Publicat pe

Importanța suplimentării cu proteine

Importanța suplimentării cu proteine

Suplimentarea cu proteine în rândul sportivilor reprezintă un subiect de o importanță deosebită în domeniul fitness-ului și al nutriției sportive. Proteinele joacă un rol crucial în performanța sportivă, deoarece sunt esențiale pentru repararea și creșterea musculară, precum și pentru a servi ca structură pentru oase, piele, țesuturi și organe. Cantitatea de proteine pe care un sportiv o consumă este un factor determinant în capacitatea sa de a se recupera după antrenamentele intense, de a menține un echilibru pozitiv de azot în organism și de a promova sinteza proteinelor musculare.

Cerințele de proteine ale sportivilor sunt influențate de tipul de sport, intensitatea exercițiului și frecvența antrenamentelor. Datorită naturii exigente a antrenamentelor lor, sportivii pot avea nevoie de o cantitate mai mare de proteine decât persoanele mai puțin active.

Potrivit Societății Internaționale de Nutriție Sportivă (ISSN), consumul mai mare de proteine, mai mare de 3,0 grame pe kilogram de greutate corporală pe zi, poate avea efecte pozitive asupra compoziției corporale la persoanele care fac antrenament de rezistență. În plus, Asociația Americană de Medicină Sportivă sugerează un consum de 1,5 până la 2,5 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi pentru persoanele care își doresc să dezvolte și să crească masa musculară.

În plus, adăugarea de proteine în dieta unui sportiv poate contribui la menținerea masei musculare slabe. La promovarea senzației de sațietate și la controlul apetitului, ceea ce poate fi benefic pentru cei care își doresc să îmbunătățească compoziția corporală și să piardă grăsime.

Suplimentarea cu proteine ​​a devenit o strategie comună pentru mulți sportivi. Asta deoarece ajută la satisfacerea cerințelor nutriționale specifice activității lor. Suplimentele de proteine, cum ar fi shake-urile și batoanele, pot oferi o sursă convenabilă și concentrată de proteine de înaltă calitate, ușor de ingerat înainte, în timpul sau după antrenament.

Momentul cel mai bun pentru consumul de proteine

Momentul în care consumăm proteine – este un aspect crucial ce trebuie luat în considerare. După un antrenament intens, corpul trece printr-o stare de epuizare și deteriorare musculară. Asta face ca recuperarea să fie fundamentală pentru performanța sportivă pe termen lung. Consumul de proteine după antrenament, într-o fereastră de timp specifică, furnizând aminoacizii necesari, poate juca un rol cheie în maximizarea sintezei de proteine musculare și în recuperarea generală a țesutului muscular.

În plus, consumul de proteine după exercițiu poate ajuta la promovarea reparării musculare prin furnizarea blocurilor de construcție necesare pentru regenerarea țesutului deteriorat în timpul antrenamentului. Acest lucru poate fi deosebit de relevant în situațiile de antrenament intens sau de rezistență, unde țesutul muscular poate suferi micro-leziuni care necesită o atenție nutrițională specifică pentru o recuperare mai eficientă, promovarea creșterii musculare și, în cele din urmă, susținerea performanței sportive pe termen lung.

Suplimentarea sportivă

În contextul suplimentării sportive, consumul de proteine de înaltă calitate, cum ar fi izolatul de proteină din zer, este deosebit de important pentru sportivi. Acest tip de proteină este bogat în aminoacizi esențiali și cu catenă ramificată (BCAA), în special leucina, care joacă un rol crucial în sinteza proteinelor musculare.

Din acest motiv, la WEIDER®, ne bucurăm să vă prezentăm ultima noastră creație: CLEAR ISOLATE. Acest izolat de proteină din zer este natural solubil, fără lactoză și fără grăsimi, ceea ce-l face o sursă de proteină cu absorbție rapidă și foarte biodisponibilă, cu un conținut de până la 86% proteine. În contrast cu pudrele obișnuite de proteină din zer, Clear Isolate noastră este o proteină cristalină, disponibilă în arome fructate, precum zmeură, pepene roșu…, oferind o experiență diferită, revigorantă și delicioasă.

Care sunt caracteristicile CLEAR ISOLATE?

Pentru a obține izolatul cristalin de proteină din zer, se efectuează un proces de separare și purificare a componentelor zerului de lapte. Zerul este un produs secundar al procesului de fabricare a brânzei. Zerul poate fi procesat pentru a obține proteina din zer în trei forme: concentrată, izolată și hidrolizată. Izolatul de proteina din zer este cel care conține cea mai mare proporție de proteină pură și poate fi suficient de pur pentru a fi practic lipsit de lactoză, carbohidrați, grăsimi și colesterol.

Procesul de obținere a izolatului cristalin de proteina din zer implică o separare și purificare atentă, prin utilizarea tehnologiilor de ultra și microfiltrare, eliminând componente nedorite precum grăsimea și lactoza. Microfiltrarea este un proces costisitor, dar eficient, care permite obținerea unui izolat de proteina din zer de înaltă calitate, cu proprietăți cristaline și un conținut ridicat de proteine. Acestă metodă nedistructivă este folosită pentru a conserva și proteja proteina, oferind în final o sursă de proteine mai bună și de calitate superioară.

Modul în care proteinele se aliniază în structura lor permite luminii să treacă ușor. Acest aliniament unic al proteinelor în structura cristalină a izolatului de proteina din zer contribuie la transparența sa și la capacitatea sa de a se dizolva ușor, îmbunătățind experiența de consum pentru consumator și făcându-l ideal pentru utilizarea în produse precum Clear Isolate.

Clear Isolate-ul nostru este perfect pentru acoperirea necesităților crescute de proteine ale unui stil de viață activ, oferind un profil excelent de aminoacizi și valori nutriționale impecabile. Pentru a pregăti shake-ul pur și simplu amestecă 1 măsură de produs cu 300 ml de apă și bucură-te de această băutură revigorantă.

Este important ca sportivii să caute sfaturi de la profesioniști în domeniul sănătății sau nutriționiști sportivi pentru a determina nevoile lor specifice de proteine și pentru a stabili un plan nutrițional care să se adapteze la obiectivele și cerințele lor atletice.

Sperăm să te bucuri de ultima noastră creație – Clear Isolate – la fel de mult ca noi!

Recomandări WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Flexii cu haltera (biceps)

Flexiile cu haltera (biceps)

Flexiile cu haltera (biceps) sunt unul dintre exercițiile fundamentale în arsenalul oricărui antrenament pentru biceps și sunt recunoscute pentru multiplele lor beneficii în dezvoltarea și tonifierea acestei grupări musculare. De-a lungul anilor, aceste exerciții cu haltera s-au dovedit a fi indispensabile în rutinele de antrenament pentru îmbunătățirea aspectului și funcționalității bicepsului.

Flexiile cu haltera au o istorie îndelungată în culturism

Cu o istorie îndelungată în culturism și fitness, flexiile cu haltera au devenit un pilon al programelor de antrenament pentru biceps din întreaga lume. Principala lor atracție rezidă în eficacitatea lor demonstrată în izolarea și stimularea directă a mușchiului biceps brachii.

Flexiile cu haltera nu numai că permit o gamă completă de mișcare pentru biceps. Dar… angajează o serie de mușchi stabilizatori și core. Astfel contribuind la dezvoltarea unei simetrii și stabilități optime în întregul corp. Acestea pot fi adaptate pentru a răspunde diferitelor niveluri de fitness și obiective personale, fie că este vorba despre creșterea masei musculare, îmbunătățirea rezistenței sau definirea musculară.

Indiferent dacă ești un începător în fitness sau un veteran în sala de sport, flexiile cu haltera oferă o cale accesibilă și eficientă pentru a-ți atinge obiectivele legate de biceps. Cu o tehnica corectă și o progresie adecvată în greutăți și volum, acest exercițiu poate fi o componentă valoroasă a oricărei rutine de antrenament pentru dezvoltarea și tonifierea bicepsului.

Iată cum pot fi dezvoltate aceste aspecte:

 • Lucrarea ambelor capete ale bicepsului. Flexiile cu haltera sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a lucra atât capul lung, cât și capul scurt al bicepsului. Prin mișcarea de flexie a brațului, se activează ambele părți ale bicepsului. Ceea ce contribuie la dezvoltarea uniformă și echilibrată a acestui grup muscular.
 • Utilizarea greutăților mai mari. Una dintre principalele avantaje ale flexiilor cu haltera este capacitatea de a folosi greutăți mai mari în comparație cu flexiile cu gantere. Aceasta se datorează faptului că haltera permite utilizatorului să își concentreze forța asupra unui singur obiect. Ceea ce poate facilita ridicarea unei greutăți mai mari și, implicit, stimularea creșterii și dezvoltării mușchilor într-un mod mai eficient.
 • Stimularea creșterii musculare. Ridicarea greutăților mai mari în timpul flexiilor cu haltera provoacă micro-leziuni în fibrele musculare ale bicepsului. În timpul perioadelor de odihnă și recuperare, mușchii se reconstruiesc și se dezvoltă, ceea ce duce la creșterea masei musculare și la tonifierea bicepsului.
 • Implicarea mușchilor de susținere. Pe lângă lucrarea directă a bicepsului, flexiile cu haltera implică și alte grupuri musculare secundare, cum ar fi mușchii antebrațului și mușchii stabilizatori ai umerilor și spatelui. Aceasta contribuie la dezvoltarea generală a forței și stabilității în întregul corp.
 • Varietatea exercițiilor. Flexiile cu haltera pot fi realizate în diferite moduri pentru a varia stimularea bicepsului și pentru a evita platourile de antrenament. De exemplu, poți face flexii cu haltera pe bancă scăzută, cu priză îngustă sau largă, sau chiar flexii concentrare, pentru a obține diverse unghiuri și stimuli pentru biceps.

În concluzie, flexiile cu haltera sunt un exercițiu esențial în antrenamentele pentru biceps și oferă numeroase beneficii, printre care amintim: lucrarea ambelor capete ale bicepsului, utilizarea greutăților mai mari, stimularea creșterii musculare și implicarea mușchilor de susținere. Integrate corect într-un program de antrenament bine structurat, acestea pot contribui semnificativ la dezvoltarea și tonifierea bicepsului.

Recomandări WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Abdomen perfect – cum să te alimentezi

alimentatia pentru abdomen perfect

 Vă oferim un plan detaliat pentru obținerea unui abdomen perfect, inclusiv sugestii privind aportul caloric, macronutrienți și ajustările necesare în diferite faze ale procesului…

Abdomen Perfect – Faza I: Optimizarea Dietei

Reducerea consumului de mâncăruri procesate și focalizarea pe proteine animale și legume verzi reprezintă primul pas către obținerea unui abdomen perfect. Principalul obiectiv este echilibrarea aportului caloric și nutrițional pentru a susține dezvoltarea musculară și arderea grăsimilor.

Recomandări Nutriționale:

 • 28 calorii per kilogram corp;
 • 2,2 grame de proteină per kilogram corp;
 • 25% din calorii provenind din grăsimi;
 • Restul caloriilor provenind din carbohidrați.

Pentru un bărbat de 86 de kilograme, acest plan presupune un consum de 2.650 de calorii, 190 de grame de proteine, 300 de grame de carbohidrați și 75 de grame de grăsimi.

Abdomen Perfect – Faza II: Reducerea Caloriilor pentru Arderea Grăsimilor

În această etapă, se reduce și mai mult numărul de calorii pentru a încuraja arderea grăsimilor, menținând în același timp un echilibru nutritiv.

Recomandări Nutriționale:

 • 26 calorii per kilogram corp;
 • 2,2 grame de proteină per kilogram corp;
 • 25% din calorii provenind din grăsimi;
 • Restul caloriilor provenind din carbohidrați.

Pentru un bărbat de 84 de kilograme, aportul zilnic ar fi de 2.220 de calorii, 185 de grame de proteine, 230 de grame de carbohidrați și 60 de grame de grăsimi.

Abdomen Perfect – Faza III: Gestionați Aportul Caloric pentru Menținerea Rezultatelor

Pe măsură ce obții definirea dorită, ajustează aportul caloric pentru a menține masa musculară și a preveni acumularea excesivă de grăsimi.

Recomandări Nutriționale în Zilele cu Aport Caloric Scăzut (5–6 zile pe săptămână):

 • 22 calorii per kilogram corp;
 • 2,2 grame de proteină per kilogram corp;
 • 20% din calorii provenind din grăsimi;
 • Restul caloriilor provenind din carbohidrați.

Un bărbat de 79,5 kilograme ar consuma 1.750 de calorii, 175 de grame de proteine, 175 de grame de carbohidrați și 40 de grame de grăsimi în aceste zile.

Recomandări Nutriționale în Zilele cu Aport Caloric Ridicat (1–2 zile pe săptămână):

 • 33 calorii per kilogram corp;
 • 2,2 grame de proteină per kilogram corp;
 • 20% din calorii provenind din grăsimi;
 • Restul caloriilor provenind din carbohidrați.

În aceste zile, un bărbat de 79,5 kilograme ar consuma 2.625 de calorii, 175 de grame de proteine, 350 de grame de carbohidrați și 60 de grame de grăsimi.

Sfaturi Generale:

Începe cu  Abdomen perfect Faza I şi continuă până atingi plafonarea slăbirii. Apoi treci la Abdomen perfect Faza I până la plafonare, şi aşa mai departe. Vezi “=” de mai jos care te poate ajuta la calcule.

 • 1 gram de proteină = 4 calorii,
 • 1 gram de carbohidrat = 4 calorii,
 • 1 gram de grăsime = 9 calorii.

Recomandari WEIDER:

 • Thermo Caps

  Thermo Caps 120caps

  120,00 lei
  Adaugă în coș
 • carnitina lichida

  L-Carnitine Liquid 20 fiole

  133,00 lei
  Selectează opțiunile
 • L-Carnitine Water 500 ml

  8,00 lei
  Selectează opțiunile
 • L-Carnitine

  L-Carnitine 100 capsule

  90,00 lei
  Adaugă în coș
 • FAT BURNER

  FAT BURNER 120cps

  57,00 lei
  Adaugă în coș
 • L-Carnitine Pack Duo 2x100 capsule

  L-Carnitine Pack Duo 2×100 capsule PROMO

  133,00 lei
  Adaugă în coș
 • Ultra Burner 120cps

  99,00 lei
  Adaugă în coș
 • Fat burner Big 300cap

  111,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe

Cum obții rezultate optime la sală

rezultate optime la sala

 Oamenii au diverse motive pentru care doresc să-și mărească masa musculară, să slăbească sau să obțină o condiție fizică mai bună. Indiferent dacă vrei să îți îmbunătățești aspectul fizic în scop personal sau aspiri să devii profesionist, pe site-ul nostru oferim programe de antrenament adecvate și suplimente nutritive.

Este necesar să consumi suplimente nutritive? Nu, nu neapărat! Poți obține rezultatele dorite doar prin antrenamente intense și o dietă variată și sănătoasă. Mulți oameni au avut rezultate excelente respectând aceste două principii. Cu toate acestea, având în vedere progresele recente în cercetarea nutrițională, este dovedit că anumite suplimente nutritive pot accelera atingerea obiectivelor sau chiar te pot duce la un nivel superior în ceea ce privește bodybuilding-ul, un nivel pe care poate nici nu ai indraznit să îl visezi…

Cele mai potrivite suplimente

Cu o gamă largă de suplimente din care să alegi, este crucial să folosești cele mai potrivite pentru tine. Iată câteva informații care cu siguranță te vor ajuta să selectezi suplimentele potrivite pentru a le combina cu programul tău de antrenament și regimul alimentar, astfel încât să obții rezultate maxime în cel mai scurt timp posibil.

Proteinele

Proteina este un ingredient esențial pentru dezvoltarea masei musculare și refacerea celulelor după antrenamente intense. Recomandarea noastră, conform studiilor științifice, este să consumi între 0.7-0.9 grame de supliment proteic pentru fiecare jumătate de kilogram de masă corporală. De exemplu, dacă ai o greutate de 68 de kilograme, ar trebui să consumi între 105-135 grame de supliment proteic pe zi, împărțite în porții de 20-30 de grame pe parcursul zilei.

Există mai multe tipuri de suplimente proteice, cum ar fi cele pe bază de zer, soia, ouă, cazeină, vegetale și animale. Poți alege să le folosești în funcție de preferințele și nevoile tale. Proteina din zer este ideală, în special, ca supliment post-antrenament, datorită digestiei rapide (30-60 de minute). Cazeina, cu digestie mai lentă, este recomandată înainte de culcare. Proteina din ou (albumen) este potrivită pentru orice moment al zilei, furnizând aminoacizi esențiali pentru dezvoltarea și menținerea masei musculare. Proteinele vegetale sunt recomandate celor care doresc un supliment vegetal, curat, sigur și natural, fără lactoză, gluten și colesterol. Poți chiar să utilizezi amestecuri proteice sub formă de pudră, care combină concentrații diferite ale acestor tipuri.

Vitamine și minerale

Deși nu au rolul principal de a ajuta la creșterea masei musculare, este crucial să incluzi vitamine și minerale în dietă. Acestea întăresc sistemul imunitar, oferă energie suplimentară și, conform studiilor recente, contribuie la reducerea stresului, anxietății și sprijină refacerea celulară după efortul fizic intens, îmbunătățind capacitatea de concentrare.

Ulei de pește

Desigur, ți s-a spus să eviți grăsimile, dar aceste uleiuri sănătoase au beneficii deosebit de pozitive pentru organism. Studiile științifice au demonstrat că aceste uleiuri îmbunătățesc digestia, previn inflamația țesuturilor și favorizează refacerea celulelor după antrenamente intense. Consumul zilnic de 1-2 grame de ulei de pește oferă o concentrație ridicată de Omega-3 (acizi grași EPA și DHA).

Probiotice

Suplimentele probiotice întăresc sistemul imunitar. Dacă te confrunți cu stres, program încărcat și nu acorzi suficient timp somnului, suplimentele probiotice pot sprijini sistemul imunitar și oferi un plus de energie.

Creatina

Creatina este unul dintre cele mai utilizate suplimente alimentare. Studiile au arătat că acest supliment sporește rezistența în timpul antrenamentelor, având ca efect creșterea masei musculare. Există mai multe tipuri de creatină, cum ar fi creatina pură, creatina monohidrată, creatina lichidă etc.

Glutamina

Acest aminoacid are multiple funcții pentru organism: îmbunătățește sistemul imunitar și ajută la refacerea musculaturii după antrenamente intense. Doza recomandată de glutamină este de 3-5 grame pe zi.

Aminoacizi (cu lanț ramificat și esențiali)

Aminoacizii sunt esențiali pentru energie musculară și anabolism, recomandați celor ce caută performanțe în bodybuilding. În lumea fitnessului, două clase populare de aminoacizi sunt aminoacizii cu lanț ramificat (BCAA) și aminoacizii esențiali (EAAs). BCAA includ leucina, izoleucina și valina, iar EAAs, în plus față de cei trei, conțin fenilalanină, treonină, triptofan, metionină, lizină și histidină. Studiile au demonstrat că BCAA ajută la creșterea rezistenței în timpul antrenamentelor, iar EAAs contribuie la refacerea țesutului muscular după eforturi intense. Doza uzuală de aminoacizi este între 3 și 8 grame pe zi.

MSM (Metilsulfonilmetan)

MSM este un agent anti-inflamator binecunoscut, reducând producția de substanțe nocive pentru organism, precum radicalii liberi. A fost utilizat pentru a combate inflamațiile articulațiilor la persoanele cu artrită și, recent, pentru a combate leziunile și inflamațiile musculare. Doza uzuală de MSM este de 2-4 grame pe zi.

Recomandări WEIDER:

 • Glucosamine + Chondroitin + MSM 120caps

  113,00 lei
  Adaugă în coș
 • L-glutamină pură

  L-Glutamine 400g

  135,00 lei
  Adaugă în coș
 • Creatine HCL 150 capsule

  157,00 lei
  Adaugă în coș
 • CFM Whey Protein 908gr Proteina din zer

  230,00 lei
  Adaugă în coș
 • capsule ulei de peste

  Omega-3 Superior 90cps

  109,00 lei
  Adaugă în coș
 • Fusion Protein

  Fusion Protein 1.2kg brownie

  181,00 lei
  Selectează opțiunile
 • prowhey complex

  PROWHEY Complex 1.2kg

  227,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Ashwagandha professional

  WEIDER ASHWAGANDHA PROFESSIONAL

  113,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe

NOUL Clear Isolate

NOUL Clear Isolate. Compania Weider din Europa adaugă listei sale de produse – pudra de proteine clare – Weider Clear Isolate. Suplimentul este destul de simplu, nu adaugă nimic inutil și… se bazează în întregime pe izolat de zer premium.

 

Weider Clear Isolate oferă o porție curată de 21 g de proteine, toate din izolat de zer premium… cu sub un gram de zahăr, carbohidrați și grăsimi – deci cu un număr mic de calorii! O altă caracteristică a pudrei de proteine clare este aroma. Clear Isolate nu vine cu un gust obișnuit – tip milkshake (cum ar fi ciocolată sau vanilie) – ci are gust de fructele roșii, piersici, zmeură, pepene verde…

Noul Weider Clear Isolate a fost lansat în toată Europa și, ofera fanilor o modalitate diferită de a-și consuma proteinele! Suplimentul este disponibil într-o cutie de 500 g, care oferă aproximativ 20 de porții – 21 g de proteine ​​și numai 87 kcal per porție…

Weider Clear Isolate:

 • Conține aminoacizi esențili (EAA) și aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA) în concentrații ridicate
 • Conține proteine din zer de înaltă calitate în concentrație maximă
 • NU conține lactoză
 • Este ușor solubilă
 • NU conține zahăr și grăsimi

Recomandări WEIDER:

Publicat pe

Fereastra anabolică (II)

Fereastra anabolică. După antrenament, accentul ar trebui să fie pus pe aminoacizii care cresc sinteza proteică, contribuind astfel la refacerea și creșterea musculară. Acest lucru este crucial pentru optimizarea procesului de recuperare și pentru obținerea rezultatelor dorite în ceea ce privește dezvoltarea musculară.

Pune accentul pe aminoacizii care cresc sinteza proteică pentru refacere şi creştere

Iată o mai mare atenție asupra aminoacizilor cheie:

Leucina: Leucina este un aminoacid cu rol esențial în stimularea sintezei proteice musculare. Este considerat un „comutator” care activează calea mTOR (țintă de rapamicină în celulele țintă), un proces cheie în sinteza proteinelor. Asigură-te că aportul de leucină este adecvat după antrenament pentru a maximiza creșterea musculară.

Izoleucina și Valina: Acești doi aminoacizi fac parte din familia BCAA și, împreună cu leucina, ajută la reducerea degradării proteinei musculare și la promovarea sintezei proteinelor. BCAA-urile sunt cunoscuți pentru rolul lor în combaterea stresului catabolic și pot fi esențiali după antrenament.

Arginina: Arginina este un aminoacid semi-esențial care poate sprijini creșterea musculară prin stimularea eliberării de hormon de creștere și de oxid nitric. Acest lucru poate duce la o mai bună aportare a nutrienților și a oxigenului către mușchi, contribuind astfel la recuperare și creștere.

Glutamina: Glutamina are un rol important în reducerea durerii musculare și a inflamației, permițând o recuperare mai rapidă. De asemenea, poate susține sistemul imunitar și ajută la menținerea echilibrului acido-bazic în organism.

Lizina: Lizina este un aminoacid esențial care joacă un rol important în sinteza proteinelor musculare. Ajută la formarea colagenului și a altor proteine structurale esențiale pentru mușchi.

Aminoacizi care măresc eliberarea de insulină

Este important de menționat că eliberarea de insulină după antrenament poate ajuta la transportul glucozei și a aminoacizilor către mușchi pentru a susține procesele de recuperare și creștere.

Deși aminoacizii susțin sinteza proteinelor, iar carbohidrații declanșează secreția de insulină, este important să știți că există aminoacizi care pot stimula eliberarea de insulină. Această observație este deosebit de relevantă pentru cei care urmează o dietă restrictivă sau doresc să evite consumul de carbohidrați după antrenament. Aminoacizii cu lanțuri ramificate, cu precădere leucina, au proprietăți insulinotrope. Astfel, aceștia pot contribui, alături de carbohidrați, la stimularea secreției de insulină, declanșând procesele de recuperare și creștere la nivel celular, în țesutul muscular.

Aminoacizii care pot ajuta la creșterea eliberării de insulină: 

 • Leucina
 • Izoleucina și Valina
 • Arginina
 • Lizina

Nu uita că suplimentele ar trebui să fie doar un complement la o alimentație echilibrată și sănătoasă, și să nu înlocuiască alimentele reale. În plus, un program de antrenament bine structurat și odihna adecvată sunt la fel de importante pentru promovarea creșterii musculare.

Recomandări WEIDER:

 • Maximum KREA-GENIC Powder

  Maximum KREA-GENIC Powder 554gr

  166,00 lei
  Citește mai mult
 • Creatine HCL 150 capsule

  157,00 lei
  Adaugă în coș
 • CFM Whey Protein 908gr Proteina din zer

  230,00 lei
  Adaugă în coș
 • aminoacizi bcaa si l-glutamina

  BCAA + L-Glutamine 180 caps

  140,00 lei
  Adaugă în coș
 • PURE MALTODEXTRIN 1kg

  74,00 lei
  Adaugă în coș
 • Premium Pure Creatine 375gr(neutru)

  129,00 lei
  Adaugă în coș
 • CREATINA MICRONIZATĂ

  CREATINĂ MICRONIZATĂ 300g blue raspberry

  109,00 lei
  Selectează opțiunile
 • prowhey complex

  PROWHEY Complex 1.2kg

  227,00 lei
  Selectează opțiunile
Publicat pe

Fereastra anabolică (I)

Fereastra anabolică. Unul dintre momentele critice ale zilei, când vine vorba despre promovarea creșterii musculare, apare imediat după antrenament. La finalul sesiunii de antrenament, mușchii tăi au fost supuși unui efort intens, ceea ce înseamnă că au suferit micro-leziuni. Fapt care inseamna ca s-ar putea să fi intrat într-o fază catabolică. Organismul tău va distruge ţesut muscular pentru a repara muşchii pe care tocmai i-ai antrenat. În plus, rezervele tale energetice, cum ar fi glicogenul muscular, ar putea fi epuizate. Cu toate acestea, în acest moment, nu este nevoie doar de alimente obișnuite, ci și de suplimente specifice pentru a maximiza procesul de recuperare și pentru a intra într-o stare anabolică favorabilă dezvoltării musculare.

Suplimente esențiale pentru a declanșa o stare anabolică

Proteine cu absorbție rapidă: Una dintre cele mai importante componente după antrenament este proteina. Proteinele sunt esențiale pentru reconstrucția și repararea țesutului muscular deteriorat. Optează pentru o pulbere de proteine cu absorbție rapidă, cum ar fi proteina din zer (whey protein) sau proteina hidrolizată de whey. Acestea sunt digerate rapid și furnizează aminoacizii necesari pentru a sprijini sinteza proteinelor.

Carbohidrați cu absorbție rapidă: Carbohidrații sunt, de asemenea, critici după antrenament pentru a restabili rezervele de glicogen și pentru a oferi energie rapidă. Alege carbohidrați cu indice glicemic ridicat, cum ar fi dextroza sau maltodextrina. Acești carbohidrați sunt absorbiți rapid în sânge și pot ajuta la refacerea energiei epuizate în timpul antrenamentului.

Aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA): BCAA-urile sunt aminoacizi esențiali (leucină, izoleucină și valină) care ajută la stimularea sintezei proteice musculare și reduc degradarea musculară. Leucina, în special, este cunoscută pentru capacitatea sa de a declanșa procesul de sinteză proteică. Poți lua un supliment de BCAA pentru a te asigura că organismul tău dispune de cantitatea adecvată de aminoacizi pentru creșterea musculară.

Glutamină: Glutamina este un aminoacid non-esențial care poate juca un rol important în recuperarea musculară. Ajută la reducerea durerii musculare și a inflamației, promovând astfel recuperarea. Poți lua un supliment de glutamină pentru a susține acest proces.

Creatină: Creatina este un supliment popular pentru sportivi și culturiști, deoarece poate spori performanța în timpul antrenamentului și poate contribui la creșterea masei musculare. Luați creatină după antrenament poate ajuta la reîncărcarea rapidă a creatininei musculare și la stimularea sintezei de proteine.

Refă-ţi depozitele de glicogen cu carbohidraţi

După un antrenament intens, este important să recapeți rapid depozitele de glicogen musculare și hepatice pentru a vă asigura că aveți suficientă energie pentru viitoarele antrenamente și pentru a sprijini recuperarea musculară. Consumul de carbohidrați după antrenament joacă un rol crucial în acest proces. Iată cum să refaci depozitele de glicogen cu carbohidrați:

Consumă carbohidrați cu absorbție rapidă: După antrenament, organismul tău este mai receptiv la absorbția carbohidraților. Optează pentru carbohidrați cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi orezul alb, cartofii, pâinea albă sau alimente care conțin zahăr. Acești carbohidrați sunt digerați rapid și pot ajuta la reumplerea rapidă a glicogenului.

Calcularea cantității de carbohidrați: Cantitatea de carbohidrați pe care ar trebui să o consumi după antrenament depinde de nivelul tău de activitate și de intensitatea exercițiilor fizice. O regulă generală este să consumi aproximativ 0,5-0,7 grame de carbohidrați pe kilogram de greutate corporală în primele 2 ore după antrenament. Aceasta poate fi ajustată în funcție de necesitățile individuale.

Proteine și carbohidrați: O combinație de proteine și carbohidrați poate fi benefică după antrenament. Aminoacizii din proteine ajută la refacerea și creșterea musculară, în timp ce carbohidrații restabilesc glicogenul. Un baton proteic sau un shake care conține atât proteine cât și carbohidrați este o opțiune bună.

Hidratare: Asigură-te că te hidratezi adecvat după antrenament. Consumul de apă este esențial pentru a sprijini procesele metabolice, inclusiv reumplerea glicogenului.

Momentul potrivit: Este important să consumi carbohidrații imediat după antrenament sau într-un interval de aproximativ 2 ore. Cu cât aștepți mai mult, cu atât ritmul de reumplere a glicogenului poate fi mai lent.

Varietatea alimentelor: Încercați să obțineți carbohidrați din surse variate, inclusiv cereale, legume, fructe și surse de amidon, pentru a asigura un aport echilibrat de nutrienți.

Nu uita că suplimentele ar trebui să fie doar un complement la o alimentație echilibrată și sănătoasă, și să nu înlocuiască alimentele reale. În plus, un program de antrenament bine structurat și odihna adecvată sunt la fel de importante pentru promovarea creșterii musculare.

Recomandări WEIDER:

 • Maximum KREA-GENIC Powder

  Maximum KREA-GENIC Powder 554gr

  166,00 lei
  Citește mai mult
 • Creatine HCL 150 capsule

  157,00 lei
  Adaugă în coș
 • CFM Whey Protein 908gr Proteina din zer

  230,00 lei
  Adaugă în coș
 • aminoacizi bcaa si l-glutamina

  BCAA + L-Glutamine 180 caps

  140,00 lei
  Adaugă în coș
 • PURE MALTODEXTRIN 1kg

  74,00 lei
  Adaugă în coș
 • Premium Pure Creatine 375gr(neutru)

  129,00 lei
  Adaugă în coș
 • CREATINA MICRONIZATĂ

  CREATINĂ MICRONIZATĂ 300g blue raspberry

  109,00 lei
  Selectează opțiunile
 • prowhey complex

  PROWHEY Complex 1.2kg

  227,00 lei
  Selectează opțiunile
Publicat pe

Suplimentele pre-workout

În lumea sportului, suplimentele pot fi folosite în multe feluri, dar toate au un scop comun: îmbunătățirea performanței. Prin urmare, sunt comercializate produse pre-workout, intra-workout, post-workout și de utilizare zilnică. Astăzi ne vom concentra pe prima categorie de produse.

Ce sunt suplimentele pre-workout (înainte de antrenament)

Chiar dacă toate suplimentele care se iau în fazele premergătoare antrenamentelor sau competițiilor pot intra în această categorie, în general, când vorbim de „pre-workout”, ne referim la produse folosite pentru creșterea cantității de energie disponibilă. Aceste suplimentele conțin de obicei un mix de ingrediente care, lucrând sinergic, acționează asupra organismului în moduri diferite, dar cu un scop comun.

Componente pre-workout

Câteva dintre componentele care pot fi găsite în această categorie de suplimente sunt:

 • Cofeina. Este utilă pentru creșterea concentrării și a activității cardiace (am vorbit despre asta în profunzime în acest articol);
 • Taurina. Este adesea asociată cu cofeina, deoarece facilitează utilizarea energiei la nivel celular;
 • Arginina. Aminoacid folosit pentru un efect vasodilatator;
 • Creatina. Esențială pentru producerea energiei necesare efectuării diverselor eforturi (vorbim despre aceasta aici, într-un paragraf anume dedicat integrării în antrenamentul de forță);
 • Mix de vitamine. Util pentru metabolismul energetic;
 • Mix de minerale. Util pentru diferite procese energetice fiziologice ale corpului nostru;
 • EAA. Sunt aminoacizi esențiali (aici pătrundem în capitolul în contextul unui stil de viață vegan; aici, în schimb, pătrundem în conceptul de BCAA, o subcategorie de aminoacizi esențiali).

Care este cel mai bun produs?

Pe o piață vastă precum cea a suplimentelor, pot apărea câteva întrebări firești: Care este cel mai bun produs? sau Ce caracteristici ar trebui să aibă?

Nu există un singur răspuns la aceste întrebări, deoarece impactul unui anumit produs depinde de individ și de caracteristicile acestuia. Vă putem oferi totuși câteva indicații de bază:

 • Alege în funcție de nevoile tale. Nevoile tale vor fi diferite în funcție de sportul de anduranță sau de forță practicat;
 • Alege produse care garantează calitate și siguranță;
 • Dacă nu știi sau nu ești bine informat pe subiect, bazează-te pe cei care știu să te sfătuiască (medic, nutriționist, formator etc.);
 • Luați produsul într-o perioadă de timp cuprinsă între 30 și 60 de minute înainte de începerea sesiunii de antrenament/competiție, pentru ca produsul să-și facă efectul.

Un sfat: pentru a găsi produsul potrivit pentru tine, încearcă-l pentru o perioadă suficient de lungă (cel puțin o lună) luându-l consecvent și respectând recomandările de pe eticheta.

Suplimentele pre-workout marca Weider®

Experiența aproape centenară a lui Weider în domeniul suplimentelor a permis companiei să dezvolte numeroase alternative pentru ceea ce privește domeniul pre-antrenament. Multe produse în diferite formate pentru a oferi consumatorilor noștri cea mai largă alegere posibilă în funcție de nevoile lor specifice.

 • De la pre-antrenamente gata de băut, cum ar fi Power Starter, un energizant îmbuteliat care conține taurină și cofeină, până la Rush RTD, o băutură conservată ușor gazoasă (disponibilă în două arome diferite) pe bază de aminoacizi și derivați cu cofeină, taurină și beta-alanina. Prezența unui mix de aminoacizi cu acțiune proenergetică îl face o opțiune excelentă înainte de antrenament.
 • Alternativa sub formă de pudră la Rush RTD este Total Rush 2.0, un pre-antrenament incredibil cu 300 mg de cofeină per porție, 1g de taurină, 3300 mg de beta alanină și 3400 mg de creatină monohidrat, pentru un efect energizant imediat.
 • Pe de altă parte, pentru cei care doresc un pre-antrenament fără stimulente, există Rush Pump, o formulă cu aminoacizi liberi, extracte de plante, vitamine și minerale, capabilă să producă un efect de „pompă” dat de un anumit combinație de ingrediente care include L-Citrulline Malat, L-arginine și Oxystorm® (cel din urmă este o componentă pe bază de extract de amarant, una dintre cele mai bogate surse de nitrați din natură).
 • În ceea ce privește sporturile de anduranță (ciclism, alergare, triatlon, înot etc.), un excelent pre-antrenament este cu siguranță Pre Training Storm din linia Victory Endurance, care combină ingrediente „clasice” precum izomaltuloza și cofeina, cu altele mai avangardiste, precum extractul de amarant și ashwagandha.

Recomandări WEIDER:

Publicat pe

Sunt vitaminele cu adevărat importante?

De câțiva ani încoace, alimentația este din ce în ce mai studiată și importanța acesteia în prevenirea unor patologii mai mult sau mai puțin frecvente este tot mai bine înțeleasă. Dar dacă în ceea ce privește macronutrienții (carbohidrați, lipide și proteine) rolurile lor sunt destul de cunoscute, există mai multă confuzie în ceea ce privește micronutrienții (vitamine și minerale).

Sunt vitaminele cu adevărat importante?

Astăzi încercăm să clarificăm conceptele de bază referitoare la vitamine și importanța lor în organism.

Vitaminele sunt împărțite în două mari categorii, solubile în apă și solubile în grăsimi:

 • Primele se dizolvă ușor în lichide organice și pot fi mai ușor de asimilat, dar, pe de altă parte, sunt și „consumate” și eliminate mai repede, de aceea va fi necesar să se consume zilnic cantități adecvate. Acestea includ vitamina C și vitaminele din grupa B;
 • Acestea din urmă, datorită structurii lor chimice particulare, sunt mai bine depozitate în țesutul adipos și, dacă pe de o parte pot fi mai greu de absorbit, pe de altă parte formează rezerve în organism, care ne permit să putem compensa. pentru lipsa temporară de alimente. Vitaminele A – D – E – K aparțin acestui grup.

Dintre toate aceste substanțe, unele sunt mai cunoscute (de exemplu vitamina C sau unele din grupa B), altele puțin mai puțin, tot din cauza descoperirii târzii a activității lor reale în organismul nostru. Pentru a nu merge prea departe, haideți să vorbim despre unele dintre cele mai puțin cunoscute:

Vitamina K

Aveasta îndeplinește funcții importante în procesele de coagulare a sângelui, precum și în formarea oaselor. Se gaseste in alimente precum legumele cu frunze (spanac si salata verde) sau broccoli, varza etc. Sfat: pentru a-i crește absorbția, este util să poți adăuga surse de grăsime, precum uleiul de măsline;

B1 sau Tiamina

Tiamina este una dintre cele mai puțin „renumite” vitamine B dar care joacă un rol important în procesele energetice ale organismului nostru, de fapt favorizează transformarea glucozei în energie, mărind cantitatea disponibilă. Mai mult, este cunoscută și ca „vitamina moralului”, deoarece o cantitate adecvată în circulație favorizează atenția și atitudinea mentală. Din acest motiv, este important în timpul dezvoltării celor mai tineri. Sursele principale sunt: ​​cerealele, leguminoasele, ouăle și carnea de porc.

B2 sau Riboflavină

… și aceasta este foarte utilă pentru metabolismul energetic din corpul nostru și funcționează împreună cu cea anterioară. Cele mai bogate alimente sunt: ​​laptele și derivatele, ouăle și legumele cu frunze verzi;

B5 sau Acid pantotenic

Acid pantotenic este foarte important pentru diverse procese precum cele cognitive, imbunatatirea performantelor mentale, energetice, reducerea oboselii, sinteza hormonala, cresterea cantitatii de hormoni steroizi. Principalele surse de hrană sunt: ​​leguminoasele, gălbenușul de ou și măruntaiele.

În principiu, importanța vitaminelor, mai mult sau mai puțin cunoscute așa cum sunt, este legată de diferitele procese fiziologice ale corpului nostru, dintre care unele sunt enumerate mai sus, și de funcționarea organismului. Cu o dietă variată și echilibrată, este greu să dai peste carențe, dar dacă crezi că nu primești suficiente vitamine, poate fi util să contactezi experți care îți pot analiza alimentația și te pot ajuta și cu utilizarea unor suplimente specifice.

Recomandări WEIDER:

 • Magnesium Caps 120caps

  78,00 lei
  Citește mai mult
 • Multivitamin 90cps

  122,00 lei
  Adaugă în coș
 • Vitamina D3/K2 + Magneziu – 120 capsule

  69,00 lei
  Adaugă în coș
 • capsule ulei de peste

  Omega-3 Superior 90cps

  109,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe

Produse termogenice

Produse termogenice. În această perioadă din an (vara) – ca întotdeauna, scopul este: să slăbești. Deci ce poți face în acest sens?

Concept de bază

Alături de o dietă săracă în calorii, un excelent aliat în acest sens pot fi suplimentele „arzătoare de grăsimi”. Funcția reală a acestor suplimente este acela de a ajuta la pierderea în greutate și a grăsimii corporale.

Când vine vorba de suplimente termogenice sau de slăbit, este esențial să ținem cont de un concept fundamental: toate aceste produse sunt suplimente. Asta înseamna ca sunt produse care te ajuta sa slăbești, dar nu acționează singure. Prin urmare, dacă doriți să reveniți în formă:

 • Urmați o alimentație sănătoasă (cât mai echilibrată);
 • Creați un deficit caloric, de cel puțin 200 până la 500 kcal pe zi, în funcție de pierderea necesară în greutate;
 • Urmați o activitate fizică regulată, alternând antrenamentele aerobice și antrenamentele de forță.

Mai jos vă dăm o scurtă privire de ansamblu asupra principalelor produse termogenice și rolul lor.

Carnitina:

Dintre toate suplimentele utile pentru pierderea grăsimilor, Carnitina este cu siguranță cea mai cunoscută și folosită, chiar și împreună cu alte ingrediente. Este o substanță fără contraindicații, iar scopul ei principal este de a transporta acizii grași în mitocondrii, unde sunt transformați în energie.

Procedând astfel, obținem un plus de energie pentru corpul nostru și o scădere a grăsimilor acumulate. În plus, L-Carnitina poate fi utilă pentru conservarea glicogenului muscular, protejând mușchiul de oboseală, motiv pentru care astăzi este utilizată pe scară largă și în sporturile de anduranță.

Două mici sfaturi:

 • carnitina este excelentă pentru oricine nu tolerează bine cofeina și stimulente similare;
 • alege produse pe baza de Acetil-L-Carnitina pentru ca are o biodisponibilitate mai bună în organism.

Amestec de extracte de plante:

Dacă carnitina singură nu ne mulțumește, sau dacă dorim să obținem un rezultat mai „marcat”, există o serie întreagă de extracte din plante care pot fi folosite în combinație.

Iată cele mai folosite:

 • Extracte de cafea verde: conține nu numai cofeină, ci și acid clorogenic;
 • Extracte de ceai verde: crește termogeneza;
 • Extracte de piper negru: îmbunătățește digestia și facilitează absorbția altor ingrediente;
 • Extracte de piper Cayenne: Crește temperatura corpului;
 • Extracte de Garcinia: pot modula simțul poftei de mâncare.

Acestea sunt doar o parte din diferitele extracte de plante care pot fi folosite, dar cu siguranță vei putea găsi multe alte produse din plante. Dintre toate, cofeina este cea care acționează cel mai bine la nivel metabolic, urmând să crească rata metabolică bazală după aportul acesteia.

Alte arzătoare de grăsimi

Vitaminele, mineralele și aminoacizii îndeplinesc funcții importante. Aici sunt câteva:

 • Vitamina B6: favorizează producerea de enzime, promovează absorbția nutrienților și ajută la transformarea glicogenului muscular și hepatic în glucoză;
 • Crom: reglează nivelul glicemiei;
 • L-triptofan: îmbunătățește starea de spirit și ajută la controlul foametei.

După ce am făcut această scurtă trecere în revistă a principalelor suplimente alimentare utile care ne ajuta să slăbim sau să accelerăm metabolismul (deci pentru controlul greutății), reamintim că,  este important să ne bazăm pe profesioniștii din domeniu, care sunt pregătiți și au aptitudinile necesare pentru a ne sfătui cel mai bine.

Este foarte important să ascultați părerea medicului dacă aveți anumite patologii (mai ales la nivelul inimii) sau luați medicamente, deoarece unele dintre aceste ingrediente pe care le-am menționat pot interacționa sau interfera cu terapiile farmacologice.

Studiu: l-Carnitine Supplementation in Recovery after Exercise

Recomandări WEIDER:

 • L-Carnitine

  L-Carnitine 100 capsule

  90,00 lei
  Adaugă în coș
 • Ultra Burner 120cps

  99,00 lei
  Adaugă în coș
 • Fat burner Big 300cap

  111,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe

Te simți obosit?

Nu te recuperezi bine după antrenamente? Dacă da, probabil că este ceva ce nu faci bine.

În acest articol îți dăm câteva îndrumări, astfel încât dacă le respecți, să-ți îmbunătățești performanța și mai presus de toate să te simți plin de energie. 

Respectați recuperarea individualizată după antrenament

Exercițiul fizic în cadrul unei sesiuni de antrenament este conceput ca un stimul stresant care slăbește organismul. Cu timpul, când organismul realizează adaptările anatomice și fiziologice, reușește să devină mai puternic datorită adăugării progresive a sesiunilor de antrenament, ceea ce îi permite să îmbunătățească performanța.

Pentru aceasta, pe lângă efectuarea antrenamentului adecvat si personalizat nevoilor dumneavoastră, trebuie sa respectați o odihna după antrenamentul efectuat. La toate acestea trebuie adăugat o alimentate sănătoasă care sa reușească să satisfacă nevoile energetice și nutritive ale sportului și ale sportivului.

Acestea sunt premisele de bază prin care se poate recupera daunele produse fibrelor musculare, organelor și diferitelor structuri ale corpului care au fost solicitate în antrenament sau competiție. Dacă le respectați, nu numai că veți putea recupera starea inițială, dar organismul va răspunde prin îmbunătățirea performanțelor cardiovasculare, respiratorii, musculare și metabolice, demonstrând puterea de transformare extraordinară pe care o are exercițiul asupra sănătății.

Strategii de recuperare din antrenament sau competiție

Oboseala variază de la epuizarea rezervelor de energie, deshidratare, pierderea transmiterii impulsului nervos, distrugerea masivă a fibrelor musculare cu creșterea CPK și a hemoglobinei din sânge, printre altele, creșterea proteinei C reactive ca răspuns la inflamație, interleukina-6, ionii de hidrogen. la nivel celular, acid lactic, reducerea sistemului imunitar etc.

Toți acești factori sunt prin ei înșiși precursori ai senzațiilor neplăcute. Ele reduc performanța și trebuie să încercăm să le ținem sub control, adoptând diferite strategii:

 • Antrenează-te corect.
 • Faceți exerciții în funcție de nivelul dvs., nevoile dvs., obiectivele dvs., posibilitățile dvs.
 • Apelați la un profesionist din sport care cunoaște principiile antrenamentului și care știe să adapteze antrenamentul la nevoile dvs. particulare, pentru a vă îmbunătăți performanța.
 • Odihnă. Conform cerințelor antrenamentului/concursului dumneavoastră. Dacă te antrenezi mult sau concurezi, restul trebuie sa fie proporțional cu cererea psihofizica făcută. Odihna este cheia regenerării, dacă te antrenezi și respecți odihna adecvată te vei îmbunătăți. Încă o dată, când vine vorba de programarea odihnei în funcție de caracteristicile tale, cunoștințele unui profesionist din sport sunt esențiale.

Optimizați-vă dieta și profitați de suplimentele nutritive

 • Hidrateaza-te pentru a reface lichidele pierdute in timpul efortului. Vă recomandăm să beți băuturi cu carbohidrați, proteine, vitamine și săruri minerale. Puteți opta pentru o băutură izotonică sau puteți lua în plus săruri minerale în timpul exercițiilor fizice, mai ales în anotimpurile mai calde.
 • Un produs vedetă în cadrul suplimentelor de recuperare după antrenament este Total Recovery. Acest lucru facilitează absorbția și înlocuirea energiei în timp ce hidratează țesuturile, permițând ca procesul de remodelare a fibrelor musculare să înceapă imediat.
 • De asemenea, vă sfătuim să consumați gustări pe tot parcursul zilei, cum ar fi batoanele energetice care combină proteinele cu carbohidrații. Combinarea carbohidraților și a proteinelor este cea mai bună strategie pentru a umple rezervele de energie și pentru a facilita recuperarea.

Facilitează recuperarea

 • Aplica un masaj pe mușchii solicitați, folosește rola de spuma pentru a profita de efectele masajului de eliberare miofascială. Purtați haine de compresie și încercați să vă odihniți ridicând picioarele deasupra inimii, va fi foarte benefic. De asemenea, vă recomandăm să vă deconectați de la „viața sportivă” și să interacționați cu prietenii sau familia. Acest lucru vă va ajuta să vă recuperați psihologic și emoțional.
 • A dedica timp diferitelor tehnici care promovează recuperarea nu are scopul de a reduce timpul de recuperare, ci de a profita la maximum de beneficiile pe care ți le oferă fiecare dintre strategii. Bucură-te de orele de odihnă sau/și de zilele de recuperare de care ai nevoie după o competiție sau un antrenament intens, pentru că le-ai câștigat.

Îmbunătățește calitatea somnului

 • Dormi bine, pentru a te antrena mai bine. Odihna este piesa cheie după antrenament, iar realizarea „somnului de calitate” este cea mai bună modalitate de a permite regenerarea corpului și a minții. Somnul este procesul în timpul căruia organismului i se permite să-și revină după uzura zilnică și să se estompeze din cauza distrugerii ocazionale a antrenamentului. Luați un supliment înainte de culcare de Magneziu + Vitamina B6 și un jeleu de Melatonină. Ele te vor ajuta să adormi și să obții o îmbunătățire a calității, obținând un somn mai profund și mai odihnitor.

Concluzie

 • În performanța sportivă, odihna este o piesă cheie. A te antrena bine presupune o odihnă bună, la care trebuie adăugată o dietă adecvată. Odată terminat antrenamentul, vă recomandăm să utilizați toate acele strategii menite să promoveze recuperarea după antrenamentele ulterioare.
 • Optimizează hidratarea și oferă energia și proteinele necesare, in sensul ca este mai indicat sa luați un recuperator muscular precum Total Recovery. De asemenea, va fi util să mănânci pe tot parcursul zilei batoane care combină proteine ​​și carbohidrați.
 • Pentru a facilita regenerarea țesutului muscular, tendonului și articulațiilor, primirea de masaje, utilizarea compresiilor sau ridicarea picioarelor sunt strategii interesante. Și ceva care nu trebuie să lipsească nici, este să ingerați zilnic înainte de culcare un relaxant muscular precum MgB6, dar și o gumă cu Melatonină, care va favoriza recuperarea neuromusculară completă și va îmbunătăți calitatea somnului.
*Referinţe: Michael J. Saunders et al. Suplimentarea de proteine ​​în timpul sau după o cursă de maraton influențează recuperarea după exercițiu. Nutrienți. 2018, Martin J. Gibala et al. Strategii nutriționale pentru a promova recuperarea după exercițiu. International Journal Review Nutriția sportivă Exercițiul Metabolism. 2010

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Abdomen: câteva exerciții eficiente

exercitii pentru abdomen

Abdomen: câteva exerciții eficiente. Vă reamintim, totuși, că pentru a obține rezultate excelente (cele la care toată lumea visează), va fi, de asemenea, necesar să urmați o dietă echilibrată adecvată. Reducerea grăsimii corporale este esențială pentru a evidenția mușchii abdominali. Includeți alimente bogate în proteine, fibre, grăsimi sănătoase și limitați consumul de zaharuri și alimente procesate.

Exerciții pentru abdomen

Iată câteva exerciții recomandate pentru tonifierea musculaturii abdominale:

 • Plank: Stai intins pe burta, apoi ridica-te in pozitia de flotare, sustinandu-te pe antebrate si varfuri. Corpul tau trebuie sa fie drept si in linie cu solul. Tine aceasta pozitie timp de 30 de secunde pana la un minut si repeta de mai multe ori.
 • Crunch-uri: Aseaza-te pe spate, cu genunchii indoiti si picioarele pe sol. Pune-ti mainile la ceafa, ridica-ti capul si umerii de la sol, contractand musculatura abdominala. Repeta de mai multe ori.
 • Bicycle crunches: Aseaza-te pe spate, ridica-ti picioarele si indoie-le la un unghi de 90 de grade. Pune-ti mainile la ceafa, si indoaie-ti corpul astfel incat cotul stang sa atinga genunchiul drept, apoi cotul drept sa atinga genunchiul stang, alternand miscarile. Repeta de mai multe ori.
 • Leg raises: Aseaza-te pe spate, cu mainile pe langa corp. Ridica picioarele drepte de la sol, mentinand genunchii drepti. Cobora picioarele la pozitia initiala si repeta de mai multe ori.
 • Russian twist: Aseaza-te pe spate, indoie genunchii si ridica-ti picioarele de la sol. Pune-ti mainile la ceafa si misca-ti corpul astfel incat cotul drept sa atinga genunchiul stang, apoi cotul stang sa atinga genunchiul drept, alternând mișcările. Repetă de mai multe ori.
 • Mountain climbers: Stai în poziția de flotare, apoi adu unul dintre genunchi spre piept. Schimba apoi piciorul, alternând mișcarea. Repeta de mai multe ori.

Program de antrenament

Program de antrenament pentru mușchii abdominali –  care trebuie efectuat de 3 ori pe săptămână. Așa este, doar de 3 ori, deoarece nu este nevoie să-i antrenezi în fiecare zi, nu ar duce la rezultate mai rapide.

Ziua 1:
 • Plank: 3 seturi x 30 secunde
 • Crunch-uri: 3 seturi x 20 repetari
 • Bicycle crunches: 3 seturi x 20 repetari
 • Leg raises: 3 seturi x 15 repetari
Ziua 2:
 • Plank: 3 seturi x 45 secunde
 • Russian twist: 3 seturi x 20 repetari
 • Mountain climbers: 3 seturi x 20 repetari
 • Side plank: 3 seturi x 30 secunde pe fiecare parte
Ziua 3:
 • Plank: 3 seturi x 60 secunde
 • Cable crunches: 3 seturi x 15 repetari
 • Reverse crunches: 3 seturi x 20 repetari
 • Swiss ball pikes: 3 seturi x 15 repetari

Alături de exerciții, dieta echilibrata este esențială pentru a dezvolta și tonifia musculatura abdominală. Consumă suficientă apă și evită consumul excesiv de alcool. Evită alimentele procesate, bogate în grăsimi și zahar. Include în dieta ta alimente bogate în proteine, precum oua, carne slaba, peste si legume cu frunze verzi. Si… alege una din proteinele nostre din zer care te poate ajuta – alaturi de antrenament – la scaderea procentului de grasime corporala, permitand astfel tonifierea musculaturii abdominale. Iată câteva avantaje:

 • Consumul de concentrat de proteine ​​din zer asigură o creștere și o recuperare mai bună a mușchilor, în plus – reduce timpul de recuperare după efort.
 • În faza de dezvoltare musculară, concentratul de proteine ​​din zer este un produs esențial.
 • În dietele de definire și restricționare calorică – este foarte important în aceste cazuri să luați suficiente proteine ​​și astfel să evitați distrofia musculară.
 • Supliment de bază post-antrenament – deoarece concentratul de proteine ​​din zer este de asimilare rapidă. Ideal pentru „reumplerea” rapidă a aminoacizilor în fluxul sanguin. Astfel,  reparăm fibrele musculare și să profităm de celebra „fereastră anabolică”.
 • Supliment post-antrenament – ideal și pentru ca organismul nostru să aibă suficiente proteine ​​pentru exercițiile ulterioare.
 • Supliment intra-antrenament – mai ales în perioadele de diete mai stricte. Îl recomandăm în timpul antrenamentului pentru a opri pierderea musculară și pentru a facilita recuperarea. În plus ne da senzația de sațietate și mai multă energie în timpul ședinței.
 • Înainte de a merge la culcare – după o zi grea de muncă plus antrenamente, indiferent dacă vă aflați în faza de volum, întreținere sau definire, puteți lua și un shake concentrat de proteine ​​din zer chiar înainte de culcare, pentru a ajuta la refacere și pentru a oferi suficiente proteine ​​și aminoacizi. Pentru următoarele ore de somn (că vom fi în post) și astfel evităm pierderea masei musculare.

Recomandări WEIDER: