Publicat pe

Ouă poșate cu somon

Ouă poșate și somon – reţeta anabolică

Ingrediente două porții:
  • 2 ouă
  • 1 lingură de oțet din vin alb
  • 2 chifle
  • 4 felii de somon afumat
  • 1 fir de ceapă verde tocat
Pentru sos:
  • 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță oțet din vin alb
  • 1 gălbenuș de ou
  • 75 g unt
Mod de preparare:
  1. Preparați sosul: Amestecați – într-un castron – până obțineți un amestec spumos – sucul de lămâie și oțetul peste care adăugați gălbenușurile de ou.
  2. Plasați vasul deasupra unui recipient cu apă fierbinte și amestecați constant până când se îngroașă. Asezonați cu sare și piper și păstrați sosul cald.
  3. Pentru a prepara ouăle, aduceți un vas cu o cantitate suficientă de apă la fiert în care adăugați oțetul.
  4. Reduceți flacăra pentru a fierbe încet. Amestecați apa încet pentru a declanșa un mic vârtej și adăugați ouăle unul câte unul.
  5. Gătiți timp de 4 minute, apoi scoateți fiecare ou cu lingura.
  6. Tăiați chifele pe jumătate. Prăjiți-le ușor și ungeți-le cu puțin unt.
  7. Adăugați pe fiecare felie câte o bucată de somon, 1 ou și câte 1 lingură de sos.
  8. Garnisiți cu  ceapă verde. Serviți preparatul imediat.

Dacă ai nevoie de inspiraţie culinară vezi cartea de reţete Eat clean by Carmen Lipovan » 

Foto: Eat clean by Carmen Lipovan, Autor: weider.ro

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Ouă Benedict

Ouă Benedict – reţeta super anabolică…

Mic dejun sau cină? Această reţetă capătă un sens cu totul nou pentru culturism, dacă îi măreşti cantitatea de proteine prin adăugarea unei porţii de carne de vită şi dacă îi reduci grăsimea. Şunca de curcan îi va da în plus şi o savoare deosebită şi amestecul nostru special cu ardei iute te va face să uiţi de sosul olandez.

INFORMAŢII NUTRIŢIONALE PENTRU O PORŢIE

689 CALORII 69 G PROTEINE 31 G CARB 28 G GRĂS.

MUȘCHI DE VITĂ, ȘUNCĂ ȘI OUĂ BENEDICT
  • 170 g muşchi file de vită
  • ½ linguriţă ulei de măsline extra virgin
  • 2 felii de şuncă de curcan sau bacon de curcan
  • 1 o chiflă integrală
  • 2 ouă medii
  • 2 ardei iuţi tocaţi
  • 1 fir de ceapă verde tocat
  • 1 căţel usturoi
  • 4 linguriţe oţet de vin alb
  • 1 linguriţă suc de limetă
Mod de preparare:
  1. Taie muşchiul de vită in două şi unge-l cu ulei de măsline. Înveleşte fiecare jumătate într-o felie de şuncă de curcan sau bacon. Încinge o tigaie la foc mare.
  2. Când tigaia e încinsă, adaugă muşchiul învelit in şuncă şi prăjeşte-l 3-4 minute pe fiecare parte. Ia-l de pe foc şi pune câte o bucată de carne pe fiecare jumătate de chiflă.
  3. Scurge cea mai mare parte din grăsimea acumulată în tigaie. Pune tigaia înapoi pe foc şi prăjeşte cele două ouă până când albuşul este închegat dar gălbenuşul e încă moale.
  4. în timp ce se fac ouăle, mixează într-un blender ardeii iuţi, ceapa verde, usturoiul, oţetul şi sucul de limetă.
  5. Pune ochiurile deasupra fiecărei chifle cu carne. Stropeşte cu amestecul de ardei şi savurează.

Autor: Amy Schlinger – muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: