Publicat pe

Proteină concentrată vs proteină izolată (I)

Proteină concentrată vs proteină izolată (I)

Ce se ascunde în spatele milkshake-ului tău?

În prezent, când vine vorba de suplimente sportive, cele mai populare în rândul sportivilor de la diferite discipline sunt pulberile proteice. Dar, atunci când alegem, pentru care ar trebui să optăm? Să ne uităm la diferențele dintre proteinele concentrate și cele izolate.

TEHNOLOGIA DIN SPATELE SHAKE-ULUI PROTEIC

Progresele în tehnologia de procesare a alimentelor au permis izolarea proteinelor de înaltă calitate atât din surse animale, cât și din plante. Cele mai frecvente tipuri de proteine ​​găsite în aceste tipuri de suplimente sunt: ​​zerul, cazeina, soia și proteinele din ou. Toate sunt catalogate ca proteine ​​complete și clasificate ca proteine ​​de înaltă calitate.

Cu toate acestea, în fiecare zi – tot mai multe cercetări – arată că proteinele din zer promovează recuperarea eficientă, susțin procesul de imunizare și, așa cum au demonstrat numeroase studii clinice, îmbunătățesc direct performanța atletică.

Proteine ​​din zer

Comparativ cu alte tipuri de proteine, proteina din zer prezintă o rată mare de digestie care se traduce printr-o creștere a nivelului de aminoacizi și o creștere semnificativă a Sintezei Proteinelor Musculare (modul în care se construiește masa musculară). În general, conține doze mai mari de aminoacizi esențiali (în special BCAA: leucină, izoleucină și valină) decât alte surse de proteine ​​și prezintă multiple fracțiuni bioactive care pot susține sistemul imunitar, pot oferi antioxidanți și alte atribute legate de sănătate. De asemenea, proteina din zer este foarte solubilă și poate fi ușor diluată în orice lichid.

Rolul leucinei

Deși raportul total al tuturor aminoacizilor esențiali este important, concentrația mare de leucină din proteina din zer, care oscilează între 10-14%, prezintă un interes deosebit pentru oamenii de știință din sport, datorită capacității sale de a promova favorabil activarea și creșterea masei musculare. Studii recente confirmă că leucina joacă un rol important în ADN-ul muscular pentru sinteza proteinelor. Aportul abundent de leucină către mușchi după exercițiu poate promova o recuperare mai eficientă la nivel molecular și poate accelera procesul de adaptare la antrenament. În plus, proteina din zer prezintă concentrații mari de aminoacid cisteină (un antioxidant puternic), precum și un amestec de imunoglobuline, „factori de creștere” care nu numai că promovează dezvoltarea musculară și alte fracții (lactoferină și lactoperoxidază) care pot conferă beneficii în plus.

Proteinele din zer sunt disponibile comercial ca și concentrate, izolate sau hidrolizate de proteine ​​din zer. Tehnologia din spatele fiecărui tip de ser determină compoziția, caracteristicile și eficacitatea acestuia. Principalele diferențe dintre unul și celălalt sunt metoda de procesare și micile diferențe în conținutul de grăsimi, carbohidrați (lactoză) și profilele de aminoacizi.

Cercetările sugerează că concentratul proteic (WHEY CLEAN) și izolatul proteic (ISOLATE WHEY) îndeplinesc cerințele persoanelor care fac sport în mod regulat. În general, un concentrat proteic va avea între 34% și 89% proteine, ceea ce înseamnă că va avea 34-89g de proteine ​​la 100 de grame. La rândul lor, izolatele de proteine ​​din zer au aproximativ 90% proteine. Procentele rămase corespund conținutului de grăsimi și carbohidrați (lactoză).

Proteină concentrată vs proteină izolată (I) »
Proteină concentrată vs proteină izolată (II) »

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Proteină concentrată vs proteină izolată (II)

Proteină concentrată vs proteină izolată (II)

Activitate biologică

O altă mare diferență între aceste două tipuri de proteine ​​din zer este activitatea lor biologică (efectele pozitive sau negative asupra celulelor corpului uman), unde tehnicile de procesare sunt decisive. Dacă aceste procese sunt efectuate la temperaturi scăzute și evitând aciditatea excesivă, produsul își va oferi efectele biologice active. Cercetările au descoperit că proteinele din zer care își mențin structura (nu denaturate) permit să susțină sistemul imunitar, să îmbunătățească dezvoltarea musculară și să prezinte anumite proprietăți anticancerigene.

Procesul de extracție

Nu toate concentratele sau izolatele de zer sunt procesate în același mod și, prin urmare, pot fi foarte diferite. Există două tehnologii pentru prelucrarea acestuia: schimbul de ioni și microfiltrarea.

Schimbul de ioni asigură o concentrație mai mare de proteine, totuși, în timpul acestui proces majoritatea componentelor bioactive care dau un plus de valoare proteinei din zer sunt dezintegrate sau își pierd complet capacitatea biologică. Cu alte cuvinte, este sacrificarea unui lucru pentru altul și nu este ideea.

La rândul ei, microfiltrarea produce un nivel ceva mai scăzut de proteine, dar nu o denaturează, menținându-și activitatea biologică. Este un proces mecanic care nu atacă chimic substanțele bioactive, unde la fiecare pas membranele filtrante succesive lasă grăsimea și lactoza afară. Procesul se desfășoară la temperatură scăzută, izolând proteina în mod natural și menținându-și pH-ul inițial, păstrând astfel componentele sale și păstrând aproape intactă concentrația de molecule și alte componente cu efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Aceasta permite obtinerea unui profil superior de aminoacizi si proteine, cu echilibrul optim si original al zerului, cu proteine ​​usor asimilabile in structura lor naturala, cu mai mult calciu si mai putin sodiu.

Cu lapte de la vaci la pășune

Acesta din urmă este tipul de procesare utilizat pentru producerea formulelor 100% WHEY CLEAN și ISOLATE WHEY 100 CFM. În cazul în care laptele proaspăt de la vacile hrănite cu iarbă este folosit ca materie primă premium, ceea ce înseamnă că profilul nutritiv este foarte diferit de concentratele sau izolatele convenționale de proteine ​​din lapte.

În ambele formule, nutrienții rămân intacți în timpul procesării; proteinele nu suferă nicio denaturare, deci mențin un profil foarte bogat în aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA).

Nivelul de digestibilitate

Deși proteinele din zer se caracterizează prin digestibilitatea lor ușoară și conținutul foarte scăzut de lactoză, în cazurile concentratului proteic 100% WHEY CLEAN și izolat proteic ISOLATE WHEY 100 CFM, găsim adaosuri enzimatice cu scopul de a favoriza procesele digestive și absorbția intestinală.

La rândul ei, proteina concentrată 100% WHEY CLEAN are adaos de enzima Lactasa, care este responsabilă pentru a permite digestia lactozei. Spre deosebire de ISOLATE WHEY 100 CFM, care include o combinație patentată de enzime digestive (Digezyme®), care ajută la digestia și descompunerea moleculelor de proteine, grăsimi și carbohidrați în structuri mai mici, facilitând procesele de digestie și menținând sănătatea gastrointestinală.

Concluzie

Este la fel de important să includem acest tip de suplimente în alimentația noastră, pe cât este să putem ști cum să abordăm diferitele strategii pe care ni le oferă nutriția pentru recuperarea și îmbunătățirea performanței noastre. Alegerea între proteine ​​concentrate sau izolate va depinde de factori specifici fiecărui sportiv, fie din cauza tipului de antrenament pe care îl face, a scopului pe care îl urmărește și chiar a capacității de a-și adapta antrenamentul și alimentația la rutina obișnuită. Fiecare individ are caracteristici care îl diferențiază de celălalt, așa că nu uita niciodată de importanța de a merge la un specialist care să te îndrume și să te sfătuiască astfel încât să poți folosi acest tip de supliment în cel mai benefic mod pentru tine.

 

Proteină concentrată vs proteină izolată (I) »
Proteină concentrată vs proteină izolată (II) »

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ce are special pudra de arahide?

Ce are special pudra de arahide? Alunele sunt, fără îndoială, leguminoasele preferate de foarte multi dintre noi…

De ce sunt atât de recomandate arahidele?

Bogate in proteine ​​de calitate, carbohidrati cu asimilare lenta, sarace in zahar, bogata in fibre, satioase, bogate in vitamine si minerale, delicioase, usor de adaugat in retete… ce sa ceri mai mult? și … pe langa toate acestea, CONTIN GRASIMI SANATOASE si au o aroma pe care cei mai multi o iubim.

Pe de alta parte – untul de arahide (Peanut Butter Smooth) a devenit un aliment aproape esențial pentru orice mic dejun sau gustare pentru cei care au un stil de viață sănătos. Și – daca ar fi o „problemă” – care ar fi aceea? Ei bine, din moment ce – alunele – sunt bogate în grăsimi și calorii, trebuie să măsurăm cantitatea consumata! Sunt grăsimi foarte bune, sanatoase, da, dar amintiți-vă că totul are o măsura potrivită!

Pudra de arahide este aici pentru a rămâne!

De aceea Weider a creat acest nou produs, 100% natural (facut doar din alune), dar cu caracteristici deosebite (Peanut Butter Powder). Este pudră de unt de arahide sau – unt de arahide pudră (cum vrem sa ii spunem).

Pe lângă faptul ca este o pudră/pulbere, se deosebește în principal de untul de arahide prin conținutul ridicat de proteine ​​și conținutul scăzut de grăsimi, ceea ce îl face mai interesant atunci când îl încorporăm în preparatele culinare – daca ne dorim să creștem aportul de proteine.

Creșterea proporției de proteine ​​apare ca urmare a scăderii grăsimilor:

  • Este fabricat din alune prăjite degresate.
  • Reducerea grăsimilor a dus la o cantitate mai mare de proteine ​​și fibre, permițând, de asemenea, produsului să-și reducă mult aportul caloric.
  • În timp ce untul de arahide are 26% proteine, în cazul pudrei de arahide se ridică la 48%.
  • Conținutul de grăsime al untului de arahide este de 46%.
  • Pudra de unt de arahide are doar 14% grăsime.
  • Asta nu înseamnă că unul este mai sănătos decât celălalt. Ambele sunt alimente foarte bune, doar unul are mai multe grasimi, iar celalalt are mai multe proteine.

Faptul că este in format pudră ii confera si o mare versatilitate. Este o modalitate delicioasă de a adăuga aromă și valoare nutritivă multor feluri de mâncare. Prioritizarea, sau cel puțin creșterea aportului de proteine ​​vegetale și reducerea aportului de proteine ​​animale este întotdeauna recomandarea mea, iar consumul de Pudră de Unt de Arahide este o modalitate foarte bună și gustoasă de a face acest lucru.

Recomandari WEIDER:

  • Peanut Butter Smooth 1kg

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN Choco Creme

    26,00 lei
    Adaugă în coș
  • unt de arahide pudra

    Peanut Butter Powder 400gr

    55,00 lei
    Adaugă în coș
  • Crema proteică tartinabilă cu caramel sărat

    WHEY PROTEIN CREME caramel sarat

    26,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Dieta vegană

Dieta vegană. Intr-o dietă vegană și vegetariană aveți nevoie de proteine ​​complete pentru a obține toți aminoacizii esențiali. In acest fel se evita deficientele si consecintele acestora precum pierderea masei musculare, slabiciunea sistemului imunitar si chiar anemia.

Din fericire, este ușor să obții proteine ​​într-o dietă vegetariană sau vegană și, dacă ai auzit altfel, pur și simplu nu este adevărat.

Până de curând, se credea în mod obișnuit că vegetarienii, și în special veganii, dezvoltau deficit de proteine ​​dacă nu primeau 8 sau 9 aminoacizi esențiali în cantități adecvate la fiecare masă.

Dar adevărul este că de fiecare dată când mâncăm, corpul nostru depune aminoacizi într-o bancă de stocare (pe parcursul zilei) și apoi sunt folosiți atunci când avem nevoie de ei.

Proteine ​​vegetale

Iată care sunt opțiunile de proteine ​​vegetale pe care le puteți obține într-o dietă vegană:

  1. Tempeh 1 cană 31 g
  2. Soia 1 cană 29 g
  3. Linte (fiartă) 1 cană 18 g
  4. Fasole neagră (fiartă) 1 cană 15 g
  5. Naut (fiert) 1 rasa 15 g
  6. Tofu 120g 11 g
  7. Quinoa (fiartă) 1 cană 8 g
  8. Mazăre 1 cană 8 g
  9. Unt de arahide (plat) 2 linguri 8 g
  10. Migdale ¼ cană 8 g
  11. Iaurt de soia 240 8 g
  12. Amarant 1 cană 7 g
  13. Băutură de soia 240 ml 8 g
  14. Anghinare ½ cană 4 g
  15. Seminte de canepa 3 linguri 13 g
  16. Seminte de dovleac ¼ cana 8 g
  17. Edamame ½ cană 8,5 g
  18. Spanac 1 cană 5 g

Important este să încerci să incluzi o sursă bună de proteine ​​vegetale în fiecare masă principală. La fel de ușor este adăugarea de nuci în salată și includerea unei porții de carbohidrați precum quinoa, iar pentru gustări este suficient iaurtul de soia sau fructele cu unt de arahide.

Dieta vegană și sportivii

Cei care fac mișcare se pot alege un supliment de proteine ​​vegetale, iar la Weider îți oferim PROTEINĂ VEGANĂ, o proteină din mazăre și orez de cea mai bună calitate care conține și un plus de extracte vegetale și cereale organice care o face opțiunea ideală datorită compoziției sale.

Nu este complicat, este vorba doar de a avea o dietă completă, plină de culori și varietate.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Proteina ​​în dieta vegană

Proteina ​​în dieta vegană. Proteinele sunt o mare preocupare pentru persoanele care se gândesc să adopte o dietă vegetariană sau vegană. Știm că proteinele sunt importante pentru funcționarea mușchilor, a oaselor, a hormonilor, a enzimelor digestive și pentru reconstrucția și recuperarea celulelor, țesuturilor și multe altele.

Deși suntem obișnuiți să ne obținem proteinele din surse animale – putem trăi fără aceste surse. Și trebuie sa stim că – cu o bună planificare – putem acoperi necesarul de proteine ​​într-o dietă vegană. Și vom explica puțin despre asta.

Proteinele ​​și aminoacizii

Proteinele sunt formate din 20 de aminoacizi, iar oamenii pot sintetiza mulți dintre aceștia – atâta timp cât obținem suficient azot din dieta noastră. 9 aminoacizi esențiali, și sunt cei pe care nu îi putem produce și de aceea trebuie furnizați prin alimente.

Problema este că plantele nu ne oferă cantități suficiente din cei 9 aminoacizi esențiali, cum fac proteinele animale. Din acest motiv, nutriționiștii recomanda combinarea (la aceeași masă) alimentelor care furnizează diferiți aminoacizi esențiali, din surse vegetale diferite, de exemplu, lintea și orezul.

Cu toate acestea, combinația nu este complet necesară, deoarece organismul nostru menține o rezervă de aminoacizi din diverse surse pentru utilizare ulterioară. Practic, corpul nostru își poate face propriul supliment cu aminoacizi – dovezile științifice sugerează că proteinele consumate la o singură masă pot fi combinate cu cele consumate mai târziu în cursul zilei.

Lizina

Leguminoasele sunt importante in meniurile vegetariene sau vegane deoarece sunt una dintre cele mai bune surse de lizina, unul dintre cei mai importanti aminoacizi, in special pentru sinteza proteinelor musculare.

Quinoa și amarantul sunt două opțiuni bune pentru a furniza acest aminoacid. Untul de arahide sau hummus-ul poate oferi, de asemenea, o sursă excelentă de lizină.

Combinații de proteine ​​în dieta vegană
  • Leguminoase + cereale: lapte de soia cu spelta sau secara umflata, naut cu orez, fulgi de ovaz cu iaurt de soia.
  • Leguminoase + nuci: tofu cu sos de arahide, salata de fasole cu nuca, linte cu nuci de pin.
  • Cereale + nuci: Pâine de secară cu nucă, terci de fulgi de ovăz cu migdale felii, orez cu caju.
Proteine
  • soia,
  • linte,
  • năut,
  • fasole,
  • quinoa,
  • amarant,
  • alune,
  • speltă,
  • ovăz,
  • seitan,
  • migdale,
  • caju,
  • mazăre,
  • germeni de grâu,
  • drojdie de soia,
  • cușcuș,
  • semințe de chia,
  • semințe de cânepă.

Recomandări generale

  1. Mănâncă o varietate de legume, nuci, semințe, leguminoase și fructe.
  2. Ia un supliment cu vitamina B12, este foarte dificil să obțineți vitamina B12 din alimente fortificate.
  3. Alimentele din soia (din iaurt, bautura vegetala, tofu) sunt foarte bogate in proteine ​​si cu o aminograma destul de completa.
  4. Includeți cel puțin 3 porții de leguminoase pe zi.

Sper ca aceast articol sa va ajute!

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Whey Protein

Whey Protein – mult mai mult decât un supliment pentru sportivi! Așa e! Dar… mulți cred că shake-urile proteice – Whey Protein – sunt suplimente destinate exclusiv sportivilor (culturiștilor sau fitnessului în general), nimic mai departe de adevăr! MAI CLAR: PROTEINA DIN ZER NU ESTE DECÂT O PULBERE ALIMENTARĂ! UN ALIMENT CU ABSORȚIE RAPIDĂ ȘI CU MARE VALOARE BIOLOGICĂ! Pe scurt: toată lumea poate consuma shake-uri cu Whey Protein.

De fapt, zerul din lapte de vacă sau de capră – ceea ce a rămas din procesul de fabricare a brânzeturilor și… căruia nu i se dădea atenție anterior – este baza formulei Whey Protein. Macronutrientul fundamental al shake-urilor proteice din zer (WHEY) este PROTEINA și se caracterizează prin absorbție și asimilare rapidă a aminoacizilor săi. De aceea ti-l recomandam imediat ce te trezesti, sau dupa orice activitate sportiva…

Beneficiile shake-urilor cu proteine:

  • Creste masa musculara, forta si rezistenta, precum si recuperarea dupa exercitii fizice.
  • Ne ajută să evităm pierderea de masă musculară legată de îmbătrânire.
  • Crește nivelul de glutation*: un antioxidant natural care protejează împotriva diferitelor boli.
  • Protejează împotriva osteoporozei: deoarece este bogat în calciu și, de asemenea, are un nivel foarte scăzut de sodiu. Numeroase studii susțin că poate proteja împotriva fracturilor osoase.
  • Îmbunătatește starea cardiovasculară: deoarece are lactoferină, una dintre fracțiile bioactive care ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.
  • Întărește sistemul imunitar: acest lucru se datorează și lactoferinei și creșterii glutationului.
  • Reduce nivelul de glucoză din sânge și, prin urmare, pofta de dulce. De asemenea, previne diabetul de tip 2.
  • Îmbunătățește vindecarea rănilor: la pacienții care au suferit arsuri sau au suferit intervenții chirurgicale, proteinele din zer sunt recomandate datorită biodisponibilității sale ridicate.
  • Protejează împotriva posibilelor tumori: deoarece crește nivelul de glutation.

Acestea fiind spuse, cred că este clar că shake-urile din proteină din zer ar trebui considerate un ALIMENT, precum și un supliment esențial pentru sport.

*Glutationul, unul dintre cei mai puternici si predominati antioxidanti intracelulari ai organismului, este o polipetida bioactiva cu functie de coenzima, prezenta in aproape toate celulele organismului uman. Prezinta un rol important in apararea antioxidanta, metabolismul nutrientilor si echilibrarea proceselor ce se desfasoara la nivel celular (sinteza proteinelor si a ADN-ului, diviziunea celulara normala, sinteza citokinelor si aparitia raspunsului imun).

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

MOUSSE CU FISTIC

MOUSSE CU FISTIC. MOUSSE-UL ESTE O CREMĂ SPUMOASĂ, DE ORIGINE FRANCEZĂ. 

O retetă minunată pentru un desert rece perfect pentru vară … 

Informații nutriționale la 100 g: 367 kcal – 16,3 g proteine ​​- 8 g carbohidrați – 24 g grăsime

INGREDIENTE pentru 400g:

MOD DE PREPARARE:

  1. Zdrobește fisticul și amestecă-le cu praful de proteine, cacao, sarea și siropul până obții o masă omogenă. Dacă amestecul este prea vâscos, adăugați puțină apă.
  2. Pe de altă parte, topiți uleiul de cocos și adaugați-l peste amestecul dinainte. Consistența finală va rămâne cremoasă, dacă vedeți că este necesar să adăugați mai multă apă.

Notă: Se păstrează la frigider, se consumă în 2-3 săptămâni.

 

Dacă ai nevoie de inspiraţie culinară vezi cartea de reţete Eat clean by Carmen Lipovan » 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Smoothie verde

Smoothie verde. Puteți crea mai multe versiuni ale acestui smoothie, folosind proteina vegană cu alte arome sau schimbând legumele.

Încercați și spuneți-ne combinația preferată!

Ingrediente

Metoda de preparare

  1. Cojim, spălăm și tăiem toate legumele și fructele
  2. Introducem totul în blander împreună cu apa, dacă blanderul este mic sau cu putere mică, mergeți la turatie mica
  3. În cele din urmă adăugați proteina ​​vegana de vanilie și amestecați totul din nou până se omogenizează bine
  4. Acum este timpul să servești și să te bucuri!

 

Dacă ai nevoie de inspiraţie culinară vezi cartea de reţete Eat clean by Carmen Lipovan » 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

PROTEINA VEGETALĂ

PROTEINA VEGETALĂ. Conform studiilor de piață numărul persoanelor care se decid să urmeze o dietă vegetariană sau vegană este în creștere. La fel și numărul persoanelor care suferă de intoleranțe alimentare, precum: lapte, lactoză și derivați…

Acum se știe că, în sport, este de o importanță fundamentală să luați cantități adecvate de proteine ​​de înaltă calitate și, în mod obișnuit, sursa cea mai utilizată este proteina din zer. Până în prezent, există diferite tipuri, din fericire, care pot fi adaptate în funcție de nevoile fiecăruia, dar în unele cazuri această importantă sursă de proteine ​​nu este tolerată și trebuie căutate alternative. Din acest motiv, proteinele de origine vegetală au devenit din ce în ce mai populare, iar printre acestea un rol important îl joacă PROTEINA VEGANĂ de la WEIDER.

Acest produs, formulat din două surse vegetale, orez și mazăre, are caracteristici importante precum: digestibilitate ridicată și valori nutriționale de calitate, de fapt profilul aminoacizilor este puțin diferit de cel al proteinelor animale.

VEGAN PROTEIN poate fi utilizat nu numai de sportivi, ci și de cei care doresc să adauge o porție de proteine ​​în dieta lor, pentru a asigura aportul zilnic potrivit. Perfect după antrenament, excelent pentru a completa micul dejun sau gustările din timpul zilei.

Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de acest produs:
  • luați exact aceeași cantitate din ea ca din orice altă proteină, o dată sau de două ori pe zi, acordând prioritate aportului după antrenament;
  • pentru a facilita asimilarea, este mai bine să le luați cu apă sau, alternativ, cu lapte vegetal sau, dacă nu sunteți vegan, cu lapte parțial sau total degresat;
  • dacă luați deja alte tipuri de proteine, nicio problemă, le puteți alterna cu ușurință pentru a reduce aportul de proteine ​​de origine animală.

În concluzie… dacă aveți probleme cu proteinele clasice sau ați făcut o alegere etică a stilului de viață, VEGAN PROTEIN este ideală pentru nevoile corpului dumneavoastră!

Vezi NOUA linie de produse BIO de la Weider »

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Rezultate maxime

Rezultate maxime. Oamenii au variate motive pentru care doresc sa isi mareasca masa musculara, sa slabeasca, sau sa obtina o conditie fizica mai buna. Indiferent daca vrei doar sa iti imbunatatesti aspectul fizic pentru satisfactia ta personala. Sau poate vrei sa devii profesionist. Pe site-ul nostru te ajutam cu programe de antrenament adecvate si suplimentele nutritive.

Ei bine, este necesar sa consumi suplimente nutritive? Nu! Poti obtine rezultatele dorite si doar pe baza unor antrenamente intense si a unei diete variate si sanatoase. Multi oameni au respectat aceste doua principii si au avut rezultate excelente. Cu toate astea, tinand cont de progresele recente ale cercetatorilor in domeniul nutritiei, este dovedit faptul ca anumite suplimente nutritive te pot ajuta sa iti atingi scopul mai repede sau chiar sa treci la un nivel mai inalt in ceea ce priveste bodybuilding-ul, un nivel la care poate nici nu ai indraznit sa visezi cu… rezultate maxime.

Avand o gama larga de suplimente din care sa alegi, este vital sa le folosesti pe acelea care sunt cele mai bune pentru tine. Iata cateva informatii care cu siguranta te vor ajuta sa alegi suplimentele potrivite pentru a le combina cu programul tau de antrenament si cu regimul tau alimentar, astfel incat  sa obtii rezultate maxime in cel mai scurt timp.

Suplimentele pe baza de proteina

Proteina este un ingredient esential pentru dezvoltarea masei musculare si pentru refacerea celulelor in urma antrenamentelor intense. Recomandarea noastra in ceea ce priveste consumul de suplimente pe baza de proteine, pe baza unor studii stiintifice, este astfel: se administreaza intre 0.7-0.9 grame de supliment proteic pentru fiecare jumatate de kg de masa corporala. Mai exact, daca tu ai o greutate de 68 de kg de exemplu, ar trebui sa consumi intre 105-135 grame de supliment proteic pe zi. Aceasta cantitate ar trebui impartita in portii de 20-30 de grame, pe care sa le consumi pe parcursul unei zile.

Sunt mai multe tipuri de suplimente proteice cum ar fi: pe baza de zer, de soia, de oua, cazeina, vegetala, animala. Tu alegi cand si cum vrei sa le folosesti. Toate te pot ajuta, si poti chiar alege sa folosesti doua sau mai mule tipuri de supliment proteic.

  • Proteina din zer este o alegere ideala mai ales pentru un supliment alimentar post antrenament. Acest lucru se datoreaza faptului ca proteina din zer este rapid digerata  (30-60 de minute). Aminoacizii esentiali vor fi disponibili organismului in perioada imediata de dupa antrenament, cand celulele incep procesul de refacere.
  • Cazeina este un tip de proteina care are un proces digestiv mai lent. Se recomanda administrarea inainte de culcare.
  • Proteina din ou (albumen) este recomandata pentru orice moment al zilei. Pentru a-ti suplimenta organismul cu aminoacizii esentiali pentru dezvoltarea si mentinerea masei musculare.
  • Proteine vegetale (Soia)-suplimentul pe  baza de proteina din soia este ideal pentru vegetarieni. De asemenea, s-a observat faptul ca suplimentele pe baza de soia au beneficii extraordinare pentru sanatate.
  • Amestecurile proteice: poti utiliza si amestecuri proteice sub forma de pudra acestea, fiind un supliment pe baza de diferite concentratii din aceste varietati.
Vitamine si Minerale

Desi scopul lor precis nu este acela de a ajuta la cresterea masei musculare, este foarte important sa le introduci in dieta ta. Acestea iti intaresc sistemul imunitar si iti ofera un plus de energie. De asemenea, studiile recente au evidentiat ca vitaminele si mineralele ajuta la reducerea stresului si a starii de anxietate, ajuta la refacerea celulelor in urma efortului fizic intens si imbunatatesc capacitatea de concentrare.

Uleiul de peste

Cu siguranta ai fost invatat sa elimini grasimile din dieta ta zilnica dar, trebuie sa stii, ca aceste uleiuri sanatoase au un impact deosebit de benefic pentru organismul tau. Studiile stiintifice au dovedit ca aceste uleiuri imbunatatesc digestia, previn inflamarea tesuturilor si favorizeaza refacerea celulelor in urma antrenamentelor intense. 1-2g de ulei de peste/zi ofera o concentratie mare de Omega3 (acizi grasi EPA si DHA).

Probioticele

Suplimentele probiotice intaresc sistemul imunitar. Daca esti afectat de stres, ai prea multe activitati, servici, antrenamente, etc. si nu acorzi suficient timp somnului, atunci sansele ca sistemul tau imunitar sa fie la pamant sunt foarte mari. Suplimentele probiotice iti intaresc sistemul imunitar si iti ofera un plus de energie.

Creatina

Creatina este unul dintre cele mai utilizate suplimente alimentare. Studiile au aratat ca  acest supliment mareste nivelul de anduranta in timpul antrenamentelor, fapt ce are ca si efect si cresterea masei musculare. Exista mai multe tipuri de Creatina, cum ar fi: creatina pura, creatina monohidrata, creatina lichida etc.

Glutamina

Glutamina este un aminoacid cu multiple functii pentru organism: inbunatateste sistemul imunitar si ajuta la refacerea musculaturii in urma antrenamentelor intense. Doza uzuala de Glutamina este de 3-5g/zi.

Aminoacizii (cu lant ramificat si esentiali)

Aminoacizii sunt deosebit de importanti pentru energia musculara si anabolism, fiind recomandati pentru cei care cauta sa obtina performante in bodybulding. In lumea bodybuilding-ului si a fitness-ului doua clase de Aminoacizi sunt populare: Aminoacizii cu lant ramificat (BCAA) si Aminoacizii Esentiali (EAAs). Aminoacizii de tipul BCAA includ leucina, izoleucina si valina, iar cei Esentiali, pe langa acestea trei mai contin si fenilalanina, treonina, triptofan, metionina, lizina si histidina. Studiile au aratat ca aminoacizii BCAA ajuta la cresterea nivelului de anduranta in timpul antrenamentelor iar aminoacizii EAAs ajuta la refacerea tesutului muscular in urma antrenamentelor intense. Doza uzuala de Aminoacizi este intre 3 si 8g/zi.

MSM (Metilsulfonilmetan)

MSM este un binecunoscut agent anti-inflamator, care scade si productia de chimicale nocive pentru organism, cum ar fi radicalii liberi. De-a lungul timpului, MSM a fost folosit pentru a combate inflamatiile articulatiilor la oamenii bolnavi de artrita. In ultimul timp, acest supliment a inceput sa fie utilizat pentru a combate leziunile si inflamatiile musculare. Doza uzuala de MSM este de 2-4g/zi.

HMB (Acid beta-hidroxi beta-metilbutiric)

HMB este un metabolit al Leucinei, unul dintre aminoacizii esentiali ai organismului. HMB este folosit in lumea bodybuilding-ului de mai bine de 20 de ani, pentru a ajuta la  refacerea tesutului muscular in urma antrenamentelor intense. Este un supliment alimentar recomandat cu precadere incepatorilor iar doza uzuala este de 2-3g/zi.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cremă rece cu zmeură și cocos

Rețeta „Cremă rece cu zmeură și cocos”

VALORI NUTRIȚIONALE pe bucată:

CALORII 48 kcal PROTEINE 2,5 g CARBOHIDRAŢI 1,7 g GRĂSIMI 3,5 g

INGREDIENTE 15 bucăți:

■ 40 g Protein 80Plus – zmeură
■ 75 g crema de nucă de cocos din conservă (parte solidă)*
■ 60 g cremă cu cocos și migdale
■ 25 g zmeură
■ 5 g de fistic tocat

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați toate ingredientele într-o cratiță și încet se încălzește până când se formează o masă vâscoasă-lichidă.
2. Adaugati cate putin fistic în forme mici și apoi umpleți-le cu masa vâscoasă-lichidă încă fierbinte.
3. Lasati la frigider cel puțin 2 ore și… gata!

*Avand o consistenta mai vascoasă decat a laptelui de cocos si fiind obtinuta prin ridicarea la suprafata a grasimilor continute in laptele de cocos neomogenizat, crema de cocos pastrata la frigider, poate fi consumata ca atare in locul iaurtului si smantanii sau in preparatele culinare asiatice. Deasemenea poate fi folosita in componenta deserturilor: a smoothie-urilor, a cremelor, budincilor, prajiturilor sau a fursecurilor. Crema de cocos are un gust natural dulce, este bogata in grasimi si are o aroma intensa de cocos. Nucile de cocos sunt bogate în vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6 și minerale ca fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor. Cocosul este recomandat a fi consumat pentru intarirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor, reducerea poftei de mâncare și scăderea aportului de calorii, reduce inflamația și dimensiunea ulcerului și poate lupta împotriva virusurilor și bacteriilor care cauzează infecții.



Recomandari WEIDER:

 

Publicat pe

Chec proteic «ciocolată-banană»

Rețeta „Chec proteic «ciocolată-banană»”
VALORI NUTRIȚIONALE la 100 g:
CALORII 255 kcal PROTEINE 13,9 g CARBOHIDRAŢI 20,9 g GRĂSIMI 8,8 g

INGREDIENTE:

■ 60g proteine ​​din zer WEIDER CFM – ciocolată
■ 4 banane coapte
■ 3 ouă
■ 100 g unt moale
■ 100 g sirop de arțar
■ 150 g fulgi de ovăz
■ 50 g făină spelată*
■ 50 g cacao pentru coacere
■ 3 lingurițe de praf de copt
■ 1 vârf de sare

MOD DE PREPARARE:

1. Se toacă fulgii de ovăz într-un blender.
2. Se cojesc cele trei banane și se zdrobesc cu o furculiță.
3. Bananele zdrobite se amesteca cu ouăle, untul și siropul de arțar într-un bol cu ​​un mixer de mână.
4. Apoi se adăuga ingredientele uscate. Se formeaza un aluat pe care il punem într-o forma pentru copt unsa pentru a coacere.
5. Taie in jumătate a patra banană (în lungime) și așeaza cele două jumătăți deasupra aluatului.
6. Se lasa la cuptor la 180 ° C căldură (sus / jos) timp de aproximativ 45 min.

Pofta buna!

*Făina SPELTA – Produs 100% natural obținut prin măcinarea grâului SPELTA . Materia primă provine din agricultura ecologică. Conține gluten din grâu. Are valori nutriționale superioare față de cele ale grâului obișnuit, conținând cu până la 50% mai multe proteine, vitamine și minerale. Are un gust ce amintește de nucă, conține multe fibre și are intacte toate substanțele nutritive. Este mai hrănitoare și mai sănătoasă, dând o savoare deosebită preparatelor de panificație.

Recomandari WEIDER: