Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (II)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

De cât Omega 3 am nevoie?

Nu au fost stabilite cantități recomandate specifice pentru fiecare dintre acizii grași omega-3, cu excepția ALA. Cantitățile zilnice medii recomandate de ALA la adulți sunt: ​​Bărbați: 1,6 g și femei: 1,1 g. Studiile arată date interesante despre suplimentarea cu acizi grași omega 3, DHA și EPA, în doze mari la sportivi – consumând 600 mg/ zi de EPA și 260 mg/zi de DHA au redus leziunile musculare după contracțiile excentrice și au atenuat reducerea forței musculare.

Majoritatea oamenilor care consumă o dietă echilibrată și variată primesc suficient ALA din alimentele pe care le consumă; de asemenea, primesc cantități mici de EPA și DHA. O deficiență de Omega 3 poate cauza probleme ale pielii, arătând aspră, solzoasă, roșie, umflată și/sau erupție cutanată. Cu toate acestea, deficitul de omega 3 este rar.

Dacă suplimentarea cu Omega 3 este considerată necesară, recomandarea ar fi să începeți cu un aport zilnic de 1g de Omega 3 (EPA + DHA). Ideal este să-l consumi după micul dejun, deoarece fiind însoțit de alți nutrienți favorizează digestia și toleranța. Capsulele de Omega 3 de la Weider vă oferă o doză de 700 mg de Omega 3 și 6,7 g de Vitamină E (jumătate din ceea ce este recomandat de persoană pe zi). Această doză este concepută pentru a suplimenta cantitatea ingerată în mod natural în dieta dumneavoastră zilnică.

Dacă preferați să consumați Omega 3 de origine vegetală, avem opțiunea Omega 3 în format gelatină, care vă va oferi 120 mg dintr-o combinație de Omega 3, 6 și 9, prioritând Omega 3 datorită importanței sale cu 86,6 mg per porție servire

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente recomandă să nu consumați mai mult de 3 g/zi de EPA și DHA combinate. Doze mai mari sunt uneori folosite pentru a controla valorile trigliceridelor; totuși, în aceste cazuri persoana ar trebui să fie sub supraveghere medicală deoarece aceste doze ar putea cauza probleme de sângerare și, eventual, să afecteze funcția sistemului imunitar. Efectele secundare ale consumului de suplimente de Omega 3 în cantități mai mici sunt de obicei ușoare și includ un gust neplăcut în gură, respirație urât mirositoare, arsuri la stomac, greață, disconfort abdominal, diaree, dureri de cap și transpirații urât mirositoare.

Ce tipuri de suplimente alimentare Omega 3 sunt disponibile?

Suplimentele alimentare cu Omega 3 includ ulei de pește, ulei de krill, ulei de ficat de cod și ulei de alge. Acestea oferă o gamă largă de doze și forme de omega-3.

La Weider avem capsule Omega 3 și Gummies Omega. Acestea din urmă fac suplimentarea dozei noastre de acizi grași omega 3-6-9 mult mai ușoară și mai bogată.

Ar trebui să luați 2 gume pe zi pentru a furniza: 184 mg de acizi grași.

Gummies Omega a fost făcută cu ulei de nucă și semințe de chia și in, componente bogate în omega 3-6-9. De asemenea, este fabricat din pectină pentru a-l face potrivit pentru vegetarieni și vegani, nu conține îndulcitori artificiali și nu conține gluten.

Exemplu de meniu cu un conținut ridicat de omega 3

Mic dejun: pâine prăjită cu avocado* și ou poșat* + o porție de căpșuni* + latte + 2 Gummies Omega
Gustare: iaurt cu conținut scăzut de grăsimi cu fulgi de ovăz*, semințe de in* și chia*
Pranz: somon* cu broccoli aburit* și quinoa*
Gustare: bol cu ​​fructe de padure (capsuni, zmeura*)
Cina: Salata de spanac* si dovlecel* cu piept de pui
* Alimente cu omega 3.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Acizii grași Omega 3 (I)

Acizii grași Omega 3 (I). Cu siguranță mulți dintre voi ați auzit despre numeroasele beneficii ale consumului de acizi grași Omega 3. Aflați – in articol – ce alimente îi conțin în cantități mari și cum îi puteți adăuga în dieta voastră.

Beneficiile Omega 3

Omega 3 este un acid gras polinesaturat care se găsește în grăsimea de pește și în unele alge. Din punct de vedere chimic, acizii grași Omega 3 sunt acidul alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). ALA se găsește în principal în uleiurile vegetale precum semințele de in, soia și uleiul de canola. DHA și EPA se găsesc în pești și alte crustacee.

Omega 3 poate stimula hormonul de creștere și are efecte anabolice. Unele studii arată că acest tip de acizi grași are efecte atunci când vine vorba de creșterea rezistenței, cât și a performanței aerobe. Previne și ameliorează problemele articulare datorită efectului său antiinflamator. De asemenea, întărește sistemul imunitar și reduce vâscozitatea sângelui, ceea ce duce la o îmbunătățire a aprovizionării cu oxigen a mușchilor. Pentru toate acestea, Omega 3 a fost asociat cu o performanță crescută și oboseală redusă.

Acizii grași Omega 3 sunt componente importante pentru membranele celulare. Concentrațiile de DHA sunt deosebit de mari în retină, creier și spermatozoizi. Omega 3 oferă, de asemenea, energie și îndeplinesc funcții pentru inimă, plămâni, sistemul imunitar și sistemul endocrin.

Ce să mănânci pentru a crește consumul de Omega 3?

Acidul alfa-linolenic (ALA) este un acid gras esential, adica organismul nu il produce, asa ca trebuie sa il obtinem din alimentele pe care le consumam. Organismul poate converti o mică parte din ALA în EPA și apoi în DHA. Prin urmare, singura modalitate practică de a crește cantitatea acestor acizi grași Omega 3 din corpul tău este să-i obții din alimente sau suplimente alimentare. Din fericire, este foarte ușor să găsești Omega 3 în alimente, cheia este să fim atenți pentru a le introduce regulat în alimentația noastră. Știm că omega 3 se găsește în pește și crustacee:

Pește albastru. În mod tradițional, este unul dintre produsele pe care consumatorii le asociază cel mai mult cu beneficiile acestei grăsimi. Ansoa sau sardinele, tonul sau somonul și mare parte din acești pești facilitează consumul de Omega 3.

Fructele de mare. Mâncarea din mare este o sursă grozavă de Omega 3, o putem găsi în creveți, crabi păianjen, stridii etc.

Ce se întâmplă dacă urmez o dietă vegană?

Dar dacă ești vegetarian sau nu ești un mare fan al peștelui, poți găsi și surse de omega 3 în lumea plantelor:

Semințe. Semințele sunt cunoscute și pentru aportul din acest acid gras. Semințele de in și uleiul lor sunt o sursă grozavă de omega 3 în lumea plantelor, deoarece pentru fiecare 100 de grame din această sămânță există aproximativ 22 de grame de omega 3. Uleiul de in are aproximativ 53% omega 3, astfel încât o singură lingură ne oferă 7 grame din acest acid gras. In cazul semintelor de chia, acestea contin in jur de 4 grame de omega 3 la 100 de grame.

Ovăz. Ovăzul/Făina de ovăz recunoscute pentru conținutul de acizi grași omega 3, și sunt foarte ușor de încorporat în dietă prin adăugarea în diferite rețete. Oferă în jur de 1,4 grame de omega 3 la 100 de grame și se numără printre cereale, principala sursă a acestui acizi grasi.

Quinoa. Un pseudocereal fără gluten care conține pentru fiecare 100 de grame, 8,35 grame de omega 3.

Uleiuri vegetale. Uleiurile vegetale sunt bune pentru că oferă Omega 3, dar există diferențe între toate. Deși uleiul de soia, porumb sau germeni de grâu îl conțin, cantitățile sale sunt mult mai mici decât cele oferite de uleiul de in unde mai mult de jumătate este această grăsime. În cazul uleiului de măsline, la fiecare 100 de grame, 8,3 sunt Omega 3, adică într-o porție din acest ulei aportul de omega 3 ar fi scăzut. La rândul său, uleiul de canola are aproximativ 9 grame de omega 3 la 100 de grame, uleiul de soia conține 6 grame de omega 3 la 100 de grame de produs, iar uleiul de nucă conține 10,4% omega 3 în compoziția sa, astfel încât o lingură ne oferă 1,35 grame.

Nuci. Pe lângă faptul că oferă energie într-un mod sănătos, nucile conțin si Omega 3 – 6% din grăsimea lor totală este reprezentată de omega 3, ceea ce indică faptul că cantitatea pe care o putem consuma din acest acid gras printr-o porție de nuci este aproximativ 1 gram, o contribuție nu foarte semnificativă în comparație cu alte alimente menționate. La rândul său, untul de arahide oferă 10 grame de Omega 3 pentru fiecare 100 de grame de produs.

Avocado. Foarte cunoscut pentru că este bogat în grăsimi sănătoase, avocado este și o sursă de Omega 3, care conține 0,1 grame de omega 3 la 100 de grame. Deși nu este cel mai abundent produs în omega 3, este o opțiune bună pentru a începe să îl încorporăm în alimentația noastră, deoarece conține grăsimi mononesaturate; care au un efect cardioprotector, pe lângă faptul că conțin multe vitamine și minerale.

Alge comestibile. În ceea ce privește prezența diferitelor tipuri de omega 3 în alge, este necesar să se țină cont de diferitele tipuri de omega 3. Algele roșii au un conținut ridicat de EPA, în timp ce algele brune au un conținut scăzut de EPA. Algele verzi se caracterizează prin faptul că au un procent mai mare de DHA decât alte alge. Un alt punct de interes din punct de vedere nutrițional al algelor este conținutul acestuia în polifenoli, care sunt compuși bioactivi care au o capacitate antioxidantă mare, și deci au acțiune de prevenire a bolilor cardiovasculare și a cancerului.

In prezent in industria alimentara putem gasi si alimente fortificate cu Omega 3 in anumite marci de oua, pui, iaurt, sucuri, lapte, uleiuri, bauturi din soia etc.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Suplimentele & Arderea grăsimilor

Suplimentele & Arderea grăsimilor.

Acestea sunt principalele beneficii pe care le cauţi atunci când îţi alegi suplimentele pentru o ardere mai rapidă a grăsimilor:

  • Îmbunătăţirea termogenezei, astfel încât să ajungi la un deficit energetic mai accentuat.
  • Îmbunătăţirea rezistenţei la insulină, astfel încât să poţi utiliza energia cu mai multă uşurinţă.
  • Creşterea nivelului de mobilizare a grăsimilor, astfel încât corpul tău să poată converti mai uşor depozitele de grăsimi în energie.
  • Combaterea catabolismului, pentru a păstra cât mai multă masă musculară, care va menţine rata metabolismului la un nivel ridicat.
  • Îmbunătăţirea performanţei sportive, pentru a putea să te antrenezi intens şi să consumi mai multă energie.

Mai sus sunt cerinţele de bază când vine vorba de suplimente pentru slăbit şi arderea grăsimilor. Acestea fiind zise, mai trebuie menţionat faptul că e o întreagă ştiinţă în spatele folosirii suplimentelor – iar consumul lor trebuie corelat cu alţi factori. De exemplu, văd foarte multe persoane care iau o grămadă de suplimente, dar nu îşi optimizează dieta şi programul de antrenament. De regulă, acest lucru duce la irosirea timpului şi a banilor.

Adevărul e că suplimentele te vor ajuta să arzi mai multă grăsime doar dacă dieta ta este foarte bine pusă la punct.

Corpul tău ar trebui să fie într-un deficit energetic, ar trebui să consumi cantităţile adecvate de macronutrienţi, să ai mese dese şi regulate şi să-ţi controlezi foarte exact şi aportul de micronutrienţi. Şi programul de antrenament trebuie să fie la fel de atent planificat. Cu Y3T, intensitatea este un factor de bază la fiecare antrenament, deci consumul tău de energie va fi ridicat. Trebuie să ai în vedere şi antrenamentele cardio, dacă arderea grăsimilor este o prioritate pentru tine – includerea regulată a antrenamentelor cardio în programul tău săptămânal va avea drept rezultat o mai bună mobilizare a depozitelor de grăsimi.

Odată ce te-ai ocupat de toate aceste aspecte, suplimentele potrivite te vor ajuta cu siguranţă să accelerezi arderea grăsimilor. Motivul pentru care am enumerat mai întâi toate condiţiile ca suplimentele să aibă efectul scontat este faptul că oamenii tind să creadă că pot începe direct să ia suplimente, iar programul lor de slăbit să fie imediat eficient. Aceşti oameni nu vor face nici un fel de progrese fără un plan eficient de antrenament şi nutriţie!

TOP 5

Acum că am clarificat legătura între antrenament, dietă şi suplimente, voi explica de ce aceste cinci suplimente au potenţialul de a te ajuta în să arzi grăsimile.

Ceai verde

Extractul de ceai verde este unul dintre cele mai atent studiate suplimente pentru arderea grăsimilor. Ingredientul-cheie este un antioxidant, EGCG (epigallocatechin gallate). Pe lângă multe alte beneficii pentru sănătate, acesta are şi rolul de a creşte nivelul termogenezei, prin îmbunătăţirea ratei metabolismului. Drept rezultat, suplimentarea dietei tale cu extract de ceai verde te poate ajuta să arzi mai multe calorii zilnic. Acesta e motivul pentru care clienţii mei beau adesea ceai verde. Abordarea mea presupune obţinerea cât mai multor beneficii de pe urma alimentaţiei şi nutriţiei, de aceea recomand ceaiul verde. Are o cantitate mare de antioxidanţi, care te vor ajuta cu detoxifierea şi te vor ajuta să te refaci mai rapid după antrenamente şi să fii mai sănătos.

L-carnitina

L-carnitina este un aminoacid care te poate ajuta să arzi mai multe grăsimi şi îţi va îmbunătăţi nivelul de energie. Face acest lucru transportând acizii graşi în mitocondrii, unde sunt transformaţi în energie. Asta înseamnă că, dacă eşti în deficit caloric, corpul tău va fi capabil să utilizeze depozitele de grăsimi drept sursă de energie, iar astfel vei deveni mai definit. Clienţii mei observă de regulă o creştere a nivelului de energie când consumă L-carnitină, acest lucru putând fi atribuit eficienţei cu care corpul apelează la depozitele de grăsimi pentru energie.

Omega-3

Creşterea sensibilităţii la insulină reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri când vrei să arzi grăsimi, iar consumul de omega 3 are potenţialul de a te ajuta. Peretele celular reprezintă calea de trecere pentru nutrienţi. Permeabilitatea acestuia se poate schimba, în funcţie de diverse variabile, inclusiv dieta. Pentru a maximiza sensibilitatea la insulină, vrei ca peretele celulei să fie cât mai „fluid” cu putinţă, deci ai nevoie de o creştere a permeabilităţii acestuia – soluţia este reprezentată de omega 3.

Ca notă de subsol, trebuie precizat faptul că o dietă prea bogată în omega 6 şi grăsimi saturate nu e sănătoasă, pentru că se strică raportul dintre omega 3 şi omega 6. Tu de fapt vrei să te concentrezi asupra consumului de omega 3, din alimentaţie şi suplimente. O cantitate redusă de grăsimi saturate este în regulă, dar trebuie să te concentrezi asupra unui consum crescut de omega 3.

Pudre vegetale

Pudrele vegetale te pot ajuta în mod indirect cu arderea grăsimilor, prin următoarele beneficii:

  1. reducerea poftei de dulciuri (datorită conţinutului ridicat de fibre);
  2. creşterea sensibilităţii la insulină, prin adaosul de fibre la dieta ta;
  3. îmbunătăţirea metabolizării estrogenului.

Pe lângă aceste beneficii cruciale, pudrele vegetale îţi îmbunătăţesc digestia, ceea ce reduce balonarea. De asemenea, se îmbunătăţeşte gradul de asimilare a alimentelor, deci te vei reface mai eficient şi vei avea un nivel mai bun de energie.

Aminoacizi cu lanţuri ramificate

Amioacizii cu lanţuri ramificate nu sunt un supliment propriu-zis când vine vorba de arderea grăsimilor, dar ţin să-ţi reamintesc că pentru a optimiza arderea grăsimilor ai nevoie să-ţi păstrezi cât mai multă masă corporală
activă (muşchi). Atâta vreme cât eşti într-un deficit caloric, creşte foarte mult probabilitatea de a pierde masă musculară, de aceea aceşti aminoacizi sunt atât de utili. Te vor ajuta să păstrezi un nivel ridicat al sintezei proteice şi
vor reduce efectele negative ale catabolismului. Dintr-o perspectivă estetică, vei arăta mai bine dacă slăbeşti dar îţi păstrezi mai multă masă musculară.

Dacă vei consuma aminoacizi cu lanţuri ramificate, îţi vei putea îmbunătăţi performanţele sportive. În mod indirect, acest lucru te ajută şi în privinţa slăbirii, deoarece consumul de energie la sală trebuie să fie în continuare unul ridicat .

Autori: PER BERNAL, PAVEL YTHJALL – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    113,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine Water 500 ml

    L-Carnitine Water 500 ml

    6,00 lei
    Selectează opțiunile
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    91,00 lei
    Adaugă în coș
  • Green Coffee

    Green Coffee + Garcinia Cambogia 90caps

    68,00 lei
    Citește mai mult