
Ouă poșate și somon – reţeta anabolică
Ingrediente două porții:
- 2 ouă
- 1 lingură de oțet din vin alb
- 2 chifle
- 4 felii de somon afumat
- 1 fir de ceapă verde tocat
Pentru sos:
- 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
- 1 linguriță oțet din vin alb
- 1 gălbenuș de ou
- 75 g unt
Mod de preparare:
- Preparați sosul: Amestecați – într-un castron – până obțineți un amestec spumos – sucul de lămâie și oțetul peste care adăugați gălbenușurile de ou.
- Plasați vasul deasupra unui recipient cu apă fierbinte și amestecați constant până când se îngroașă. Asezonați cu sare și piper și păstrați sosul cald.
- Pentru a prepara ouăle, aduceți un vas cu o cantitate suficientă de apă la fiert în care adăugați oțetul.
- Reduceți flacăra pentru a fierbe încet. Amestecați apa încet pentru a declanșa un mic vârtej și adăugați ouăle unul câte unul.
- Gătiți timp de 4 minute, apoi scoateți fiecare ou cu lingura.
- Tăiați chifele pe jumătate. Prăjiți-le ușor și ungeți-le cu puțin unt.
- Adăugați pe fiecare felie câte o bucată de somon, 1 ou și câte 1 lingură de sos.
- Garnisiți cu ceapă verde. Serviți preparatul imediat.
…
Dacă ai nevoie de inspiraţie culinară vezi cartea de reţete Eat clean by Carmen Lipovan »
Foto: Eat clean by Carmen Lipovan, Autor: weider.ro