitorilor. Coapsele şi abdominalii, deşi nu fuseseră niciodată punctele lui forte, etalau o definire clară şi o formă deosebită. Nu avea puncte slabe. Era cel mai bun culturist din lume.

O FUNDAŢIE PUTERNICĂ

Arnold a început antrenamentele la vârsta de 15 ani. Deşi s-a concentrat întotdeauna asupra culturismului, voia ca muşchii lui să nu fie doar estetici, ci să dea şi impresia de forţă. Antrenamentele grele de haltere au fost parte integrantă din programul lui încă de la bun început. A inteles că trapezul şi erectorii spinali se dezvoltau cel mai bine cu mişcări ca smulsul şi aruncatul. Arnold executa serii deosebit de intense, de cinci, trei sau, uneori, chiar de o singură repetare.

„Forţându-mi limitele”, scria el în cartea apărută în 1985, Noua Enciclopedie a Culturismului Modern. „Am contrabalansat antrenamentele cu multe repetări şi greutăţi mai mici, majoritare în programul meu. După mai puţin de un an de antrenament, Arnold s-a prezentat la primul său concurs. O competiţie de haltere ţinută într-o berărie (!) şi organizată de Uniunea de Atletism din Graz, oraşul său natal. A ridicat 68 de kilograme.

„APLAUZELE AU AVUT UN EFECT NEIMAGINAT”

Mulţimea a început să-l încurajeze zgomotos, după cum mărturiseşte Arnold în autobiografia sa din 2012, Total Recall. „Aplauzele au avut un efect cum nu mi-aş fi imaginat niciodată”. Impulsionat de încurajările publicului, Arnold a ridicat 85 la următoarea încercare – „cu 17 kilograme mai mult decât încercasem vreodată.

Am descoperit că performanţa mea era mult, mult mai bună în faţa spectatorilor”. După acest moment, Arnold a mai câştigat alte concursuri de forţă, inclusiv Campionatul Internaţional de Powerlifting şi concursul anual de ridicat pietre din München. La acesta din urma, a ridicat un bolovan de 254 de kilograme. Fara incalzire

Spre sfârşitul anilor ’60, Arnold cântărea aproape 114 kilograme, putea să împingă 236 de kilograme din culcat, şi avea un fizic care, deşi lipsit de o definiţie perfectă, era fără îndoială herculean. Bineînţeles, faptul că Arnold a cochetat cu halterele l-a ajutat pe acesta să-l cunoască pe Franco Columbu, viitor Mr. Olympia, pe care l-a încurajat de altfel să încerce culturismul. După cum scrie Arnold în Enciclopedie, „Şi eu şi Franco am început ca halterofili. Acest lucru care ne-a conferit acea densitate musculară care le lipsea culturiştilor care nu făcuseră antrenamente de forţă.”

MUŞCHI DE FILM ŞI CAP DE POLITICIAN

Pe când cariera cinematografică a lui Arnold lua avânt în ultima parte a anilor ’70, antrenamentele sale au început să fie adaptate exact tipului de fizic de care Arnold avea nevoie pe ecran. După cum a declarat revistei Men’s Fitness în 2012. „Când am filmat Stay Hungry, regizorul Bob Rafelson m-a pus să slăbesc aproape 15 kilograme.

Deci două treimi din antrenamentele mele erau bazate pe exerciţii cardio, aerobice, şi numai o treime pe ridicat greutăţi. ” La polul opus, când a jucat în Conan Barbarul, „voiau să arăt ca un tip puternic, care şi-a sculptat corpul prin luptă şi muncă grea. Trebuia să fiu mare şi puternic, dar nu aşa de definit, aşa că m-am antrenat mai mult cu greutăţi mari.”

PRIMII ANI DE CARIERA AI LUI ARNOLD

În general, în primii ani de carieră cinematografică, Arnold s-a antrenat mai mult în sistem circuit. Greutăţi relativ mici, câteodată executând şase exerciţii la rând fără pauză între ele. Ritmul alert îi păstra pulsul ridicat, permiţându-i să ardă mai multe calorii şi să-şi menţină definirea, pompându-şi în acelaşi timp eficient fiecare grupă musculară.

I-a îngăduit de asemenea să-şi termine antrenamentele în mai puţin de o oră, ceea ce însemna că îi era mai uşor să-şi programeze călătoriile şi filmările. Arnold era renumit pentru că cerea să îi fie adusă o rulotă uriaşă pe platourile de filmare, unde să se poată antrena în pauzele dintre scene. Îşi invita de asemenea colegii de platou să se antreneze cu el, inclusiv fostul luptător Jesse Ventura.

În 1997, Arnold a suferit o operaţie menită să îi repare o valvă de la inimă. Doctorii l-au avertizat să reducă intensitatea antrenamentelor pe viitor. În 2003 a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală în urma unui accident survenit în timpul filmărilor la Terminator 3. Acelaşi umăr i-a fost operat din nou în 2012. În calitate de guvernator al Californiei din 2003 până în 2011, Arnold s-a bazat mai mult pe exerciţii cardio, pentru a-şi menţine sănătatea inimii şi a arde grăsimea.

Deşi vârsta şi accidentările au devenit noi piedici în calea antrenamentelor cu greutăţi antrenamentul lui din ultimii ani, Arnold este încă într-o formă incredibilă, cu o musculatură şocant de bine dezvoltată pentru un tip de 70 de ani. Dovada sunt ultimele sale filme şi pozele făcute de paparazzi. Încă îşi mai efectuează multe dintre cascadorii. In fiecare zi este implicat într-o formă sau alta de activitate fizică. „Visul meu este să trăiesc veşnic”, ne-a spus. „Dar mă îndoiesc”. Şi a continuat cu un hohot de râs.

…CU CUVINTELE LUI ARNOLD

Când am început să ridic greutăţi, în 1962, mama mea a început să plângă, spunând „Oare cu ce am greşit? Băiatul meu are pereţii camerei plini de poze cu bărbaţi dezbrăcaţi, cu trupurile unse cu ulei, în timp ce toţi colegii lui au pe pereţi poze cu fete”.

La ședințele cu părinții de la şcoală, noi, copiii, stăteam în clasă, iar părinţii noştri stăteau în spate. Când profesorul mă critica sau se plângea că nu învăţ, tatăl meu se ridica, venea în faţă şi îmi ardea o scatoalcă. La fel procedau şi ceilalţi părinţi cu copiii lor.

După concursul Mr. Universe 1968 din Londra, am primit o telegramă de la Joe Weider. Scria „felicitări. vreau să vii în America să concurezi la Mr. Universe”. Reacţia mea a fost gen „Când e următorul avion spre America?”.

În copilărie eram destul de singuratic. Acum văd ca pe un avantaj faptul că stăteam singur cu gândurile mele ore întregi, zi de zi. Asta mi-a dat o şansă să mă gândesc bine ce vreau să fac şi să-mi definesc şi să-mi vizualizez scopurile.

Joe (Weider) avea obiceiul de a-ţi termina propoziţiile în locul tău. Şi, pentru că Joe era Joe, dacă el termina o idee, ideea devenea a lui pe de-a-ntregul.

Cred că Joe mă privea ca pe fiul pe care nu l-a avut niciodată. Şi îi datorez atât de mult pentru că m-a adus în America. Dacă nu ar fi fost ajutorul lui Joe, nu aş fi reuşit niciodată să am viaţa pe are o am.

În „Pumping Iron” am avut ocazia să interpretez una dintre ce le mai grozave personalităţi – eu însumi.

Când aveam 15 ani, credeam că Weider Research Clinic era un uriaş centru de cercetare, undeva prin California, legat de industria cinematografică şi plin de tipi care vroiau să devină Hercule.

La ediţia din 1972 a concursului Mr. Olympia (pe care Arnold a câştigat-o destul de controversat – n.r.), la Essen, Sergio Oliva nu şi-a dat seama că eu, având pielea mai albă, o să fiu mult mai vizibil pe scenă, în timp ce el nu ieşea prea mult în evidenţă faţă de peretele întunecat din spatele nostru.

Niciodată nu va mai exista un al doilea Sergio – pot garanta asta. Nimic din ce a urmat după el nu a mai fost atât de autentic. El era originalul. Era „Mitul”.

Începând cu anul 1970, singurul meu instinct a fost acela de a câştiga: de a elimina orice competitor, de a distruge orice adversar şi de a merge mai departe fără nici o ezitare. Eram un adevărat Terminator cu mulţi ani înainte de a face filmul.

Pomparea de la antrenament este o senzaţie orgasmică. E grozav, nu-i aşa? (Poate de aceea Arnold era adeptul unor şedinţe foarte lungi de antrenament, de două ori pe zi, şase zile pe săptămână).

Oamenii spun că am acel „ceva”, indiferent ce ar fi acel „ceva”. Personalitatea mea este o combinaţie de bucurie de a trăi, curiozitate şi nevoia de a-i distra de ceilalţi şi de a fi în central atenţiei. Conform zodiacului, un Leu tipic.

Jim Lorimer şi cu mine lucrăm împreună de 47 de ani. Întotdeauna am avut nevoie doar de o strângere de mână, fără contracte. Iar încrederea pe care o avem unul în celălalt continuă să reziste.

Se vorbea la un moment dat de o continuare a filmului „Gemenii”, din 1988, în care eu jucam rolul fratelui geamăn al lui Danny DeVito. Ideea era să fi fost tripleţi, iar al treilea frate să fie Eddie Murphy. Parcă şi văd posterul. „Au mai găsit unul! Tripleţi! Doar mama lor îi poate deosebi!”

În „Poliţist de grădiniţă” am jucat rolul unui virgin. A fost nevoie de o grămadă de efort actoricesc pentru rolul ăla.

În anii ’80 încercam mereu să-l depăşesc pe Sylvester Stallone în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică; sau în privinţa numărului de arme grozave dintr-un film; sau câte victime făceam într-un film; cine îşi termina adversarul într-un mod mai şocant sau mai amuzant; cine făcea mai mulţi bani cu fiecare film. Era o competiţie intensă, nebunească, un adevărat război, din anumite puncte de vedere.

Când am venit în America, în 1968, Sly a fost profesorul meu de engleză.

Am refuzat un rol în filmul „The Rock” (apărut în 1996), care i-a avut în rolurile principale pe Sean Connery şi pe Nicolas Cage. Nu aveam încredere în scenariu. Şi uite că a fost un succes.

Ceea ce e interesant la un eşec e că acesta oferă lecţii de viaţă mai importante decât o victorie. Dacă reuşeşti, nu stai să te gândeşti şi la alte abordări, la alte căi de a reuşi.

Când cineva îmi spune că vrea să-mi trimită o scrisoare şi mă întreabă pe ce adresă s-o trimită, îi spun să scrie pe plic doar „Arnold – planeta Pământ”. Scrisoarea ajunge întotdeauna la mine.

Îţi poţi imagina cum m-am simţit când mi-am dat seama că un puşti care a plecat din Austria a ajuns să stea cu Nelson Mandela în celula lui din Robben Island şi să-l ajute să aprindă o simbolică Flacără a Speranţei, în deschiderea Jocurilor Olimpice Speciale din 2001?

Îi cunosc foarte bine pe ziarişti. Mă culc cu o ziaristă. (despre Maria Shriver)

Ştii, pe lângă lucrurile bune pe care le-a făcut, Bill Clinton va fi întotdeauna cunoscut pentru două lucruri. Unul e faptul că a declarat că fumează, dar nu trage în piept. Al doilea e scandalul sexual din Biroul Oval.

DRAGOSTEA ŞI RECUNOŞTINŢA MEA FAŢĂ DE SPORT SE BAZEAZĂ PE FAPTUL CĂ TOT CE AM REUŞIT ÎN VIAŢĂ A PORNIT DE LA CULTURISM .

Totul s-a întâmplat cum fusese scris. Pur şi simplu mi s-a ivit ocazia. A fost ca şi cum destinul mi-ar fi spus „Haide, ce mai aştepţi, o invitaţie scrisă?” (se referă la momentul suspendării lui Gray Davis din funcţia de guvernator, în 2003, când Arnold a profitat de oportunitate şi a câştigat alegerile care au urmat).

În prima zi după ce am fost ales guvernator, am intrat în birou şi mi-am spus „Bine, am câştigat alegerile, acum ce naiba fac?”

Nu există nici o şcoală care să te înveţe cum să fii guvernator. Să stai în biroul acela imens, în clădirea aceea plină de istorie… aşa ceva poate fi puţin copleşitor.

Vin dintr-o ţară în care toată lumea are asigurare de sănătate, aşa că faptul că în California 8 milioane de oameni nu aveau nici un fel de asigurare medicală era total inacceptabil pentru mine.

Sondajele de opinie dinaintea alegerilor nu înseamnă nimic. Ca sportiv ştiu ce înseamnă forma de vârf. Ca sportive profesionist, poţi să nu fii în cea mai bună formă în perioada necompetiţională, dar pe măsură ce se apropie concursul începe planificarea pentru a-ţi atinge forma de vârf în ziua în care urci pe scenă. Aşa că nu mă interesează pe ce loc sunt dacă nu e nici un concurs.

De-a lungul celor şapte ani cât am fost guvernatorul Californiei, am renunţat poate la 200 de milioane de dolari din posibile roluri în filme şi am cheltuit 40 de milioane din banii mei, pentru fonduri electorale şi propuneri legislative.

Dieter Rauter (dublura lui Arnold din filme şi un prieten apropiat al acestuia) se poartă foarte frumos cu mama lui… nu se duce niciodată acasă.

Nu banii te fac fericit. Acum am 50 de milioane de dolari, dar eram la fel de fericit şi când aveam 48 de milioane.

Am văzut filmul „See Arnold Run” (filmul din 2005 despre viaţa lui Arnold, cu Roland Kickinger în rolul tânărului Arnold şi Jürgen Prochnow în rolul lui Arnold la maturitate), şi m-am supărat. Ce spune asta despre talentul meu actoricesc? Adică e un film despre mine, şi nici măcar nu m-au chemat pe mine să joc în rolul meu.

Curajul politic nu e acelaşi lucru cu o sinucidere politică.

Pentru „Eroi de sacrificiu 2” (avându-i în rolurile principale pe Arnold, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris şi Jean-Claude Van Damme) producătorii i-au chemat pe toţi actorii de filme de acţiune cu vârste cuprinse între 30 şi 100 de ani.

Sunt mereu interesat de idei noi. Sunt ca un burete, gata să absorb orice informaţie nouă. Am o permanentă foame de cunoaştere, de experienţe noi.

Sunt o persoană căreia nu îi place să privească înapoi. Vreau să privesc doar înainte. Vreau să merg doar înainte.

Nu vreau să mă ciupesc prea tare, pentru că nu aş vrea să mă trezesc şi să-mi dau seama că totul a fost doar un vis. Îţi poţi imagina? Mă trezesc la 5 dimineaţa şi cineva mă zgâlţâie spunându-mi „Trezeşte-te Arnold, trebuie să-ţi începi tura la oţelărie”.

Cules de Peter McGough  www.muscleandfitness.ro