Publicat pe Lasă un comentariu

Gustare pe bază de ciocolată și mere

Iată rețeta ideală pentru cei cu un stil de alimentație vegan sau pentru cei care țin post.

INGREDIENTE:

  • 1 măr*
  • 1-2 lingurițe de Nut Protein Choco
  • ½ apă
  • ½ rodie.

MOD DE PREPARARE

  • 1. Taie mărul felii subţiri
  • 2. Pune crema Nut Protein Choco cu puţină apă – încălzește în cuptorul cu microunde pentru a lichefia crema.
  • 3. Aranjează merele pe o farfurie și toarnă sosul de ciocolată cu boabele de rodie deasupra.

Poftă bună!

.

*Merele conțin peste 80% apă, acizi organici, substanțe pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu. Să nu uităm de flavonoizi, fibre și faptul că merele sunt foarte sărace în calorii. Fibrele și substanțele nutritive din mere echilibrează digestia, calmează indigestiile și infecțiile intestinale. În același timp, pot avea efect asupra constipației, diareei, inflamațiilor intestinale și dizenteriei. Acizii din mere au beneficii și asupra proceselor chimice din stomac, în special în privința alimentelor greu digerabile și a celor care intră rapid într-un procesde putrefacție. Merele eliberează intestinele de resturi alimentare și detoxifică întregul sistem digestiv. Merele sunt sănătoase și pentru rinichi și vezica biliară, împiedicând formarea calculilor biliari și a pietrelor la rinichi.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (II)

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (II)

RĂSPUNSUL ESTE DA: POȚI CĂȘTIGĂ MASĂ MUSCULARĂ CU PROTEINE VEGANE.

Dacă incluzi aceste surse de proteine ​​în alimentația ta, și îndeplinești cei patru factori pe care i-am menționat în prima parte (Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (I)), nu vei avea nicio problemă atunci când vine vorba de câștigarea musculară.

LEGUME

Sunt sursa de bază de proteine ​​vegetale. Dintre acestea evidențiază fasolea neagră, cu un conținut proteic de 25%

De asemenea, mazărea, o leguminoasă foarte versatilă, care astăzi este disponibilă și sub formă texturată pentru a pregăti multe rețete sau în Proteina de la WEIDER – Vegan Protein – care conține Pisane C9, fără îndoială cel mai complet supliment de proteine ​​vegetale de pe piață.

Regina leguminoaselor în lumea vegană: soia, ideală pentru conținutul ridicat de proteine, sărac în carbohidrați, și pentru varietatea mare de forme în care se consumă în prezent: soia texturată, tofu, tempeh, iaurt, băutură vegetală Este chiar și comercializat sub formă de „carne vegetală” foarte asemănătoare ca textură cu carnea de pui.

Sunt de fapt „super-alimente”, deoarece furnizează proteine, carbohidrați asimilați lent, sărace în zahăr, bogate în fibre, bogate în vitamine și minerale…  Și apropo, praful de arahide devine o altă sursă dintre cele mai bune proteine ​​din leguminoase, ideale pentru a le adăuga în numeroase feluri de mâncare și a le transforma în alimente bogate în proteine.

NUCI

La fel ca migdalele, fisticul sau caju, care furnizează nu mai puțin de 17 g de proteine ​​la 100 g.

ALGE MARINE USCATE

Poate un produs mai putin folosit si cunoscut, dar cu o mare putere nutritiva. Algele Spirulina, de exemplu, conțin 58 g de proteine ​​la 100 g. Poat fi incluse în dietă prin adăugarea lor în smoothie-uri, supe sau piureuri, prepararea pâinii… Un alt super aliment de care trebuie să ținem cont atunci când adăugăm proteine ​​în alimentație.

LEGUME SI FRUCTE

Da, da, in fructe si legume gasim proteine ​​de calitate, doar in cantitate mai mica. Dar toate proteinele se adună și, de exemplu, varza de Bruxelles are aproape 5 grame de proteine ​​la 100 g… o farfurie de 200 sau 300 de grame ar fi deja 10 sau 15 g de proteine ​​pe care le-ai adăuga la masă. Se întâmplă și cu anghinare, kale, guava sau avocado.

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane?  (I) »

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (I)

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (I) Inainte de a răspunde la întrebare, sunt anumite puncte pe care trebuie să le clarificăm atunci când vine vorba de a căștiga masă musculară, indiferent daca ești omnivor, vegetarian sau vegan.

Cei 4 factori care determină creșterea musculară

Antrenament de forță + hipertrofie

CREȘTERE ÎN MASĂ MUSCULARĂ. Pentru acest lucru, trebuie să crești progresiv sarcinile de greutate și, în consecință, puterea ta va crește, mușchii tăi vor răspunde la stimul devenind mai mari și mai puternici.

Constanţă

CURSĂ DE DISTANȚĂ LUNGĂ. Veți vedea rezultatul final prin suma efortului zilnic – pentru o lungă perioadă de timp. Nu este vorba despre câteva zile, săptămâni sau luni… în cele mai multe cazuri durează ani pentru a câștiga masă musculară.  Întotdeauna le spun studenților mei: „aceasta este o cursă de distanță lungă, nu o cursă de viteză”.

Nutriție

Trebuie să fii foarte atent la ceea ce mănânci, mâncarea este materialul tău pentru a-ți construi corpul – nu faci zid dacă nu ai ciment și cărămidă, nu? Ei bine, ceva asemănător se intamplă și cu mușchiul, daca nu ii asiguri material (hrana) – CUM VREI SĂ CREȘTI MASA MUSCULARĂ? Nu din senin, desigur, oricât de mult te antrenezi trebuie sa o faci constant și sa nu uiti cat de importanta este odihna – indiferent de stilul tău alimentar. PROTEINELE de calitate, CARBOHIDRATII SI GRASIMILE NU TREBUIE LIPSEASCA DIN DIETA TA INTR-O CANTITATE ECHILIBRATĂ.

Pauză

Acest lucru este esențial pentru regenerarea și creșterea masei musculare. Somnul ar trebui să fie odihnitor și de calitate. Acest punct este poate cel mai des uitat, dar este foarte important să fie clar că mușchii nu cresc atunci când te antrenezi – MUȘCHII CRESC – CU ADEVĂRAT – CÂND TE ODIHNESTI! Mulți fac greșeala de a se antrena în fiecare zi – te sfătuiesc să te odihnești între 2 și 3 zile (mai bine 3). Antrenează-te patru zile pe săptămână și odihnește-te 3!

RĂSPUNSUL ESTE DA: POȚI CĂȘTIGĂ MASĂ MUSCULARĂ CU PROTEINE VEGANE.

Știm că aportul de proteine ​​ar trebui crescut atunci când suntem în faza de câștig muscular și nu vom nega că este mai ușor atunci când avem o dietă omnivoră, pentru că avem mai multe alimente proteice de origine animală.

Dacă sunteți vegetarieni, aveți opțiunea de produse lactate și ouă, ceea ce va face mai ușor procesul.

Iar daca sunteti vegani sau urmati o dieta vegana, ok da, lucrurile sunt mai limitate în ceea ce privește VARIETATEA, DAR NU ȘI CALITATEA. Mai mult s-a dovedit că proteinele pe bază de plante sunt de o calitate și o eficacitate extraordinara, doar că în unele cazuri trebuie să știi să combini bine alimentele pentru ca acestea să ne ofere TOȚI AMINOACIZI ESENȚIALI de care avem nevoie.

 

Puteți câștiga masă musculară cu proteine ​​vegane? (II) »

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Dieta vegană

Dacă urmezi o dietă vegană și vegetariană ai nevoie de proteine ​​complete pentru a obține toți aminoacizii esențiali. În acest fel se evita deficientele si consecințele acestora precum pierderea masei musculare, slăbirea sistemului imunitar și chiar anemia.

Din fericire, este ușor să obții proteine ​​într-o dietă vegetariană sau vegană și, dacă ai auzit altfel, pur și simplu nu este adevărat.

Până de curând, se credea în mod obișnuit că vegetarienii, și în special veganii, dezvoltau deficit de proteine ​​dacă nu primeau 8 sau 9 aminoacizi esențiali în cantități adecvate la fiecare masă.

Dar adevărul este că de fiecare dată când mâncăm, corpul nostru depune aminoacizi într-o bancă de stocare (pe parcursul zilei) și apoi sunt folosiți atunci când avem nevoie de ei.

Proteine ​​vegetale

Iată care sunt opțiunile de proteine ​​vegetale pe care le puteți obține într-o dietă vegană:

  1. Tempeh 1 cană 31 g
  2. Soia 1 cană 29 g
  3. Linte (fiartă) 1 cană 18 g
  4. Fasole neagră (fiartă) 1 cană 15 g
  5. Naut (fiert) 1 rasa 15 g
  6. Tofu 120g 11 g
  7. Quinoa (fiartă) 1 cană 8 g
  8. Mazăre 1 cană 8 g
  9. Unt de arahide (plat) 2 linguri 8 g
  10. Migdale ¼ cană 8 g
  11. Iaurt de soia 240 8 g
  12. Amarant 1 cană 7 g
  13. Băutură de soia 240 ml 8 g
  14. Anghinare ½ cană 4 g
  15. Seminte de canepa 3 linguri 13 g
  16. Seminte de dovleac ¼ cana 8 g
  17. Edamame ½ cană 8,5 g
  18. Spanac 1 cană 5 g

Important este să încerci să incluzi o sursă bună de proteine ​​vegetale la fiecare masă principală. La fel de ușor este adăugarea de nuci în salată și includerea unei porții de carbohidrați precum quinoa, iar pentru gustări este suficient iaurtul de soia sau fructele cu unt de arahide.

Dieta vegană și sportivii

Cei care fac mișcare se pot alege un supliment de proteine ​​vegetale, iar la Weider îți oferim PROTEINĂ VEGANĂ, o proteină din mazăre și orez de cea mai bună calitate care conține și un plus de extracte vegetale și cereale organice care o face opțiunea ideală datorită compoziției sale.

Nu este complicat, este vorba doar de a avea o dietă completă, plină de culori și varietate.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Proteina ​​în dieta vegană

Proteina ​​în dieta vegană. Proteinele sunt o mare preocupare pentru persoanele care se gândesc să adopte o dietă vegetariană sau vegană. Știm că proteinele sunt importante pentru funcționarea mușchilor, a oaselor, a hormonilor, a enzimelor digestive și pentru reconstrucția și recuperarea celulelor, țesuturilor și multe altele.

Deși suntem obișnuiți să ne obținem proteinele din surse animale – putem trăi fără aceste surse. Și trebuie sa stim că – cu o bună planificare – putem acoperi necesarul de proteine ​​într-o dietă vegană. Și vom explica puțin despre asta.

Proteinele ​​și aminoacizii

Proteinele sunt formate din 20 de aminoacizi, iar oamenii pot sintetiza mulți dintre aceștia – atâta timp cât obținem suficient azot din dieta noastră. 9 aminoacizi esențiali, și sunt cei pe care nu îi putem produce și de aceea trebuie furnizați prin alimente.

Problema este că plantele nu ne oferă cantități suficiente din cei 9 aminoacizi esențiali, cum fac proteinele animale. Din acest motiv, nutriționiștii recomanda combinarea (la aceeași masă) alimentelor care furnizează diferiți aminoacizi esențiali, din surse vegetale diferite, de exemplu, lintea și orezul.

Cu toate acestea, combinația nu este complet necesară, deoarece organismul nostru menține o rezervă de aminoacizi din diverse surse pentru utilizare ulterioară. Practic, corpul nostru își poate face propriul supliment cu aminoacizi – dovezile științifice sugerează că proteinele consumate la o singură masă pot fi combinate cu cele consumate mai târziu în cursul zilei.

Lizina

Leguminoasele sunt importante in meniurile vegetariene sau vegane deoarece sunt una dintre cele mai bune surse de lizina, unul dintre cei mai importanti aminoacizi, in special pentru sinteza proteinelor musculare.

Quinoa și amarantul sunt două opțiuni bune pentru a furniza acest aminoacid. Untul de arahide sau hummus-ul poate oferi, de asemenea, o sursă excelentă de lizină.

Combinații de proteine ​​în dieta vegană
  • Leguminoase + cereale: lapte de soia cu spelta sau secara umflata, naut cu orez, fulgi de ovaz cu iaurt de soia.
  • Leguminoase + nuci: tofu cu sos de arahide, salata de fasole cu nuca, linte cu nuci de pin.
  • Cereale + nuci: Pâine de secară cu nucă, terci de fulgi de ovăz cu migdale felii, orez cu caju.
Proteine
  • soia,
  • linte,
  • năut,
  • fasole,
  • quinoa,
  • amarant,
  • alune,
  • speltă,
  • ovăz,
  • seitan,
  • migdale,
  • caju,
  • mazăre,
  • germeni de grâu,
  • drojdie de soia,
  • cușcuș,
  • semințe de chia,
  • semințe de cânepă.

Recomandări generale

  1. Mănâncă o varietate de legume, nuci, semințe, leguminoase și fructe.
  2. Ia un supliment cu vitamina B12, este foarte dificil să obțineți vitamina B12 din alimente fortificate.
  3. Alimentele din soia (din iaurt, bautura vegetala, tofu) sunt foarte bogate in proteine ​​si cu o aminograma destul de completa.
  4. Includeți cel puțin 3 porții de leguminoase pe zi.

Sper ca aceast articol sa va ajute!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Pineapple Detox Smoothie

Pineapple Detox Smoothie. Weider continua prezentarea retetelor sale printr-un nou desert, de data aceasta sub forma unui Smoothie excelent! Va invitam sa urmariti clipul de prezentare pentru a vedea exact pasii care trebuie urmati. Pofta buna!

Ingrediente

  • Decojiti si taiati 200 g de ananas
  • Decojiti si taiati 120 g de castravete
  • Taiati jumatate de lamaie
  • Amestecati: apa, 30 g Vegan Protein Pina Colada. Adaugati ulterior castravetii, ananasul, zeama din jumatate de lamaie si un varf de lingurita de ghimbir
  • Se mixeaza continutul
  • Se serveste

 

Informatii nutritionale

Calorii 248 kcal
Proteine 8,5 g
Carbohidrati 36,4 g
Grasimi 1,8g
Fibre 4,9g

Recomandari WEIDER: