Publicat pe

Tort cu morcov

Tort cu morcov – foarte simplu de facut.

Ingrediente:

Blat:
  • Curmale  150 gr
  • 4 ouă
  • Morcov 300 gr
  • Faina de ovăz
  • Scorțișoară 1 linguriță
  • Drojdie 1 linguriță
  • Nuci tăiate 1 mână
  • Esență de vanilie 1 linguriță
Glazura:
Mod de pregătire:

Pentru blatul tortului de morcov amestecăm toate ingredientele si le punem  într-o tava – la cuptor – la 180 grade pentru 20 minute.
Apoi amestecăm ingredientele glazurii –  întindem pe blat – și punem tortul  în frigider cam 30 de minute.
Pentru decor putem folosi nuci si scorțișoară.

Gata! Pofta buna!

***

Morcovul

– bogat in vitamina A, 100 gr. acopera necesarul zilnic de vitamina A si betacaroten;
– continut scazut de calorii, numai 41 calorii la 100gr;
– furnizeaza aproxinativ 9% din necesarul zilnic de vitamina C.

Beta carotenul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi daunatori. In plus, are toate functiile vitaminei A, necesare pentru vedere, reproducere, mentinerea integritatii epiteliale, crestere si dezvoltare.

Morcovii sunt bogati in poli-acetilena (falcarinol antioxidant). Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Newcastle a constatat ca falcarinolul din morcovi poate ajuta la lupta impotriva cancerului prin distrugerea celulelelor pre-canceroase in tumori.

“Chiar şi gătit, morcovul îşi păstrează proprietăţile nutritive, fiind, de altfel, excepţia de la regulă care spune că, prin fierbere, legumele îşi pierd vitaminele. Asadar, chiar şi fiert, este o sursă importantă de vitaminele A şi B6, potasiu, magneziu şi acid folic”, spune Daniela Stan, medic de familie.

Recomandari WEIDER: