Publicat pe Lasă un comentariu

Şerbet ORANGE

Şerbet ORANGE – valori nutriționale pe porție: 88 kcal – 5,3 g proteine – 15,5 g carbohidrați – 0,4 g grăsimi.

INGREDIENTE pentru 4 portii:

MOD DE PREPARARE:

Pentru a obtine un serbet aspectuos, zeama de portocale trebuie sa fie foarte limpede, de aceea, dupa ce se extrage din fructe, trebuie bine filtrata. Sucul de fructe se poate obtine la rece prin presare sau la cald prin oparirea fructelor. Deorece pentru serbeturi nu sunt necesare cantitati mai de suc, acesta se obtine mai usor la rece, storcand fructele, dupa care se filtreaza foarte bine printr-o strecuratoare fina.

  • Tăiați pe jumătate portocalele, stoarceți-le și filtrati foarte bine sucul. Înghețați jumătățile de portocale stoarse.
  • Puneti gelatina în apă rece timp de 5 minute – apoi, încălziti si adăugați treptat sucul de portocale și WEIDER Fresh Up puțin câte puțin, amestecand continuu.
  • Puneți masa de serbet într-un castron și lăsați la rece timp de 1 oră. Cand s-a racit suficient, se incepe frecatul, cu un facalet, invartind numai intr-o singura directie, pana ce serbetul isi schimba culoarea, nu mai are luciu, devenind ca un aluat potrivit de tare.
  • Se bat albusurile de ou foarte bine. Se amesteca cu masa de serbet – lasati la rece aproximativ 4 ore – la fiecare 30 de minute se amestecă din nou.
  • Înainte de a servi, puneți serbetul în jumătățile de portocale congelate.

Serbetul este un preparat culinar dulce si parfumat, colorat și aromat cu diferite esențe sau sucuri de fructe, sucuri din flori sau frunze parfumate.
Fructele din care se obtin cele mai reusite serbeturi sunt: zmeura, casunile, fragii, ciresele amare, visinele, lamaiile, portocalele. Plantele indicate pentru prepararea serbetului sunt, in general florile si frunzele parfumate: trandafirii, florile de salcamul, violetele, florile de tei, florile de iasomie, frunzele de menta, frunzele de busuioc etc.

*Un plic Dr. Oetker conține 6 foi de gelatină și corespunde unui plic de gelatină mărunțită  Foile de gelatină se înmoaie în apă rece timp de 5 minute – în preparatele calde se dizolvă direct, iar în preparatele reci se dizolvă în prealabil.

Recomandari WEIDER: